Acasa Revista Presei Revista presei. De unde vine criza?

Revista presei. De unde vine criza?

scris de Z.V.
82 afisari

Planul PNL pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Conducerea liberală va convoca, la începutul lui februarie, Consiliul Naţional al formaţiunii, care reuneşte toţi parlamentarii, şefii de organizaţii, primarii şi aleşii locali, pentru a decide strategia pentru viitoarele alegeri, până atunci fiind stabilită şi calea de urmat pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

De unde vine criza? Companiile lumii s-au împrumutat prin obligaţiuni în valoare de peste 2.500 miliarde dolari doar în 2019. „Datoriile din SUA mă îngrijorează cel mai mult”. „În economia globală nu vedem prea multe bule. Este interesant pentru că a fost un ciclu dezamăgitor din perspectiva faptului că am înregistrat creşteri mult mai reduse decât în ciclurile anterioare. Mulţi oameni sunt dezamăgiţi din această cauză, dar vestea bună este că nu s-au format atât de multe dezechilibre (…)”, explică Adolfo Laurenti, economistul-şef al Visa pentru Europa, informează Ziarul Financiar.

Ne împrumutăm masiv. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 1,192 miliarde lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 53 de luni, la un randament mediu de 3,89% pe an, potrivit datelor transmise de BNR. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 800 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 2,037 miliarde de lei, relatează Cotidianul.

România şi NATO, gata de război în Marea Neagră! Ce se întâmplă sub nasul lui Putin. România va prelua, în premieră de la intrarea în Alianţa Nord Atlantică, pentru o perioadă de 6 luni, comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor, în misiuni care se vor defăşura în Marea Neagră şi în Marea Mediterană, publică Evenimentul Zilei.

Tăriceanu, despre anticipate: O aventură politică pe care nu o susţin. Va urma instabilitate. Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că subiectul organizării alegerilor anticipate este „o ambiţie a Guvernului” şi o „aventură politică” pe care ALDE nu o susţine. El a precizat că în Parlament nu există o majoritate pentru a putea declanşa alegerile parlamentare înainte de termen, potrivit Gândul.

Tăriceanu: Soluţia optimă este ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi. Guvernul să prezinte de îndată calendarul scrutinului. „ALDE optează fără niciun echivoc în favoarea alegerea primarilor în două tururi. Se impune ca Guvernul să găsească soluţia optimă. Nu sunt pentru asumarea răspunderii pentru un astfel de subiect. Trebuie găsită formula unei OUG, care să reglementeze cât mai rapid. Insist pentru această soluţie”, a declarat Tăriceanu, notează Hotnews.ro.

Avertismentul Alinei Gorghiu: „Veţi ţine minte săptămâna aceasta! Politic, va fi una importantă”. ”(…) Pentru PNL încep pregătirile pentru alegerile locale. Sunt prioritare! Dincolo de responsabilitatea guvernului de a le organiza fără greşeală, cea mai mare provocare rămâne selectarea candidaţilor. Multă muncă, multă responsabilitate, dar viitorul sună bine!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook, publică Jurnalul.ro.

Anisie a anunţat primele planuri pentru reducerea birocraţiei. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat măsurile primei etape pentru debirocratizarea procesului didactic, o notă în acest sens fiind trimisă inspectoratelor şcolare, menţionează România Liberă.

Ion Ţiriac l-a băgat în şedinţă pe ministrul Lucian Bode: Şi-a salvat patinoarul de la demolare, iar linia de tren Gara de Nord – aeroport poate fi construită. Măsurile ce urmează a fi implementate, în perioada imediat următoare, vizează asigurarea funcţionării optime şi în condiţii de siguranţă ridicată, pe termen lung, a Patinoarului Ţiriac – Telekom Arena. Astfel, spre exemplu, se vor monta o serie de elemente constructive necesare pentru diminuarea vibraţiilor şi a zgomotului, precum şi pentru garantarea funcţionării în siguranţă a facilităţii sportive, potrivit Stiripesurse.ro.

S-a copt planul pentru anticipate: mutările lui Orban care vor supăra toţi actorii din Parlament. Mai mulţi lideri ai PNL s-au întâlnit într-o şedinţă informală la sediul din Modrogan. (…)  Ludovic Orban va anunţa asumarea răspunderii Guvenului pe trei legi cu mare impact, ceea ce va produce deranj mare în Parlament. Cele trei legi pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea sunt: Alegerea primarilor în două tururi de scrutin, desfiinţarea Secţiei de Investigare a unor Infracţiuni din Justiţie (SIIJ) şi eliminarea pensiilor speciale, scrie Ziare.com.

Record negativ în prima săptămână a anului. Avem cel mai mare preţ din UE la carnea de porc. În prima săptămâna a acestui an, preţul cărnii de porc de la poarta fermelor româneşti a ajuns cel mai mare dintre statele membre. Fermierii vând în medie cu 2,24 de euro kilogramul. Este aproape cu 50% mai scump decât în perioada similară a anului trecut, publică Economica.net.

Fosta şefă a AEP, achitată în dosarul de corupţie. Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, a fost achitată de judecătorii Tribunalului Bucureşti într-un dosar de corupţie, fiind acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de DNA, menţionează Qmagazine.

Aurelian Chiţu s-a întors la Viitorul! Gică Hagi a bifat primul transfer al iernii. Aurelian Chiţu revine la Viitorul, după ce şi-a încheiat contractul lui cu formaţia sud-coreeană Daejeon Citizien. Atacantul a semnat un contract pe 2 ani şi jumătate, scrie Gsp.ro.

Mircea Lucescu i-a salvat viaţa Cristinei Ţopescu în infernul de la Turnu Severin: îndura bătăi cu prosopul ud şi primeau mâncare de la porci! ! Marii antrenori sunt, în multe ocazii, oameni de calitate morală. Acesta este şi cazul lui Mircea Lucescu, un lord la curtea prieteniei. După trecerea Cristinei Ţopescu la cele veşnice, au ieşit la iveală detaliile unei poveşti terifiante, pe care FANATIK v-o prezintă în exclusivitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult