Acasa Revista Presei Revista presei din 28 decembrie. Întâlnire Iohannis-Merkel

Revista presei din 28 decembrie. Întâlnire Iohannis-Merkel

scris de Z.V.
7 afisari

2015 va produce cutremure în coaliția de guvernare; întâlnire Iohannis-Merkel; cea mai importantă veste a anului 2014 pentru economie; de ce se scumpesc asigurările anul viitor; iarna își intră în drepturi; România, cea mai frumoasă țară din Europa și naționala de fotbal, a doua cea mai bună clasare după retragerea lui Hagi, sunt subiectele principale abordate de ziarele centrale apărute în acest week-end.

merkel-iohannis.Un post tv a avansat, ‘pe surse’ data de 13 februarie 2015 a unei întâlniri a Președintelui României, la Berlin cu Cancelarul Germaniei. O întâlnire între Klaus Iohannis și Angela Merkel va avea loc, precis, cu o zi înainte, însă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, programată în 12 și 13 februarie, susține Jurnalul Național.

2015 va produce cutremure în coaliția de guvernare, titreazăCotidianul. Patru variante din categoria ‘scapă cine poate’ pentru PSD. Semnalele care indică o decizie privind viitorul PC. UNPR se află într-o situație delicată.

Președintele Klaus Iohannis a dezvăluit că în acest moment se face o analiză a votului din diaspora și că în urma acesteia unii ambasadori ar putea fi rechemați de la post. Cu toate acestea, potrivit Constituției, rechemarea reprezentanților misiunilor diplomatice poate fi făcută de președinte, la propunerea Guvernului, afirmă Gândul.

Sociologul Vasile Dâncu, directorul IRES, spune că Traian Băsescu și-a pus amprenta asupra modului în care se face politică în România, iar actualul președinte Klaus Iohannis nu va putea face față așteptărilor românilor pentru că nu coincid cu atribuțiile sale prezidențiale. Totodată, Dâncu nu oferă mari șanse ca Guvernul Ponta să reziste până în 2016, susțineAdevărul.

Cea mai mare clădire administrativă din Europa „intră în pământ” la propriu. Potrivit specialiștilor de la Agenția Spațială Europeană, Casa Poporului se scufundă în fiecare an cu 6 milimetri. Acest lucru se întâmplă din cauza greutății clădirii, care duce la tasarea straturilor de sub construcție, susțin specialiștii în domeniu, citați de Curierul Național.

În 1988, Partidul Comunist Român i-a făcut un ‘portret’ lui Teodor Brateș, cel care un an mai târziu avea să ocupe o funcție cheie în desfășurarea evenimentelor tragice din Decembrie 1989. Cine este Teodor Brateș, personaj cheie al Revoluției din 1989 și ultimul mare propagandist al TVR, aflăm din Evenimentul Zilei.

Cea mai importantă veste a anului 2014 pentru economie: Valoarea adăugată în PIB din sectorul ‘Informații și comunicații’ o egalează pe cea din agricultură, anunță Ziarul Financiar. Este un uriaș pas înainte pentru acest sector, subevaluat la nivel de percepție publică.

Cele mai importante două polițe de asigurare din România vor trece prin schimbări majore. Atât asigurarea împotriva dezastrelor, cât și polița RCA, ambele obligatorii prin lege, vor presupune costuri mai mari de anul viitor. De ce se scumpesc asigurările anul viitor, aflăm din Capital.

Cum se descurcă antreprenorii români comparativ cu cei din UE: mai multe societăți nou înființate și mai puține închideri.România este a patra țară în topul european din punct de vedere al ratei întreprinderilor nou create. Rata de deces a IMM-urilor este printre cele mai mici, potrivit Economica.net.

În perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2014, numărul de turiști nerezidenți cazați în hoteluri și pensiuni turistice a fost de 1.481.300, iar totalul cheltuielilor efectuate de aceștia a însumat 3,73 miliarde de lei, arată datele INS, preluate deAdevărul. Germania, Italia, Israel, Franța și SUA sunt țările care au trimis cei mai mulți vizitatori străini în România în 2014.

Iarna își intră în drepturi după un Crăciun petrecut la temperaturi de primăvară. Meteorologii au emis încă de vineri un avertisment de Cod galben pentru ninsori și viscol valabil în cea mai mare parte a țării. Toate porturile constănțene au fost închise din cauza vântului puternic, peste 1.600 de familii din Dâmbovița au rămas fără energie electrică, pacienții cu dializă din Giurgiu au fost internați preventiv, iar în Capitală, acolo unde ninge susținut de mai multe ore, se intervine cu peste 200 de utilaje pentru deszăpezirea arterelor principale, scrieRomânia Liberă.

Paul Lister, milionarul britanic care a avut ideea realizării documentarelor ‘Wild Carpathia’ despre țara noastră, a declarat că România este ‘în top 5 cele mai frumoase țări din lume și cea mai frumoasă țară din Europa’, notează Gândul.

Pentru Simona Halep, 2014 a fost cel mai bun an din carieră, iar jucătoarea de tenis a vorbit despre performanțele reușite și planurile pentru 2015. ‘Sper ca în 2015 să cîștig un turneu de Grand Slam și poate în viitor să fiu măcar o zi numărul 1 WTA”, a declarat Simona Halep într-un interviu pentru Eurosport, preluat de Gazeta Sporturilor.

România termină anul 2014 pe locul 15 în clasamentul FIFA, poziție pe care n-a mai prins-o în luna decembrie de șapte ani.Graficul ultimelor două decenii, din momentul în care forul mondial a început să întocmească acest clasament al echipelor naționale, sugerează că tricolorii tocmai au reușit să iasă dintr-o criză fără precedent. Locul 15 mondial pe care iernăm este a doua cea mai bună clasare după retragerea lui Hagi, anunțăPro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult