Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea vine cu detalii despre premierul PSD

Revista presei. Dragnea vine cu detalii despre premierul PSD

scris de Z.V.
35 afisari

Declarațiile făcute de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu ocazia prezentării rezultatelor verificărilor efectuate la Agenția Națională de Transplant, sancțiunile pe care le-a primit Metrorex de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, vizita fostului președinte Traian Băsescu în Republica Moldova, ancheta ANAF ce vizează trei grupuri de firme din România care au legătură cu scandalul Panama Papers, precum și afirmațiile dintr-un interviu al președintelui PSD, Liviu Dragnea, dar și deschiderea buncărului antiatomic din subsolul Palatului Primăverii sunt principalele subiecte ale zilei de 27 noiembrie.

liviu dragneaDragnea vine cu detalii despre premierul PSD. Liderul PSD, Liviu Dragnea, oferă noi detalii despre omul care va fi desemnat de PSD pentru funcția de premier, conform Puterea. Dragnea a spus că acesta va fi un membru PSD, care nu este nici ofițer, nici agent acoperit. ‘Nu va fi nici ofițer, nici agent acoperit, va fi un membru PSD, un om puternic, care poate să pună în aplicare programul nostru de guvernare’, a spus Liviu Dragnea, în emisiunea ‘România în 60 de minute’, de la România TV.

Dragnea: Văd o modificare a Constituției în 2017; Vom susține scoaterea acelor imunități pentru oricine din România. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la RTV, că vrea ca imunitățile din Constituție să dispară, dar nu numai pentru parlamentari, ci și pentru președintele României, indiferent cum îl cheamă pe acesta, transmite Jurnalul Național. „Văd o modificare a Constituției în anul 2017, nu este imposibil să se întâmple în primul semestru al anului 2017, mi-aș dori lucrul acesta, dar vreau să facem în așa fel încât să fie modificată în 2017. Da, eu și noi vom susține acest lucru. Scoaterea acelor imunități pentru oricine din România”, a precizat Dragnea.

Tăriceanu, ironic după ce nu a fost invitat la Paradă de Iohannis: ‘Vă dați seama ce lezmajestate am comis?’Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a refuzat, sâmbătă, să comenteze decizia președintelui Klaus Iohannis, de a nu invita la parada de 1 decembrie persoane cu probleme penale afirmând că a învățat să nu cadă în capcanele presei, conformGândul. ”Să nu mă întrebați depre 1 decembrie și de Iohannis că nu vă răspund nimic, pe cuvânt de onoare. Nu vă răspund nimic, nimicuța”, a declarat copreședintele ALDE, solicitat să comenteze în calitate de al doilea om în stat decizia președintelui Iohannis.

Dragnea, despre achiziționarea Cumințeniei Pământului: Porcurorii au ridicat documente de la Ministerul Culturii. Cioloș va trebui să plătească. Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la RTV, că premierul Dacian Cioloș va trebui ”să plătească” pentru modul în care s-a făcut achiziția Cumințeniei Pământului, potrivit România Liberă. El a susținut că procurorii au ridicat documente de la Ministerul Culturii, în acest sens. ”Cumințenia Pământului. Acolo este o poveste atât de întortocheată, atât de neclară, mulți spun că este cu iz penal, încât îmi vine greu să cred că nu se vor face cercetări. Din ceea ce am înțeles eu, nu am această informație confirmată, se pare că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii, pe Cumințenia Pământului. Verificați, puteți să cereți în mod oficial aceste informații”, a spus Dragnea.

Băsescu, prima vizită la Chișinău de când e cetățean moldovean: ‘Am trecut din țara mea în țara mea’. Fostul președinte Traian Băsescu se află sâmbătă în prima vizită în Republica Moldova de când a devenit cetățean al acestei țări, scrie Gândul. ”La ora 09.28, prin punctul de frontieră Albița, am intrat în Republica Moldova, pentru prima dată și ca cetățean al acestei țări. Altfel spus, am trecut frontiera din țara mea în țara mea”, a scris Traian Băsescu Facebook.

Băsescu, mesaj către Dodon: „Nu mai pierde vremea și ia-o spre Vest, că asta e direcția!” Fostul președinte Traian Băsescu i-a transmis un mesaj, ieri, lui Igor Dodon, să nu mai piardă vremea și să o ia spre Vest, pentru că aceasta este direcția, conform Bursa. Băsescu a afirmat și că unirea României cu Republica Moldova este „mai scumpă decât tezaurul ascuns de ruși la Moscova”.

Igor Dodon, mesaj pentru Traian Băsescu: „Nu am nevoie de sfaturile dânsului, nici de experienta lui de unionist neîmplinit”. După ce în cadrul vizitei la Chișinău, ex-președintele României Traian Băsescu a zis că președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi bine să-i „asculte sfaturile’, acesta din urmă i-a răspuns că nu are „nevoie de sfaturile dânsului’, potrivitJurnalului Național. „Probabil din acest motiv m-a sunat aseară Traian Băsescu, după interviul de la TVR1, solicitind o întrevedere pentru astăzi. Voia să vină cu sugestii și sfaturi? Nu am nevoie de sfaturile dânsului, nici de experiența lui de unionist neîmplinit’, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Băsescu: Nu am trimis la ratificare tratatul de frontieră cu R. Moldova; sper să nu o facă nici Iohannis. Fostul șef al statului Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la Chișinău, că opt ani de zile Tratatul de frontieră cu Republica Moldova a stat în sertarul biroului său de la Cotroceni, el refuzând să îl trimită parlamentului pentru ratificare și a adăugat că vrea să creadă că nici președintele Klaus Iohannis nu o va face vreodată, cu toate ‘presiunile extraordinare’ pe care le face Angela Merkel, transmite Cotidianul. ‘Sunt acel președinte care, cu toate presiunile internaționale, a refuzat să trimită la ratificare spre Parlament Tratatul de frontieră dintre România și Republica Moldova’, a afirmat Traian Băsescu, la o întâlnire organizată de PMP la Chișinău.

Gorghiu: Îmi doresc să readucem PNL la înălțimea partidului de pe vremea Brătienilor. În cel mai recent clip postat pe pagina de Facebook a PNL, Alina Gorghiu transmite un mesaj de mobilizare și vorbește despre măreția partidului de pe vremea Brătienilor, scrie Cotidianul. Gorghiu vorbește despre „șansa” pe care o are România de azi, respectiv de ‘a merge înainte’ prin promovarea unor oameni noi care să schimbe în sfârșit modul și viziunea de a face politică în România.

Victor Ponta, ironie devastatoare la adresa lui Klaus Iohannis. De ce crede fostul premier că președintele României a fost ignorat până acum de Donald Trump. Ponta reacționează ironic pe pagina sa de Facebook la ultimele știri despre primele invitații ale președintelui ales, Donald Trump, pe care le-a făcut deja câtorva șefi de state, notează Evenimentul Zilei. Printre aceștia se numără și Viktor Orban, președintele Ungariei care a spus public următoarele: „Trump a fost clar în timpul conversației, că are o părere foarte bună despre Ungaria’.

Năstase, despre decesul lui Castro: A dispărut, cu el, generația marilor revoluționari latino-americani. Fostul premier Adrian Năstase a declarat sâmbătă că odată cu decesul lui Fidel Castro a dispărut generația marilor revoluționari latino-americani ale căror discursuri aminteau de injustiție și hegemonie la nivel internațional, scrie Q Magazine. „A murit, la 90 de ani, Fidel Castro. A avut un destin spectaculos și a marcat puternic destinul țării sale și pe cel al Americii Latine. În ultimii zece ani doar a supraviețuit. Înconjurat de mituri, de suferință, de speranțe”, a detaliat Adrian Năstase într-o postare pe blog.

Ceaușescu și Fidel Castro, întâlnire la București, în 1972. Ce spunea liderul de la Havana despre Ceaușescu: Un om de acțiune, sincer și dinamic. Se întâmpla în mai 1972. Fidel Castro și Nicolae Ceaușescu s-au întâlnit în România, notează Q Magazine. Dar nu pentru a discuta despre nichel, asa cum dorea Ceaușescu, ci pentru a-i înfuria pe „imperialiștii americani’, cum avea să declare ulterior Castro. „El Lider Maximo’ Fidel Castro, prim-secretar al partidului comunist cubanez, se afla într-un turneu mondial. A profitat de ocazie pentru a-l cunoaște îndeaproape pe tovarășul său român. Ceaușescu și Castro au avut trei întâlniri oficiale, pe 26, 27 și 29 mai. Ziua de 28 mai a fost rezervată unei vizite la Ploiești, ocazie pentru liderul cubanez să cunoască realizările socialismului românesc.

Ministrul Sănătății: „Nereguli grave la ANT în procedurile de alocare a organelor și prioritizarea pacienților”. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat ieri că în urma finalizării verificărilor Corpului de Control al ministerului la Agenția Națională de Transplant (ANT) s-au constatat nereguli grave, transmite Bursa. „Echipa de control a Ministerului Sănătății a constatat că nu există criterii și proceduri de alocare a organelor, iar legile care sunt nu sunt respectate”, a spus Voiculescu, la o conferință de presă desfășurată la Ministerul Sănătății.

Voiculescu: Este programat un control la Spitalul Sfânta Maria dar așteptăm acordul doamnei primar Firea. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă că, la Spitalul Sfânta Maria, a fost programat un control pentru 8 și 9 decembrie însă așteaptă acordul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, fără acest acord fiind imposibilă demararea verificărilor, conform Cotidianul. Ministrul promite că „modul în care s-au cheltuit banii la Spitalul Sfânta Maria și măsura în care centrul de acolo corespunde standardelor internaționale vor fi lămurite în perioada următoare’.

Societatea Română de Pneumologie: Spitalele de la noi nu au dotările pentru transplant pulmonar. Societatea Română de Pneumologie (SRP) împreună cu grupul de lucru pentru transplant pulmonar din cadrul SRP au susținut o conferință de presă și au redactat o scrisoare deschisă prin care arată de ce nu se poate face transplant de plămâni în țara noastră în prezent, relatează Ziarul Financiar. „În acest moment sistemul sanitar din România nu este pregătit să susțină în deplină siguranță pentru pacient transplantul pulmonar. Deși actul operator (operația în sine) poate fi sustenabil la noi în țară, monitorizarea post-transplant și managmentul complicațiilor postransplant, nu sunt fiabile în acest moment în România”, se arată în scrisoarea deschisă redactată de Societatea Română de Pneumologie (SRP).

Laura Codruța Kovesi, fotografiată la munte, alături de un ofițer american cu poziții anti DNA. Fostul șef al US Secret Service pentru Europa de Est și România, Darren White, cunoscut pentru pozițiile sale publice anti-DNA, apare în mai multe fotografii realizate la munte alături de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, scrie România Liberă. Imaginile au fostă făcute publice de fostul jurnalist Robert Turcescu, actualmente vicepreședinte al PMP, care le-a prezentat ca pe „o piedică în calea uitării’.

Cristian Borcea, transferat de la Poarta Albă la Jilava. Fostul finanțator al FC Dinamo București, Cristian Borcea, este mai aproape de casă, notează Adevărul. El a fost transferat de la Penitenciarul Poarta Albă, unde își ispășea pedeapsa primită în celebrul dosar al „Transferurilor’, la Penitenciarul Jilava. Borcea a fost cazat, în regim deschis, într-o cameră de patru persoane și se ocupă de curățenie, potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Autocar românesc răsturnat în Italia; opt persoane au fost rănite. Opt persoane au fost rănite, sâmbătă seara, după ce un autocar al companiei Atlassib care transporta 36 de pasageri a fost implicat într-un accident pe autostrada A4, din Italia, între Latisana și San Giorgio di Nogaro, transmite Adevărul. Ambasada României în Italia precizează, pe pagina de Facebook, că, în urma accidentului care a avut loc pe autostrada A4 și în care a fost implicat un autocar românesc, au fost persoane rănite ușor, care au primit îngrijiri medicale, pasagerii fiind deja preluați de un alt autocar al firmei de transport.

Cum arată sistemul educațional la 10 ani după aderarea în UE: „S-a făcut un mare pas înapoi”. În cei 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, sistemul educațional din România a rămas încremenit, cheltuielile cu educația au fost constante la 4% din PIB, numărul de absolvenți de Bacalaureat s-a redus la jumătate, iar desființarea în 2009 a școlilor profesionale este considerată o decizie cu impact negativ pentru economie, susțin experții, conform Gândul. „În momentul de față, România anului 2016 are încă un sistem educațional din veacul trecut, ceea ce este inadmisibil. Sigur că s-au întâmplat și lucruri pozitive în sistemul educațional, dar dominanta din punctul meu de vedere a acestei decade este un timp pierdut pentru educație decât în folosul ei’, a completat Marian Staș.

Metrorex a primit 30 de sancțiuni de la ISU în cuantum de 13.500 de lei. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a aplicat, pentru neregulile găsite în perioada 7-25 noiembrie privind siguranța călătorilor, 30 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 13.500 de lei companiei Metrorex, iar comercianții care au puncte de lucru în stațiile de metrou au primit amenzi de 8.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al ISU București — Ilfov, informează Bursa. „Pe timpul acestor controale au fost identificate o serie de neconformități, atât la nivelul stațiilor, în spațiile comune (peroane, pasaje), cât și la nivelul ieșirilor către suprateran. În urma celor constatate, SC Metrorex SA i-au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale (6 amenzi și 24 de avertismente), în cuantum de 13.500 de lei”, se arată în comunicat.

Poliția scoate pe șosele toate radarele. Șoferii grăbiți, „vânați’ cu radarul-pistol. Dacă aveți de gând să plecați din orașe azi și mâine, e bine să știți că Poliția scoate pe șosele toate radarele, anunță Libertatea. Oamenii legii nu iartă nimic. Dovadă stă faptul că peste 20 de șoferi grăbiți, care au încălcat limita de viteză, au fost amendați într-o singură oră pe DN1, în apropiere de București. Cea mai mare viteză pe DN 1 s-a înregistrat în zona comunei Săftica — 105 km/oră.

Probele scrise la examenul de intrare în Poliție prin încadrare directă. Cei care vor să devină polițiști angajați prin încadrare directă susțin sâmbătă examenele scrise, conform Adevărul. Este vorba de 535 de candidați care au trecut de probele medicale, sportive și psihologice eliminatorii la concursul pentru ocuparea posturilor de specialiști din Poliția Română, prin încadrarea din sursă externă.

Polițiștii au ridicat peste 800 de permise de conducere în ultima săptămână după numeroase controale. Poliția Rutieră a ridicat peste 800 de permise de conducere în ultima săptămână și 500 de certificate de înmatriculare, fiind constatate aproape 14.000 de abateri de la legislația rutieră, informează Poliția Română, potrivit Puterea. „În urma activităților, au fost constatate 13.917 abateri la regimul rutier și au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 803 permise de conducere auto”, transmite Poliția Română printr-un comunicat de presă.

Muncitor la Dacia, rănit în accidentul cu victime multiple: Autobuzul a rămas fără frâne. Un pasager al unuia dintre autobuzele implicate în accidentul de vineri dimineață din Pitești susține că mijlocul de transport a rămas fără frâne, acesta fiind motivul adevărat al producerii impactului soldat cu 26 de răniți, nu faptul că șoferul nu a păstrat distanța corespunzătoare în trafic, scrie Ziarul Financiar. Autobuzul la care se referă muncitorul, implicat în accidentul de vineri din Pitești, în urma căruia 26 de persoane au ajuns la spitale din Argeș, va fi expertizat de anchetatori.

RAPPS a deschis pentru prima dată buncărul antiatomic al lui Ceaușescu din Palatul Primăverii. Regia Autonomă — Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a decis să deschidă, pentru prima dată, buncărul antiatomic amenajat în secret în subsolul Palatului Primăverii din București, fosta reședință a familiei Ceaușescu, relatează Q Magazine. Buncărul ar fi servit la refugierea înalților demnitari comuniști în caz de bombardament, al unui atac chimic sau nuclear. Adăpostul se află la aproape 10 metri sub nivelul solului iar intrarea este mascată cu o ușă capitonată.

Când se deschid târgurile de Crăciun din țară! Luminițe, brazi spectaculoși și surprize pregătite de autorități. Târgurile de Crăciun din multe orașe ale țării au devenit deja o tradiție, autoritățile reușind să copieze cu succes modelul vestic, acolo unde astfel de manifestări generează un interes crescut atât în rândul turișitilor, cât și în cel al localnicilor, notează Libertatea. În majoritatea orașelor din România, Târgul de Crăciun marchează deschiderea oficială a sezonului Sărbătorilor de Iarnă, organizatorii aprinzând și luminițele specifice acestei perioade, care luminează nu doar zona târgului, ci mare parte din oraș.

Românii pleacă în vacanță de 1 Decembrie. Gradul de ocupare în pensiuni ajunge la 90%. Gradul de ocupare din pensiunile aflate în stațiunile montane și balneare, precum și cele din mediul rural a ajuns la 80-90% în minivacanța de 1 decembrie, potrivit Economica.net. Costul mediu al unui sejur ajunge la 100 de euro de persoană. Numeroși români au ales pentru minivacanța de 1 decembrie destinații din stațiunile montane și balneare, precum și turismul rural, 80-90% din pensiunile rurale fiind deja ocupate.

Descinderi la două blocuri de locuințe sociale din sectorul 4. Poliția Locală Sector 4 a făcut, sâmbătă dimineață, mai multe descinderi la două blocuri de locuințe sociale din zona Apărătorii Patriei, pentru a verifica dacă acestea sunt locuite cu forme legale, anunță Cotidianul. În timpul acțiunii, care a durat aproximativ o oră, polițiștii i-au legitimat pe locatari pentru a vedea dacă apartamentele sunt ocupate chiar de cei care au contracte de închiriere cu Primăria de sector.

Incendiu la un centru de colectare a hârtiei din Codlea. Un incendiu s-a declanșat sâmbătă dimineață, la un Centru de Colectare a hârtiei din Codlea, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, Ciprian Sfreja, conform Jurnalului Național. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 500 de metri pătrați, cu degajare mare de fum.

Fetiță de doi ani, în comă alcoolică. O fetiță de numai doi ani a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii din Iași, scrieEvenimenul Zilei. Medicii spun că micuței i s-au dat pufuleți îmbibați în alcool, ca să adoarmă. Fetița a fost dusă la spital de mătușa ei, care o avea în grijă, noaptea trecută, după mai bine de șapte ore de la momentul în care a ingerat alcool.

ANAF cercetează trei grupuri de firme din România care au legătură cu scandalul Panama Papers. Direcția Generală Antifraudă Fiscală are în curs de investigare trei grupuri distincte de societăți din România în cadrul cărora sunt analizate aspecte care au consecințe fiscale identificate în contextul scandalului internațional Panama Papers, informează România Liberă. În plus, sunt analizate riscurile fiscale cu privire la alte două grupuri de societăți. Ministerul de Finanțe, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, a răspuns unei interpelări a deputatului independent Liliana Ciobanu, care dorea să știe de la autorități dacă sunt cetățeni români investigați în urma scandalului Panama Papers.

România a adunat un deficit cumulat de 85 mld. lei la pensii din 2007 încoace. Guvernele României au fost nevoite să facă transferuri masive de la bugetul de stat către bugetul pensiilor în perioada de după criza financiară, iar în toți cei zece ani de la aderarea țării la Uniunea Europeană deficitul sistemului de pensii a avut o valoare cumulată de 85 de miliarde de lei, scrieZiarul Financiar. „În anul 2015, bugetul pensiilor a fost subvenționat de la bugetul de stat cu 2,6% din PIB (circa 4 mld. euro)’, se arată într-o prezentare susținută de către Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, la Universitatea din Craiova, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa.

Rotariu îl ajută pe Andone să respire. Voluntari — Dinamo 1-2. ‘Câinii’ au deschis scorul dintr-un penalty ușor acordat. Ceccarelli a făcut prima victimă. Dinamo a învins, la Giugiu, formația gazdă din această seară, FC Voluntari, scor 2-1, într-un meci în care ambele echipe s-au trezit abia în repriza secundă, anunță ProSport. Gnohere a marcat din penalty, Bălan a egalat, ca mai apoi Rotariu să le asigure ‘câinilor’ cele trei puncte, care-i oferă lui Ioan Andone câteva momente de respiro.

România — Uruguay 36-10, într-un meci test jucat pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală. Echipa națională de rugby a României a câștigat, sâmbătă, meciul amical cu reprezentativa Uruguayului, scor, 36-10 (22-3), sâmbătă, pe stadionul „Arcul de Triumf” din București, transmite ProSport. În minutul 17, România a deschis scorul, după ce Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă. Shennan a reușit un eseu pentru gazde în minutul 31, iar oaspeții au replicat patru minute mai târziu, Berchesi transformând o lovitură de pedeapsă. Până la pauză, România a mai punctat prin Shennan (eseu), Vlaicu (transformare), van Heerden (eseu) și din nou Vlaicu (transformare).

Victorie pentru Steaua în derby-ul cu Dinamo la polo! Mâine se joacă un nou meci între cele două. Steaua a câștigat derbyul cu Dinamo din etapa a 5-a a Superligii la polo, scor 9-6 (4-0, 2-2, 2-2, 1-2), potrivit Gazetei Sporturilor. Cele două se vor întâlni din nou duminică, de la ora 11:00, în bazinul din Ghencea.

România — Ungaria, finală confirmată la Trofeul Carpați. Lotul B a pus probleme primei reprezentative. România A a câștigat partida cu România B, scor 31-23, la Trofeul Carpați, astfel că s-a calificat în finala de duminică, unde o aștepta deja naționala Ungariei, relatează ProSport. Chiar dacă s-a impus la o diferență de 8 goluri, lotul secund a pus destule probleme primei reprezentative timp de 45 de minute. Finala mare va avea loc cu începe de la ora 20:00 și are o semnificație aparte pentru cei doi antrenori, Martin Ambros și Kim Rasmussen, care cunosc foarte bine echipele adverse. Un meci interesant de urmărit va fi și România B — Olanda B, cu începere de la ora 17:00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult