Acasa Revista Presei Revista presei. Disensiuni MRU – Coaliţie

Revista presei. Disensiuni MRU – Coaliţie

scris de Florin BUDESCU
15 afisari

Romania libera: Disensiuni. Premierul, care are o agendă politică cu bătaie lungă, nu vrea, după modelul Boc, să dea bani cu ochii închişi spre primarii PDL. Demonstraţie concretă de forţă. Cât va rezista MRU? „Respingerea de către premier a solicitărilor Coaliţiei reprezintă, practic, o materializare a avertismentelor repetate, lansate de Mihai Răzvan Ungureanu partidelor la putere, că nu va accepta orice propunere cu iz electoral. Rămâne de văzut poziţionarea preşedintele Băsescu într-un viitor conflict Ungureanu-coaliţie”

Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu (foto:gov.ro)

Adevarul: Conflictul dintre Ungureanu și coaliție: A fost sau n-a fost? „Premierul Ungureanu a ieșit luni nervos din ședința pe care a avut-o Guvernul cu coaliția de guvernare. El le-a cerut și miniștrilor Justiției și Finanțelor să părăsească sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au amenințat că nu vor merge la vor în Parlament decât dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare”

Cronica romana: Pedelistul Ioan Oltean implicat în mega-şpaga de la Bistriţa „Numele secretarului general al PDL, Ioan Oltean, apare în do­­sa­rul şpăgii de 1,8 milioane de eu­ro, în care sunt cercetaţi fostul secretar de stat Ioan An­drei­ca şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa, Li­viu Rusu”

EvZ: Negoiţă contra Negoiţă „PSD vrea să-l bată pe Liviu Negoiţă cu un candidat cu acelaşi nume: Robert Negoiţă. Analiştii politici nu cred că un truc care are la bază confuzia de nume poate să aibă succes”

Curentul: Ponta îl avertizează pe Felix să-și ia gândul de la Economie „Euforizat de întâlnirea cu fostul premierul britanic, laburistul Tony Blair, Ponta a prins mai mult curaj și a îndrăznit să-i dea peste bot motanului Felix care speră ca pupilul său Daniel Constantin  să devină într-o zi un membru important al virtual cabinet Ponta”

Fin.ro: Marian Sirbu, propus pentru sefia CCSSP „Marian Sirbu, fost ministru al Muncii si presedinte al Uiunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), este sustinut de UNPR pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP)”

Cronica romana: România, doar pe jumătate în era digitală „Avem printre cei mai buni IT-işti din lume, dar pentru unii Internetul este ca un OZN. Jumătate din români nu au pus mâna pe un calculator, dar avem şi familii supertehnologizate. Cu o medie de 2,6 gadgeturi pe gospodărie, România nu este departe de ţări precum Germania”

Puterea: Bătălia pentru Cupru Min, câştigată de canadieni „Cupru Min, companie care deţine unul dintre cele mai mari zăcăminte de cupru din Europa, a fost cumpărată de o firmă canadiană despre care nimeni nu ştie nimic, Roman Cooper Corp.”

Bursa: Nu a mai fost posibil parteneriatul public – privat la „Cupru Min” „Privatizarea Cupru Min a fost aprobată de Guvern încă din 2006 şi a fost asumată de Executiv în scrisoa-rea de intenţie aferentă aranjamentului stand-by de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Potrivit acordului cu FMI, termenul de privatizare a Cupru Min a fost stabilit pentru sfârşitul lunii aprilie”

Gandul: Premiile Gopo 2012. „Aurora” – cel mai bun film. Cristi Puiu, Adrian Titieni şi Ana Ularu, printre câştigătorii galei „Lungmetrajul „Aurora” – nominalizat la zece categorii ale premiilor Gopo -, care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2010, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult