Acasa Revista Presei Revista presei. DNA alimentează de la Lukoil România

Revista presei. DNA alimentează de la Lukoil România

scris de Florin BUDESCU
9 afisari

În fine, am aflat de la România liberă cine alimentează cu benzină motoarele maşinilor care îi duc la Tubulatură pe marii corupţi din România: Lukoil România. La licitaţia organizată de DNA au participar Lukoil, Rompetrol şi Petrom. Se pare că firma cu capital rusesc a avut cea mai avantajoasă ofertă. Să nu pună apă-n motorină, că vine iarna!
dosar lukoil instanta procurorRobert Turcescu e citat de Ştiri pe surse afirmând că Medelin ar fi fost chemat de la Bonn din motive groase. Mădălin Voicu ar avea probleme în biografie probleme atât de grave, că ele au fost semnificative până şi pentru Ponta, care a semnat HG-ul de revocare din funcţie.
Mihai Pâlşu şi-a dat demisia de la ziarul Puterea, acuzând faptul că nu a fost susţinut în anchetele sale despre Dosarul EADS, anunţă Naşul. Jurnalistul german de origine română Vlad Georgescu a reacţionând, lăudându-l pe Pâlşu.
Georgescu a scris mai multe serii de articole în Huffington.de, Handelsblatt, Der Freitag sau Der Spiegel despre scandalurile de corupţie din România.
Peste patru luni au trecut de când Antena 3 şi-a bătut joc efectiv de Julio Iglesias Jr.. Gâdea l-a pus pe artist să spună „Jos Băsescu”. CNA s-a decis să sancţioneze postul de televiziune cu astronomica sumă de 15.000 de lei, explică Reporter Virtual.
Codul Muncii s-ar putea schimba. Remarcăm, cu ajutorul ZF, o modificare interesantă: se legiferează ceea ce se numeşte „telemunca”. Probabil că este vorba despre încadrarea acelor şpicheriţe de tv care citesc de pe prompter şi nu pricep mare lucru din ce spun. Cunoaştem câteva. Este bine că vor fi încadrate distinct de jurnalişti.
(Evident că înţelegem că este vorba despre meseria de a fi telesariat, dar nu ne-am putut stăpâni reflexul profesional).
13 persoane au ajuns după gratii pentru că au decontat ilegal reţete false pentru medicamente compensate, conform Realitatea. E iureş mare în branşă.
Am văzut ieri un miniscandal între o farmacistă care nu voia să dea amoxicilină fără reţetă şi clientul exasperat că trebuie iar să se ducă la medicul de familie, după ce a pierdut reţeta.
BN24 anunţă că doi angajaţi MAE, soţ şi soţie, sunt urmăriţi penal de DNA pentru infracţiunea de luare de mită.
Printre candidaţii la scaunul pe care se spune că-l lasă vacant Stelică Tănase la TVR se pare că este şi Bogdan Stanoevici, actualmente secretar de stat la Cultură, după ce s-a ocupat de românii din Diaspora de le-au mers acestora fulgii.
Credem că ar trebui organizat pentru TVR un concurs: care e cel mai incompetent dintre catindaţi şi, când acesta e găsit, să fie numit în funcţie. Stanoevici, pe vremuri foarte competent la partida de tenor, în Grupul SONG, la cât de aerian este, are şanse.
Gigi Becali a dat-o-n bară din nou, după ce a anunţat că, la eliberarea condiţionată din puşcărie, MM Stoica şi cu Gică Popescu vor face echipă la conducerea Stelei, arată GSP. Gică s-a supărat, pentru că nimeni nu l-a întrebat înainte ca Becali să facă declaraţiile.
Şi mai apoi se pare că ultimul an l-a apropiat şi mai mult de vechiul său prieten, Gică Hagi, cu care ar dori să facă lucreze în fotbal. Şi pe urmă, de unde ştie Becali că MM şi Gică Popescu vor fi eliberaţi condiţionat în acelaşi timp?
Este mare scandal cu Volkswagen, după ce VW Gruppe a minţit autorităţile americane de mediu în privinţa nivelului noxelor emise de maşinile germane, informează Adevărul. Germanii riscă o amendă de 18 miliarde de dolari. Mai rămâne să explodeze Dosarul EADS şi avem criză economică în Nemţia.
Modelele Jetta, Golf şi Audi A3 vor fi verificate luna viitoare în Coreea de Sud şi în general VW a cam băgat-o pe mânecă, pentru că treaba din SUA se extinde la nivel planetar, spune Curierul. Faliment, eh?
Uniunea Europeană a aprobat cotele de refugiaţi, în Consiliul JAI, anunţă Ziare.com. Este vorba în total de 4.837 de refugiaţi, mai mulţi decât a spus Klaus Iohannis că putem primi, dar mai puţini decât ne-a propus anterior UE să luăm.
Problema nu este până la urmă că îi primim pe aceştia, ci ce vom face dacă anul viitor pe vremea aceasta în Europa vor fi venit peste 2.000 de refugiaţi. Cotele sunt pentru repartizarea a numai 120.000 de refugiaţi…
Există o propunere a Germaniei, ca fiecare refugiat refuzat de un stat să fie plătit de acel stat către Comisia Europeană cu 6.500 de euro, conform Aktual24.
Dar Flux24 citează un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, ce susţine că nu există sancţiuni financiare pentru refuzarea cotei de refugiaţi.
Slovacul Robert Fico este primul prim-ministru din UE care se revoltă contra cotelor, anunţân, conform Gândul, că în mandatul său nu se va aplica planul de repartizare de refugiaţi în ţara sa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS