Acasa Revista Presei Revista Presei. DNA şi SRI destructurează PSD

Revista Presei. DNA şi SRI destructurează PSD

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

DNA şi SRI destructurează PSD natural, organic, prin însăşi natura anchetelor pe care le va desfăşura în continuare, arată Comisarul.ro. Referindu-se în principal la mult-aşteptatul Dosar EADS instrumentat de DNA, şi pe baza rapoartelor făcute de SRI, publicaţia se referă la faptul că în acest dosar sunt 400 de pesedişti din toată ţara. Plus cei traşi de ei în vârtejul ce va începe, pilotat de DNA.

Revista Presei. DNA şi SRI destructurează PSD (foto:voceatransilvaniei.ro)

Revista Presei. DNA şi SRI destructurează PSD (foto:voceatransilvaniei.ro)

Dar ce trebuie făcut acum? Asupra acestei chestiuni vom reveni cu o analiză, ce va fi publicată pe website la ora 9.01. Puterea cere picarea proiectului Legii amnistiei şi ausvaisul pozitiv pentru percheziţia şi cercetarea penalilor din Parlament. ZF cere Guvernului Ponta să facă bugetul şi să păstreze CAS redus cu 5%.

Înalta Curte (ÎCCJ) va judeca azi admisibilitatea recursului făcut de ANI, privind dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, arată Gândul. Variantele sunt multe. E posibil ca ÎCCJ să amâne judecarea admisibilităţii până în decembrie, după ce CCR va decide dacă articolul pe care se bazează ANI e constituţional.

Abia apoi vor începe termenele, dacă ÎCCJ va declara recursul admisibil. Câte termene? Nu ştim. La Dan Voiculescu au fost multe. Dar acolo avocaţii acestuia s-au trântit pe jos, şi-au smuls părul din cap, s-au lipit de trotuar…

Patriarhul Daniel (Ciobotea) a trecut de partea poporului, explică Adevărul. Domnul Ciobotea nu este primul fariseu din fruntea Bisericii Ortodoxe Române, care pune batista pe ţambal cu puternicii zilei, apoi schimbă tabăra. Înaintea sa a fost Teoctist Arapaşu, un domn bănuit de legături puternice cu Securitatea şi chiar că ar fi fost ofiţer acoperit în cler, care a trecut de partea Revoluţiei, după ce închisese ochii la dărâmarea bisericilor de către Ceauşescu.

În acest timp, conform Naţional, PSD se macină lejer din interior. În partid au început mişcări de grupuri de interese, care se bat între ele pentru putere. Continuaţi, băieţi, continuaţi! După episodul lociturii de stat de 2012 ştim ce avem de făcut cu voi.

Ştiri pe surse anunţă că Sebastian Ghiţă, în urma înfrângerii lui Victor Ponta, a decis că nu va mai candida la conducerea PSD. Iar pentru ca aberaţia să atingă dimensiuni de neimaginat, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele îl… felicită ăe Victor Ponta pentru rezultatul bun obţinut, informează Curentul. Probabil că e bun pentru că a existat fraudă. Fără aceasta, Ponta obţinea 35%.

PNL se pregăteşte să-l desemneze copreşedinte PNL pe Ludovic Orban, spune EvZ. Orban este unul dintre liberalii care nu a aceptat niciodată blatul cu PSD, pe care l-a criticat imediat. La Primăria Sibiu, interimar în locul lui Iohannis va fi săsoaică Astrid Fodor, din FDGR.

Până aici, totul e bine. Pe lista posibililor consilieri ai lui Iohannis se află Andrei Pleşu (asta frumos, place la noi mult) şi Alina Mungiu (asta ar fi odios, Klaus, nu fă greşeala asta).

Curierul naţional îl citează pe Iohannis, spunând că prioritatea sa zero este revenirea TVA la 19%. Este excelent dacă lucrurile stau astfel! Mediul de afaceri ar primi un impuls remarcabil astfel, într-un moment în care ne pregătim de un nou puseu de criză globală.

Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, un profesionist excelent, spune, citat de Bursa, că sistemul bancar va termina anul acesta cu pierderi de 2 miliarde de euro. Putem să facem legătura cu criza globală ce s-ar apropia. Potenţialul financiar exploziv e notabil.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult