Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea a discutat cu Ponta despre remanierea Guvernului

Revista presei. Dragnea a discutat cu Ponta despre remanierea Guvernului

scris de Z.V.
235 Afisari

Adoptarea de către Senat a legii votului prin corespondență, declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, despre remanierea Guvernului, prezentarea raportului referitor la accidentul aviatic din munții Apuseni, anunțul premierului Victor Ponta legat de rectificarea bugetară, precum și datele Greenpeace România privind prejudiciul produs de tăierile ilegale de pădure, dar și amenda aplicată companiei GDF Suez de ANRE pentru emiterea a trei facturi deodată sunt principalele subiecte ale zilei de 20 octombrie.

dragnea-pontaLiviu Dragnea a discutat cu Ponta despre o remaniere a Guvernului. Liviu Dragnea a declarant, luni, că a cerut o analiză a activității minitrilor Guvernului Ponta și că a discutat cu premierul despre o eventuală remaniere a Executivului, transmite România Liberă. „Ar trebui în perioada următoare, și el (Victor Ponta — n.r.), și noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului”, a spus Dragnea.

Proiectul legii votului prin corespondență, adoptat de Senat.Proiectul legii votului prin corespondență a fost adoptat, luni, de plenul Senatului, cu 117 voturi „pentru” și zece „împotrivă”, relatează România Liberă. Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege, textul legislativ urmând să fie transmis spre dezbatere Camerei Deputaților, forul decizional. Comisia de cod electoral a adoptat, luni, amendamentele senatorilor la legea votului prin corespondență și a trimis raportul la Senat pentru a fi adoptat în plen, președintele Comisiei Gabriel Vlase precizând că, cel mai probabil, legea va fi adoptată și de Camera Deputaților miercurea viitoare.

Iohannis: Sper ca săptămâna viitoare să fim în posesia legii votului prin corespondență. Președintele Klaus Iohannis a salutat azi adoptarea legii votului prin corespondență de către senatori și speră că partidele își vor menține entuziasmul în acest caz astfel încât săptămâna viitoare actul normativ să intre în vigoare, transmite Evenimentul Zilei. „Sunt foarte bucuros că astăzi (n.r. luni) Senatul a votat proiectul legii și sper în continuare ca partidele să-și mențină acest entuziasm privind legea votului prin corespondență și poate săptămâna viitoare să fim deja în posesia unei astfel de legi”, a spus Iohannis, azi, la Biblioteca Centrală Universitară, unde participă la ceremonia de celebrare a 800 de ani de la semnarea documentului Magna Carta.


Prima ședință a PSD cu noua conducere: Mihai Sturzu nu a fost lăsat să intre în sediul PSD. Dragnea: Eu am spus porți deschise, ei au înțeles închise. Social-democrații s-au reunit, astăzi, în Biroul Permanent Național, cel mai restrâns for de conducere, ai cărui membri au fost aleși ieri la Congresul PSD, scrie Adevărul. Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, s-a prezentat la ședința BPN, deși nu mai face parte din conducerea PSD începând de ieri. Mihai Sturzu nu a fost lăsat să intre de către portar în sediul PSD.

 

Ce spune Victor Ponta despre o posibilă remaniere. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la o posibilă remaniere a Guvernului, că vorbește tot timpul cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și a precizat că a auzit numai laude la adresa Guvernului, potrivit România Liberă. „Ieri și azi n-am vorbit. Am vorbit în timp. Vorbim tot timpul. (…) Pe de o parte, am auzit și ieri și azi numai laude la adresa Guvernului, pe de altă parte, întotdeauna se poate și mai bine”, a declarat premierul.

Dragnea l-a scos pe Iliescu din Biroul Permanent Național al PSD. Președintele de onoare al social-democraților, Ion Iliescu, nu mai face parte din noua structură a Biroului Permanent Național al PSD, a precizat, luni, liderul formațiunii, Liviu Dragnea, conform Jurnalului Național. „În Biroul Permanent Național domnul Iliescu nu este membru. Membri sunt cei care au fost aleși la Congres în BPN. În schimb, domnul președinte Iliescu poate participa la orice structură de conducere a acestui partid, la orice structură”, a explicat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă, la finalul BPN al PSD.

Adrian Năstase, atac la Dragnea: Nu am fost la Congresul PSD pentru că nu am fost invitat. Unii din PSD cred că reforma înseamnă să te ocupi de trecut. Fostul premier Adrian Năstase spune că nu a participat la Congresul PSD, desfășurat ieri la Sala Palatului, pentru că nu a fost invitat, conform Adevărul. Fostul lider al PSD a criticat planul de reformă a lui Liviu Dragnea, noul președinte al partidului, care vizează înlăturarea etichetelor care țin de trecutul PSD. „Există o anumită tentație a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea ‘reformei’. Din păcate, unii cred că ‘reforma’ înseamnă să rescrii istoria și să te ocupi de teme ale trecutului”, spune fostul premier, pe blogul său personal.

Klaus Iohannis: Îmi doresc ca bugetul să nu fie rezultatul unor calcule electoraliste. Președintele Klaus Iohannis dorește ca bugetul de stat să nu fie construit în urma unor calcule electoraliste sau interese partizane, notează Jurnalul Național. „Ne aflăm în perioada imediat premergătoare construirii bugetului. Îmi doresc ca el să fie rezultatul unei viziuni, al asumării unor obiective în interesul întregii societăți și al respectării angajamentelor luate de întreaga clasă politică, nu al unor calcule electoraliste sau interese partizane”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la un eveniment de celebrare a 800 de ani de la semnarea documentului Magna Carta.

Ponta: Vineri, ședință de guvern pe rectificarea bugetară. Guvernul se va reuni în ședință pe 23 octombrie pentru a discuta rectificarea bugetară, a anunțat, azi, premierul Victor Ponta, care a precizat că se vor urmări, printre altele, finanțarea majorării salariale la medici și profesori, rezolvarea problemei legate de asigurarea energiei termice în mai multe orașe, dar și alocarea sumelor necesare pentru agricultorii afectați de secetă, conformEvenimentului Zilei. „Am discutat cu colegii mei PSD-UNPR, discut cu cei de la ALDE, voi discuta și cu grupul minorităților și în zilele următoare trebuie să luăm deciziile strategice legate de rectificarea bugetară care va avea loc în ședința specială de guvern de vineri”, a declarat Ponta, în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceau și Daniel Constantin.

Ponta: „Reducerea impozitului pe dividende se va aplica de la 1 ianuarie 2016”. Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că, la propunerea ALDE, coaliția de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate inițial pentru o pentru o perioadă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, transmiteBursa. „Eu, știți că sprijin și este o inițiativă categoric mai degrabă în partea liberală a programului de guvernare, însă, cu siguranță, și PSD și UNPR sunt de acord cu acest lucru, ca acele măsuri din Codul fiscal care au fost amânate un an de zile, la cererea PNL”, a declarat premierul Victor Ponta la întâlnirea cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

Senat: Acordul privind asistența financiară între România și Republica Moldova, ratificat. Senatul a ratificat astăzi, în calitate de cameră decizională, Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, în data de 7 octombrie, informează Bursa. Senatul a adoptat proiectul dezbătut în procedură de urgență cu unanimitate de voturi, după ce premierul Victor Ponta a susținut adoptarea documentului în timpul ședinței plenului Camerei superioare.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta se întâlnesc, marți, cu delegația FMI. Președintele Klaus Iohannis se va întâlni marți, la Palatul Cotroceni, cu delegația Fondului Monetar Internațional, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, anunță Curierul Național. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va primi marți, 20 octombrie a.c., ora 11.00, la Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor, delegația Fondului Monetar Internațional, condusă de doamna Andrea Schaechter, Șeful misiunii FMI în România”, se arată în comunicatul oficial.

Iohannis: O democrație nu-și permite artificii procedurale precum comasarea mai multor legi într-o OUG. România are nevoie de legi clare, coerente și durabile a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, punctând că o democrație solidă nu-și permite artificii procedurale de tipul comasării mai multor acte normative fără nicio legătură între ele într-o singură Ordonanță de urgență, conform Economica.net. El a subliniat că eforturile pentru întărirea mecanismelor democratice trebuie continuate prin creșterea calității actului legislativ.

Rovana Plumb: Legea salarizării va intra în Guvern până la sfârșitul lunii noiembrie. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat luni că proiectul legii salarizării ar putea ajunge în Guvern până la sfârșitul lunii noiembrie, scrie Economica.net. „Ceea ce mi-am propus eu ca termen este finalizarea, până la sfârșitul săptămânii, a Legii salarizării. Sper ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, după ce finalizăm și zona de Justiție, să putem să intrăm cu ea (în Guvern — n.r.) până la sfârșitul lunii noiembrie. De acest lucru vă asigur”, a precizat ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului.

Daniel Constantin: „Sper să putem să plătim până la sfârșitul anului despăgubirile pentru secetă”. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a exprimat astăzi speranța că Guvernul va putea plăti până la sfârșitul anului despăgubirile pentru fermierii afectați de secetă, precizând că până în acest moment există aproximativ 170.000 de persoane fizice și juridice care se încadrează pentru ajutor, relatează Bursa. „E important să avem sprijinul prim-ministrului astfel încât în acest an, așa cum ne-am angajat, să acordăm acele despăgubiri pentru fermierii care au suferit din cauza secetei”, a declarat Daniel Constantin.

Senat: Femeile care au născut cel puțin trei copii beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare. Senatul a aprobat, luni, completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice astfel încât femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și care au născut cel puțin trei copii să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare, informează Jurnalul Național. „Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și care au născut cel puțin trei copii, până la data de 1 octombrie 1990, și i-au crescut până la vârsta de zece ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel: a) cu un an — pentru trei copii; b) cu doi ani — pentru patru sau mai mulți copii”, este stipulat în primul alineat al articolului nou introdus în legea nr. 263/2010, art. 55 indice prim, la propunerea senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Marian Neașcu a fost propus de Liviu Dragnea pentru preluarea funcției de secretar general al PSD. Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a propus azi pe Marian Neacșu să preia funcția de secretar general al formațiunii, potrivit Evenimentului Zilei. „O să vă propun desemnarea noului secretar general. Domnul Andrei Dolineaschi a fost ales vicepreședinte. O să-l propun pe domnul Marian Neacșu, sub rezerva validării la Comitetul Executiv Național, dar începând de astăzi secretariatul general trebuie să funcționeze”, a declarat președintele PSD în deschiderea ședinței BPN.

Senatoare PNL, candidată pentru un post de vicepreședinte al PPE. Partidul Popular European (PPE) a comunicat luni lista candidaților la funcțiile de conducere în cadrul partidului, alegerea președintelui, vicepreședinților, secretarului general și trezorierului urmând să aibă loc la congresul programat să se desfășoare în zilele de 21 și 22 octombrie, la Madrid, anunțăCotidianul. Conform unui comunicat de presă al PPE, pe listă se află și Anca Boagiu (Partidul Național Liberal), propusă pentru una din funcțiile de vicepreședinte.

Călin Popescu Tăriceanu organizează a doua întâlnire a senatorilor la Snagov. Călin Popescu Tăriceanu organizează a doua întâlnire a senatorilor la Snagov, transmite Cotidianul. Președintele Senatului vrea ca de data acestă să se discute teme politice. La întâlnirea care va avea loc pe 5 noiembrie sunt așteptați primul ministru Victor Ponta, ministrul de Externe dar și ambasadori de seamă. Informala anterioară a costat 6.000 de lei.


Raport final privind accidentul din Apuseni: „Din cauza givrajului, deasupra plafonului de nori s-a produs blocarea motoarelor”. La doi ani de la tragedia din Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, Centrul de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile a finalizat ancheta și a dat publicității raportul final al cercetărilor, anunțăAdevărul. Aeronava prăbușită s-a confruntat cu un givraj sever care a afectat capacitatea motoarelor, practic le-a oprit, ceea ce a dus la prăbușire, arată raportul.

Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Clinceni. Instructorul de parașutism Adrian Costandache, a treia victimă a accidentului de la Clinceni, al cărui deces fusese anunțat luni, este în viață, notează Cotidianul. Victima este internată la Spitalul Floreasca în stare foarte gravă. Luni dimineața, surse medicale au anunțat decesul său.

Proteste zilnice la Ministerul Muncii. Sindicaliștii vor să se modifice Legea dialogului. Confederația Națională Sindicală CNS Cartel Alfa a reluat acțiunile de protest și va picheta, zilnic, Ministerului Muncii, în intervalul orar 10,00-12,00, ca urmare a faptului că autoritățile centrale nu au fost receptive la modificările ce ar trebui aduse Legii dialogului social, conformLibertatea. „Guvernul nu a făcut niciun demers până acum în vederea modificării Legii 62/2011 (Legea dialogului social). Această lege, care a blocat negocierile colective și a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaților de către sindicate, a fost adoptată în 2011 prin asumarea răspunderii de către guvernul Boc, fără nicio dezbatere publică sau consens între partenerii sociali”, se arată într-un comunicat.

Gică Popescu, lăudat de Judecătoria Sectorului 4. Motivele pentru care fostul fotbalist ar putea fi eliberat. Judecătoria Sectorului 4 motivează decizia de eliberare a lui Gheorghe Popescu, care nu este definitivă, prin faptul că a scris patru lucrări, a avut un comportament bun și activități pentru care a fost recompensat în penitenciar, scrie Gândul. Procurorii au făcut contestație care urmează să se judece până cel mai târziu la începutul lunii noiembrie. Dacă verdictul va fi același, Gică Popescu va fi eliberat.

De ce este Mariana Rarinca o șantajistă. Motivarea instanței: „A spus că la poarta sa se află realizatorul TV Gâdea în persoană, și încă o persoană de la Realitatea TV, iar televiziunile sunt interesate de orice amănunte picante”. Judecătorii Curții de Apel București și-au motivat decizia prin care au anulat achitarea Marianei Rarinca și au explicat motivele pentru care ea trebuie să rămână cu pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, conform Evenimentului Zilei. Magistrații au constatat că acesta nu avea cum să plătească presupusele datorii ale fostului soț al președintei Inaltei Curți, mai susțin că Rarinca a șantajat-o pe Livia Stanciu după ce acesta i-a interzis accesul în cabinetul de avocatură și că nu se impune aplicarea unei pedepse cu executare, ținând seama de vârsta înaintată a inculpatei dar și de faptul că aceasta a fost cercetată în cauză 6 luni în stare de arest preventiv.

Libanezul care a atacat-o pe fiica lui Adrian Enache, cinci ani de închisoare. Cetățeanul libanez Kanaan Ali Riad, care a atacat-o pe fiica lui Adrian Enache cu un briceag în iulie anul trecut, a fost condamnat defintiv la cinci ani de închisoare cu executare, informează Gândul. Decizia a fost luată, luni, de Curtea de Apel București, care a decis să admită apelul declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și i-au majorat cu un an pedeapsa lui Kanaan Ali Riad.

Pierderi de peste 50 milioane de euro din „măcelul” pădurilor românești. Prejudiciul cauzat de tăierile ilegale de pădure din România a înregistrat, în intervalul 2013-2014, o valoare de aproximativ 52,1 milioane de euro (aproape 231 milioane de lei), iar 79% din totalul sumei a fost cuantificată în județele Cluj, Alba și Maramureș, unde au dispărut cele mai mari cantități de lemn, relevă un raport Greenpeace România, publicat luni, scrie Libertatea. Potrivit cercetării, în perioada analizată, au fost înregistrate 45.509 de cazuri de tăieri ilegale de pădure, echivalentul unei medii de 62 de cazuri/zi, în creștere de la 28 de cazuri/zi consemnate între anii 2009-2011, respectiv 50 de cazuri/zi, la nivelul anului 2012.

Ministrul Educației: Salariile cadrelor didactice au crescut cu 26,8% în 2015. Anul 2015 a însemnat pentru cadrele didactice din România o creștere salarială ce totalizează 26,78%, care însă nu este suficientă, iar pentru a spori calitatea educației este nevoie, în principal, de curriculum revizuit, de manuale școlare, de infrastructură școlară, dar mai ales de cadre didactice bine pregătite, consideră ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, conform Capital.

Operațiunea „Cristal”: Fiscul ia la puricat depozitele en-gros. O echipă de 600 de inspectori antifraudă a început, luni, simultan controale în 15 centre de vânzare engros din țară, inclusiv la complexurile Doraly din Afumați (Ilfov) și Expo Flora din București, într-o operațiune pe care ANAF a denumit-o „Cristal”, potrivit Libertatea. Inspectorii avertizează că astfel de controale vor fi organizate zilnic până la Crăciun în toate engros-urile din țară.

În plin scandal mondial, Poliția Română primește în dotare mașini de la Volkswagen. Ce modele VW vom vedea pe străzile din România. 400 de mașini noi Volkswagen vor intra în parcul auto al Poliției Române, notează Gândul. Achiziția a fost plănuită de Ministerul de Interne încă de anul trecut, iar în această săptămână primele autospeciale vor fi predate agenților. Mașinile au motoare economice, pe benzină, și nu fac parte din categoria celor din scandalul Dieselgate. Au 90 de cai putere, iar nivelul de echipare este Comfortline.

GDF Suez, amendată de ANRE cu 200.000 de lei pentru emiterea a trei facturi deodată. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat compania GDF Suez Energy România SA cu 200.000 lei pentru că a emis simultan trei facturi, anunțând că, deși i se adusese la cunoștință proiectul „Transmitere 3 facturi simultan”, autoritatea nu îl și aprobase, informează Curierul Național. „Ca urmare a petițiilor înregistrate la ANRE cu privire la modalitatea de facturare a serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale realizată de operatorul economic GDF Suez Energy România S.A. pentru clienții finali de tip B1, ANRE a efectuat o acțiune de control de tip verificare la această companie”, a informat ieri autoritatea.

Bijuteria infrastructurii din România a fost inaugurată după o întârziere de aproape zece luni. Noul pod rutier care traversează Canalul Dunăre — Marea Neagră, la Agigea, a fost deschis circulației, luni, după o întârziere de mai multe luni, în condițiile în care termenul de finalizare a lucrărilor, stabilit inițial pentru toamna anului trecut, fusese prelungit până în luna februarie, transmite Ziarul Financiar. Potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CN APM) Constanța, termenul inițial de finalizare a lucrărilor la noul pod de la Agigea a fost toamna anului trecut, însă acesta a fost prelungit ulterior până în luna februarie 2015.

Ministerul Transporturilor cere constructorului să remedieze urgent deficiențele la Sibiu-Orăștie. Reprezentanții Ministerului Transporturilor (MT) solicită stabilirea unui calendar cu termene precise pentru rezolvarea deficiențelor apărute pe autostrada Sibiu-Orăștie și cer o întâlnire de urgență cu reprezentanții conducerii constructorului din Italia, potrivit unui comunicat al MT, relatează Economica.net. O delegație a MT, condusă de ministrul Transporturilor, Iulian Matache, s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai conducerii Companiei Naționale de Drumuri și cu cei ai companiei Salini Impregilo, constructorul autostrăzii.

SUA urmăresc cu interes acțiunile întreprinse de România pe linia independenței energetice. Statele Unite ale Americii urmăresc cu interes acțiunile întreprinse de România pe linia independenței energetice, a afirmat luni ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, într-o întâlnire cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, scrie Q Magazine. „Aflat la începutul misiunii sale în România, ambasadorul Hans Klemm a menționat că partea americană urmărește cu interes acțiunile întreprinse de țara noastră pe linia independenței energetice”, se arată în comunicatul citat.

BVB: Joi, ultima zi de tranzacționare pe Rasdaq. Bursa de Valori București (BVB) anunță că data de 22 octombrie 2015 va fi ultima zi de tranzacționare pe piața Rasdaq și pe segmentul Nelistate, conform Curierului Național. Astfel, va fi asigurat intervalul necesar decontării tuturor tranzacțiilor pana la data de 26 octombrie, care va fi ultima zi oficială a pieței Rasdaq ș a segmentului Nelistate.

Afacerile mici din turism vor fi impozitate la cifra de afaceri. Președintele Senatului, fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, spune că restaurantele, pensiunile și, în general, afacerile mici din turism vor fi impozitate în funcție de cifra de afaceri și nu de profitul raportat, scrie Ziarul Financiar. „Nu este o măsură care să se adreseze marilor lanțuri hoteliere. Nu este o măsură pentru Athenée Palace sau pentru Hilton. Este pentru cei mici — ați văzut, i-a găsit ANAF, aveau restaurantul plin, dar doar două bonuri fiscale emise. Nu este un impozit forfetar, va fi stabilit un plafon al cifrei de afaceri pentru care se va plăti impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit’, a declarat pentru ZF fostul premier.

Vânzarea MediaPro Entertainment a fost finalizată. Un grup de investitori — format din importanți producători de film din Statele Unite ale Americii și România — a finalizat tranzacția prin care CME a vândut acțiunile companiei MediaPro Entertainment, acționar majoritar al Studiourilor MediaPro, transmite Capital. „Obiectivul principal al noilor acționari este de a readuce în prim-plan importantă istorică al celui mai important complex cinematografic din România și unul dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Est”, se arată într-un comunicat al CME.

Peste 8.800 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani au fost angajate pentru subvenții. Acordarea de subvenții angajatorilor a făcut ca, în primele opt luni ale anului 2015, 8.812 persoane cu vârsta de peste 45 de ani și 142 de persoane care mai au 5 ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare să fie încadrate, informează, luni, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), potrivit Capital. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește că angajatorii că pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

Halep este prima jucătoare care a ajuns în Singapore. Mesajul româncei pentru fani: „Bună, sunt Simona! Vă aștept să mă susțineți”. Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA și principală favorită la Turneul Campioanelor, din Singapore, s-a declarat încântată să participe din nou la această competiție și a menționat că îi așteaptă pe fanii săi să o susțină, conformProSport. „Bună, sunt Simona Halep. Sunt încântată că mă aflu din nou aici pentru Turneul Campioanelor și sper să fac câteva meciuri bune. Vă aștept să mă susțineți. Mulțumesc”, a spus Halep într-un filmuleț postat pe Twitter de WTA.

Simona Halep, distanță importantă față de Șarapova în clasamentul WTA! Irina Begu a coborît 4 poziții. 7 românce în top 200. Simona Halep a rămas pe locul doi în clasamentul WTA, cu 6.580 de puncte, informează Gazeta Sporturilor. În schimb Irina Begu a coborît de pe locul 25 pe 29 și are 1.630 de puncte. În top 200 în clasamentul WTA se mai află, în afara Simonei Halep și a Irinei Begu, alte cinci românce.

Horia Tecău se menține pe locul 4 în clasamentul ATP la dublu. Pe ce loc se află Florin Mergea. Tenismanul Horia Tecău se menține pe locul 4 în clasamentul ATP de dublu, cu 6.570 de puncte, în timp ce Florin Mergea a coborât un loc și este pe 16, cu 4.490 de puncte, în ierarhia de dublu, transmiteProSport. La simplu, cel mai bine clasat român este Adrian Ungur, care a coborât două locuri, de pe 171 pe 173, cu 295 puncte.

Și-a reînceput drumul către finală. Irina Begu s-a calificat în „optimi” la Moscova. Irina Begu a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului de la Moscova după ce a cîștigat în fața bulgăroaicei Tsvetsana Pironkova, scor 1-6, 7-6 (2), 6-2, anunțăGazeta Sporturilor. Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Irina Begu, finalista de anul trecut din acest turneu. Românca a pierdut primul set după doar 24 de minute, scor 1-6.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS