Acasa Revista Presei Revista presei. Demisie la nivel înalt în Poliţia Română

Revista presei. Demisie la nivel înalt în Poliţia Română

scris de Z.V.
84 afisari

USR-PLUS anunţă că va desfiinţa Poliţia Locală după ce au apărut informaţii că Clotilde Armand ar fi fost urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1. Candidatul USR-PLUS pentru Sectorul 1 Clotilde Armand a dezvăluit că a aflat că a fost „urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist”. În acest sens Armand a anunţat că va depune o plângere la DIICOT, în timp ce USR-PLUS a transmis că va desfiinţa Poliţia Locală şi că va reconstrui în cadrul Poliţiei un alt serviciu de ordine publică, potrivit Adevărul.

Demisie la nivel înalt în Poliţia Română, după scandalul cu interlopii. Scandalul care a apărut după înmormântarea interlopului nu a rămas fără urmări. Un nume important din Poliţia Română şi-a dat demisia. Anunţul are legătură cu scandalul izbucnit după înmormântarea lui Emi Pian. Este vorba despre întâlnirea pe care mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de ordine au avut-o cu membri ai clanului Duduianu, pentru a stabili procedurile procesiunii funerare, titrează Evenimentul Zilei.

Buzatu strâmbă din buză: ”O prostie, excluderile imediate”. PSD trebuie să dea dovadă de înţelegere faţă de parlamentarii bolnavi care au lipsit de la şedinţa în care ar fi trebuit votată moţiunea de cenzură, dar nu a fost întrunit cvorumul, a susţinut Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui. Buzatu consideră că PSD a întârziat prea mult depunerea moţiunii de cenzură, anunţă Cotidianul.
Monica Anisie a făcut anunţul: Părinţii nu vor mai da declaraţie pe propria răspundere la începerea şcolii. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat unul dintre cele mai dezbătute aspecte referitoare la începerea anului şcolar şi reluarea orelor în şcoli – declaraţia pe propria răspundere pe care trebuie să o completeze părinţii. Normele referitoare la începerea anului şcolar în contextul pandemiei, puse în dezbatere de Ministerul Sănătăţii, prevedeau ca părinţii să semneze o declaraţie pe proprie răspundere prin care declarau şi faptul că elevul nu a fost bolnav de COVID-19 şi că nu prezintă simptome, titrează Gândul.

Ciolacu i-a dat afară din partid pe patru dintre parlamentarii PSD care au lipsit la moţiune. Carmen Dan, iertată pentru moment. Parlamentarii PSD Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan şi Roxana Paturcă au fost excluşi din partid, după ce cu o zi înainte nu au participat la şedinţa privind moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi. În cazul lui Carmen Dan nu s-a luat încă o decizie, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Licitaţie dezastruoasă pentru elevi. Ministrul Educaţiei cere capul preşedintelui ONAC! Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, cere premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC) pentru licitaţia „dezastruoasă” privind achiziţia de tablete necesare elevilor la începerea anului şcolar. Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) anunţă că a luat act de „rezultatul dezamăgitor” al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de ONAC, anunţă Jurnalul.ro.

Ministrul Transporturilor susţine că primarul Firea pune piedici lucrărilor de la metrou. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susţine că Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, pune piedici lucrărilor de la viitoarea magistrală M5 de metrou. „O anunţ, şi pe această cale, pe doamna Firea că lucrările pentru finalizarea acestei magistrale merg înainte, cu sau fără sprijinul dânsei, şi că darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de către cei implicaţi (…)”, a anunţat ministrul Bode, menţionează România Liberă.

Tăriceanu sugerează că  nu îşi va da copilul la şcoală, din cauza hosului generat de Guvern: ”Mi-am luat ţeapă!”. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a urmărit conferinţa de presă a miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în speranţa că o să vadă un plan pentru deschiderea şcolilor: „Mi-am luat ţeapă. După bâlbele celor doi cred că Tudor va mai sta un an la grădiniţă”, titrează Stiripesurse.ro.

Se înfiinţează Poliţia Siguranţă Şcolară. Noua structură se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei şi a bullyingului în şcoli. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu a anunţat înfiinţarea unei noi structuri în cadrul Poliţiei Române – Poliţia Siguranţa Şcolară” – care se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei şi a bullyingului în unităţile de învăţământ. Noua structură va avea 266 de poliţişti, scrie Ziare.com.

Vânzările de autovehicule noi din România au scăzut în luna august cu 52,6%. În luna august 2020 au fost înmatriculate în România 12.900 de autovehicule noi (autoturisme, vehicule comerciale, autocare etc.), piaţa înregistrând astfel o scădere de 52,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), consemnează Economica.net.

Sectorul feroviar riscă să intre în colaps în 5 ani din cauza pensionării mecanicilor de locomotivă. Faptul că forţa de muncă sectorul de transport feroviar ajunge rapid către vârsta retragerii din activitate este una dintre provocările majore ale industrie, alături de lipsa noilor generaţii de muncitori calificaţi în domeniu, crede Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers, anunţă Ziarul Financiar.

Firea: Ce-am avut şi n-am pierdut după ziua de ieri? Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, analizează eşecul de ieri al moţiunii de cenzură, care nu a putut fi votată din lipsă de cvorum. Firea consideră că, prin rămânerea guvernului Orban în funcţie, a triumfat impostura şi haosul. Primarul capitalei realizează un decalog al moţiunii, în fapt un pretext pentru a relua acuzaţiile la adresa guvernului liberal. Firea consideră că într-o societate normală, acest guvern condus de Ludovic Orban ar fi trebuit să îşi prezinte demisia, neputându-se salva prin „pasivitatea partidului minorităţilor”, subliniază Qmagazine.ro.

Colonie spaniolă la Dinamo: Contra negociază cu fostul său jucător de la Petrolul. Dinamo continuă într-un ritm alert discuţiile pentru a-şi întări echipa, mai ales că „Guriţă” continuă să creadă în play-off. Cosmin Contra a luat în calcul să-l readucă sub comanda sa pe Pablo De Lucas, spaniolul ajuns la 33 de ani, pe care l-a adus prima dată în România, în vara 2013, la Petrolul Ploieşti, menţionează Gsp.ro.

Boris Becker critică absenţa Simonei Halep şi a celorlalte jucătoare de top: „Eu aş fi înotat Atlanticul să ajung la US Open“. „Eu aş fi mers cu siguranţă la US Open. De fapt, după jumătate de an fără tenis, aş fi înotat Atlanticul ca să ajung acolo! Dacă în adâncul sufletului eşti un luptător şi n-ai avut şansa să joci, nu ai fi disperat să joci din nou după atât timp? Cu siguranţă nu toată lumea a simţit la fel şi ştiu că sunt vremuri dificile, dar sunt la fel pentru toată lumea (…) ”, a declarat Boris Becker, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult