Acasa Revista Presei Revista presei din 26 decembrie 2013

Revista presei din 26 decembrie 2013

scris de Z.V.
2 afisari

Mesajul de sărbători al Patriarhului României. Semnificațiile și importanța sărbătorii Nașterii Domnului (Puterea); The Economist: ‘România se va confrunta cu un risc ridicat de proteste în 2014’ (Adevărul); Am întâlnit și occidentali fericiți în România și Bulgaria. France Presse scrie despre vesticii instalați la noi, în Est (Jurnalul Național); Interviu cu antrenorul sportivei răpusă de meningită bacteriană: „Era un fenomen!” (Pro Sport) sunt câteva titluri în presa zilei de 26 decembrie.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre semnificațiile și importanța sărbătorii Nașterii Domnului pentru creștini, susține Puterea. ‘La darul lui Dumnezeu pentru noi arătat în Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, Care a venit să se nască, să crească și să ne mântuiască, noi răspundem cu daruri față de cei dragi, dar și cu daruri față de cei săraci, singuri, bolnavi, deznădăjduiți sau îndoliați, daruri care aduc bucurie acolo unde este întristare, speranță unde este deznădejde și comuniune acolo unde este însingurare’.

În România, aproape de fiecare dată, șpăgarii trimiși după gratii sunt bociți nu neapărat de rude, cât de admiratorii care i-au trimis în funcții de conducere. Mici ‘revolte populare’ împotriva anchetatorilor se pun la cale imediat ce vreun personaj popular este trimis după gratii sau chemat la audieri. În cazul infracțiunilor de corupție și a celor financiare, opinia majoritară a experților în leșinat ‘în direct’ este aceea că cei corupți ‘ar trebui lăsați în libertate, că doar nu au omorât pe nimeni’, scrie Evenimentul Zilei.

Deși promisese ultimii bani din Fondul de rezervă al Guvernului primarilor, premierul Victor Ponta a împărțit, în final, cele 25 de milioane de lei pe care le mai ținea în buget pentru situații de urgență între aleșii locali și biserici. Așa se face că ultimele 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) din cele 557 pe care premierul le-a avut la dispoziție anul acesta în Fondul de rezervă au ajuns în ultima ședință de Guvern la Secretariatul pentru Culte prin care statul a finanțat în ultimii ani atât bisericile de cartier, cât și Catedrala Mântuirii Neamului, informează Gândul.

România se va confrunta cu un risc ridicat de revolte și proteste în 2014, este concluzia unui studiu realizat de prestigioasa revistă ‘The Economist’, care clasează țara noastră în a patra categorie ca risc, din cinci, în ordine crescătoare, din perspectiva conflictelor sociale, afirmă Adevărul.

Republica Moldova, o economie cu o suprafață agricolă de 2,5 milioane de hectare, de cinci ori mai mică decât cea locală, a reușit în șase din ultimii șapte ani să fie exportator net de produse agroalimentare în România. În primele zece luni ale acestui an, România a importat din Moldova produse agroalimentare de 35,2 milioane de euro și a înregistrat un deficit comercial pe această linie de 9,5 milioane de euro. În anul 2012, importurile din Moldova s-au cifrat la 46,6 milioane de euro și deficitul la 18,3 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Împinși de criză, seduși de prețul redus al terenurilor agricole sau dintr-o simplă atracție, mii de europeni s-au instalat în Bulgaria și în România, profitând de oportunitățile oferite de Europa emergentă, notează Jurnalul Național, citând corespondentul agenției France Presse într-un reportaj dedicat vesticilor care au ales ‘Estul’.

Europarlamentarul Petru Luhan a fost desemnat ‘Man of the year 2013’ de către prestigioasa revistă ‘Men’s Health’, pentru inițiativele sale în domeniul sănătății. Revista premiază anual cei mai de succes bărbați, care sunt considerați adevărate modele pentru cititori, relatează România Liberă.

Cosmin Olăroiu este din ce în ce mai neliniștit în Emirate.Tehnicianul are tot mai multe probleme cu Al Ain, fostul său club. Șeicii îl acuză că a semnat vara trecută cu Al Ahli, deși avea încă un contract cu echipa lui Mirel Rădoi, informează Gazeta Sporturilor.

Au rămas interpretări, palmares imaginar, vise și scenarii. Și amintiri cu miile. Și poze nenumărate și o pagină de facebook cu viața ei segmentată pe bucățele. Și fețe de paletă nefolosite, și vorbe nespuse, și mingi întregi, și un Crăciun pe care și-l desenase în minte. Acasă, la Caransebeș, cu Georgeta și Nicolae Borza, părinții ei. Pro Sport vă propune să o cunoașteți peValeria Borza prin ochii omului care a modelat-o și a lansat-o în tenisul de masă profesionist, antrenorul Florin Munteanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult