Acasa Revista Presei Revista presei. Dezvăluiri incendiare de la Bruxelles

Revista presei. Dezvăluiri incendiare de la Bruxelles

scris de Z.V.
48 afisari

CCR va discuta, în 18 septembrie, sesizarea Vioricăi Dăncilă pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Până în 11 septembrie, părţile au avut termen să-şi prezinte punctele de vedere. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor, potrivit Adevărul.

Ioan Mircea Paşcu, dezvăluiri incendiare de la Bruxelles: discuţie în culise, la cel mai înalt nivel. Guvernul a retras candidatura lui Ioan Mircea Paşcu la funcţia de comisar european interimar, iar acum acesta anunţă că va face o serie de dezvăluiri extrem de importante din culisele acestei retrageri şi va relata o discuţie care a avut loc la cel mai înalt nivel. ”Înţeleg că grupul lui Macron negociază cu alte grupuri să nu se opună la vot în cazul candidatei franceze, care se află sub investigaţie în ţara ei; (…) Vorba proverbului: o mână spală pe alta! (…)”, a declarat Ioan Mircea Paşcu, potrivit Ştiripesurse.ro.

Valori europene, Belina noastră şi ”Belina” lor. Scandalul de la Ministerul Apărării din Germania în care a fost implicată chiar preşedinta nominalizată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost cunoscut însă a contat foarte puţin în deliberările liderilor UE atunci când s-a stabilit nominalizarea ei. Liberation scrie că ”La Bruxelles îşi poţi salva pielea prin diverse înţelegeri” şi vom vedea un exemplu în acest sens, notează Cotidianul.

Războiul Meleşcanu-Tăriceanu ajunge în instanţă. Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, nu se împacă cu decizia anunţată de Călin Popescu Tăriceanu de excludere a sa din ALDE ca urmare a colaborării cu PSD şi a anunţat că se va adresa justiţiei, unde va contesta excluderea din partid.  Meleşcanu afirmă că decizia de excludere a sa din ALDE este ilegală şi neconstituţională şi că îşi va ”căuta dreptatea în justiţie”, titrează Evenimentul Zilei.

AEP, despre prezidenţiale: Românii din Diaspora, supravegheaţi în timp real prin aplicaţia SIMPV. Constantin Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a declarat, în cadrul unei conferinţe, că românii din Diaspora vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a vota, dar şi că votanţii vor fi supravegheaţi în timp real, datorită aparaturii de anul acesta. Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal a fost îmbunătăţit şi au fost introduse câteva noi prevederi pentru modalitatea de vot, relatează Gândul.

Noua linie de comunicare a Vioricăi Dăncilă: Iohannis vrea să taie salariile bugetarilor / Acuzaţiile premierului. Viorica Dăncilă îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că „s-a întors împotriva poporului” şi că vrea să blocheaze plata salariilor. „Nu-mi este teamă să mergem în Parlament”, a spus premierul fără a preciza când va face acest lucru, informează Hotnews.ro.

Doi dintr-o lovitură. Dăncilă, despre Iohannis şi Tăriceanu: „Alianţa ipocriziei şi a distrugerii”. Premierul Viorica Dăncilă a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Victoria şi a declarat că preşedintele Klaus Iohannis s-a poziţionat împotriva românilor şi face un abuz de putere. Iohannis a anunţat, la Palatul Cotroceni, că refuză remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, pe care o consideră ca fiind „neavenită şi nepotrivită”, informează Jurnalul.ro.

Şerban Nicolae: Domnul Iohannis continuă să se afle în afara Constituţiei. Senatorul PSD Şerban Nicolae susţine că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia prin refuzul de a numi miniştrii propuşi de premieri. El a mai spus că preşedintele este cel care trebuie să ceară Parlamentului să se pronunţe, dacă prin propunerea de remaniere se schimbă componenţa politică a Guvernului şi că, pentru aceasta, Parlamentul trebuie să dea un vot cu majoritatea simplă, scrie România Liberă.

Ambasadorii şi consulii pot cere de azi suplimentarea secţiilor de vot din diaspora. Care sunt regulile. Misiunile diplomatice pot propune Ministerului Afacerilor Externe (MAE), înfiinţarea de secţii de votare în străinatate, proces care se va încheia pe data de 19 octombrie, a anunţat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică. „Lista secţiilor de votare finală va fi adusă la cunoştinţă pe data de 21 octombrie, la trei zile după finalizarea procesului de înfiinţare şi propunere a secţiilor de votare”, a subliniat Buică, relatează Ziare.com.

Cum va liberaliza România piaţa gazelor. Angajamentele asumate în faţa Comisiei Europene, cine câştigă şi cine pierde. Puşi în faţa unui înfringement pe tema pieţei de gaze naturale, oficialii Guvernului României au prezentat, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii Comisiei Europene mecanismul de dereglementare a pieţei gazelor naturale. Potrivit surselor noastre, reprezentanţii CE ar fi acceptat propunerea României, dar o decizie referitoare la închiderea (sau suspendarea) procedurii de infringement va fi luată după ce România va trimite în scris angajamentele către Bruxelles, publică Economica.net.

Începând de sâmbătă, noua directivă europeană PSD2 aduce schimbări majore la plăţile cu cardul. Regulamentul UE, direct aplicabil în România, stabileşte cerinţele tehnice şi măsurile de securitate pentru autentificarea strictă a clienţilor şi pentru comunicarea în condiţii de siguranţă cu terţii prestatori de servicii de plată. Aceştia, conform PSD2, vor putea oferi consumatorilor, la cererea şi pe baza consimţământului lor, noi tipuri de servicii de plată, cu privire la conturile de plăţi accesibile online ale consumatorilor deschise la bănci sau la alţi prestatori, transmite Ziarul Financiar.

Abolirea „pensiilor speciale”. O altă diversiune. Românii sunt supăraţi. Şi au de ce. Problema este că nu ştiu prea bine de ce nu le merge bine. Un context perfect de a-i manipula pentru cei care vor să îi piardă. Strategia folosită este clasică: dezbină şi stăpâneşte! ”Aversiunea împotriva celor vârstnici care, chipurile, ar răpi viitorul tineretului, apăsând asupra prezentului acestuia cu obligaţia de a-i întreţine pe cei expiraţi şi neajutoraţi, consumatori neproductivi, este specifică tuturor ideologiilor de extremă dreaptă. Ea s-a găsit din plin în doctrina şi practica fascistă şi nazistă care au însângerat omenirea (…)”, scrie Alex Stănilă în QMagazine.ro.

Dinamo a pus ochii pe Mihai Aioani, portarul naţionalei de tineret: „Nu e nimic de ascuns”. Florin Prunea (51 de ani) a analizat prestaţia echipei naţionale de tineret în meciul cu Danemarca U21, scor 1-2 în debutul preliminariilor EURO 2021, şi a recunoscut că a pus ochii pe portarul Mihai Aioani (19 ani), notează Gsp.ro.

Simona Halep a anunţat revenirea lui Darren Cahill! Vor face echipă din 2020. Jucătoarea de tenis Simona Halep a anunţat pe reţelele de socializare revenirea lui Darren Cahill în funcţia de antrenor începând cu sezonul viitor. Tehnicianul australian renunţase la colaborarea cu fostul lider al clasamentului WTA la finalul anului 2018, motivându-şi decizia prin faptul că vrea să petreacă mai mult timp alături de familie, informează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS