Acasa Revista Presei Revista presei. Decembrie 1989. Cronologia revoltei si represiunii

Revista presei. Decembrie 1989. Cronologia revoltei si represiunii

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Curentul: Cronologia revoltei populare şi a represiunii armate din 15-22 decembrie 1989. „Evenimentele din decembrie 1989 au început la Timişoara, printr-o acţiune de protest împotriva evacuării pastorului reformat Laszlo Tokes.”

Romania libera: WikiLeaks a transformat deja Statele Unite. Urmează restul lumii (?) „Telegramele diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks au depăşit în efecte chiar şi aşteptările liderului organizaţiei, Julian Assange.”

Adevarul: Cum negocia şpaga judecătoarea Georgeta Buliga. „Arestarea preventivă a unui magistrat ieşean a scos la iveală modul în care acesta lua mită pentru a rezolva favorabil anumite dosare. Judecătoarea Georgeta Buliga a declarat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti – care au decis arestarea sa preventivă-că a vrut să înapoieze mita pe care ar fi luat-o.”

EvZ: Honorius Prigoană: „Sunt mai mogul decât Vîntu” „Honorius Prigoană vrea să se facă deputat la alegerile din 2012. Până atunci, după modelul lui taică-său, şi-a deschis televiziune. Zice că nu face afaceri cu statul, dar are o concesiune uriaşă în Deltă.”

Gandul: Război intern la Interne pe tema celor 18.000 de disponibilizări. Sindicatul Poliţiştilor: „Sunt prea mulţi pompieri şi jandarmi” „Cele 18.000 de disponibilizări care s-ar pregăti la Interne i-au pus pe jar pe liderii de sindicat. Aceştia îi cer ministrului Traian Igaş să analizeze foarte bine situaţia, înainte să taie din personal.”

Curierul national: Ialomiţianu: Mai bine un buget criticat, decât niciunul. „Potrivit ministrului Finanţelor, pentru a continua acordul cu FMI, România are nevoie de adoptarea bugetului până la sfârşitul acestui an”

Financiarul: Cresterea exporturilor la noua luni plaseaza Romania pe locul patru in UE. „Romania a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie o crestere a exporturilor de 26%, a patra mare evolutie pozitiva din Uniunea Europeana.  Cel mai mare avans al exporturilor a fost inregistrat de Bulgaria (33%), urmata de Letonia (29%), potrivit datelor Eurostat.”

Puterea: Tânărul PDL-ist Ion Stoichescu, înscăunat la şefia companiei CFR SA. „Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, promovează tinerii pedelişti din organizaţia Timiş. Prim-vicepreşedintele PDL din Organizaţia de Tineret Timiş, Ion Stoichescu, director al regionalei CFR SA Timişoara, a fost avansat ca director general al companiei CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare. Ion Stoichescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Aradului, Gheorghe Falcă. „

ZF: Criza financiară globală s-a dovedit profitabilă pentru Dr. Doom. Cum arată noua locuinţă de 5,5 milioane dolari a lui Nouriel Roubini. „Nouriel Roubini, economistul care a previzionat criza financiară globală, şi-a cumpărat un penthouse, pentru acesta plătind 5,5 milioane de dolari, scrie Bloomberg.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult