Acasa Revista Presei Revista presei. DNA face măcel la fosta „Doi și-un sfert”

Revista presei. DNA face măcel la fosta „Doi și-un sfert”

scris de Z.V.
42 afisari

Stabilirea datei alegerilor parlamentare de către Guvern, declararea datei de 2 septembrie drept zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia, demisia a 17 medici de la Departamentul UPU – SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca, decizia Baroului București prin care a fost amânată discutarea cererii referitoare la excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură, precum și punerea sub urmărire penală a încă 18 angajați ai Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI, dar și rezultatele sportivilor noștri la turneul de tenis US Open sunt principalele subiecte ale zilei de 1 septembrie.

dipi2016DNA face măcel la fosta „Doi și-un sfert”: 18 angajați sunt urmăriți penal. Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de 18 angajați din cadrul MAI — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) în dosarul în care sunt deja cercetați șase foști șefi ai acestei structuri pentru fapte privind schimbarea destinației fondurilor alocate pentru cheltuieli operative către cheltuieli de protocol, transmite Cotidianul. Cei 18 angajați sunt anchetați pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicității, fals și uz de fals.

Guvernul a hotărât data alegerilor parlamentare. Când sunt așteptați românii la urne. Românii vor fi chemați la urne pentru alegerea deputaților și senatorilor la 11 decembrie, a decis miercuri Executivul, au declarat surse guvernamentale, conformGândul. Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare la 11 decembrie. Premierul a avut discuții cu liderii partidelor politice înaintea stabilirii datei alegerilor. PSD a pledat pentru 27 noiembrie (dată care nu corespundea însă prevederilor constituționale legate de încheierea mandatului acutalei legislaturi) sau 4 decembrie. Social-democrații au susținut că organizarea alegerilor la 11 decembrie va împinge întreaga procedură de constituire a noului Parlament și de învestire a guvernului până spre Anul Nou.

Guvernul a aprobat acordarea a peste 227 milioane de lei pentru alegerile parlamentare. Executivul a adoptat, în ședința de miercuri, trei hotărâri referitoare la organizarea alegerilor parlamentare din iarnă, anunță Evenimentul Zilei. Astfel, Guvernul a aprobat suma de 227,7 milioane de lei, calendarul acțiunilor din perioada electorală, cât și măsurile tehnice pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare. ‘Guvernul a adoptat trei hotărâri prin care sunt stabilite măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 2016, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor, precum și cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor’, se arată într-un comunicat de presă.

2 septembrie, zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia. Este oficial. Ziua de 2 septembrie a fost decretată zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia, informează Libertatea. 11 români au murit în cutremurul din Italia. Trupurile neînsuflețite a 7 români au fost aduse marți în țară, iar un al optulea va ajunge joi.

Iohannis: Am văzut lipsă de maturitate în raportarea la politica externă a unor politicieni care au avut cele mai înalte funcții. Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, modul în care „unii politicieni’ s-au raportat la politica externă, precizând că au tratat acest subiect cu „lipsă de maturitate’, șeful statului avertizând că a rupe consensul de politică externă și a diminua importanța demersurilor externe din motive de campanie internă este o dovadă de iresponsabilitate, ce nu folosește nimănui, nici măcar respectivilor politicieni, conform Adevărul. „Politica externă și de securitate a României trebuie să fie una de consens național. Ea trebuie separată de competiția electorală și privită doar prin prisma intereselor României ca stat și ale cetățenilor noștri”, a spus Klaus Iohannis, într-un discurs susținut în fața diplomaților români.

Iohannis, mesaj pentru ambasadori: Vă rog să elaborați un plan pentru aprofundarea și extinderea Parteneriatului Strategic cu SUA. Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, miercuri, diplomaților români, prezenți la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, să elaboreze un plan privind aprofundarea și extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, precizând că acesta reprezintă „un pilon esențial al politicii externe și de securitate a României’, alături de obiectivul consolidării NATO și UE, transmite Adevărul. „E o oportunitate pentru a reflecta serios ce putem face împreună cu partenerii americani pentru aprofundarea și extinderea sa”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, la primirea șefilor de misiuni, a consulilor generali și a directorilor institutelor culturale românești cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Președintele Klaus Iohannis: Voi avea discuții pregătitoare cu Merkel și Hollande înainte de summit-ul de la Bratislava. Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va avea discuții pregătitoare cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Francois Hollande, dar și cu alți lideri europeni înaintea summit-ului informal UE27 de la Bratislava, conform Ziarului Financiar. „Înaintea summit-ului de la Bratislava voi avea discuții pregătitoare cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Francois Hollande, dar și cu alți lideri europeni”, a spus președintele la Palatul Cotroceni, la o întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice ai României.

Iohannis: Dezechilibrul de securitate din Marea Neagră se menține cu tendințe de amplificare. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la o întâlnire la Palatul Cotroceni cu șefii misiunilor diplomatice, că dezechilibrul de securitate din Marea Neagră se menține, cu tendințe de amplificare și le-a transmis diplomaților că „centura de instabilitate din vecinătatea României” din estul și sudul UE și NATO continuă să afecteze securitatea regională și europeană, scrie Gândul. „În Est, se menține, chiar cu tendințe de amplificare, dezechilibrul de securitate în zona Mării Negre, ca urmare a Ťînghețăriiť implementării Acordurilor de la Minsk, a intensificării periodice a ostilităților în estul Ucrainei, a menținerii ocupării ilegale a Crimeii, cu continuarea militarizării acesteia, a provocărilor legate de peninsulă”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în cadrul unui discurs susținut cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Tăriceanu îi cere explicații lui Obama după declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău. Călin Popescu Tăriceanu propune adoptarea unei declarații a Senatului prin care forul legislativ își manifestă ‘insatisfacția’ față de declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău și cere ‘un răspuns lămuritor’ de la președintele Obama, Departamentul de stat și Senatul SUA, relatează Gândul. ‘Declarațiile ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit (…) au fost primite cu surprindere, îngrijorare și o mare doză de insatisfacție de opinia publică din România (…) Tematica abordată de domnul ambasador este una extrem de sensibilă pentru orice român, dar mai cu seamă extrem de dureroasă’, se arată în proiectul de declarație pe care Tăriceanu o propune spre adoptare Senatului.

Ambasada SUA la București: Sprijinim de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova. Ambasada SUA la București afirmă, într-un răspuns referitor la declarațiile ambasadorului american la Chișinău, James Pettit, că „Statele Unite sprijină de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova și integritatea sa teritorială”, conform Cotidianul. Totodată, în răspunsul transmis de biroul de presă al Ambasadei, misiunea diplomatică spune că „SUA salută România pentru leadership-ul de care a dat dovadă continuu și pentru abordarea colaborativă în sprijinul dezvoltării democratice a Republicii Moldova, al eforturilor sale de reformă și al continuării procesului de integrare a sa în UE, în conformitate cu aspirațiile populației din Moldova”.

Președintele R. Moldova solicită modificarea Constituției pentru ca limba de stat să fie limba română. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a solicitat Parlamentului modificarea Articolului 13 din Constituția țării astfel încât limba de stat să fie limba română, în baza unei decizii a Curții Constituționale din 2013, subliniind, de asemenea, că moldovenii sunt etnici români, transmite Economica.net. Nicolae Timofti a susținut miercuri, cu ocazia Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”, un discurs la Academia de Științe a Moldovei având drept subiect „Limba română, politica și statul de drept”. „În urmă cu aproape trei ani, în data de 5 decembrie 2013, Curtea Constituțională a decis în baza Declarației de Independență și a concluziilor științifice ale Academiei de Științe a Moldovei, definitiv și ireversibil, denumirea corectă a limbii de stat, aceasta fiind limba română”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Cioloș: Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac partid și nu candidez. Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, la TVR, că în mod cer nu va intra într-un partid politic, nu va înființa o formațiune și nici nu va candida la parlamentare, dar că și-a încurajat miniștrii care vor să facă politică să se implice, pentru a continua proiectele, însă nu a dorit să comenteze varianta ca el să fie numit din nou premier, potrivit România Liberă. „Eu am mai spus în vreo două, trei rânduri, cu toate că văd că tot apar speculații, indiferent de ce spune eu”, a spus Cioloș,

Victor Ponta, întrebat dacă va pleca la PRU: Eu aș vrea să rămân la PSD. Nu cred că PRU este concurent PSD-ului. Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, pentru B1 TV, întrebat dacă va trece la PRU, că și-ar dori să rămână la PSD, scrie România Liberă. Fostul șef al Guvernului a mai precizat că a contribuit la notorietatea partidului lui Bogdan Diaconu. ‘Am contribuit la creșterea de notorietate a PRU. Exact cum am făcut în ceea ce privește ALDE. Domnul Tăriceanu era un singur om. Și i-am spus că eu cred că PNL nu va mai fi un partid liberal și uite că am avut dreptate’, a declarat Ponta.

PRU a solicitat înființarea unui grup la Camera Deputaților. Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a anunțat miercuri că a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților solicitarea de înființare a grupului parlamentar PRU, anunță Puterea. „Avem astăzi oficial înscriși în PRU 12 deputați, iar la Senat avem deocamdată numai trei senatori. În următoarele ore, în următoarele zile, vom încerca să facem numărul necesar pentru a avea posibilitatea să solicităm înființarea unui grup parlamentar’, a precizat Diaconu, la Parlament.

Mădălina Pușcalău, noul purtător de cuvânt al Președintelui României. Mădălina Pușcalău este noul purtător de cuvânt al Președintelui României, anunțul fiind făcut chiar de aceasta, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, conformBursa. Noul purtător de cuvânt a declarat: „Sunt Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău, n.r.), am absolvit facultatea de Filosofie. De foarte mulți ani lucrez în presă. Ca jurnalist, am avut un crez pe care vreau să-l port mai departe: de a informa corect publicul”.

Maria Ligor: Românii cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota la orice secție din afara granițelor. Ministrul delegat pentru Relația cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, miercuri, că MAE va putea propune organizarea de secții de votare în diaspora pe lângă cele aferente misiunilor diplomatice, iar românii cu domiciliul sau reședința în străinătate își vor putea exercita preferința electorală la orice secție organizată în afara granițelor, pe liste suplimentare, informează Evenimentul Zilei. „Am adoptat astăzi, prin ordonanță de urgență, modificări aduse normelor de organizare a alegerilor pentru Senat și pentru Camera Deputaților. În esență, am adoptat măsuri speciale pentru organizarea acestor alegeri din decembrie 2016 pentru a rezolva două chestiuni pe care le-am identificat drept obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege”, a explicat Maria Ligor, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Săftoiu: Listele candidaților PNL la alegeri, definitivate la începutul lunii octombrie. Listele în care vor fi prezentați candidații Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare vor fi definitivate la începutul lunii octombrie, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, potrivit Adevărul. „Există un calendar impus de alegeri, practic listele trebuie depuse undeva în octombrie, când se va demara și o acțiune de strângere de semnături. Nu avem niciun motiv să le prezentăm public în luna septembrie, pentru că ele pot să se mai schimbe, se pot întâmpla lucruri, sunt foarte puține județe care, în acest moment, sunt aproape spre finalizare”, a declarat Săftoiu, după ședința BPN al PNL.

România se va afilia sistemului ONU de evaluare și coordonare în caz de dezastre. România va face demersuri pentru obținerea statutului de stat membru în sistemul UNDAC (Echipe ONU de evaluare și coordonare în caz de dezastre/ United Nations Disaster Assessment and Coordination), a decis astăzi Guvernul, printr-un Memorandum, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, anunță Q Magazine. Admiterea în cadrul sistemului UNDAC va asigura statului român vizibilitatea politică sporită a eforturilor României de implicare în activități de asistență internațională pe linie de protecție civilă, va consolida profilul țării noastre pe dimensiunea de coordonare umanitară, asigurând perfecționarea unor specialiști români în domeniu și racordarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la rețeaua internațională a managerilor pentru situații de urgență.

Transformare de denumire și substanță a Statului Major General. Statul Major General se va transforma în Statul Major al Apărării, cu rol esențial în planificarea și conducerea operațiilor de nivel strategic, planificarea strategică și de contingență, precum și în instruirea comandamentelor și forțelor, potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri de Guvern, informează Cotidianul. Potrivit unui comunicat al Executivului, proiectul care vizează amendarea Legii 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării se impune, în principal, din necesitatea alinierii la modificările cadrului normativ incident domeniului apărării, precum și la bunele practici utilizate la nivelul NATO și UE.

România are un nou ambasador în Turcia. Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de acreditare a lui Gabriel-Cătălin Șopandă în calitate de ambasador al României în Turcia, informează Administrația Prezidențială, potrivit Q Magazine. Șeful statului a mai semnat decretele de acreditare a lui Viorel Stănilă ca amabasador în Republica Macedonia și a lui Adrian Kozjacski în Iran, potrivit sursei citate.

Sorin Constantin Păun, managerul Spitalului Floreasca și-a înaintat, miercuri seara, demisia. Ministrul Sănătății a anunțat că managerul spitalului Floreasca i-a înaintat, miercuri seara, demisia, informează Evenimentul Zilei. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna func?ionare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie.

17 medici de la UPU-SMURD al Spitalului Floreasca au demisionat. Un număr de 17 medici de la Departamentul UPU — SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca au demisionat miercuri, anunță Jurnalul Național. „Din 31 de medici care au contracte de muncă și-au dat demisia 17 doctori. Erau angajați UPU — SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăți în desfășurarea activității, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activității și, bineînțeles, modul în care s-a înțeles să discute și să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni”, a declarat șeful Departamentului, medicul Bogdan Oprița.

Când reia Baroul București dezbaterile privind cererea de excludere a lui Victor Ponta. Monica Macovei a cerut decanului Baroului București, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de „doctor în drept”, titlu care i-a fost retras, scrie Jurnalul Național. Baroul București a decis, miercuri, să reia pe data de 6 septembrie dezbaterile pe cererea depusă de aceasta.

Ponta la Baroul București: Îmi pare rău că o instituție respectabilă e folosită de Macovei în dispute politice. Victor Ponta s-a prezentat, miercuri, la sediul Baroului București, unde se discută cererea depusă de Monica Macovei privind excluderea fostului premier din avocatură, relatează Jurnalul Național. „Îmi pară rău că o instituție respectabilă și respectată, așa cum e Baroul, este folosită de doamna Macovei în dispute politice”, a declarat Victor Ponta la intrare în sediul Baroului București.

Dosarul Ferma Băneasa. Magistrații Curții de Apel au dispus începerea judecării. Magistrații Curții de Apel Brașov au dispus începerea judecării cauzei în dosarul Ferma Bănească, precum și menținerea măsurilor asigurătorii luate în cursul urmăririi penale privind bunurile persoanelor inculpate în acest caz, conform Puterea. De asemenea, judecătorii au admis cererea formulată de Remus Truică privind excluderea din dosar a mai multor convorbiri telefonice care erau prezentate drept probe, potrivit portalului instanței de judecată.

Vlad Voiculescu: „Plata gărzilor va fi făcută la un nivel rezonabil de la 1 octombrie”. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat astăzi că, începând cu data de 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un nivel rezonabil pentru toate categoriile de medici, în urma aprobării unei ordonanțe de urgență, informează Bursa. „Am promis că vom aduce plata gărzilor la nivelul normal. Facem asta astăzi. De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. Ne apropiem de un nivel rezonabil pentru plata gărzilor”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit unor surse din presă.

Guvernul a restabilit facilitățile fiscale acordate veteranilor de război. Guvernul a modificat, prin ordonanță de urgență, Codul Fiscal, pentru a restabili facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015 veteranilor de război, văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, relatează Curierul Național. Potrivit Guvernului, în cazul veteranilor și al văduvelor de război, se va aplica scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere.

Ministrul Muncii: „Creșterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului în ceea ce privește politica salarială”. Creșterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului în ceea ce privește politica salarială a magistraților, iar acest lucru nu trebuie să facă obiectul unei dispute între puterea executivă și cea judecătorească, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, astăzi, la Palatul Victoria, transmite Bursa. „Sectorul justiției nu este scos din interpretarea noastră legată de inechități. Această ordonanță clarifică faptul că nu poate fi vorba de acea creștere de 18%. În același timp însă, nu exclude sectorul judiciar”, a subliniat ministrul Muncii.

Patronii unor hoteluri din Olănești și Mamaia, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani. Polițiștii efectuează, miercuri, 16 percheziții în municipiul București și în județele Vâlcea și Constanța la persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în acest caz prejudiciul ridicându-se la circa 10 milioane de euro, conform Libertatea. Mai exact, este vorba despre patronii hotelurilor Riviera din Olănești și Mamaia, care sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la 10 milioane de euro.

Brokeri reținuți de DIICOT pentru manipularea pieței de capital. Prejudiciu de aproape un milion de euro. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Pitești au reținut două persoane pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care și manipularea pieței de capital., informează Economica.net. Potrivit unui comunicat DIICOT, Ștefan Terziu și Andrei Terziu sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, manipulare a pieței de capital, spălarea banilor, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic.

MApN anunță acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că, din anul de învățământ 2017 — 2018, accesul va fi egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de profil, scrie Puterea. Potrivit sursei citate, din anul de învățământ 2017 ? 2018 alocarea numărului de locuri în instituțiile de învățământ militar se va realiza fără diferențierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei.

Firea: Am propus înființarea unei entități care să se ocupe exclusiv de consolidarea clădirilor cu risc seismic. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus miercuri înființarea unei entități care să se ocupe exclusiv de toate etapele procesului de consolidare a clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic, relatează Capital. Această instituție se va numi Administrația Municipală pentru Consolidarea Imobilelor cu Risc Seismic și va funcționa în subordinea CGMB.

Elevii care au obținut nota maximă la bacalaureat sau evaluarea națională primesc bani de la Guvern. Elevii care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat vor primi stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei, iar absolvenții de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea națională vor primi 1.000 de lei, a decis miercuri Guvernul, conform Ziarului Financiar. ‘Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a — 2016’, se arată în hotărârea Executivului.

Fetiță de șase ani, cu picioarele zdrobite, plimbată prin jumătate de țară pentru operație. O fetiță de șase ani a trecut prin clipe groaznice, după ce în urma unui accident rutier s-a ales cu picioarele zdrobite, transmite Libertatea. Fetița a fost plimbată prin jumătate de țară pentru a fi operată. Potrivit ministrului Sănătății decizia tranferului la Iași a fost una de ordin medical. Accidentul a avut loc marți, în localitatea Valu lui Traian din județul Constanța.

Fostul primar al unui oraș din Prahova, reținut pentru complicitate la furt și tăinuire într-un dosar de furturi din locuințe. Fostul primar al orașului prahovean Plopeni, Octavian Zaharia, a fost reținut, miercuri, de către polițiști, fiind suspectat că a ajutat alte persoane să fure din locuințe, scrie Curierul Național. Zaharia este acuzat că le dădea hoților informații, îi transporta cu mașina la furat și chiar vindea din bunurile sustrase.

Ministrul Energiei: Angajații Complexului Energetic Oltenia nu trebuie să dea șpagă pentru a beneficia de drepturile lor. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a scris, miercuri, pe contul personal de Facebook, că a cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) să clarifice urgent situația privind disponibilizările din cadrul companiei, după ce în presa locală au apărut informații potrivit cărora „s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizări”, potrivit Capital. „Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nicio încălcare a legii”, a scris ministrul.

Homor: Lucrările integrale la Centura Capitalei se vor finaliza în luna mai 2017. Lucrările integrale la Centura Capitalei se vor finaliza în luna mai 2017, dar traficul va fi deschis la două benzi pe sens la finalul acestui an, a declarat, miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, potrivitCapital. „Vor fi lucrări adiacente pe zona cea mai complicată a sectorului și anume în zona în care este traversat sectorul de apeducte. Aici se va circula pe o suprafață de beton, urmând ca la începutul sezonului de lucru în 2017 să fie finalizat la nivel de asfalt”, a precizat Homor.

Linie verde pentru fermierii nemulțumiți de hipermarketuri: prețurile scad la producători, nu și la magazin. Federația Națională PRO AGRO reprezentativă pe sectorul agricultură și industrie alimentară a deschis o linie telefonică unde producătorii agricoli pot face sesizări cu privire la practicile comerciale neloiale în relație cu marile lanțuri de magazine, anunță Economica.net. Dezvăluirile, ce pot fi făcute anonim, vor fi centralizate și prezentate autorităților competente.

A murit George Șovu, scenaristul filmelor „Liceenii” și „Declarație de dragoste’. Scenaristul George Șovu a murit la vârsta de 85 de ani, conform Q Magazine. Romancier, autor de proză scurtă, George Șovu a lucrat ca redactor la Agenția Română de Presă. Înainte de a se implica în cinematografie, a predat limba română la Liceul nr. 39 din București. A scris mai multe romane de dragoste inspirate din lumea adolescenților.

Radu Beligan, Marin Moraru și Mircea Albulescu, omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Actorii Radu Beligan, Marin Moraru și Mircea Albulescu vor fi omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va avea loc pe 16 septembrie, în zece spații din București, transmite România Liberă. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, spectatorii îi vor (re)vedea pe regretații mari actori în câteva dintre cele mai bune roluri ale lor, iar un tribut în memoria cineastului Ovidiu Bose Paștină va marca 10 ani de la dispariția sa.

Muzeu de istorie a evreilor din România, în cadrul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ‘Elie Wiesel’. Guvernul a adoptat, astăzi, o Hotărâre care are în vedere coordonarea activităților din cadrul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ‘Elie Wiesel’, în vederea realizării, ulterioare, a unui muzeu de istorie a evreilor din România, anunță Curierul Național. De asemenea, se are în vedere inițierea acțiunilor cu caracter cultural, științific, educațional și legal pentru protejarea memoriei victimelor Holocaustului.

Guvernul a decis: Premii dublate pentru sportivii clasați pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio. Reparație morală pentru Marian Drăgulescu. Alin Alexuc: ‘Așa pot da avansul pentru casă. Mulțumim Guvernului!’ Într-o ședință de Guvern care a avut loc azi, premierul Dacian Cioloș, ministrul sportului Elisabeta Lipă & Co au decis dublarea premiilor pentru sportivii care au ocupat locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio (în puncte), recent încheiate, notează ProSport. Este pentru prima dată când olimpicii români care au ratat la mustanță prezența pe podium primesc astfel de recompense.

Steliști cu acte în regulă. Steaua și-a prezentat ultimele achiziții. Ce contracte au semnat. „FC Steaua București anunță că i-a transferat pe jucătorii Eduard Stăncioiu, Antonio Jakolis și Wilfred Moke, proveniți de la ASA Târgu Mureș Oficial, CFR 1907 Cluj, respectiv FC Voluntari”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Stelei, unde vicecampioana a publicat și primele imagini cu Antonio Jakolis și Edi Stăncioiu în tricoul cu însemnele clubului, conform ProSport.

Fără milă! Monica Niculescu a trecut rapid de Ana Bogdan și înfruntă un fost lider mondial în turul 3 la US Open. Monica Niculescu (58 WTA) a învins-o în turul doi de la US Open pe Ana Bogdan (116) WTA, scor 6-0, 6-1, relatează Gazeta Sporturilor. Monica Niculescu n-a avut nicio problemă cu adversara sa din România pe care a învins-o categoric. Monica a avut și ceva probleme în primul set când a cerut intervenția medicilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult