Acasa Revista Presei Revista presei. Delir sau vis?

Revista presei. Delir sau vis?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Bursa: Delir sau vis? „Imaginea publică dezastruoasă a lui Vîntu îi face neverosimile declaraţiile (într-un fel, imginea lui este întratât de neagră, încât şi-o strică dacă dezvăluie că ar avea şi bune intenţii).”

Adevarul: Băsescu despre cazul SOV: Nu încercaţi să umiliţi preşedintele care vă reprezintă. „Prezent pe aeroportul Otopeni, după venirea de la summitul european de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre cazul Sorin Ovidiu Vântu.”

 Curentul: „Statul român a fost neputincios în faţa lui Vîntu. „Ieri, Vîntu a fost eliberat din arest, judecătorii i-au spulberat pe procurori, anulånd practic munca acestora. Printre judecătorii care au considerat că Vîntu nu este un pericol public „ca din întåmplare“ s-a aflat şi soţia lui Costiniu, judecătorul corupt de la Înalta Curte, aflat în relaţii de subordonare faţă de Cătălin Voicu, la råndul său sluga lui Mitică Iliescu, „spatele“ lui Ion Iliescu.”

Evenimentul zilei: Modernizarea statului în viziunea lui Sorin Ovidiu Vîntu. „Sorin Ovidu Vîntu spune că a fost arestat din cauza divergenţelor cu Traian Băsescu în privinţa a nouă principii de modernizare a statului. EVZ a identificat „principiile” pentru care a militat prin vorbă şi faptă mogulul SOV după ce a lăsat în urmă episodul FNI.”

Gandul: Băsescu – lovit la organe (editorial de CT Popescu) „liberarea lui Vântu după arestarea de joi până joi e finalul unui skanderbeg între doi tartori ai întunericului şi subteranului în politica românească, Băsescu şi Vântu, amândoi născuţi din vechile organe.”

Curierul national: Concurenţa intră puternic în bănci. „Chiriţoiu: Populaţia plătea la creditele netransparente cât credea banca de cuviinţă, iar acest gen de contracte nu au fost corecte. Consiliul Concurenţei: Instituţiile financiare preferă să se judece decât să dea dobânzi la creditele vechi ca la cele noi. Oficialul CC a precizat că instituţia va monitoriza în perioada următoare toate practicile bancare”

Ziarul financiar: Băncile a trebuit să facă faţă pentru prima oară unor proteste în masă. „Duminică 19 septembrie este termenul-limită până la care trebuie modificate contractele de credite în derulare. Rămâne de stabilit cine a avut dreptate în disputa bănci-clienţi. Persistă întrebarea: de ce a fost nevoie ca statul să intervină pe piaţa bancară.”

Financiarul: Banca Nationala s-a transformat in ,,broker de credite” pentru guvern. „In sapte licitatii depo, institutiile bancare s-au inghesuit cu 26 mld. lei, cat au strans Finantele in 50 de emisiuni”

Romania libera: Rezistă România la trei ani de strâns cureaua? „Chiar şi pentru un program ambiţios de austeritate, Guvernul va găsi greu bani. Guvernul va reduce anul viitor alocaţiile bugetare pentru Apărare, Agricultură şi Educaţie, iar deficitul bugetar se va încadra la 2,5% din PIB în 2013, potrivit Strategiei fiscale pentru perioada 2011-2013. Documentul privind Strategia fiscală aprobat de Guvern urmează să fie transmis Parlamentului în procedură de urgenţă”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult