Acasa Revista Presei Revista presei. Dezvăluiri din interiorul RADET

Revista presei. Dezvăluiri din interiorul RADET

scris de Z.V.
20 afisari

Anunţul potrivit căruia membrii Guvernului renunţă la serviciile SPP, numirea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al premierului, precum şi decizia Curţii Constituţionale în legătură cu unele modificări ale legilor justiţiei, dar şi posibilul transfer al lui Florin Niţă de la FCSB sunt printre principalele subiecte ale zilei de 31 ianuarie.

Dezvăluiri din interiorul RADET: “Sistemul o să mai facă victime. Acum vor ‘cădea’ doar oameni nevinovați”. O serie de dezvăluiri făcute de surse din cadrul RADET, cu privire la regimul de lucru din interiorul companiei, demonstrează cauzele în urma cărora un om a fost ucis pe loc de apă clocotită, iar un al doilea a ajuns la spital în stare critică și ulterior a murit. Mai mult, reporterii Libertatea au intrat în posesia unui document care subliniază “gradul scăzut de singuranță în exploatare” la nivelul Regiei. Toate acestea vin să confirme și alte cifre: investiții puține, pierderi semnificative de agent termic și un randament extrem de scăzut al instalațiilor.

Pahonţu de la SPP, noul inamic al PSD. Decizie fără precendent în Guvern. Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din guvernul său au renunţat la escorta Serviciului de Protecţie şi Pază, în contextul acuzaţiilor aduse şefului Serviciului, Lucian Pahonţu, de către liderul PSD Liviu Dragnea. În schimb, Viorica Dăncilă vrea ca paza să-i fie asigurată de jandarmi. Asta deşi potrivit specialiştilor în drept acest lucru este ilegal, notează Adevărul.

Diferențe între programul Dăncilă și programul Tudose. Programul de guvernare PSD – ALDE pentru perioada 2018-2020 a repoziționat termenele unor măsuri care trebuia să fie aplicate de cabinetele precedente sau au eliminat complet asumarea unor date de calendar. Astfel, a doua jumătate a anului 2018 sau 1 ianuarie 2019 sunt noile borne pentru câteva dintre măsurile fiscale, precum reducerea taxelor și impozitelor la 50, scăderea TVA la 18%, reducerea numărului de agenții și instituții aflate în subordinea Guvernului, plățile online ale taxelor și impozitelor, informatizarea sistemului public al instituțiilor, depolitizarea managementului public, neimpozitarea veniturilor pentru medici etc., potrivit Cotidianul.

Surpriză în Guvern: „Călăul” lui Grindeanu, propulsat în echipa premierului Dăncilă. Premierul Viorica Dăncilă (PSD) l-a numit pe fostul ministru social-democrat Darius Vâlcov în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. Decizia a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial, anunţă Evenimentul Zilei.

CCR taie elanul PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei. Dorneanu: Multe articole din statutul magistraţilor au fost declarate neconstituţionale. Mai multe dintre modificările aduse în comisia Iordache statutului magistraţilor au fost declarate neconstituţionale de CCR, a declarat preşedintele Curţii, Valer Dorneanu. „În multe siuaţii s-a admis (sesizarea-n.r.) pentru că nu au fost corelate soluţiile, a precizat el. Curtea Constituţională a României a decis marţi că mai multe dispoziţii din Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor sunt neconstituţionale şi a cerut redefinirea erorii judiciare şi a relei credinţe, dar şi a gravei neglijenţe, informează Gândul.

Donald Tusk, către premierul Viorica Dăncilă: Responsabilitatea guvernului dumneavoastră de a apăra valorile europene este importantă şi va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare de felicitare, în care ii transmite că “responsabilitatea guvernului dumneavoastră de a apăra valorile europene este importantă şi va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României, precum şi Uniunii Europene”, transmite Hotnews.ro.

Awdi cere statului român încă 650 milioane de euro. Vrea Casa Presei și alte 142 de proprietăţi. Hassan Awdi nu se lasă şi cere din nou bani statului român, sub ameninţarea unui alt proces la Curtea de Arbitraj Internaţional a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID). Condamnat definitiv în 2014 la opt ani de închisoare pentru falimentarea CFR Mesagerie, Awdi a trimis zilele trecute din Libanul natal, unde a fugit înainte de pronunţarea sentinţei, o convocare de conciliere Guvernului român. Afaceristul susţine că statul l-a expropriat abuziv de 142 de proprietăţi şi cere daune imense, de peste 650 milioane de euro, potrivit Jurnalului Naţional.

Critici foarte dure de la rectorul Universității București: ”45 de universități răspund prezent la apelul PSD”. ”45 de universități au răspuns prezent la apelul unui partid (n.r. PSD)”. Așa interpretează rectorul Universității București, Mircea Dumitru, demersul celor peste 40 de rectori ai universităților din țară care l-au susținut public pe noul ministru al Educației, Valentin Popa, rector al Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Acesta a fost criticat pentru greșelile de exprimare, dar și pentru declarația că ”se acordă prea multă atenție dezbaterii privind plagiatele”, scrie Rfi.ro.

Florian Coldea, profesor de „intelligence” la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, cu 17 lei pe oră. Generalul Florian Coldea predă două ore pe săptămână la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence şi decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat în regim de plată cu ora. 17 lei, mai precis. Reprezentanţii UBB Cluj-Napoca au declarat, marţi, că selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de Consiliul facultăţii, informează România Liberă.

PSD face modificări în Parlament: se schimbă garnitura de conducere. Pe data de 1 februarie va începe o nouă sesiune parlamentară și la începutul acesteia se vor lua în calcul schimbări la nivelul conducerii grupurilor politice. PSD va opera o primă modificare la Camera Deputaților, acolo unde deptuatul de Dolj, Călin Ion, îi va lua locul lui Ioan Munteanu la conducerea grupului PSD din Camera Deputaților, ne-au precizat surse din PSD, scrie Stiripesurse.ro.

Corina Creţu: România riscă să piardă fonduri europene din cauza întârzierilor. La Bruxelles se discută despre condiţionarea banilor. Comisarul european din partea României, Corina Creţu, a avertizat, marţi, că România riscă pierderea unor fonduri europene importante din cauza unor „probleme restante” şi, pe de altă parte, a recunoscut că la Bruxelles se discută despre condiţionarea banilor europeni de respectarea statului de drept. Corina Creţu a fost prezentă, marţi, la Palatul Victoria, unde a discutat cu noul premier, Viorica Dăncilă, alături de care a susţinut şi o conferinţă de presă comună, relatează Ziare.com.

Comisia Europeană va declara infringement României pe MiFID II, directivă pentru bănci, asigurători şi piaţa de capital. Comisia Europeană lansează al doilea pas în cadrul procedurii europene privind încălcarea dreptului comunitar și trimite avize motivate către diferite state membre pentru aplicarea întârziată sau incompletă a regulilor MiFID II. Este al doilea aviz de avertizare. După, vor urma două amenzi. Directiva europeană se referă la obligativitatea de transparentizare a comisioanelor aferente tuturor serviciilor financiare, precum şi norme noi pentru definiţia complexului de interese şi a produsului complex. Legea de transpunere a directivei stă în Parlament din luna martie 2017, conform Economica.net.

Cele mai mari 100 de tranzacţii din istoria României au o valoare de peste 30 mld. euro. Florian Niţu, avocat: Am mai spus-o, o repet, urmează tranzacţiile de peste 1 miliard plus! De euro. Cele mai mari 100 de tranzacţii care s-au semnat până acum în Ro­mânia au o valoare totală de peste 30 de miliarde de euro, potrivit calculelor Ziarului Financiar. Acestea sunt mutările care au creionat piaţa de fuziuni şi achiziţii în capitalism şi care au pus România pe harta unor giganţi internaţionali, fie ei investitori strategici sau financiari.

Niţă, ca şi plecat de la FCSB! Becali a anunţat cifrele transferului. Florin Niţă are zilele numărate la FCSB, iar patronul „roş-albaştrilor” a anunţat cât solicită în schimbul portarului. Gigi Becali vrea 2 milioane de euro, însă cehii vor să îi plătească în mai multe tranşe, potrivit Fanatik.ro.

Ăsta ar fi cel mai tare transfer pentru un fotbalist român! 30 de milioane pentru Florin Andone de la un club din Premier League. Florin Andone traversează un moment foarte bun la Deportivo. Chiar dacă echipa câștigă tot mai greu, atacantul are 4 goluri în ultimele 5 meciuri și a atras atenția mai multor cluburi importante, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult