Acasa Revista Presei Revista presei. Dosarul „Ferma Băneasa” şi misterele sale

Revista presei. Dosarul „Ferma Băneasa” şi misterele sale

scris de Z.V.
125 Afisari

Sondaj Avangarde: PSD ar câştiga din nou alegerile dacă acestea s-ar reorganiza. AUR, cea mai mare creştere. Astfel, dacă mâine s-ar repeta alegerile parlamentare, PSD ar avea un scor de 35%, în timp ce PNL ar fi votat doar de 26% dintre români. USR-PLUS rămâne la un scor similar – 15%, în timp ce scorul AUR ar creşte semnificativ la 14%. În ce priveşte celelalte partide, UDMR ar trece în continuare pragul, iar PMP şi ProRomânia tot nu ar intra în Parlament, potrivit Adevărul.

Dosarul „Ferma Băneasa” şi misterele sale. Sentinţa din procesul supranumit ”Ferma Băneasa” a stârnit o mulţime de reacţii. Ba chiar a declanşat proteste. Nu neapărat din cauza răsturnării spectaculoase de decizie, cât din cauza faptului că a fost condamnat un avocat. La fel de surprinşi au fost şi juriştii cu nume pentru faptul că a fost răsturnată o sentinţă devenită definitivă, în faza de aplicare. Judecătorii procesului au întors-o ca la Ploieşti în faţa procurorilor DNA şi totul s-a răsturnat, menţionează Cotidianul.

Marcel Ciolacu: Gaşca pierzătorilor a făcut o majoritate de conjunctură. PSD, opoziţie „dură”. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat decizia de a boicota consultările de la Palatul Cotroceni şi a lansat noi atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. El a vorbit, printre altele, şi de desfiinţarea Secţiei Speciale, arată Evenimentul Zilei.

George Simion, critici dure, după consultările de la Cotroceni: „PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului. Nu a câştigat nimic după alegeri”. „Discuţia a fost una protocolară, nu credem că viitorul guvern pe care îl va anunţa diseară o să prindă 2024. PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului, nu face deloc opoziţie şi asta s-a văzut noaptea trecută când a stat până la 3 noaptea ca să îl pună preşedinte pe Ludovic Orban. Ne scârbeşte înţelegerea lor, aşa cum îi scârbeşte şi pe români (…)”, a spus George Simion, informează Gândul.

O opinie concurentă a Siminei Tănăsescu care vorbeşte despre „larga manifestare a discreţionarităţii”. CCR stârneşte nemulţumirea lui Valer Dorneanu. Opinia concurentă formulată de judecătorul constituţional Simina Tănăsescu la decizia privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a atras o reacţie mai puţin obişnuită din partea preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, care o acuză pe aceasta că, prin modul în care şi-a redactat argumentele, şi-a transformat „opinia autointitulată „concurentă” într-o veritabilă opinie separată”, menţionează HotNews.ro.

George Simion atacă alegerea lui Orban la şefia Camerei Deputaţilor: „Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituţională”. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat, grupul parlamentar nu a mai fost convocat”, a spus liderul AUR, anunţă Jurnalul.ro.

CCR nu poate „cenzura” opţiunea Camerei Deputaţilor cu privire la numirea lui Florin Iordache. Curtea Constituţională a României (CCR) susţine că „nu se poate erija” în controlor al deciziei Parlamentului cu privire la numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, arată România Liberă.

Gabriela Firea ”tună şi fulgeră” împotriva coaliţiei din Parlament: ”Nu are nicio soluţie la criza sanitară şi nici la cea economică”. Gabriela Firea (PSD) acuză coaliţia de guvernare că nu este în stare să găsească soluţii la actuala criză sanitară şi economică. „Preocuparea esenţială  este pentru târguielile politice”, concluzionează Firea, menţionează Stiripesurse.ro.

Consultări la Cotroceni cu partidele parlamentare. Klaus Iohannis, către reprezentanţii coaliţiei: „Felicitări pentru viteza cu care aţi promovat demersurile în parlament”. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi, 22 decembrie, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui prim-ministru, precizează Ziare.com.

Pasajul Mogoşoaia: Ultima zi de lucru din 2020 pe şantier. A fost finalizată montarea grinzilor pe primele două deschideri. Montarea grinzilor pe primele două deschideri ale Pasajului Mogoşoaia de pe Centura Capitalei a fost finalizată, anunţă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu. Acesta a transmis imagini live de pe şantier, în ultima zi de lucru, potrivit Economica.net.

Eurofound: În UE au apărut nouă tipuri de noi forme de muncă. În România se regăsesc cinci dintre ele. România este una dintre ţările din Uniunea Europeană unde a apărut un nou tip de formă de muncă în care mai mulţi angajatori folosesc la comun angajaţii, însă în ţară nu există o legislaţie specifică care să reglementeze această practică, informează Ziarul Financiar.

Magistraţii către CSM: Suntem la limita ce marchează sfârşitul statului de drept şi al democraţiei. Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) solicită public Consiliului Superior al Magistraturii să clarifice, odată pentru totdeauna, care sunt garanţiile efective ale secretului deliberării şi ale verificării legalităţii hotărârilor judecătoreşti numai prin căile de atac prevăzute de lege – temelii ale independenţei judecătorilor şi justiţiei într-un stat de drept, arată QMagazine.ro.

Laurenţiu Reghecampf, aproape să o preia pe Craiova! Mihai Rotaru l-a convins în proporţie de 90%. Antrenorul cu care FCSB a cunoscut cele mai mari performanţe din ultimul deceniu, Laurenţiu Reghecampf, este foarte aprope să ajungă la o înţelegere cu Mihai Rotaru în privinţa preluării postului de antrenor la CS Universitatea Craiova. Surse din cadrul clubului spun că sunt şanse foarte mari ca formaţia din Bănie să oficializeze înţelegerea cu Reghecampf în următoarele zile, menţionează Gsp.ro.
Campioana cu 18 titluri de Grand Slam, declaraţii măgulitoare: ”Jocul meu se compară cu al Simonei Halep”. Fosta mare campioană Chirs Evert, care are 18 titluri de Grand Slam în palmares, a avut declaraţii măgulitoare la adresa Simonei Halep, despre care spune că este puternică şi face puţine greşeli neforţate, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS