Acasa Revista Presei Revista presei de duminică, 9 februarie 2014

Revista presei de duminică, 9 februarie 2014

scris de Z.V.
4 afisari

Prezența lui Klaus Johannis în guvern ar fi un mare câștig; Ministrul Nicolăescu a sesizat SRI în cazul posibilei contaminări intenționate a vaccinului antigripal; prețul principalelor 15 alimente din coșul de consum a scăzut din toamnă până în prezent cu 2%; ce mașini preferă românii și cât de vechi sunt; cinci români vor traversa cu mașina jumătate din Africa; tricolorele defilează în Ungaria, la Fed Cup sunt principalele subiecte aflate în atenția presei centrale de duminică, 9 februarie.

Revista presei de duminică, 9 februarie 2014

Revista presei de duminică, 9 februarie 2014

Premierul Victor Ponta spune că are o relație foarte bună cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, iar prezența lui în guvern ar fi „un mare câștig”. „Am văzut propunerile făcute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului”, a declarat Victor Ponta pentru TVR, relatează Jurnalul Național.

Peste 7000 de persoane s-a strâns sâmbătă la un miting al PDL, care are ca punct de plecare piața de lângă Ateneul Român, printre participanți aflându-se președintele partidului, Vasile Blaga și candidatul democrat-liberal la Președinție, Cătălin Predoiu. Manifestanții au pancarte pe care scrie ‘USL nu uita, țara asta nu-i a ta’ sau ‘Au promis miere și ne dau fiere’, afirmă Curentul.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală pentru a protesta față de proiectul minier de la Roșia Montană, explorarea gazelor de șist, dar și față de noul Cod penal, scrie Gândul.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări privind o posibilă contaminare intenționată a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, că a primit astfel de informații și sesizat SRI, notează Adevărul. MS a cerut, joi, Curții de Conturi, să verifice modul în care au fost folosiți banii publici primiți de Institutul Cantacuzino și să stabilească valoarea prejudiciului pentru producția de vaccin antigripal în care s-a găsit o concentrație foarte mare de endotoxine.

Prețul principalelor 15 alimente din coșul de consum a scăzut din toamnă până în prezent cu 2%, ca urmare a luptei tot mai acerbe dintre comercianții care încearcă astfel să atragă clienți noi în magazine. Zahărul s-a ieftinit cu aproape 10%, la fel și cotletul de porc, în timp ce prețul uleiului s-a redus cu aproape nouă procente, arată indexul alimentar al Ziarului Financiar. Astfel, ‘războiul prețurilor’ dintre lanțurile internaționale se vede direct la raft.

România se plasează într-un eșalon secund al țărilor din regiune în ceea ce privește revenirea sectorului bancar, cu o profitabilitate scăzută, un nivel ridicat al creditelor neperformante și riscuri legate de împrumuturile în valută, potrivit unui raport al agenției de rating Fitch. Băncile din Polonia, Cehia și Slovacia au performanțe vizibil mai bune decât celelalte țări UE din Europa Centrală și de Est, cu un nivel al creditelor neperformante care s-a stabilizat în jurul pragului de 6%, se arată într-un comunicat al Fitch, preluat de Curierul Național.

Un salt spectaculos pe final de an, de 600 milioane euro, a dus valoarea investițiilor străine din 2013 la un vârf al ultimilor patru ani. Rezultatul este cu atât mai remarcabil cu cât raportările anterioare prefigurau un an slab, în scădere față de 2012. În fapt, este vorba, în mare parte, de credite intragrup, datorii ale firmelor cu capital străin fa?ă de companiile mamă, afirmă Capital.

Problemele se țin scai de viața lui Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor. După ce a ajuns în spatele gratiilor pentru a executa cinci ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, Fenechiu este cercetat acum și pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. În spatele acestei acuzații se regăsește calitatea sa de om de afaceri, nu de politician. Procurorii au confirmat, ieri, existența unui nou dosar de înșelăciune în care este cercetat Relu Fenechiu împreună cu fratele său Lucian și cu Bogdan Damian, directorul firmelor sale, susține Evenimentul Zilei.

În copilărie și tinerețe visa să devină scriitor ‘clasic’: poeme, romane, povestiri… Astăzi, lumea și-l amintește ca omul care, duminică de duminică, te făcea să salivezi în fața televizorului, dezvăluindu-ți, deopotrivă, bucate și povești. Aceasta este povestea vieții lui Radu Anton Roman, istorisită de familie, prieteni și apropiați. Integral, în Adevărul.

În România circulau 4,7 milioane de autoturisme în anul 2013, potrivit ultimelor date ale Direcției de Înmatriculări referitoare la structura parcului auto. Cele mai multe sunt mai vechi de 10 ani, potrivit Economica.net. Din cele 4,7 milione de autoturisme care circulă pe drumurile României, cele mai multe sunt Dacii — 1,39 milioane de mașini.

O hartă care arată câte beri își pot permite locuitorii din mai multe țări europene, în baza salariului minim, a devenit virală pe Internet, anunță Evenimentul Zilei. Realizatorii acesteia au întocmit un top pe baza raportului dintre prețul unei halbe de bere și leafa minimă. Prima în clasament este Belgia, țara care produce și unele dintre cele mai bune beri din lume. Cu salariul lor minim belgienii pot să-și cumpere 1028 de beri, în vreme ce în Ucraina și România pot fi cumpărate 193 și, respectiv, 176 de beri, iar în Rusia, 90.

Cinci români curajoși și inimoși, Emilian Tudor, Sebastian Tudor, Robert Emanoil, Ion Angel și Andrei Mușețeanu, au plecat într-o aventură aproape incredibilă. Ei vor traversa cu mașina jumătate din Africa, ‘bătând’ aproape 20.000 de kilometri, pentru a ajuta oamenii sărmani și, nu în ultimul rând, pentru a promova tradițiile noastre tocmai în inima ‘Continentului negru’, scrie Libertatea.

Tricolorele defilează în Ungaria. Fed Cup: România — Letonia: 2-1. Begu și Niculescu, victorii în oglindă. Cîrstea și Halep au abandonat după cinci game-uri, informează Pro Sport.

În ultimele zile mai mulți jurnaliști au postat pe site-urile de socializare imagini cu condițiile precare de la Soci. Johnny Quinn, unul dintre reprezentanții Statelor Unite, s-a trezit blocat în baie. După mai multe tentative de a deschide ușa, americanul n-a mai rezistat și a spart ușa!, anunță Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult