Revista presei. DNA se ocupă de oamenii lui Năstase | Ziua Veche
Acasa Revista Presei Revista presei. DNA se ocupă de oamenii lui Năstase

Revista presei. DNA se ocupă de oamenii lui Năstase

scris de Z.V.
3 afisari

Sesizarea Curții Constituționale în legătură cu Ordonanța privind migrația aleșilor locali excedează competența Avocatului Poporului; deznodământ nefericit pentru cea mai așteptată autostradă din România; harta vinului românesc; mărturiile supraviețuitoarelor din temnițele comuniste și lista proiectelor strategice de investiții ale MTS sunt subiectele principale dezbătute de presa centrală apărută în acest sfârșit de săptămână.

Atac la sediul DNA.

Atac la sediul DNA.

DNA se ocupă cu precădere de ‘oamenii lui Năstase’. Zvonurile privind controlarea DNA de către Victor Ponta prind contur. Ce s-a întâmplat cu cei 45 de membri care au trecut prin Cabinetul Năstase aflăm din Cotidianul.

Avocatul Poporului (AP) a transmis, sâmbătă, că sesizarea Curții Constituționale (CC) în legătură cu Ordonanța de urgență privind migrația aleșilor locali excedează competența instituției, susține Adevărul. Avocatul Poporului apreciază că „petiția formulată vizează în special raporturile dintre autoritățile publice, aspecte ale funcționării democrației constituționale care presupun o analiză și o abordare cu predilecție politică”, ceea ce ar obliga instituția „să-și depășească poziția sa de neutralitate și de obiectivitate și să se implice în controverse partizane”.

Ordonanța traseiștilor a adus în barca partidelor de la guvernare nu mai puțin de 300 de aleși locali. Cei mai mulți dintre aceștia au ales să se alăture partidului lui Victor Ponta, urmat de UNPR care a racolat nu mai puțin de 60 de primari și 200 de consilieri. Și partidul lui Călin Popescu Tăriceanu se plasează în topul migrației aleșilor, informează Curierul Național.

Premierul Victor Ponta se poate baza în turul al doilea al alegerilor prezidențiale pe un bloc electoral consistent, consideră Codrin Scutaru. Politicianul estimează că premierul ar putea obține mare parte din voturile care în primul tur se duc la Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu, scrie Puterea.

Întrebat dacă va face o recomandare comunității maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, candidatul UDMR la Președinție a spus că, în cazul în care el nu va trece de primul tur, atunci se vor așeza la masă și vor stabili mesajul. ‘În turul doi susținem candidatul care dă perspective dezideratelor noastre’, potrivit ziarului România Liberă.

Guvernul va finaliza proiectul Legii bugetului de stat și pe cel al Legii bugetului asigurărilor sociale până la 30 noiembrie, a anunțat ieri ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov. Demnitarul a adăugat că propunerile de buget vor fi înaintate Parlamentului spre dezbatere și aprobare „probabil după ce vom avea un nou prim-ministru”, potrivit ziarului Bursa.

Nici cea de-a treia încercare a francezilor de la Vinci se pare că nu are sorți de izbândă. Contractul pentru autostrada Comarnic-Brașov, primul proiect care urma să se facă în baza unui contract de concesiune, adică pe banii constructorului, nu a fost semnat nici acum, după 10 luni de la desemnarea constructorului, afirmă Capital.

România are aproximativ 180.000 de hectare ocupate cu viță-de-vie, din care doar 28% se află în circuitul comercial, iar diferența lasă loc apariției unor producători, câteva noi nume testând producția în acest domeniu în fiecare an, afirmă Ziarul Financiar. Cele 37 de podgorii din România au fost reunite în opt regiuni viticole, dintre care cea mai extinsă este cea a Dealurilor Moldovei care se întinde pe aproape 70.000 de hectare.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va participa, săptămâna viitoare, la lo licitație organizată de Ministerul Energiei și Mineritului din Serbia pentru livrarea a 2 milioane de tone de lignit. CEO a fost invitată la lictație chiar de către ministrul de resort din țara vecină, potrivit Economica.net.

O idee de vacanță dezvoltată în Europa prinde contur și printre români: Center Parcs. Un mod diferit de a petrece timpul liber.Sate de vacanță, parcuri de aventură și relaxare. Turiștii le vor pe toate într-un singur loc, titrează Capital.

Ministerul Educației Naționale anunță că în doar două zile de la lansarea platformei pe care au fost postate manualele digitale pentru clasele I și a II-a, www.manuale.edu.ro a înregistrat peste 16 milioane de accesări și 37.000 de vizitatori, susține Puterea.

Românii care iau atitudine față de problemele comunității în care trăiesc sunt din ce în ce mai numeroși. Exasperați de încetineala cu care primăriile acționează pentru a răspunde nevoilor lor, mulți cetățeni cu inițiativă au luat-o înaintea autorităților și au acționat pentru a face publică problema cu care se confruntă. Gândul prezintă câteva dintre cele mai vizibile inițiative civice din ultima perioadă.

2500 de femei rrome din Transilvania regiune nord-vest, vor beneficia de screening gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, grație unui proiect lansat joi, 16 octombrie, de Institutul Oncologic din Cluj Napoca în parteneriat cu Registrul de Cancer din Norvegia si cu Asociatia romilor din Transilvania reprezentata de catre liderul romilor din judetul Cluj Aurel Rosianu, notează Evenimentul Zilei.

Mare și important eveniment cultural la Gura Humorului, anunță Jurnalul NaționalEdiția din acest an a Festivalului internațional de film, diaporamă și artă fotografică va începe peste câteva zile. Un juriu de prestigiu, alcătuit din nume sonore ale cinematografiei și o lungă listă cu personalități importante ce vor onora cu prezența această frumoasă manifestare culturală. Sunt doar parte dintre atuurile interesantei manifestări culturale.

Tupeul tânărului din Ialomița care, zilele trecute, l-a umilit pe un agent arată cum funcționează sistemul în județele dominate de infractori, scrie Evenimentul Zilei. Emil Păscuț, președintele Sindicatului Polițiștilor ‘Diamantul’, este de părere că problema ar fi o atitudine față de regulile societății.

Un membru al Consiliului municipal al orașului italian Montesilvano (centru), Anthony Aliano, de profesie avocat, se laudă pe Facebook că i-a aplicat „doi pumni de calitate superioară” unui pieton român care îi lovise mașina cu piciorul, răzbunându-se și pentru că ar fi fost tratat rău în România, notează Gândul.

Mame, soții, fiice ale unor deținuți politic sau femei având amprenta de ‘dușmană a poporului’ pusă după regulile absurde ale regimului comunist au fost închise ani grei în temnițele comuniste. Adevărul prezintă câteva din mărturisirile femeilor care au suportat tortura, nesomnul, frigul, foamea pentru că au ales să stea drepte în fața unui regim care le voia în genunchi.

Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) o va înfrunta pe Irina Begu în finala turneului de la Moscova, care va fi, de la ora 12:00, în direct la Digi2. Rusoaica se teme de româncă, asta după ce sportiva noastră a trecut de cîteva jucătoare mari pentru a ajunge în finală, scrie Gazeta Sporturilor.

Cu mai puțin de doi ani înainte de începerea Jocurilor Olimpice din Rio de Janeiro, lucrările de modernizare la câteva baze sportive importante din România sunt în toi.Centru de antrenamente pentru protagoniști din toate disciplinele, nu numai din atletism, Sala de Atletism din cadrul Complexului „Lia Manoliu” a intrat într-un proces complex de reabilitare. ProSport vă prezintă lista proiectelor strategice de investiții ale MTS în 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult