Acasa Revista Presei Revista presei. Donald Trump a denunțat acordul nuclear cu Iranul

Revista presei. Donald Trump a denunțat acordul nuclear cu Iranul

scris de Z.V.
11 afisari

Discuţiile dintre reprezentanţii Guvernului şi sindicaliştii din Sănătate, declaraţiile vicepremierului Viorel Ştefan referitoare la execuţia bugetară, precum şi dezbaterea pe tema corupţiei din sistemul public de sănătate, dar şi înlocuirea lui Nicolae DIcă de pe banca tehnică a echipei FCSB sunt printre principalele subiecte ale zilei de 9 mai.

Donald Trump a denunțat acordul nuclear cu Iranul. Preşedintele american, Donald Trump, a anunțat retragerea SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian. Acesta și-a început discursul descriind acordul din Iran drept „o mare jenă pentru mine ca cetățean”. Trump a mai spus că Iranul construiește un program nuclear, fără a furniza dovezi că acest lucru este adevărat, relatează Rfi.ro.

Audierea lui Maior incertă din cauza birocraţiei. Chemarea din nou la Bucureşti a ambasadorului României în SUA, George Maior, pentru a fi audiat la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, este incertă. Asta  în condiţiile în care nu a fost identificată deocamdată forma legală de decontare a cheltuielilor de deplasare a acestuia. La una dintre audierile precedente, George Maior era în concediu, a precizat marţi preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, conform Cotidianul.

În deplină secretomanie, ancheta privind arhiva SIPA intră pe ultima sută de metri. Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, senatorul Viorel Sălan (PSD), a declarat, ieri, că există suspiciuni că persoane care au intrat în 2005 în arhiva fostului secret al Ministerului Justiției nu au întrunit condiţiile legale, transmite Evenimentul zilei.

Realizările econonomice din slide-urile Guvernului. Vicepremierul Ştefan îi răspunde lui Iohannis, dându-l exemplu negativ pe Cioloş. Dacă de la Palatul Cotroceni situaţia economică se vede dezastruoasă după rezultatele bugetare din primele trei luni ale anului, de la Palatul Victoria, cu bonus luna aprilie, Guvernul vede doar realizări. Vicepremierul Viorel Ştefan a prezentat varianta updată a execuţiei bugetare la patru luni şi i-a transmis preşedintelui Iohannis că singurul an cu minusuri accentuate a fost 2016, când premier era Dacian Cioloş, scrie Gândul.

Hans Klemm, întrebat dacă este îngrijorat de modificările codurilor penale: Da. Da. Da. Urmărim cât de aproape / Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea dintre SUA și România. Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a afirmat, marți, că Statele Unite urmăresc procesul de modificare a codurilor penale și s-a declarat îngrijorat, mai ales dacă modificările legislative vor pune în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA și din România. ”Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea”, a declarat acesta, informează Hotnews.ro.

Anunț de ultima oră! Ministrul Sănătăţii: Vom modifica legea salarizării. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi la Guvern că în urma discuţiilor cu managerii de spitale şi cu liderii de sindicat s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori în mod subiectiv de către spitalele din subordinea diverşilor ordonatori principali de credite. „În cadrul întâlnirii de astăzi, organizată de premierul României, s-au făcut propuneri liderilor sindicali pentru deblocarea discuțiilor apărute în sistemul de sănătate”, a declarat Sorina Pintea, transmite Jurnalul naţional.

Meleșcanu i-a trimis lui Iohannis Memorandumul referitor la Ambasada României din Israel. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că a trimis preşedintelui Iohannis, pentru informare, Memorandumul pentru iniţierea unei analize referitoare la oportunitatea mutării Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. El a precizat că nu a discutat cu preşedintele Iohannis pe această temă, dar documentul a fost trimis Administraţiei Prezidenţiale, după cererea şefului statului de demisie a premierului, informează România liberă.

Iohannis a supărat femeile din PSD. Carmen Dan: ‘Ghinion, domnule președinte, dar doamna premier nu va demisiona!’ Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, susține, într-o postare pe Facebook, referitor la cererea de demisie a premierului, formulată de Klaus Iohannis, că Viorica Dăncilă nu va demisiona, întrebându-se dacă șeful statului ar mai fi fost atât de vehement dacă prim-ministru era un bărbat. „Ca senator în Parlamentul României, ca membru al Guvernului României, dar și ca femeie, mă întreb serios dacă președintele Iohannis ar fi fost atât de insistent în ceea ce privește demisia premierului, dacă acesta ar fi fost posesorul unui Cod Numeric Personal care să înceapă cu 1… Ghinion, domnule președinte, dar doamna premier nu va demisiona”, a scris Carmen Dan pe Facebook, conform Stiripesurse.ro.

Procurorul general: Şi noi ne îngrozim când aflăm că se ia mită aşa cum ai respira. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marţi că se poate observa „succesiunea exasperantă” a actelor de luare de mită, anchetatorii îngrozindu-se că se ia mită „aşa cum ai respira”. „Ceea ce putem observa este succesiunea exasperantă a actelor de luare de mită. Şi noi ne îngrozim când aflăm că într-un dosar sau altul cu milioanele sau cu zecile de milioane s-a luat mită aşa cum ai respira. Dar cum se ia mita? Nu oricum, ci într-o manieră sistematică, ceea ce ne spune ceva”, a afirmat Lazăr la o dezbatere cu tema „Corupţia în sistemul public de sănătate – analiza cauzelor DNA soluţionate de instanţă prin hotărâri de condamnare rămase definitive în perioada 2015 -2017”, transmite Ziare.com.

Creştinii din România mimează actele religioase. Deşi aproape toţi românii ţării se declară religioşi, ei practică religia într-un mod superficial, susţin specialiştii – mai puţin de jumătate se roagă zilnic şi doar 20% frecventează biserica în fiecare duminică. Aproape toţi locuitorii României se declară religioşi şi 95% din ei cred în Dumnezeu. Datele se desprind din cea mai recentă statistică publicată de Monitorul Social, care scoate în evidenţă modul în care românii privesc religia, potrivit Adevărul.

Strigătul de disperare al arhitecţilor din România: „Bucureştiul este captiv. Un cetăţean nemulţumit devine agresiv”. Arhitecţii români trag un semnal de alarmă, sub forma unui raport de aproape 90 de pagini, cu privire la situaţia Capitalei. Specialiştii spun că, deşi Bucureştiul creşte, nu se dezvoltă în baza unui plan urbanistic actual şi flexibil, scrie Libertatea.

Troleibuzul românesc revine: Astra Bus, singurul producător din România, a ieşit din insolvenţă şi lansează un nou model. Astra Bus, singurul producător de troleibuze din România, a ieşit din insolvenţă şi se pregăteşte să lanseze un nou model pe piaţă. În urmă cu patru ani, singurul producător de troleibuze din România a intrat în insolvenţă. În acea perioadă dificilă din existenţa sa, Astra Bus a fost nevoită să vândă din terenuri şi imobile pentru a-şi achita datoriile. Mai mult, fabrica arădeană nu mai producea troleibuze, din cauză că nu mai avea comenzi, potrivit Economica.net.

Deşi inflaţia şi dobânda-cheie a BNR sunt în ascensiune de nouă luni, BCR, BRD, CEC Bank şi Raiffeisen menţin dobânzile la depozitele populaţiei în lei la 0,6%-0,9% pe an. Ratele românilor la creditele în lei au crescut pe măsură ce ROBOR a avansat, după ce BNR a majorat dobânda-cheie, dar ban­che­rii nu s-au grăbit să plă­tească mai mult şi pentru de­pozitele în lei atrase de la populaţie, încercând astfel să-şi consoli­de­ze marjele de câştig (diferenţa dintre do­bân­da la credite şi cea la depozite). Dobânzile boni­ficate de bănci la depo­zite rămân sub dobânzile la credite, oscilând în jurul pragului de 1% sau chiar sub acest nivel, în timp ce inflaţia a sărit spre 5%, iar dobânda-cheie a urcat până la 2,5%, transmite Ziarul financiar.

Budescu şi Alibec vor să plece de la FCSB. Anunţul impresarului celor doi. Budescu şi Alibec vor să plece de la FCSB! Florin Lovin, impresarul celor doi jucători care evoluează pentru formaţia “roş-albastră”, a anunţat că a discutat cu Denis Alibec şi Constantin Budescu, iar cei doi nu îşi mai doresc să rămână la echipa patronată de Gigi Becali, conform Fanatik.ro.

Acum e clar! Dică e out de la FCSB! El e favorit să-l înlocuiască. Becali mai are 6 variante de rezervă. Gigi Becali l-a sunat ieri dimineață pe Mircea Rednic și i-a propus să preia FCSB din vară. Antrenorul va face anunțul după ultima etapă din Liga 1, transmite Gazeta sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult