Acasa Revista Presei Revista presei. Dinel Staicu & Ion Popescu, 4 ani de inchisoare

Revista presei. Dinel Staicu & Ion Popescu, 4 ani de inchisoare

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mai tinem minte argumentul preferat al celor care carteau? „Cate procese au inceput, nu avem nici un condamnat dintre marii corupti sau corupatori” – asa se spunea. Era unul dintre locurile comune cele mai folosite.

Iata ca Dinel Staicu si Ion Popescu, actanti in Armaghedonul oltenesc antimafia, au fost condamnati la patru ani de inchisoare, asa cum anunta Ziarul financiar, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată (Staicu), respectiv pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată (Popescu).

 

Ion Popescu a fost nominalizat ca fost cadru superior al fostei Securitati in Armaghedonul SRI.

„Victorie fără glorie. Guvernul Boc a trecut moţiunea, dar rămâne fără majoritate. Guvernul a scăpat. Dar România?” – titreaza Romania libera. „După ce şi-a salvat portofoliile, Guvernul Boc are la dispoziţie numai 13 zile ca să aplice tăierile de salarii şi pensii. Aceasta, deşi a pierdut majoritatea în Parlament”, explica RL.

Este putin eronat: timp sa aplice masurile are mai mult; avem noi, nu Executivul, doar 13 zile la dispozitie, ca presedintele sa promulge legea pe care si-a asumat raspunderea Guvernul, iar FMI sa dea drumul la urmatoarea transa de imprumut.

Acum, totul depinde de Curtea Constitutionala, la care deja PSD a anuntat ca apeleaza maine, in speranta ca aceasta va declara actul normativ neconstitutional.

Dar! – vorba unui prieten. Stiti cu cate voturi a picat motiunea? 8 (opt) (OPT) (OPT)! Adica era cat pe ce sa cat pe ce… Ce inseamna soarta unei natiuni (si cred ca acum sunt de acord cu mine si cei care ar fi dorit sa cada Guvernul Boc acum): totul sta uneori in numai opt voturi.

Ciudata numerologia evidentiata de Curierul national: pe 15 iunie, 8 voturi au lipsit sa treaca motiunea, dupa o sedinta in plec care a durat peste opt ore, la finalul careia au fost contabilizate pentru motiune 228 dintre cele 236 de voturi necesare trecerii acesteia. Impotriva au fost 197 de voturi. 7+1=8, iar 9-1= tot 8, dar ma opresc aici, ca altfel beng in dandaneala. Traiasca Heisenberg!

Si da, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu neconstituţionalitatea unor prevederi din proiectele de lege privind scăderea pensiilor şi a salariilor, anunta Gandul.

Pana sa se decida Mos Bodrângă de la Curtea Constitutionala ca cum e cu asta cu scaderile de salarii si pensii, Fitch ne da ca fiind singurul stat din regiune in recesiune, conform Financiarul. Poezie: „Tresar mogulii-n palate de fericire / Se-apropie ziua-n care vor cumpara pe nimic locuinte de la pensionari-n nestire„.

Ca sa fie clar: de la pensionarii care, pentru ca Romania e-n faliment, nu vor primi pensia.

Evenimentul Zilei scrie ca Laszlo Tokes este vicepresedinte al Parlamentului European. Eu cred ca este inca o bresa, facuta de fostele structuri securist-comunistoide din fostele state ale Blocului Sovietic in structurile Uniunii Europene.

Stareapresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult