Acasa Revista Presei Revista presei. Declasificarea deciziei CSAT privind corupţia

Revista presei. Declasificarea deciziei CSAT privind corupţia

scris de Z.V.
2 afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a respins la Strasbourg ideea Europei cu două viteze, Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte miercuri pentru a decide dacă social democraţii vor merge la consultările de la Cotroceni, precum şi Electrica a dat în judecată ANRE, solicitând anularea ordinului prin care s-a tăiat din rata de rentabilitate, dar şi aspecte din vacanţa pe care o petrece Simona Halep la Paris sunt printre principalele subiecte ale zilei de 24 octombrie.

Sedinta CSAT-foto presidency.ro

Sedinta CSAT

Declasificarea deciziei CSAT privind combaterea corupţiei, adoptată de Senat. Băsescu: Colegii care se opun au un mare interes în protejarea acestor secrete. Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege, iniţiat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, pentru declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 privind combaterea corupţiei., scrie Gândul.

Oficialii români au minţit Comisia de la Veneţia. Dar au fost prinşi. La cel puţin trei articole importante din legislaţia penală, autorităţile româneşti au transmis Comisiei de la Veneţia versiuni diferite în limba engleză faţă de textele adoptate de Parlament, cu scopul de a prezenta variante mai moderate şi mai conforme standardelor internaţionale, relatează Adevărul.

Lazăr toarnă gaz pe foc după rapoartele Comisiei de la Veneţia. Procurorul general Augustin Lazăr declară că opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală confirmă îngrijorările procurorilor, notează Cotidianul.

În atmosfera solemnă din plenul Parlamentului European, deputaţii au interpretat tema preferată: corupţia din România. Participarea preşedintelui la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, la care sunt invitaţi şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii. Iniţiativa a fost lansată în ianuarie 2018 şi va continua până la sfârşitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019, transmite Evenimentul Zilei.

Conducerea PSD hotărăşte miercuri dacă merge la consultări la Cotroceni. ALDE a decis să participe la consultări (surse). Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte miercuri pentru a decide dacă social democraţii vor merge la Cotroceni, notează Hotnews.ro.

Legea offshore: UDMR nu crede până nu vede. Întâlnirea aşteptată ieri între liderii PSD şi UDMR pe tema Legii offshore nu a avut loc. Discuţiile s-au purtat la nivelul liderilor de grup parlamentar, cu o înţelegere de principiu, dar udemeriştii suflă şi în iaurt, titrează Jurnalul.ro.

Klaus Iohannis pledează la Strasbourg pentru unitate şi extinderea UE. Klaus Iohannis a respins azi la Strasbourg ideea Europei cu două viteze, care riscă să creeze membri UE de categoria a doua. În discursul pronunţat în Parlamentul European, el a pledat pentru unitate, coeziune, securitate şi continuarea extinderii UE, scrie Rfi.ro

Vosganian: ALDE participă la consultări la Cotroceni. Deputatul Varujan Vosganian a adăugat că partidul său va fi foarte clar în ce priveşte asumarea de a fi continuată reforma în Justiţie, consemnează România liberă.

PNL somează Guvernul să trimită în regim de urgenţă la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru construirea Autostrăzii Iaşi-Tg. Mureş, Proiectul de lege pentru construirea Autostrăzii Unirii Iaşi -Tg. Mureş, care a fost promovat şi susţinut de 30 de parlamentari ai Partidului Naţional Liberal, a primit marţi raport favorabil în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor, condusă de liberalul Lucian Bode, informează Ştiripesurse.ro.

Avocatul Poporului Victor Ciorbea, chemat în Parlament să dea explicaţii când se întoarce din vacanţă. Avocatul Poporului Victor Ciorbea va fi invitat la Comisia pentru drepturile omului din Camera în legatură cu OUG privind justiţia şi cu plecarea acestuia în concediu, potrivit Ziare.com.

Electrica a dat în judecată ANRE. Cere anularea ordinului prin care s-a tăiat din rata de rentabilitate. Electrica SA, unul dintre cei mai mari distribuitori de energie din ţară şi singurul la care statul român este cel mai mare acţionar, a dat în judecată Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), şi cere anularea ordinului prin care s-a stabilit rata reglementată de rentabilitate pentru activitatea de distribuţie, publică Economica.net.

Creditarea are o creştere medie anuală de 6% după nouă luni. Împrumuturile în lei urcă cu 15%. Creditarea privată totală pentru populaţie şi companii a ajuns în luna septembrie la un ritm anual de creştere de 6,3%, mai temperat atât faţă de avansul din lunile de vară, cât şi comparativ cu cel din septembrie 2017, anunţă Ziarul Financiar.

Azi la Stat un leu depui, mâine el va scoate pui! Guvernul vrea să cheme părinţii să depună bani pentru copii la Trezorerie. Cea mai atractivă ofertă a acestui depozit este faptul că statul ar da 600 de lei „primă” pe an pentru o sumă minimă de 1.200 de lei depuşi anual în contul copilului. Dobânda nu este mare, 3%, chiar sub inflaţia actuală de 5%, dar prima pare irezistibilă, transmite Libertatea.

Cum şi-a sabotat Becali echipa. Patronul a impus o schimbare care a ruinat-o pe FCSB! Când adversarii nu reuşesc să facă diferenţa în partidele cu FCSB, apare Gigi cu o decizie de acasă, din faţa televizorului, şi îţi încurcă antrenorul propriu. La Craiova, Devis Mangia şi Becali au fost tacticienii care l-au înfrânt pe Dică. Italianul a reuşit să-ţi ordoneze echipa în pauză, alb-albaştrii au arătat mai bine în partea a doua a partidei şi datorită intervenţiei sale, notează Gsp.ro.

Simona Halep, vacanţă la Paris! Shopping şi odihnă în “Oraşul Iubirii”. La Paris, Simona Halep are mare nevoie de odihnă. Fizioterapeuţii româncei i-au recomandat repaus total în următoarea perioadă, astfel încât să fie pregătită pentru startul sezonului 2019 şi să nu aibă nevoie de operaţie pentru hernia de disc de care suferă, titrează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult