Acasa Revista Presei Revista presei de duminică. Protest indedit al primarului din Brad de Moş Nicolae

Revista presei de duminică. Protest indedit al primarului din Brad de Moş Nicolae

scris de P.C.R.
7 afisari

Noua afacere a retrocedărilor, dosarul de evaziune de la MediaPro, precum și protestul inedit al primarului municipiului Brad, de Moș Nicolae, dar și medalia de aur cucerită de Larisa Iordache în concursul de Cupă Mondială la gimnastică artistică de la Glasgow, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest weekend.

protest mos nicolae primarul municipiului BradO pungă de cadouri, în care se aflau o pereche de cizmulițe pentru copii și una de bocanci, ambele pline de un strat gros de noroi, a fost așezată sâmbătă în fața porții companiei de apă Apa Prod SA Deva de către primarul municipiului Brad, în semn de protest față de modul în care acest operator verifică modul în care se derulează lucrările la infrastructura de apă și canalizare din localitate, relatează Gândul.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, că, dacă Direcția Națională Anticorupție (DNA) va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora, va demisiona cu siguranță din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal, scrie România Liberă.

Într-un interviu acordat publicației germane Deutsche Welle, președintele ales Klaus Iohannis vorbește despre victoria câștigată în alegerile prezidențiale în urmă cu trei săptămâni, spunând că, deși el era convins că va câștiga, rezultatul i-a surprins și ‘i-a zdruncinat’ pe adversarii săi politici, relatează Adevărul.

Canada își modifică legislația pentru a relaxa regimul de vize și pentru a elimina vizele pentru toți cetățenii din Uniunea Europeană, a dezvăluit șeful diplomației canadiene, John Baird, transmite Evenimentul Zilei.

Vedetă a schemelor de prejudiciere a bugetului de stat prin compensația primită în urma supraevaluării unei proprietăți,‘samsarul imobiliar’ continuă să revendice titluri de despăgubire de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, chiar dacă nu mai primește decât 15% din valoarea la care avea acces până în 2013. Noua formulă de compensare a foștilor proprietari, valabilă astăzi, a presupus însă și o adaptare a omului de afaceri care urmărește să scoată profit ajungând la un teren al statului. Așa a apărut, în ultimele luni, recuperatorul de puncte, scrie Gândul.

Toate persoanele reținute în dosarul MediaPro au fost arestate preventiv de judecători. printre aceștia se află și fostul director economic al trustului, un fost manager, dar și actualul director al studiourilor MediaPro, scrie Adevărul. Acuzațiile sunt de evaziune fiscală și spălare de bani, iar prejudiciul este calculat la 15 milioane de lei.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, în această după-amiază, percheziții la domiciliul președintelui Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, informează Evenimentul Zilei. Potrivit unor surse judiciare,procurorii DNA l-au prins în flagrant pe Băgiu când primea o mită de 50.000 de euro. Întreaga anchetă este organizată de DNA-Central. După percheziții, Bîgiu a fost adus într-o dubă la sediul central al DNA din București, unde este audiat.

Guvernul amână încă 5 ani, până în 2019, dreptul călătorilor de a fi despăgubiți la întârzieri CFR, titrează Ziarul Financiar. Termenul de la care călătorii pot primi despăgubiri pentru întârzierea trenurilor în curse pe teritoriul României, în baza unui regulament al Uniunii Europene, a fost amânat de Guvern cu încă cinci ani, până în decembrie 2019, cu argumentul că astfel de despăgubiri ar crea CFR pagube semnificative.

Lotul I al tronsonului de autostradă Nădlac-Arad va fi terminat înainte de termen, informează Economica.net. Este al doilea tronson de autostradă deschis traficului în acest an. În total, în 2014 vor fi fost deschiși traficului 44 km de autostradă.

România a primit, în octombrie, un aviz motivat de la Comisia Europeană pentru a modifica legislația privind impozitarea veniturilor din dobânzi. Motivul este eliminarea tratamentului discriminatoriu al nerezidenților pe piața unică, notează publicația Capital.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) are în execuție aproape 1.500 de locuințe, iar cele mai multe au fost livrate în Giurgiu. Economica.net vă prezintă harta localităților în care se construiesc locuințe.

25 de ani de la revoluția anticomunistă din ’89 constituie tema unei mese rotunde organizate la Amsterdam (De Doelenzaal), pe 9 decembrie, de Institutul Cultural Român Bruxelles, Universitatea din Amsterdam și Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos, informează Cotidianul. Evenimentul aduce în atenție mărturii ale unor personalități implicate în mod direct și activ la revoluție.

Perioada petrecută în România a fost un adevărat exil pentru scriitorul al cărui nume a devenit mai degrabă Eugene Ionesco, inventatorul teatrului absurd, decât simplu Eugen Ionescu. Nevoit să trăiască într-o țară în care nu se regăsea, tânărul Eugen Ionescu a fost dominat, în permanență, de dorința de a fugi cât mai departe de România, scrie Adevărul.

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit medalia de aur la a doua etapă de Cupă Mondială din sezonul 2014-2015, de la Glasgow. Larisa Iordache a fost notată în concursul de azi cu 15,000 la sărituri, cu 14,433 la paralele, cu 15,166 la bârnă și cu nota 14,633 la sol, iar cu un total de 59,232 puncte a obținut medalia de aur, relatează Gazeta Sporturilor.

Selecționata Lupii București a pierdut sâmbătă în fața echipei galeze Newport Dragons cu scorul de 37-10, într-o partidă disputată la București, pe stadionul de rugby „Steaua”, în cadrul Grupei a 3-a din European Rugby Challenge Cup, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult