Acasa Revista Presei Revista presei. Disciplina sportivă în care va fi inițiat Liviu Dragnea

Revista presei. Disciplina sportivă în care va fi inițiat Liviu Dragnea

scris de Z.V.
44 afisari

Înlocuirea lui Daniel Constantin din funcțiile de vicepremier și ministru al mediului, anunțul ministrului Justiției despre evaluarea șefilor PÎCCJ și DNA, întâlnirea pe care Tudorel Toader a avut-o cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, și cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a legii prin care parlamentarii pot angaja persoane cu care au lucrat în ultimii cinci ani fără a fi în conflict de interese, precum și datele referitoare la execuția bugetului general consolidat pe primele două luni din 2017, dar și calificarea Simonei Halep în optimile turneului de tenis de la Miami sunt principalele subiecte ale zilei de 28 martie.

Disciplina sportivă în care va fi inițiat Liviu Dragnea. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat luni că, dacă lucrurile care țin de guvernare se vor îndeplini, la iarnă îl va învăța pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să schieze, relatează Cotidianul. Întrebat dacă preferă schiul sau pescuitul, Grindeanu a răspuns: „Am văzut că e o întreagă dezbatere din acest punct de vedere. În mod cert îmi place schiul, pentru că schiez (…)”.

Liviu Dragnea, răspuns pentru Sorin Grindeanu, care vrea să îl învețe pe șeful PSD să schieze: Să vedem dacă reușește. Șeful PSD, Liviu Dragnea, a comentat, luni după-amiază, la Parlament, afirmațiile premierului Sorin Grindeanu, care a precizat că îl poate învăța pe liderul social-democrat să schieze, după ce și acesta l-a învățat să pescuiască, scrie România Liberă. În acest context, Dragnea a afirmat: „Să vedem dacă reușește să mă învețe să schiez”.

Premierul Grindeanu: „Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de ALDE”. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că a luat act în ședința coaliției de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin și va înainta luni președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri, potrivit Jurnalului Național. „Cei de la ALDE ne-au anunțat de decizia politică pe care au luat-o ieri în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic”, a spus premierul, după ședința coaliției de guvernare de la Parlament.

Rămas fără sprijinul partidului, Daniel Constantin rămâne în ALDE: ‘Ceea ce se întâmplă încalcă orice regulă a democrației’. Vicepremierul Daniel Constantin a precizat, luni, că se întâlnește în continuare cu fostul premier PSD Victor Ponta, el arătând că acest lucru nu înseamnă că are, împreună cu acesta, un proiect politic, și a adăugat că va rămâne în ALDE, scrie Gândul. „Chiar dacă domnul Tăriceanu a încercat să acrediteze ideea că am un alt proiect politic, acuzându-mă că m-am întâlnit cu domnul Ponta, eu știu că și domnul Tăriceanu s-a întâlnit cu domnul Ponta când era prim-ministru; acum nu se mai întâlnește, când nu mai este prim-ministru, dar asta e altă discuție care ține de caracter”, a spus Constantin.

Ce spune Tăriceanu despre excluderea lui Daniel Constantin din ALDE. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că a comunicat în cadrul întâlnirii deciziile care s-au luat în interiorul partidului în ceea ce îl privește pe Daniel Constantin, potrivitEvenimentului Zilei. ‘Le-am comunicat colegilor noștri din PSD decizia care a fost luată ieri în Biroul Politic Central al ALDE cu privire la retragerea sprijinului politic pentru domnul Daniel Constantin. Le-am comunicat, de asemenea, decizia referitoare la persoana care îl va înlocui în cadrul Guvernului pe Daniel Constantin’, a declarat Tăriceanu.

Grindeanu: Am avut o discuție cu Iohannis în privința noilor propuneri de miniștri. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis în privința noilor propuneri de miniștri, precizând că așteaptă decizia șefului statului, relatează Capital. „Am trimis nominalizările. Am avut o discuție cu dânsul, prin care i-am transmis modificările pe care le-am transmis. Aștept din partea dânsului decizia”, a declarat premierul Grindeanu.

Turcan: Tăriceanu va decima ALDE. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu își va decima partidul și că în Guvern există o „degringoladă”, scrie Cotidianul. „Tăriceanu are un singur interes, al lui personal, și încetul cu încetul își va decima partidul dacă nu se va conforma cu ceea ce își dorește domnia sa personal. Constat cu îngrijorare degringolada din Guvern. Este o situație fără precedent ca un partid care a câștigat 45% și a format o majoritate cu peste 50% în Parlamentul României, la doar câteva luni, să se afle într-o stare de lipsă de credibilitate acută, ceea ce descurajează investitorii actuali și pe cei care ar dori să vină în România”, a susținut Turcan după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Lege importantă promulgată de Iohannis. Ce noi beneficii vor avea parlamentarii. Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea Statutului parlamentarului, anunță Evenimentul Zilei. Legea prevede că nu mai constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorul sau deputatul s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani. Pe 8 martie, plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat modificarea Statutului parlamentarului.

Premierul a discutat cu ministrul de Finanțe și cu ANAF despre încasările la buget: Se caută și soluții legislative. Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, luni cu ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, cu reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și ai Comisiei Naționale de Prognoză, pentru a discuta măsurile privind creșterea încasărilor la buget, scrie Libertatea. Premierul a afirmat după discuții că termenul limită pentru implementarea celor 14 măsuri este jumătatea lunii aprilie.

Grindeanu, despre ministrul Finanțelor: Vom face evaluări; zvonurile nu au plecat de la Guvern. Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că în privința activității Ministerului Finanțelor și ANAF vor fi făcute evaluări și a precizat că situația încasărilor pe prima jumătate a lunii martie este foarte bună comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conformJurnalului Național. „O să văd apropo de măsurile pe care trebuie să le ia, nu doar ANAF, împreună cu Ministerul Finanțelor, facem evaluări. Nu pot să speculez zvonuri”, a declarat Grindeanu la Parlament, întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Finanțelor.

Deputații au adoptat pe articole proiectul de modificare a definiției familiei din Constituție. Deputat PMP: Familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Clar și răspicat! Camera Deputaților a adoptat luni, pe articole, propunerea legislativă de revizuire a Constituției, în sensul în care aceasta să precizeze că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, informează Curierul Național. Deputații PSD, ALDE și PMP, dar și unii de la PNL au anunțat că vor susține acest proiect. El urmează să fie supus votului final în ședința de plen de marți a Camerei Deputaților.

Tăriceanu răspunde invitației lui Klaus Iohannis. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, astăzi, că este dispus să participe la o întâlnire cu șeful statului pe tema viitorului Europei, conform Evenimentului Zilei. „O astfel de discuție este nu oportună, este necesară în România, dar cel mai potrivit cadrul îl consider că este o dezbatere la Parlament, la care președintele este, aș spune, mai mult decât binevenit. Prezența lui ar fi necesară având în vedere că a participat la reuniunea Consiliului European de la Roma și având în vedere că în toate Parlamentele din țările europene se organizează astfel de dezbateri”, a afirmat Tăriceanu, la Parlament, după ședința coaliției de guvernare.

Data de 27 martie, când Basarabia s-a unit cu România, a fost proclamată zi de sărbătoare națională. Data de 27 martie, când Basarabia s-a unit, în anul 1918, cu România, a fost declarată zi de sărbătoare națională, prin decizie a președintelui Klaus Iohannis, transmite România Liberă. Șeful statului a promulgat, luni, o lege în acest sens, a informat Administrația Prezidențială. „Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Unirii, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana au decis, la rândul lor, Unirea cu țara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor”, precizează comunicatul Palatului Cotroceni.

Ponta povestește propriile aventuri la pescuit cu Dragnea și îl avertizează pe Grindeanu: „Văd un Cârmaci preocupat de aruncarea celorlați peste bord”. Fostul premier Victor Ponta rememorează, pe Facebook, propriul episod cu Liviu Dragnea la pescuit, trăit în 2012, după varianta 2017 petrecută duminică în Deltă, între Dragnea și premierul Sorin Grindeanu, noteazăGândul. Ponta spune că atunci în barcă erau mai mulți — el, Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea și Daniel Constantin. Ponta observă cum în timp toți au sărit sau au fost împinși din barcă, unde a rămas doar Liviu Dragnea, pe care îl numește un „Cârmaci” „mai preocupat de aruncarea celorlalți peste bord decât de ajungerea în siguranță la mal”. El îl avertizează pe Sorin Grindeanu să își pună „o vestă de salvare solidă” pentru a nu se trezi și el aruncat peste bord.

Președintele Klaus Iohannis i-a lăudat pe protestatarii #Rezist, în cotidianul La Repubblica: La noi s-a întâmplat ceva remarcabil. Oamenii au ieșit în piață pentru a apăra statul de drept, pentru justiție și dreptate. Președintele Klaus Iohannis a declarat, pentru publicația italiană La Repubblica, că protestele din România au arătat că lupta anticorupție nu se realizează doar la nivel instituțional, ci și la nivelul cetățenilor, potrivitRomânia Liberă. Șeful statului a spus că oamenii au ieșit în piață pentru a apăra statul de drept, pentru justiție și dreptate. Președintele României a mai spus că Declarația de la Roma a transmis un mesaj de coeziune, care demonstrează dorința tuturor statelor membre de a duce mai departe proiectul comun.

Salariile demnitarilor rămân în vigoare; Tăriceanu: Așteptăm legea salarizării unice! Dragnea: Vom discuta în coaliție. Salariile demnitarilor rămân în vigoare, a decis coaliția de guvernare, anunță Libertatea. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, luni, că s-a decis să se aștepte legea salarizării unice, care va rezolva toate problemele legate de diferențele de salarii din instituțiile publice. În urma deciziei, președintele, premierul, șeful Executivului, șefii Parlamentului și miniștrii rămân cu salarii care ajung la peste 20.000 de lei, lunar.

Reacția lui Cioloș după ce numele său a fost vehiculat pentru funcția de director al SIE. Fostul premier Dacian Cioloș s-a declarat luni „surprins” de asocierea numelui său cu funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), precizând că, deși „respectă și apreciază” această poziție, nu a fost și nu este interesat de asemenea rang „nici în trecut, nici acum”, conformGândul. „Sunt surprins că acest subiect tot reapare, provocat de unii, nu știu din ce motiv”, a spus fostul premier Cioloș.

Turcan, despre majorarea salariilor medicilor la 3.600 de euro: Este o aberație! Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat, luni, anunțul făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, de majorare a salariilor medicilor la 3.600 de euro, despre care a spus că este o ‘aberație’ și că orice discuție despre salarizarea din domeniul bugetar trebuie să înceapă cu o lege a salarizării unitare, relatează Puterea. ‘Mi se pare o declarație total populistă, demagogică și lipsită de orice fundamentare (…) Este o aberație la care nu ne așteptam ca o asemenea majoritate solidă și cu o situație preluată economic bunicică să ajungă să vorbească de austeritate în doar câteva luni pentru că nu vor avea cum s-o scoată la capăt’, a declarat Raluca Turcan.

Kovesi, după întâlnirea cu ministrul Justiției: Nu mi-a cerut demisia, nu intenționez să-mi dau demisia. Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat luni, după întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu i s-a cerut demisia și că nu intenționează să își dea demisia, scrie Economica.net. „Nu mi-a cerut demisia, nu intenționez să-mi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA și-a făcut treaba”, a declarat Laura Codruța Kovesi la ieșirea din Ministerul Justiției.

Ministerul Justiției: Tudorel Toader și Hans Klemm au discutat despre sprijinul SUA în recuperarea prejudiciilor. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, au discutat, luni, despre proiecte comune în domeniul justiției, inclusiv despre sprijinul oferit de Statele Unite în recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, anunță Ministerul Justiției, potrivit Adevărul. „Cei doi oficiali au discutat aspecte referitoare la cooperarea bilaterală pe teme de justiție, inclusiv derularea unor proiecte comune, printre care și colaborarea oferită de către SUA în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni”, precizează reprezentanții Ministerului Justiției.

Klemm: L-am asigurat pe ministrul Justiției de interesul SUA în a susține eforturile sale de continuare a luptei anticorupție. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a afirmat luni, după întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, că l-a asigur pe ministru de interesul continuu al SUA în a susține eforturile sale de a continua lupta împotriva corupției, transmite Economica.net. „Am venit doar pentru a mă prezenta ministrului Justiției. Am avut o discuție foarte bună despre istoria cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România”, a declarat Hans Klemm la ieșirea din Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției prelungește suspansul: „Evaluările lui Kovesi și Lazăr sunt gata, dar le voi anunța miercuri!”. Cu cine se va întâlni până atunci. Concluziile evaluării activită’ii procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, vor fi prezentate pe 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat luni ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform Puterea. „Am făcut evaluările, cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles”, a declarat ministrul.

Curtea Constituțională a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu un judecător care a criticat decizia CCR în privința anchetării OUG 13. Curtea Constituțională a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu judecătorul Ciprian Coadă, care a criticat decizia CCR în privința anchetării controversatei Ordonanțe 13, scrie Curierul Național. Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța — Secția penală, a publicat un material pentru juridice.ro, în care a criticat în termeni extrem de duri decizia magistraților CCR în acest caz.

ÎCCJ respinge definitiv cererea lui Gabriel Oprea de sesizare a CCR. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv luni cererea lui Gabriel Oprea de sesizare a Curții Constituționale a României (CCR) în legătură neconstituționalitatea a două articole din Codul de procedură penală, în dosarul în care fostul vicepremier este judecat pentru abuz în serviciu, transmiteJurnalul Național. Gabriel Oprea solicitase judecătorilor sesizarea CCR cu privire la neconstituționalitatea a două articole din Codul de procedură penală, respectiv art. 17 (stingerea acțiunii penale) și art. 347 alin.(3) teza finală (soluționarea contestațiilor în faza judecății de cameră preliminară).

Decizia magistraților privind judecarea contestației lui Sebastian Ghiță. Curtea de Apel Ploiești va judeca pe 3 aprilie, contestația formulată de fostul deputat Sebastian Ghiță față de decizia Tribunalului Prahova care a dispus emiterea unui nou mandat de arestare pe numele său, anunță Cotidianul. Potrivit reprezentanților instanței, Curtea de Apel Ploiești a acordat, luni, termen pentru data de 3 aprilie pentru judecarea cauzei, având în vedere o solicitare de amânare formulată de avocații lui Sebastian Ghiță.

Anunțând acțiuni de protest pentru majorarea salariilor, sindicaliștii de la Loteria Română cer destituirea Consiliului de Administrație. Sindicaliștii de la Loteria Română au anunțat acțiuni de protest, începând de astăzi, declarându-și nemulțumirile față de nivelul de salarizare, conform Bursa. Potrivit unui comunicat de presă, Sindicatul Național Loteria Română (SNLR) organizează o serie de acțiuni de protest la Ministerul Finanțelor Publice, pe fondul nemulțumirilor față de refuzul de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie, referitoare la salarizarea personalului.

Directorul Agenție Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă: 1.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, disponibilizați de la 1 mai. O mie de angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi disponibilizați începând cu 1 mai 2017, a declarat ieri directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) Gorj, Romeo Chiriac, scrieBursa. Potrivit sursei citate, este vorba de muncitori și personal TESA. Domnia sa a explicat: „Am primit notificare din partea CEO cu privire la concedierea colectivă a 1.000 de persoane, din care 649 muncitori și 351 personal TESA începând cu 1 mai 2017”.

Anchetă a Avocatului Poporului, după sesizările privind standardele duble la calitatea alimentelor. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va face o anchetă privind respectarea dreptului la ocrotirea sănătății, după protestul Cehiei, Ungariei, Poloniei și Slovaciei legat de standardele duble practicate de marile branduri la produsele alimentare și după ce Ministerul Agriculturii din România a anunțat monitorizarea fenomenului, relatează Bursa. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolelor 16 și 34 din Constituție privind egalitatea în drepturi și dreptul la ocrotirea sănătății, a anunțat, ieri, Avocatul Poporului.

Unde ne tratăm: topul orașelor din România în funcție de calitatea serviciilor medicale. Oradea, Brașovul, Timișoara și Târgu-Mureș sunt percepute de români ca având cele mai bune facilități medicale din țară, scrie Adevărul. Așa arată o cercetare făcută de D&D Research, care i-a surprins pe specialiști, în condițiile în care Bucureștiul, de departe orașul cu cele mai multe spitale, cabinete medicale și farmacii, este abia la jumătatea clasamentului întocmit de firma de cercetare. Codașe din punct de vedere al serviciilor medicale sunt Giurgiu, Focșani și Tulcea, evidențiază același studiu.

Exercițiu militar la Marea Neagră cu fregata franceză La Fayette și două nave militare române. Două nave militare ale Forțelor Navale Române participă, luni, la un exercițiu de luptă împotriva amenințărilor aeriene și de suprafață, împreună cu echipajul fregatei franceze „La Fayette”, care a sosit în Portul Constanța, transmite Ziarul Financiar. Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, nava militară franceză „La Fayette”, o fregată cu o vechime de 20 de ani, a făcut o escală de patru zile în Portul Constanța, perioadă în care au fost planificate întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, activități sportive la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și vizite ale echipajului la Muzeul Marinei Române.

Patru polițiști din București sunt anchetați după ce au făcut grătar în timpul serviciului. Patru polițiști din București sunt anchetați după ce au făcut grătar în timpul serviciului, anunțăLibertatea. Întâmplarea a avut loc în urmă cu 10 zile, însă imaginile cu distracția oamenilor legii au apărut abia acum. Cei patru polițiști din București s-au filmat în timp ce se distrau, în timpul serviciului, într-o hală din Giulești, unde făceau un grătar și ascultau muzică.

Câți bani alocă Firea pentru modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol. Proiectuk este unul îndrăzneț. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că au început lucrările de refacere și modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol, iar în mai puțin de doi ani, loturile naționale de hochei și patinaj se vor putea antrena pe noul patinoar artificial olimpic, care va avea o capacitate de 3.100 de locuri, potrivit Puterea. Valoarea contractului de proiectare și construcții este de aproape 100 de milioane de lei, din care în acest an au fost prevăzuți în buget 33,5 milioane de lei.

Veniturile la buget, mai mici cu 1,4% în primele doua luni față de anul precedent. Veniturile la bugetul general consolidat au însumat în primele două luni ale anului 34,9 miliarde lei (4,3% din PIB), cu 1,4% mai mici, în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit excuției bugetare publicate luni de Ministerul Finanțelor, transmite Curierul Național. Cheltuielile pentru investiții au fost de 870,1 milioane lei, adică doar 0,11% din PIB. Ministerul Finanțelor nu a indicat și cu cât sunt mai mici încasările la buget față de programul extrem de ambițios al guvernului.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la compania Distrigaz Sud Rețele. Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Rețele și la punctele de lucru ale acesteia din Sfântu Gheorghe, Brașov, Târgoviște, Blejoi (Prahova), Galați, Pitești, Craiova, informeazăCapital. Inspecțiile s-au derulat în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al Distrigaz Sud Rețele SRL pe piața serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepție și punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale.

România rămâne sub media UE în privința cumpărăturilor online. Doar 18% dintre utilizatorii de Internet din România au optat, în 2016, să cumpere online, mult sub media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (UE), de 66%, notează Capital. Așa arată un studiu realziat de Perceptum. Astfel, 7% din cifra de afaceri a firmelor românești, cu excepția celor din sectorul financiar, a fost generată de vânzările pe Internet. Doar Bulgaria, Cipru (cu câte 4%) și Grecia (6%) au avut procente mai mici.

Germanii de la Draxlmaier își restrâng activitatea din Pitești, 800 de angajați vor fi trimiși acasă cu plăți compensatorii. Dräxlmaier Group, furnizor german de componente auto, va închide prima fabrică înființată de companie în Pitești, Lisa DLR, decizie care va determina disponibilizarea, cu plăți compensatorii, a circa 800 de persoane, informeazăEconomica.net. Grupul va investi în fabrici din Hunedoara și Brașov, iar Pitești va păstra Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT.

Agenția JCR a reconfirmat ratingul BBB/BBB+ al României. Agenția de rating japoneză (JCR) a anunțat menținerea perspectivei stabile și reconfirmarea ratingului de țară acordat României (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în moneda locală, conform Ziarului Financiar. Decizia agenției este susținută în primul rând de perspectivele unei creșteri economice solide, care este prognozată de agenție pe baza cererii interne la un nivel de aproximativ 4% pentru anii 2017 și 2018, chiar și în condițiile unor schimbări externe semnificative.

De Ziua Mondială a Teatrului, Klaus Iohannis a văzut „câte-n lună și în stele”. Reacția președintelui la poezia în care a fost menționat. Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de onoare luni seara, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, la Sala Mare a TNB, unde s-a jucat spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele”, scrie Adevărul. Cu puțin timp înainte de începerea spectacolului care îi are ca protagoniși pe actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, acompaniați muzical de violoncelistul Adrian Naidin, coloana oficială a președintelui României a oprit în fața Sălii Mari a TNB.

Halep, ca-n vremurile bune: meci impecabil și calificare în „optimi” la Miami! Ce adversar dificil urmează. Simona Halep s-a calificat lejer în optimile de finală de la Miami, relateazăGazeta Sporturilor. Românca a făcut cel mai bun meci al ei din ultima perioadă și a învins-o pe Anett Kontaveit în mai puțin de o oră. Ocupanta locului 5 WTA a avut nevoie de doar 57 de minute pentru a trece de Kontaveit (112 WTA), scor 6-3, 6-0.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost eliminați dramatic în optimile de finală ale turneului de la Miami. Dublul format din Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a pierdut, luni, meciul cu perechea Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), scor 4-6, 6-3, 9-11, în optimile de finală ale turneului de Masters Series de la Miami, SUA, disputat pe suprafață dură, conform ProSport. Partida a durat o oră și 35 de minute. Tecău și Rojer au reușit 6 ași și au comis 4 duble greșeli, iar procentajele de reușită la serviciu au fost modeste, 68% cu prima minge și 46% cu cea de-a doua. Românul și olandezul au reușit două break-uri și au cedat serviciul de două ori.

Reacție de la UEFA după egalul „tricolorilor”: „FRF a dat în toți antrenorii din România prin aducerea lui Daum”. Ionuț Lupescu, șeful Comisiei Tehnice de la UEFA, a vorbit despre naționala României și spune că Daum ajuns la cârma „tricolorilor” într-un context nefericit, scrie Gazeta Sporturilor. „Federația nu a reușit să pregătească terenul. Pentru prima dată, în istoria de peste 100 de ani, ai un antrenor străin. Asta înseamnă că automat, pe undeva, indirect, dai în toți antrenorii din România, în școala ta de antrenori”, a declarat Lupescu la TV Digi Sport.

Prima reacție a lui Burleanu după remiza cu danezii! Ce a declarat despre contractul lui Daum și unde ar putea juca România următorul meci. Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a declarat mulțumit de modul în care a jucat echipa în confruntarea de la Cluj și a precizat încă o dată că selecționerul Christoph Daum are toată susținerea forului pe care îl conduce, conform ProSport. Burleanu a vorbit și despre posibilitatea ca naționala României să joace la Craiova, pe stadionul aflat în acest moment în construcție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult