Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea, dezamăgit de Cioloș

Revista presei. Dragnea, dezamăgit de Cioloș

scris de Z.V.
15 afisari

Replica premierului Dacian Cioloș la afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu posibila fraudare a alegerilor, deciziile procurorilor DNA în dosarul Microsoft, rezultatele unei acțiuni a Corpului de control al Guvernului care a vizat studiile de fezabilitate plătite din bani publici, declarațiile ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, despre salarizarea bugetarilor, precum și anunțul ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitor la faptul că România riscă o procedură de infringement din cauza legii care obligă marile magazine să vândă în proporție de 51% produse românești, dar și neregulile descoperite la Secretariatul de stat pentru revoluționari sunt principalele subiecte ale zilei de 22 noiembrie.

liviu dragneaDragnea, dezamăgit de Cioloș: Mă așteptam de la premierul în funcție ”nu să posteze ironii pe Facebook”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în cadrul unei emisiuni electorale, că se aștepta de la prim-ministrul Dacian Cioloș ”nu să posteze niște ironii pe Facebook într-un subiect atât de important”, referindu-se temerea sa exprimată cu o zi înainte că alegerile ar putea fi fraudate, potrivit Gândul. ”Eu mă așteptam de la premierul în funcție al României nu să posteze niște ironii pe Facebook într-un subiect atât de important. Asta arată cum tratează acest om votul din 11 decembrie. Eu nu intru în dialog pe Facebook cu premierul Dacian Cioloș, nici măcar nu a răspuns la ceea ce am cerut eu, n-are nicio treabă guvernul cu softul de la AEP, respectiv cu ceea ce am solicitat noi la BEC. În schimb ne cere să avem încredere în Dacian Cioloș. Eu nu mai am încredere”, a spus Dragnea în cadrul unei emisiuni electorale.

Cioloș îi răspunde lui Dragnea: Aveți tendința să sădiți teama și îndoiala, să vă cățărați pe fricile oamenilor. Premierul Dacian Cioloș l-a ironizat luni pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema declarațiilor privind posibilitatea de fraudare a alegerilor, transmițându-i că Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului, conform Gândul. „Am înțeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Știu că dumnealui este un om cu experiență în organizarea alegerilor și mai știu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. (…) Domnule Dragnea, constat ca aveți tendința să sădiți teama și îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă cățărați apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abțin să interpretez declarațiile dumneavoastră despre ‘dreptate până la capăt'”, a scris premierul luni pe Facebook.

Alina Gorghiu: Dacă PSD reușește să depășească orgoliul că nu are paternitatea legii privind salarizarea unitară a bugetarilor, eu am toată disponibilitatea de a o dezbate în Parlament. Președintele PNL, Alina Gorghiu a declarat că liberalii doresc ca legea salarizării unitare a bugetarilor să se aplice de la 1 ianuarie 2017, menționând că ar fi bine ca Parlamentul să se reunească în sesiune extraordinară pentru acest proiect, scrie România Liberă. „Opțiunea noastră ferma este ca această lege să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca să se realizeze acest calendar strâns, dar nu din vina noastră, cred că ar fi sănătos ca preț de două-trei zile să uităm de campania electorală. Eu, una, mă angajez să vin în sesiune extraordinară și să susțin o lege benefică pentru toată lumea”, a spus Gorghiu la B1 Tv.

Liviu Dragnea: PNL și Cioloș au atacat legea salarizării. Noi nu ne putem bate joc de salarizarea sistemului bugetar din România. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că Guvernul a atacat în mod electoral” la CCR legea inițiată de social-democrați referitoarea la mărirea salarială de 15 %, având ca principal argument că nu se poate opera o mărire de salarii cu 6 luni înainte de terminarea mandatului unui guvern, iar acum propune o lege cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare, relatează România Liberă. „Mergem și votăm de mâine ca să fim siguri și ne vine după aia legea. Noi nu suntem orgolioși, numai că nu ne putem bate joc de salarizarea sistemului bugetar din România. Cine-i mai crede?”, a spus Dragnea

Corpul de control al premierului: Utilizare ineficientă a studiilor de fezabilitate cu bani publici la CNADNR, CFR, Ministerul Energiei. Corpul de control al premierului susține că există un grad foarte ridicat al ineficienței utilizării studiilor de fezabilitate plătite din bani publici la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADNR), Compania Națională de Căi Ferate CFR SA și Ministerul Energiei, potrivit unei Note de informare privind acțiunea de documentare efectuată la Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Economiei, publicată pe site-ul Corpului de control al premierului, transmite Bursa.

Când va desemna Parlamentul noua conducere a AEP. Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), a anunțat că actualul Parlament nu se mai poate reuni pentru a desemna o nouă conducere a Autorității Electorale Permanente (AEP), după arestarea președintei Ana Maria Pătru pentru trafic de influență și spălare de bani, scrie Evenimentul Zilei. Întrebat, într-un interviu acordat RFI, dacă se mai poate reuni Parlamentul pentru a desemna un nou președinte al AEP, Florin Iordache a răspuns: „Sincer, nu, pentru că ne-ar trebui să avem 350 de oameni, jumătate plus unu din totalul deputaților și senatorilor. În acest moment, e campanie electorală, colegii care candidează sunt în colegiile și în județele lor, iar cei care nu mai candidează își caută un viitor loc de muncă și de aceea e foarte greu să mai strângem acum 350 de oameni”.

Avertismentele lui Ponta. Consecințele nebănuite ale noii legi electorale în Harghita-Covasna. Fostul premier Victor Ponta a declarat, luni, la Miercurea Ciuc, că noua lege electorală poate lăsa județele Harghita și Covasna fără reprezentanți ai românilor în Parlament și a promis că PSD va avea ca primă opțiune județul Harghita la împărțirea mandatelor la nivel național, conformCotidianul. Victor Ponta s-a aflat, luni, alături de Rovana Plumb și Eugen Todorovici, într-o vizită cu caracter electoral în județul Harghita, susținând candidatura deputatului social-democrat Mircea Dușa pentru un nou mandat în Parlament.

Gorghiu: Dragnea visează la vremurile când justiția era la cheremul PSD. Președintele PNL, Alina Gorghiu, i-a acuzat, luni, pe liderii PSD că au intrat în ‘faza pe intimidări a campaniei’, afirmând despre Liviu Dragnea că ‘visează la vremurile când justiția era la cheremul PSD’ și consideră că ‘o campanie agresivă de denigrare a PNL și a lui Dacian Cioloș’ le va închide gura și îi va opri pe liberali din a spune ‘cât de populiști și demagogi sunt pesediștii’, scrie Cotidianul. ‘Campania PSD a intrat în faza pe intimidări, domnul Dragnea visează la vremurile când justiția era la cheremul PSD. Dragnea crede că plângerile penale ne sperie, că o campanie agresivă de denigrare a PNL și a lui Dacian Cioloș ne va închide gura, ne va opri din a spune cât de populiști și demagogi sunt pesediștii’, scrie președintele PNL pe Facebook.

Candidații nu respectă legea privind asigurarea reprezentării femeilor la parlamentare. Femeile reprezintă doar 27,7% din candidații înscriși în competiția electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, conform unei centralizări realizate de Biroul Electoral Central la solicitarea Coaliției pentru Egalitate de Gen, care a semnalat că listele de candidați nu respectă prevederile legale potrivit cărora listele de candidați trebuie să asigure reprezentanrea ambelor sexe, relateazăCotidianul. Coaliția pentru Egalitate de Gen precizează că în partidele cotate cu șanse să obțină intrarea în Parlament proporția candidaților de sex feminin variază astfel: PSD — 28,5%; UDMR — 27,7%; PNL — 25,3%; USR — 25,3%.

PNL va susține înființarea unui minister al satului! Șeful de campanie al PNL pentru alegerile parlamentare Gheorghe Falcă, a declarat, astăzi, că va susține înființarea unui minister al Satului, conform Evenimentului Zilei. „Suntem o țară binecuvântată cu un pământ agricol foarte bun. În economia românească ar trebuie să contăm foarte mult în dezvoltare pe acest domeniu. Din păcate, astăzi suntem pe locul șapte în exportul de grâu și pe locul întâi la importul de biscuiți. Adică țara asta nu mai știe să frământe, numai știe să pună o machetă și să scoată un biscuit. Nu mai știe să fabrice dulcețuri, conserve din legume, să proceseze carnea tradițional și rentabil. Știe, dar nu s-a sprijinit exact pe ceea ce înseamnă economia tradițională, inițiativa a fost „temperată” până la anulare”, a arătat Falcă.

DNA: Claudiu Florică, Silviu Hotăran și Ovidiu Artopolescu, sub control judiciar în dosarul Microsoft. Procurorii DNA au dispus, luni, punerea în mițcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de omul de afaceri Claudiu Florică și de doi foști directori ai Microsoft România, Silviu Hotăran și Ovidiu Artopolescu, anunță Jurnalul Național. În sarcina celor trei s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

Dosarul Microsoft 2 — Alexandru Athanasiu, pus sub învinuire de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Fostul ministru al Educației Alexandru Athanasiu a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2, transmite Jurnalul Național. El a fost audiat luni la DNA. La ieșire, acesta s-a declarat nevinovat, afirmând că întotdeauna a fost de bună credință. Întrebat cine l-a convins să semneze HG referitoare la licențele educaționale, el a răspuns: ”Nu m-a convins nimeni, m-a convins un document din Ministerul Educației și din Ministerul Comunicațiilor, adică s-a făcut un recensământ al computerelor din rețeaua de învățământ, iar Ministerul Comunicațiilor a stabilit ce tip de licență Microsoft educațională e compatibilă cu configurația acelor computere”.

Kovesi cere sesizarea Camerei Deputaților pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu. Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 — 2004, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială în dosarul Microsoft 2, scrieJurnalul Național. „În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, deputat, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 — 2004, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială”, se arată într-un comunicat al DNA.

DNA: Prejudiciul din dosarul Microsoft se ridică la aproape 67 de milioane de dolari. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin contractul și actele adiționale investigate în dosarul Microsoft se ridică la aproape 67 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al DNA, relatează Economica.net. „Prejudiciul total cauzat bugetului de stat ca urmare a încheierii și derulării contractului cadru comercial de închiriere licențe IT din data de 15.04.2004 și a actelor adiționale încheiate în noiembrie 2004 și în anul 2008 se ridică la suma totală de 66.965.343 USD”, se precizează în comunicat.

Ducu Bertzi, audiat în dosarul Radio România. Cântărețul Ducu Bertzi, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), s-a prezentat, astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), pentru a fi audiat în dosarul Radio România, anunță Bursa. În dosar sunt implicați foști și actuali membri în Consiliul de Administrație al SRR.

Președintele SRR, citat de procurori în dosarul achizițiilor de servicii de turism, este internat și nu poate fi audiat. Președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost citat pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziții de servicii de turism, însă nu se poate prezenta pentru că este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon’ din Capitală, scrie Economica.net. Surse judiciare au declarat că Ovidiu Miculescu a fost citat, săptămâna trecută, să se prezinte luni la Poliția Română pentru a da declarații în dosarul în care 11 membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu și conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziții de servicii de turism.

Decizie definitivă: Victor Becali rămâne în închisoare. Victor Becali rămâne în închisoare, potrivit unei decizii a Tribunalului Constanța care a respins, luni, contestația depusă de acesta la decizia Judecătoriei Medgidia prin care i-a fost respinsă solicitarea de liberare condiționată, informează Puterea. Hotărârea Tribunalului Constanța este definitivă, astfel că fostul impresar va rămâne în Penitenciarul Poarta Albă.

Judecătorii Gabriela Bogasiu și Ilie Dragomir au fost numiți de Klaus Iohannis vicepreședinți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir au fost numiți luni de președintele Klaus Iohannis vicepreședinți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, a anunțat Administrația Prezidențială, potrivit Q Magazine. Ei au fost propuși de Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Nereguli la nivelul Secretariatul de stat pentru revoluționari: Certificat de revoluționar pentru o persoană care avea 5 ani în decembrie 1989. Corpul de Control al prim-ministrului a descoperit o serie de nereguli la nivelul Secretariatului de stat pentru revoluționari, informează Curierul Național. De exemplu au fost descoperite situații precum deținerea unui certificat de luptător de către o persoană care la data desfășurării Revoluției avea vârsta de 5 ani sau schimbarea calității de luptător rănit în erou-martir în cazul unei persoane decedate după 15 ani de la Revoluția din decembrie 1989, din cauze care nu au avut legatură cu aceasta. Deși la nivelul instituției a fost realizată o bază de date informatizate, cu ajutorul programului software achiziționat în acest scop, aceasta nu este utilizată, cauza fiind imposibilitatea de actualizare a programului, și, astfel, baza de date nu mai este funcțională.

Federația Sanitas a anunțat că va picheta Ministerul Sănătății în 22, 29 noiembrie și 6 decembrie. Federația Sanitas a anunțat, luni, că va picheta Ministerul Sănătății în zilele de 22 și 29 noiembrie, precum și în 6 decembrie, între orele 11.00 și 13.00, în semn de solidaritate cu sindicaliștii care vor negocia Contractul Colectiv de Muncă la nivelul sectorului medical, transmiteRomânia Liberă. „Până acum, sănătatea nu a fost considerată un sector prioritar pentru cei care guvernează în prezent această țară și dorim să le aducem în atenție, încă o dată, problemele cu care se confruntă angajații din sănătate și asistența socială”, spun reprezentanții Federației Sanitas.

„Prima cameră’. Cum vrea Guvernul Cioloș să ajute tinerii instituționalizați. Ministerul Muncii va lansa, la începutul anului viitor, programul „Prima cameră’ pentru integrarea socio-profesională a tinerilor de peste 18 ani care ies din sistemul instituționalizat, proiect care reprezintă un sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor unei vieți independente, a anunțat, luni, Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, adăugând că, pentru o perioadă de doi ani, cheltuielile cu plata chiriei și cele de întreținere vor fi suportate de stat, relatează Q Magazine.

Campania „Nu antibiotice la întâmplare”, lansată de Ministerul Sănătății. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni, într-o conferință de presă, că ministerul pe care îl conduce a lansat campania „Nu antibiotice la întâmplare!”, al cărui scop este informarea asupra riscului consumului inutil de antibiotice, scrie Puterea. „Încercăm să ne adresăm cât mai multor categorii: medicilor, pacienților, producătorilor. Încercăm să îi facem pe toți să înțeleagă că, pentru a conserva eficiența antibioticelor, acestea trebuie utilizate doar atunci când sunt necesare. Utilizate atunci când nu este nevoie de ele, nu au cum să aibă eficiența dorită, dar au riscuri foarte mari”, a afirmat ministrul Sănătății.

Barometrul populismului. Pe ce loc se află românii! Românii sunt europenii cei mai receptivi la populism, arată un studiu YouGov, conform Q Magazine. 82% au astfel de înclinații, comparativ cu doar 18% dintre germani și 33% dintre spanioli. România e mai degrabă în aceeași barcă cu polonezii, francezii și olandezii, unde mai bine de jumătate dintre cei chestionați văd cu ochi buni mesajele populiste din sfera politică.

România este pe primul loc în UE la trafic de persoane. Conform datelor prezentate de rapoartele Eurostat, România a fost și rămâne statul membru al UE cu cel mai mare numar de victime ale traficului de persoane, scrie Libertatea. De asemenea, țara noastră are o legislație deficitară în materia traficului de organe, deși aceasta formă de criminalitate pare să nu ocolească România. Aceste date au fost fost făcute publice în cadrul dezbaterii „Traficul de persoane și exploatarea umană în contextul crizei refugiaților’ susținută de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică.

Registrul Gemenilor Români, lansat la Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj. Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive al Facultății de Psihologie din cadrul Universității ‘Babeș-Bolyai’ (UBB) Cluj-Napoca a lansat, în premieră națională, Registrul Gemenilor Români, cu scopul de a derula cercetări și studii de genetică comportamentală, transmite Puterea. Șeful Laboratorului de Neuroștiințe Cognitive al Facultății de Psihologie din cadrul Universității ‘Babeș-Bolyai’ (UBB) Cluj-Napoca, Andrei Miu, a declarat, luni, că studiile gemelare ajută specialiștii să înțeleagă în ce măsură diferențele interindividuale, precum personalitatea, inteligența, reactivitatea emoțională și riscul pentru psihopatologie, depind de ereditate și sunt modelate de mediu.

Accident pe centura București, un pieton lovit mortal de o mașină. Un accident mortal a avut loc luni pe centura Bucureștiului, pe raza localității Otopeni, au anunțat reprezentanți ai IPJ Ilfov, conform Libertatea. Potrivit IPJ Ilfov, un pieton care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis a fost accidentat mortal de un autoturism.

Legea 51% produse autohtone: România riscă o procedură de infringement. România riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporție de 51%, produse românești provenite de pe lanțul scurt, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Capital. „Recent a venit de la Comisia Europeană o atenționare de infringement pe prevederea legată de procentul de 51% produse românești provenite de pe lanțul scurt, inclusă în Legea 150/2016 ce modifică și completează Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În mod normal, există două soluții: să renunțăm la acest procent de 51% sau să mai tergiversăm o perioadă”, a afirmat Irimescu.

Hotărârea de Guvern care înființează registrul public de salarizare va fi aprobată săptămâna aceasta. Hotărârea de Guvern care înființează registrul public de salarizare va fi aprobată în cursul acestei săptămâni și, astfel, autoritățile vor avea o imagine exactă a salariilor din sistemul public, în condițiile în care acesta este necesar la elaborarea Legii salarizării unitare, a declarat, luni, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, prezent la conferința „Prevenirea și protejarea copiilor de exploatarea sexuală în turism”, conform Capital. „Nu aveam evidența salariaților din sistem cu modul în care le sunt făcute salariile. V-am mai spus în urmă cu ceva vreme că am ajuns de la 330.000 de persoane undeva la 700.000 de persoane unde știm salariile bob cu bob și săptămâna aceasta avem ultima piesă din acest puzzle în care 26 de ani nu s-a făcut nimic — și anume HG-ul care înființează registrul public de salarizare — unde încercăm să recuperăm celelalte salarii, mai ales din zona administrației publice locale unde e autonomie și unde, în primăvară, când am cerut salariile, am primit erori foarte mari și raportarea a fost parțială”, a spus Dragoș Pîslaru.

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de lei. Ministerul Economiei vrea să realizeze cu bani europeni un atlas economic al României și un document de politică industrială care va stabili prioritățile și direcțiile de acțiune pentru reindustrializare, conform unui document publicat pe site-ul instituției, transmite Capital. Bugetul total al proiectului este de peste 9,92 milioane lei, din care 8,34 milioane lei din Fondul Social European și 1,58 milioane lei, cofinanțarea eligibilă a beneficiarului, iar scopul acestuia este consolidarea capacității instituționale a Ministerului prin dezvoltarea capacității de a fundamenta, implementa, monitoriza și evalua politici publice.

Programul Rabla Clasic, suplimentat cu 3. 538 vouchere pentru persoanele fizice. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat suplimentarea programului Rabla Clasic cu 3.538 de note de înscriere destinate exclusiv persoanelor fizice, motiv pentru care aplicația informatică nu va funcționa miercuri timp de două ore, scrie Curierul Național. „Urmare adoptării măsurii de suplimentare a sumei alocate Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național, vă informăm că, în vederea transpunerii acesteia din punct de vedere tehnic, miercuri, 23 noiembrie 2016, între orele 10:00 și 12:00, aplicația informatică pentru verificarea PSIPAN și PVE nu va fi accesibilă utilizatorilor. Începând cu orele 12:00 se va relua utilizarea aplicației informatice, care va evidenția numărul de rezervări disponibile rezultat în urma suplimentării’, se arată în anunțul AFM.

Companiile din România au înregistrat un profit brut în creștere cu 42%, la peste 49,9 miliarde de lei, anul trecut. Companiile au înregistrat un profit brut de peste 49,9 miliarde de lei în 2015, în creștere cu 42,8% comparativ cu anul precedent, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS), conform Economica.net. Cea mai mare valoare a profitului brut a fost de peste 16,6 miliarde de lei, în sectorul serviciilor, unde există cel mai mare număr de întreprinderi, respectiv 213.890 unități. Pe locul al doilea se situează firmele din comerț cu peste 15,3 miliarde de lei, urmate de industrie cu circa 14,2 miliarde de lei și de construcții cu 3,6 miliarde de lei.

România, codașa Europei la infrastructura de transport aerian. Lipsa de strategie a făcut ca Romania să ajungă pe ultimul loc în Europa in cele mai multe sectoare ale aviației, cum ar fi infrastructurile, aviația generală sau pregătirea profesională, informează Asociația Română a Operatorilor din Aviație, potrivit Evenimentului Zilei. În privința infrastructurilor, România se situează pe ultimul loc atât ca densitate a aerodromurilor (număr de aerodromuri raportat la suprafață), cât și la numărul mediu de locuitori repartizați fiecărui aerodrom.

Programele de finanțare pentru IMM-uri trebuie să fie lansate în prima parte a anului. Problemele apărute în acest an în implementarea programelor de finanțare pentru IMM-uri puteau fi depășite prin lansarea tuturor procedurilor în primele trei luni ale anului, astfel aplicanții având timp să implementeze planurile de afaceri, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR), asociație care a criticat reducerea bugetului alocat IMM-urilor în urma rectificării bugetare, conform Ziarului Financiar.

Bitdefender, locul al 17-lea în clasamentul celor mai mari 30 de companii de software de pe piețele emergente. Producătorul român Bitdefender s-a clasat pe locul al 17-lea în clasamentul celor mai mari 30 de companii de software provenind din piețele emergente pe baza cifrei anuale de afaceri, potrivit unui studiu realizat de PwC, în colaborare cu International Data Corp, informează Ziarul Financiar. Din cele 30 de companii incluse în clasamentul mondial, 13 își au sediul în China și aproape o treime în Europa de Est și Rusia, în timp ce 7 au sediul în Asia/Pacific, în afara Chinei, în principal în India și Coreea.

A murit Nicolae Licareț, directorul artistic al Filarmonicii ‘George Enescu’. Nicolae Licareț, maestrul român al orgii și director artistic al Filarmonicii ‘George Enescu’, a murit la vârsta de 73 de ani, scrie Curierul Național. Pianist, clavecinist și organist, compozitor și comentator al fenomenului muzical, acesta a fost o personalitate de prim-plan a muzicii pentru aproape jumătate de secol.

Surpriza neplăcută de care a avut parte Iohannis: Cartea autobiografică, cenzurată la traducerea în limba chineză. Volumul autobiografic al președintelui Klaus Iohannis în varianta chineză este lipsit de pasajele privind viața în comunism, potrivit Gândul. Începutul volumului tradus ‘Pas cu pas’poartă avertismentul că „în procesul de publicare” au fost eliminate anumite pasaje. „Am aceeptat acest lucru și în introducere există o mențiune expresă privind adaptările făcute, dată de diferențele istorice și culturale dintre noi și China.’ — justifică Grigore Arsene.

Dinamo, fără replică în fața lui CFR Cluj, 0-2. „Câinii”, tot mai departe de locurile fruntașe. Dinamo a fost învinsă pe teren propriu de CFR Cluj, scor 0-2, la capătul unui meci în care nu a reușit să repete evoluția bună din meciul din Cupa Ligii de la Giurgiu, relatează Gazeta Sporturilor. Dinamoviștii au început meciul de la 0-1, Ruiz deschizând scorul pentru clujeni în minutul 3, după o eroare în lanț a apărării dinamoviste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult