Acasa Revista Presei Revista presei. DNA intră în baronii locali

Revista presei. DNA intră în baronii locali

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Naţional: DNA declanseaza „Marea Baroniada”! „Nemuritorul” Boscodeala de la Buzau deschide balul „Printre cei care au toate motivele sa se teama de confruntarea cu Justitia, la loc de cinste il gasim pe «Nemuritorul» Constantin Boscodeala, aflat la al patrulea mandat de primar al Buzaului”

EvZ: Dosarul Transferurilor. Sforarii din fotbal scapă de puşcărie? „Salvarea greilor din fotbal se face prin „fuga de Justiţie”. Intrarea în vigoare a noului Cod Penal îi scapă de închisoare pe cei acuzaţi de transferuri frauduloase”

Gândul: Steaua, Petrolul, Pandurii şi Astra, calificare pe linie în play-off-ul Ligii Campionilor şi Europa League „Steaua, Petrolul, Pandurii şi Astra, cele patru echipe româneşti angrenate în cupele europene, au reuşit calificări pe linie în play-off-ul Ligii Campionilor şi al Europa League”

Curentul: „Felix” vrea ca Băsescu să fie „consemnat moral la domiciliu” „Disperat, Felix vrea să-și impună restricții de mișcare președintelui Traian Băsescu, dușmanul său de moarte. Dar nu în direct la Antenele sale, ci prin intermediul agenției de presă a statului român, Agerpres, care s-a transformat într-o oficină a USL-ului iar jurnaliștii de acolo au început să semene mai degrabă cu „pastorii” din ograda varanului”

Cronica română: Pedeliştii îi ofertează pe liberali „Partidul Democrat Liberal ar putea să discute o posibilă alianţă cu liberalii, condiţia esenţială fiind însă sancţionarea Guvernului USL, de către liderii PNL”

Puterea: Piperea: România riscă infringementul pe clauzele bancare abuzive „Judecarea tuturor dosarelor din materia protecţiei consumatorilor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar reprezenta o anomalie şi o supraîncărcare a rolului ÎCCJ”

ZF: Şova şi Fenechiu au asistat la scăderea lucrărilor de infrastructură cu 10% în S1. „Nimeni nu face nimic. Lucrările pe infrastructură sunt blocate şi generează alte blocaje“ „Actualul ministru pentru proiecte de infrastructură Dan Şova şi fostul ministru al transporturilor Relu Fene­chiu au asistat în primul semestru la o scădere cu 10,5% a lucrărilor de construcţii inginereşti, de drumuri, căi ferate, poduri, aeroporturi sau metrou, determinată de incapacitatatea statului de a aloca şi de a cheltui bani pentru proiecte”

România liberă: Lungul drum al autostrăzii A1 către Vest „Deşi şi-au concentrat toată atenţia doar asupra autostrăzii de pe Coridorul IV, finanţările pentru Bechtel fiind mai degrabă sporadice, guvernele succesive ale României din ultimii zece ani au reuşit să termine doar pe sfert autostrada Sibiu-Nădlac”

Bursa: Coface: „România, campioana insolvenţelor în Europa de Est” „Ţara noastră a înregistrat mai multe insolvenţe decât în opt ţări din Europa de Est, la un loc, în 2012 şi primul trimestru din 2013, potrivit Coface România, în condiţiile în care, la noi, numărul firmelor este de trei ori mai mic decât numărul cumulat al firmelor din Slovacia, Slovenia, Estonia, Lituania, Letonia, Bulgaria, Cehia şi Croaţia”

Adevărul: Patru deputaţi, la un pas să compromită relaţiile României cu China „Independentul Remus Cernea, social-democraţii Ninel Peia şi Ovidiu Iane, împreună cu Costică Canacheu (PDL), au fost într-o delegaţie la Taipei în Republica China, cunoscută sub numele de Taiwan, stat nerecunoscut însă de România. În condiţiile în care statul român recunoaşte doar Republica Populară China, gestul poate arunca în aer relaţiile Bucureştiului cu Beijingul”

Curierul naţional: Android, lider fără drept de apel pe piaţa smartphone-urilor „Aproape 80% din telefoanele vândute în trimestrul al doilea au sistem de operare de la Google. Apple continuă să piardă teren, de data aceasta şi în faţa Windows Phone”

8 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2013 - 17:31

Felix a intrat in derapajul final,cerand ca troyanu sa fie consemnat moral la domiciliu.

Care moral si care domiciliu !

http://www.demite-l.ro/

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2013 - 17:43

Zece Minciuni ale lui Basescu [Horia Popescu]

1. A minţit atunci când a spus că nu e nevoie de tăierea salariilor, a pensiilor, şi că nu va fi nevoie de creşterea TVA, lucruri care s-au întâmplat ulterior.

REFERENDUM. Victor Ponta a prezentat „Cele zece minciuni ale lui Traian Băsescu” |
2. A minţit referitor la destinaţia banilor împrumutaţi de la FMI, respectiv atunci când a spus că nu vor fi folosiţi pentru salarii şi pensii, în 2010, şi au fost folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetar.

3. A minţit când a spus că nu sunt bani pentru revenirea salariilor şi a pensiilor, în condiţiile în care Cabinetul său a procedat imediat la repararea acestor nedreptăţi.

4. A minţit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, spunându-i că procedura de suspendare nu e prevăzută de Constituţie.

5. A minţit atunci când a spus, în 2007, că îşi dă demisia în cinci minute după ce va fi suspendat.

6. A mințit când a spus că dacă majoritatea românilor votează împotriva sa, va pleca acasă, în condiţiile în care acum transmite, prin purtătorii săi de mesaj, că el se întoarce la Cotroceni dacă nu sunt 9.200.000 de participanţi.

7. A minţit spunând că e interzisă utilizarea OUG în legislaţia privind referendumul. Victor Ponta a făcut referire la OUG 103/2009, dată de Guvernul Boc, prin care se modifica Legea referendumului. În data de 27 noiembrie 2011 Traian Băsescu trimitea Parlamentului spre reexamminare legea de respingere a OUG respective, cerând parlamentarilor să aprobe legea.

8. Minte în continuare în legătură cu doasarele sale privind casa din Mihăileanu, spălarea de bani şi dosarele privind implicarea şi protejarea lui Sorin Blejnar. „Aceste dosare sunt suspendate pe baza imunităţii pe care o are Traian Băsescu”, spune Ponta.

9. A minţit spunând că va returna casa din Mihăileanu. „Din bani publici, de la RA-APPS, şi-a pregătit o nouă locuinţă luxoasă pe care în acest moment vede că o va pierde dacă poporul îl va demite, întrucât legea spune că foştii preşedinţi au dreptul să beneficieze de locuinţă de la stat numai dacă nu au fost demişi prin referendum”, spune premierul.

10. A minţit spunând că face lobby pentru o afacere privată – Roşia Montană – deorece rezervele BNR nu mai există. În momentul în care oficialii BNR au dezminţit, s-a dovedit că interesele private ale preşedintelui suspendat sunt mai importante decât interesele publice.”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2013 - 17:47

Minciunile sinistre ale odiosului Băsescu – cel care înfige cuţitul pe la spate aşa cum a făcut cu Petre Roman – pot fi văzute mai jos:

# Trebuie o nouă lege a sănătăţii, legea reorganizării administrative a teritoriului şi Constituţia revizuită. Ştiţi ce face această Constituţie când preşedintele nu are majoritate: ori îl face sluga majorităţii, ori îl demite (aşa cum e şi firesc, dar el se teme de acest firesc – n.r.).

# Este clar că statul român datorită (sic – n.r.) politicului este un stat fragil din punct de vedere al democraţiei (nenorocitul, vrea să desfiinţeze parlamentul şi să conducă doar el şi şlehata lui, din care, aşa cum îl ştiu foarte bine, nu vor face parte şi GDS – ştii care vor înfunda puşcăriile – n.r.).

# Dar politicul ar putea să piardă pe 29. Eu fac acest pariu cu dumneavoastră şi cu majoritatea parlamentară: oricât ar fi de supăraţi românii pe mine am convingerea că nu vor să meargă înapoi (vrabia mălai visează şi calicu’, praznicu’. E în pline halucinaţii ! – n.r.).

# Nu vor da girul acestei lovituri puternice date instituţiilor statului. Am fost un politician care nu s-a construit pe partide, iar autoritatea mea s-a bazat pe un rezonabil de susţinere, dar astăzi văd că deja trec de 30 de procente (cum se mai amăgeşte acest puşcăriabil, viitorul N 0050, după ce Năstase a devenit N 0049. Prin invocarea unei ifantomatice creşteri în sondaje, maleficul se pregăteşte să conteste rezultatul referndumului. – n.r.).

# Ceea ce nu e cel mai rău lucru. M-am bazat pe înţelepciunea colectivă.

# Mie îmi ajung cei opt ani (Iată o minciună sfruntată. Dacă îi ajungeau se retrăgea. Acestui om cu o sănătate de SUS până jos extrem de şubredă nici 80 de ani nu îi ajung – n.r.).

# Îl ţii minte cât mai trăieşti. Dar românii vor înţelege că votul din 29 iulie este pentru democraţie, împotriva totalitarismului şi restauraţiei.

# M-am bazat mereu pe înţelepciunea colectivă. 29 iulie ne va spune care este atitudinea poporului român după 22 de ani de democraţie.

# Opţiunea mea este să le cer românilor să vină la vot. Nu vreau să mă întorc la masa verde şi nici nu vreau să mă întorc cu 5% pentru şi 95% împotrivă.

# Cei care mizează pe invalidarea alegerilor din cauza prezenţei cred că se înşeală. Poziţia mea este să-mi fac datoria faţă de români este să-i chem să se exprime şi să le explic importanţa votului pentru români.

# 29 de iulie e o coincidenţă importantă. Pe 29 iulie 1947 guvernul Petru Groza a spus în afara legii PNŢCD.

# PDL riscă să intre în coliziune directă cu mine dacă ei vor opta pentru neparticipare. Să nu participe ei. Eu îi voi chema pe români la vot (De parcă PDL mişcă ceva fără acordul său – n.r.).

# Eu îi voi chema pe români la vot. La PDL am insistat tot timpul: „Puneţi oameni noi”. Oameni care au capacitatea să crească.

#Un preşedinte nu poate să acopere până la numirile de companii. Am văzut că toată presa a pus în spatele meu tot ceea ce s-a întâmplat.

# Eu nu am putut să fac decât un singur lucru: decât să feresc justiţia de influenţele politice. Este clar că problema nu este la preşedinte, ci la modul cum funcţionează partidele.

# Iar clientelismul este dat de modul în care se finanţează partidele. Recunosc comunicarea slabă. Atât am putut. Un preşedinte are obligaţia să nu saboteze statul, ci să-l susţină. Din acest motiv susţin orice proiect minier care crează locuri de muncă.

#Inclusiv acesta. Iar demagogii care mint legat de dezastrul ecologic de acolo pot fi etichetaţi simplu: nivelul de poluare la Roşia Montană este imens.

# Eu nu voi fi demis pe 29 (Omul acesta trăieşte într-o altă dimensiune, doar a lui. Iar fosta GDS în loc să îl sprijine cu ajutor de specialitate, îi ţine hangul – n.r.) . Societatea civilă la noi, ea însăşi face mulţi paşi înapoi de atîtea ori. Vă dau exemplul domnului Cărtărăscu: a hotărît să nu mai scrie despre politică, iată că a venit înapoi când că a simţit că frige. Eu am obligaţia să acţionez corect din punct de vedere politic pe data de 30. Dacă preşedintele nu o face, cui să mai ceri corectitudine politică.

# Am trimis delegat la Bruxelles să explice de ce raportul trebuie să aibă două părţi: o parte care să reflecte ceea ce s-a realizat. Şi o parte care să reflecte ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni.

# Spre satisfacţia mea sarcina care era a Guvernului arată progresele. Din păcate a apărut şi cealaltă parte care descrie lovitura dată instituţiilor statului, iar asta nu-mi creează nici o satisfacţie.”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2013 - 17:55

Întrebări pentru cinstitul Traian Băsescu:

– Roberta Anastase e cinstită? De ce aţi protejat-o în faţa justiţiei?

– De unde are familia Udrea – Cocoş câteva milioane de euro ?

– De ce este Monica Iacob Ridzi în libertate?

– Adriean Videanu este un om cinstit?

– Din ce bani a schimbat familia Băsescu 5 case în 6 ani?

– De ce a fost Hidroelectrica dată „băieţilor deştepţi” timp de 8 ani, cu prejudiciu de câteva miliarde de euro ?

– De ce aţi folosit bani publici şi resurse din partid pentru ca fiica dumneavoastră să devină europarlamentar?

– De ce aţi desfiinţat statutul de militar pensionarilor Armatei Române, când aţi promis contrariul?

– De ce conducerea P DL este formată din persoanea căror avere cumulată se apropie de un miliard de euro ?

– De ce aţi cerut în mod imperativ nerespectarea hotărârilor justiţiei, în special a celor definitive şi irevocabile pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie?

– De ce daţi ordine procurorilor, de ce vorbiţi la telefon cu şeful DNA pentru a influenţa anchetele?

– De ce pentru renovarea şi modernizarea reşedinţei dumneavoastră, RAPPS a cheltuit peste 3 milioane de euro în plină criză?

– Prin ce metode s-au derulat afaceri de peste două milioane de euro prin notariatul şi firmele fiicei dumneavoastră, Ioana Băsescu, de când sunteţi preşedinte?

– De ce a fost oprit dosarul în care aţi fost acuzat pentru spălare de bani într-o relaţie cu marele asfaltator Costel Căşuneanu?

– De ce aţi minţit că nu sunt bani de pensii şi salarii, dar protipendada P DL cumpără proprietăţi de milioane de euro în zone rezidenţiale şi pe Coasta de Azur?

jan dinu 09-08-2013 - 18:13

Din curiozitate ,vreau sa vad ce intrebari ai pui
Varanului inaintea verdictului condamnarii .
Daca NU potzi ,apeleaza la – urbos – ca te ajuta
JD-USA…

digital 09-08-2013 - 18:18

prima ar fi…ce mai face mătta!?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2013 - 18:27

Nu , E bine , Janne-MOO——Nu , e Bine !

Daca , nu ma insel , IO te fackusi – LORD de PartzLand !

Pushlamma batrina, stay tu bine la ,,,hispanice ” entre kraki !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2013 - 19:21

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult