Acasa Revista Presei Revista presei de duminica si controversele liberale

Revista presei de duminica si controversele liberale

scris de Z.V.
6 afisari

Controversele de la Congresul PNL; Ce efect va avea ‘electorata’; Retailerii internaționali ‘atacă’ zona rurală; Avantajele cumpărării de mașini recuperate din leasing și Simona Halep a devenit principala favorită la Wimbledon, iată subiectele principale abordate de presa centrală apărută duminică, 29 iunie.

Klaus Iohannis si Crin Antonescu

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost ales președinte al PNL cu 1334 de voturi, față de 144 cât a obținut adversarul său Ioan Ghișe. Cel mai multe controverse le-a trezit stabilirea candidatului PNL pentru funcția de președinte al României.Pentru această nominalizare, în cursă au intrat Klaus Iohannis și Crin Antonescu, care a făcut o mișcare surpriză, anunță România Liberă.

Potrivit unor surse liberale citate de Evenimentul Zilei, Vasile Blaga a negociat direct cu liderul liberalilor, Klaus Iohannis, ca noul partid rezultat din fuziunea PDL-PNL să se numească PNL, fără ca prezidențiabilul desemnat al democrat-liberalilor, Cătălin Predoiu, să știe acest lucru. „Johannis a anunțat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi … PNL. Doresc să îl anunț pe dl Johannis că nu știu ce mandat are, dar al meu nu”, scrie pe pagina sa de Facebook, Cătălin Predoiu.

Proaspăt ales președinte al PNL, Klaus Iohannis a anunțat triumfător că noul partid rezultat din fuziunea PNL — PDL se va numi Partidul Național Liberal. La puțin timp, Cătălin Predoiu, candidatul PDL desemnat pentru președinție a precizat ca Iohannis nu era mandatat să facă această declarație. Potrivit lui Predoiu, partidul ce urma să rezulte după fuziune ar fi primit o denumire după negocieri, notează Jurnalul Național.

Premierul Victor Ponta a mulțumit PNL, într-un mesaj scris pe Facebook, pentru că a adus la putere USL. Cu ocazia congresului PNL, liderul social-democrat i-a asigurat pe liberali de respectul său, afirmă Puterea.

Electorata a fost introdusă prea târziu și va avea un efect redus, apreciază Magda Săndulescu, directorul executiv al rețelei de retail BCR, afirmând că o variantă mai bună ar fi fost ca statul să deducă fiscal dobânda sau costul total aplicat creditului lunar pentru anumite segmente de clienți, scrie ziarul Adevărul.

Retailerii internaționali au început să atace zona rurală, „ultimul baștion” al micilor antreprenori locali în ultimii ani, iar sortimentația mai variată a magazinelor și prețurile cu până la 5% mai mici îi ajută pe jucătorii din comerțul modern să „fure” clienții chioșcurilor și ai micilor alimentare tradiționale, scrie Ziarul Financiar.

Producătorul de gaze naturale Gazprom a negat, ieri, că ar negocia achiziția unei participații la grupul austriac OMV, după ce agenția Reuters a scris, citând o sursă apropiată situației, că grupul rus de stat discută preluarea a 24,9% din acțiunile OMV de la fondul IPIC din emiratul Abu Dhabi, scrieCurierul Național.

Firmele de leasing din România au renunțat să mai vândă automobilele recuperate la prețuri sub media pieței. Schimbarea de atitudine provine din atenuarea valului de restanțieri pornit la începutul crizei. Totuși, achiziționarea unui automobil din parcurile de mașini executate silit continuă să aibă cel puțin un avantaj important, potrivit Economica.net.

Egiptul își caută turiștii români pierduți în Revoluție, titreazăCapital. Faraoni, zei și zeițe, regi și regine, temple și piramide. O istorie de mii de ani într-o țară cu 85 de milioane de locuitori, cei mai mulți săraci. Egiptul încearcă din nou să se vândă turiștilor.

Publicarea online a celor 33.000 de teze de doctorat așa cumGândul a cerut public, poate avea un ‘impact remarcabil, măcar numai prin declanșarea unui frison generalizat care să ‘trezească’ pe cei/cele care și-au pus răspunderile individuale sub capul care așteaptă laurii academici’, susține, într-un interviu acordat publicației Gândul, Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității din București.

Mircea Sandu a pierdut renta viageră și celelalte beneficii ca președinte de onoare al FRF la Adunarea Generală de azi, iar în această după-amiază a ieșit la atac și a acuzat dur noua conducere a Federației. În schimb, Cristi Balaj a rămas fidel lui Sandu și a propus o renegociere, nu o anulare, notează Gazeta Sporurilor.

Halep a devenit primul cap de serie din turneul de la Wimbledon, anunță Pro Sport. Simona Halep a devenit a treia jucătoare din România care a atins faza optimilor în toate cele patru turnee de Grand Slam, după ce a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Belinda Bencic. Românca o va înfrunta în optimi pe Zarina Diyas, care a învins-o pe finalista din 2010, Vera Zvonareva, cu 7-6, 3-6, 6-3.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 11:52

…carro/carre liberali/liber alles-bulles !
Mitt Klaoun JohanniSS HoHo und SiebenHause !
Mitt Porumbacu cacaRAU und A, DNAcht !
ce mi-E 7, ce mi-e 8!

MI-5 29-06-2014 - 12:02

Ce mi-e parpanghel-ţiganu,
ce mi-e ţiganu-parpanghel…
unu’ e o jumate de ţigan,
celălalt ailaltă jumate de ţigan…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult