Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea vrea „perioadǎ de transferuri” și ȋn politicǎ

Revista presei. Dragnea vrea „perioadǎ de transferuri” și ȋn politicǎ

scris de Z.V.
2 afisari

Vicepremierul Liviu Dragnea are de gȃnd sǎ propunǎ o lege prin care aleșii locali, timp de câteva zile, vor putea trece în alt partid fără să-și piardă mandatul.

Revista presei. Dragnea vrea „perioadǎ de transferuri” și ȋn politicǎ (foto:hartapoliticii.ro)

Revista presei. Dragnea vrea „perioadǎ de transferuri” și ȋn politicǎ (foto:hartapoliticii.ro)

Vicepremierul Liviu Dragnea vrea să le permită aleșilor locali să migreze de la un partid la altul fără a-și pierde mandatul, așa cum prevede legea în vigoare. O asemenea măsură ar avantaja trei dintre candidații la prezidențiale: Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea. Tactica lui Dragnea seamănă cu perioada de mercato din fotbal, când se pot face transferuri de jucători într-o perioadă limitată de timp, notează Romȃnia Liberǎ.

Numărul record de donatori de sânge de la sfârșitul săptămânii trecute, care au venit la centrele de transfuzii în urma apelului lansat de oficialii din Sănătate din cauza crizei de sânge din spitale, a fost un semnal pentru autorități că este nevoie să se reînființeze centrele de donare din spitale, scrie Adevărul. Astfel, începând din luna septembrie, vor fi redeschise laboratoarele din spitale, a anunțat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Arielle Malard de Rothschild, vicepreședintele pentru Europa Centrală și de Est a Rothschild & Cie Banque, este pe lista scurtă a candidaților pentru poziția de membru independent al Consiliului de Administrație (CA) al Electrica SA, potrivit unui document postat pe site-ul societății de distribuție și furnizare a electricității, informează ziarul Bursa. Banca Rothschild, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, nu este străină de țara noastră, fiind implicată, de-a lungul timpului, în privatizările strategice. Spre exemplu, Rothschild a reprezentat Erste în privatizarea BCR.

Din seria aleșilor care se folosesc de banii publici în scopuri personale, președintele Consiliului Județean Botoșani, liberalul Florin Țurcanu, a petrecut două săptămâni la mare, alături de soția sa, cei doi copii și încă trei consilieri. În plus, a folosit și mașinile Consiliului Județean pentru a face drumul până în Eforie Nord. Totul, din bugetul CJ Botoșani, notează Gândul.

Theodor Berna a folosit fraudulos Tehnologica Radion pentru a obține bani din evaziune și simulări de tranzacții imobiliare, având un mod ingenios de eludare a statului, prin încheierea succesivă de contracte, pentru a da aparență de legalitate unor infracțiuni, potrivit motivării arestării, scrie Ziarul Financiar.

Unica descendentă a lui Alexandru Marghiloman — fost premier al României în ultimele luni ale Primului Război Mondial — revendică în instanță Vila Albatros și Conacul Marghiloman din Buzău, pe motiv că legionarii au făcut presiuni în 1939 asupra înaintașilor ei pentru a vinde imobilul (n.n. — care a fost, cândva, destinația preferată de vacanță a Reginei Maria), către Ministerul Aerului și Marinei, informează Puterea.

Pe 15 septembrie, circulația pe podul din Agigea va fi întreruptă din nou, transmite România Liberă. Constructorii, care au început lucrările în octombrie 2010, deci acum aproape patru ani, nu au reușit să înlocuiască decât opt din cele zece hobane. Vestea pentru constănțeni este cu atât mai proastă cu cât li se promisese că, până la această dată, va fi gata podul peste canalul Dunăre — Marea Neagră realizat în portul Constanța.

Cele mai importante patronate din turism, ANAT și FPTR, susțin că primarul din Năvodari va distruge plaja din stațiune dacă va pune în practică proiectul care prevede construcția unei faleze și a unor blocuri și spații comerciale, iar ANAT îi cere premierului Victor Ponta să blocheze proiectul, scrie Business Magazin.

Unui pensionar din Târgu Mureș i s-au furat de la Depozitarul Central 240.000 de acțiuni FP, cazul fiind semnalat ASF în data de 11 august a.c., informează Curierul Național. Acestea au fost încărcate abuziv și revândute în piață de casa de brokeraj vâlceană Harinvest, care a speculat breșe în sistemul Depozitarului.

Un bătrân din Sibiu, internat la spitalul Floreasca, a fost obligat să cumpere, cu șase mii de euro, un defibrilator intern care să-l țină în viață, deși spitalul avea dispozitivul și era obligat să i-l implanteze gratuit, relatează Evenimentul Zilei. Spitalul Floreasca l-a decontat apoi, prin fals, din banii publici.

Andrei Rareș Toader (17 ani) a câștigat duminică, în ziua a opta a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, medalia de argint în finala de la aruncarea greutății, cu o încercare care a măsurat 21 de metri, relatează Pro Sport. Ordinea finală pe podium s-a stabilit încă de la finalul seriei a doua de aruncări.

Luni încep probele scrise la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, titrează Q Magazine. A doua sesiune a examenului de bacalaureat a început în data de 18 august, cu probele orale. Examenele scrise vor fi susținute la Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului și specializării.

Turneul de la US Open va începe luni, iar Simona Halep, favorita numărul 2, va juca împotriva lui Danielle Rose Collins, fără loc WTA. Românca are primul meci, pe Central, de la ora 18:00, ora României, informează Gazeta Sporturilor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult