Acasa Revista Presei Revista presei. Drapelul tricolor, înlocuit cu steagul secuiesc!

Revista presei. Drapelul tricolor, înlocuit cu steagul secuiesc!

scris de Z.V.
5 afisari

Participarea președintelui Klaus Iohannis la deschiderea Conferinței Organizației Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, împlinirea a 30 de zile de la tragedia din clubul Colectiv, anunțul fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone referitor la încheierea carierei sale politice, Ziua Națională a României, precum și declarațiile pe care le-a făcut copreședintele PNL Alina Gorghiu la un post de televiziune, dar și eventuala creștere a facturilor la energia electrică sunt principalele subiecte ale zilei de 1 decembrie.

statuia-ostasului-roman-sfantu-gheorgheScandal la Covasna, înainte de Ziua Națională: Drapelul tricolor, înlocuit cu steagul secuiesc! Tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea statuii Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut luni dimineață la schimbarea echipelor de patrulare, fiind înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane încă necunoscute, a precizat comandantul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, dr. Ioan Popa, transmiteJurnalul Național. Potrivit acestuia, schimbarea turelor de patrulare s-a făcut între orele 6,30 și 7 dimineața. Ioan Popa a menționat că Poliția a demarat cercetări pentru identificarea făptașilor și nu le va încheia până nu-i va găsi pe cei vinovați.

Iohannis: Acordul de la Paris în domeniul schimbărilor climatice trebuie să aibă caracter juridic obligatoriu.Președintele Klaus Iohannis a participat luni, la Paris, la deschiderea Conferinței Organizației Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, context în care a afirmat că Acordul în acest domeniu ar trebui să aibă caracter juridic obligatoriu, iar țările participante să contribuie adecvat, anunță Economica.net. Obiectivul conferinței a fost încheierea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în discursul său, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre „provocarea majoră” pe care o reprezintă la nivel global schimbările climatice și a pledat pentru acțiuni comune în acest sens.

Iohannis: Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Președintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook, că schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem acum, altfel impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător, conform Puterea. „Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Dacă nu acționăm acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător. România s-a angajat încă de anul trecut să contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon”, afirmă șeful statului, în mesajul postat pe o rețea de socializare.

Premierul Cioloș a dispus înființarea Coaliției Naționale pentru Integrarea Refugiaților. Problema refugiaților va fi gestionată de Comitetul Interministerial al Coaliției Naționale pentru Integrarea Refugiaților, înființat prin decizie a premierului, și care urmează să fie coordonat de Ministerul Muncii, din componența sa făcând parte reprezentanți ai ministerelor, dar și ai SRI și SIE, conform Cotidianul. „Comitetul are ca obiectiv integrarea refugiaților, conform obligațiilor pe care România le are în calitate de stat membru al UE’ și va avea ca atribuții ‘integrarea și adaptarea refugiaților în societatea românească, (…) precum și identificarea corectă și completă a problematicii refugiaților, alegerea soluțiilor optimale, asigurarea implementării măsurilor și coordonarea lor pentru atingerea obiectivului stabilit’, potrivit unei decizii semnate de premierul Dacian Cioloș și publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Mesajul lui Piedone la o lună de la tragedia din Colectiv: Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag… Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a postat luni un mesaj, pe pagina sa de Facebook, la o lună de la tragedia din clubul Colectiv, notează Puterea. Acesta a ținut să precizeze că îi este foarte greu să își găsească cuvintele, să exprime ce simte și ce îl doare cel mai tare. Fostul primar a menționat că „aici se încheie cariera sa politică”, deoarece „se retrage”.

Gorghiu, despre imunitate: Dragnea ar putea să fie mai serios când vorbește de etică sau integritate. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a comentat, luni, în cadrul unei emisiuni a postului Digi24, propunerea lui Dragnea ca aleșii din Legislativ să renunțe la imunitate parlamentară, precizând că acesta ar trebui să fie mai serios atunci când vorbește de etică, relateazăAdevărul. În plus, liderul liberal a punctat că PNL are un proiect privind votul în aceste cazuri. Liderul liberal nu a pierdut șansa de a critica principalul adversar politic în momentul în care este adusă în discuție un lucru delicat, așa cum este imunitatea parlamentară.

Gorghiu spune că niciun candidat al PNL nu este urmărit penal pentru fapte de corupție. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, la Digi 24, că își dorește ca în criteriile de selecție a candidaților liberali pentru alegerile de anul viitor să fie inclus și cel privind urmărirea penală pentru fapte de corupție, conform Jurnalului Național. „Miercuri vom avea întâlnirea de decodificare. Elaborarea deciziei va fi luată la 11 decembrie. Din februarie am introdus niște criterii de integritate. Astăzi am introdus niște criterii de selecție, dincolo de integritate. Se ia în discuție traseismul politic”, a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu: „Majorarea salariilor cu 10% trebuie să fie ultima creștere”. Deficitul bugetar de 3% trebuie menținut, astfel încât în 2016 trebuie evitate orice derapaje, a declarat, luni, copreședintele PNL Alina Gorghiu, adăugând că, în opinia sa, majorarea cu 10% a salariilor pentru bugetari este și ultima creștere de acest fel, însă PNL nu deține majoritatea parlamentară, conform Bursa. Întrebată, la Digi 24, dacă din punctul de vedere al PNL, decizia de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor a fost ultima mărire de salarii, Gorghiu a răspuns: „Da, categoric. Dacă deficitul nu se va menține în 3%, nu va mai exista niciun fel de susținere de măriri de salarii în an electoral decât în parametrii în care exista sume la buget pe care să le poți distriubui cu acceptul guvernului sau al Parlamentului”.

Liviu Dragnea, despre legea salarizării: Bugetarii au nevoie de salarii decente. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război, că bugetarii au nevoie de salarii decente, pentru că este nevoie de servicii publice de calitate, transmiteRomânia Liberă. Astfel, referitor la faptul că liberalii, prin vocea copreședintei PNL Alina Gorghiu, spuneau că nu sunt de acord cu Legea salarizării bugetare ce fusese lăsată de Guvernul Ponta, Dragnea a declarat că ‘declarațiile belicoase’ nu fac bine nimănui.

Dacian Cioloș, mesaj de Ziua Națională: „1 Decembrie este ziua în care ne simțim cu toții că suntem români”. Premierul Dacian Cioloș a transmis un mesaj pe video pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Naționale a României, anunțăEvenimentul Zilei. El a transmis că de 1 Decembrie nevoia de a fi împreună ne poate face să vrem mai mult de la locul pe care îl numim acasă. „Dragi români, în decembrie 1918 provinciile istorice românești s-au strâns laolaltă după ani lungi în care au avut toate un singur țel: să fie împreună. Acum, după 97 de ani, nevoia de a fi împreună rămâne un țel pentru românii din întreaga lume. Pentru cei de acasă, pentru cei din imediata apropiere a țării sau pentru toți cei risipiți în lumea largă, de la Roma la Londra, de la Madrid la Chișinău sau din America în Australia”, a mai spus Cioloș în mesajul video.

Ce face președintele Klaus Iohannis de 1 Decembrie. Este primul 1 Decembrie pe care președintele Klaus Iohannis îl petrece la Cotroceni, notează Evenimentul Zilei. Șeful statului a decis să anuleze tradiționala recepție de Ziua Națională urmare a tragediei de la Colectiv și atentatelor teroriste de la Paris. Președintele va fi prezent mâine, începând cu ora 11.00, în Piața Constituției din București, unde va asista la parada militară. Vă prezentăm programul pe care Klaus Iohannis îl va avea mâine.

UNPR: Gabriel Oprea nu ar fi avut niciun motiv întemeiat să demisioneze din funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru al Internelor pe care le ocupa la momentul producerii tragediei din clubul Colectiv. Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea îl contrazice pe șeful PSD și spune că Guvernul Ponta nu a demisionat din cauza sa, ci în urma unor consultări pe care le-a avut cu fostul premier în seara zilei de 3 noiembrie, la patru zile de la tragedia din clubul Colectiv, scrie Curierul Național. „Decizia ca Victor Pontă să își depună mandatul a fost luată împreună de fostul premier și de domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie. Acest lucru a fost recunoscut public de Victor Ponta”, se arată într-un comunicat UNPR.

Reacția Alinei Gorghiu cu privire la acuzațiile de plagiat în cazul ministrului Petre Tobă. Copreședintele PNL Alina Gorghiu spune că a apreciat reacția premierului în privința acuzațiilor de plagiat aduse ministrului de Interne Petre Tobă, precizând că așteaptă să vadă decizia celor care au competențe în a se pronunța în acest caz și că va exista o discuție pentru ajustrarea legislației, notează Gândul. Întrebată, luni, la Digi 24, cum se poziționează față de acuzațiile de plagiat care i-au fost aduse ministrului de Interne, Gorghiu a spus că în câteva zile se va afla adevărul și se va lua o decizie.

Președintele Iohannis: De Sfântul Andrei cinstim valorile creștine pe care stă întreaga noastră istorie. Președintele Klaus Iohannis a apreciat, într-un mesaj postat azi pe pagina sa de Facebook cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, că în această zi se cinstesc valorile creștine pe care stă întreaga noastră istorie, el transmițându-le tuturor românilor care își serbează onomastica gânduri bune și multă sănătate, conform Evenimentului Zilei. „Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. Cinstim astfel valorile creștine pe care stă întreaga noastră istorie, pe care se sprijină speranțele și idealurile noastre”, este mesajul șefului statului postat pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș are un nou consilier: Cristian Ghinea. Ce atribuții va avea. Politologul Cristian Ghinea va fi numit de premierul Dacian Cioloș consilier pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului, informează Adevărul. Ghinea este liderul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), unul dintre cele mai active ONG-uri din România în materie de politică externă. „Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curând”, a anunțat Cristian Ghinea pe pagina de Facebook.

SUA au felicitat România de Ziua Națională. Secretarul de Stat american, John Kerry, a felicitat poporul român, în numele președintelui american Barack Obama, de Ziua Națională a României și a pledat pentru aprofundarea și consolidarea parteneriarului Statelor Unite cu România, relatează România Liberă. „În numele președintelui Barack Obama și al poporului american, transmit felicitări tuturor românilor cu ocazia celebrării Zilei Unirii. Acum aproape un secol, un grup de lideri români au decis să creeze un stat unit și democratic care să promoveze egalitatea și libertățile cetățenilor”, anunță John Kerry, conform unui comunicat al Departamentului de Stat american.

Vicepremierul Costin Borc: Funcționarii se pârăsc unii pe alții. Funcționarii trimit mail-uri în care se pârăsc și unii au venit în Ministerul Economiei pentru locurile din consiliile de administrație ale societăților din subordine, a declarat, într-un interviu la Digi24, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, remarcând în același timp salariile mici, conformCotidianul. Borc a vorbit despre situația găsită după preluarea portofoliului. „Primesc mail-uri în care oamenii se pârăsc unii pe alții. Se întâmplă și în sectorul privat, bineînțeles, dar nu la nivelul ăsta”, a declarat Costin Borc.

O lună de la Colectiv, tragedia care a schimbat România. Incendiul din Colectiv, soldat cu pierderea a 60 de vieți, sute de tineri răniți și traumatizați și un număr greu de estimat de victime colaterale, a dus la o demascare a sistemului corupt, scrieGândul. S-au deschis dosare, s-a schimbat Guvernul și se iau măsuri de siguranță, măsuri ce arată însă lipsa soluțiilor. În urmă cu o lună, un incendiu cuprindea unul din cluburile populare ale Capitalei, într-o seară de vineri, la concertul unei trupe rock. Goodbye to Gravity își lansa un nou album în prezența mai multor prieteni, jurnaliști, fotografi, altor muzicieni și a sute de fani. Show-ul a inclus artificii, după aprinderea cărora a luat foc unul din stâlpii pe care erau puse și apoi tot tavanul localului, ambele se pare acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug.

Doar 100 de persoane au participat la comemorarea victimelor de la Colectiv. Pe fondul durerii supraviețuitorilor și familiilor îndoliate după incendiul de la Colectiv, efectul emoțional al populației pare să se fi stins, acoperit de alte evenimente, noteazăLibertatea. La o lună de când sute de tineri au rămas însemnați pe viață și alte 60 de persoane au murit, motiv pentru care sute de mii de oameni au manifestat în stradă, la altarul din fața clubului morții, la 13.00, ora anunțată pentru comemorarea tragediei s-au strâns cu puțin peste 100 de persoane.

Patriarul Daniel i-a pomenit pe morții de la Colectiv la finele slujbei de Sfântul Andrei. Patriarhul Daniel a susținut astăzi o slujbă de Sfântul Andrei și la finalul acesteia i-a pomenit pe cei 60 de tineri care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, relatează Libertatea. Slujba de Sfântul Andrei a fost oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Patriarhală din București. Patriarhul i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei decedați la Colectiv, rugându-se pentru odihna lor veșnică.

#ÎmpreunăRezistăm va comemora în fiecare lună, pe data de 30, victimele din Colectiv. Grupul #ÎmpreunăRezistăm, constituit din voluntari care doresc să ajute victimele din incendiul de la clubul Colectiv, va comemora în fiecare lună, pe data de 30, persoanele care și-au pierdut viața în tragedia de pe 30 octombrie, informează Bursa. Prezentă luni, în fața clubului Colectiv, la o lună după incendiul în care 60 de persoane și-au pierdut viața, Cristina Hurdubaia, reprezentant al #ÎmpreunăRezistăm, a precizat că în fiecare an, pe data de 30 octombrie, va fi organizat un concert în memoria celor care au murit în tragedia de pe 30 octombrie.

MAI: Un rănit în clubul Colectiv, transportat cu avionul în Austria. O aeronavă a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transport aerian, a efectuat luni dimineața o misiune umanitară de urgență către un spital din Austria, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul Colectiv, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, transmite Bursa. Pacientul a fost asistat pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD.

Ce donație au făcut chinezii din România pentru victimele de la Colectiv. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS) Dorel Săndesc a mulțumit, printr-o scrisoare adresată Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, pentru o donație a comunității de chinezi, în valoare de 85.350 de lei, care va fi folosită pentru susținerea tratamentului cu laserterapie al pacienților care au suferit arsuri în tragedia de la Clubul Colectiv, transmite Cotidianul. „Donația comunității de chinezi din România, în sumă de 85.350 ron, a intrat în conturile Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.) în data de 18 noiembrie”, se arată în scrisoarea transmisă luni de către misiunea diplomatică a RP Chineze.

Românii uciși în atentatele de la Paris vor fi înmormântați pe 1 decembrie. Tinerii români care și-au pierdut viața în atentatele teroriste de la Paris din seara de 13 noiembrie vor fi înmormântați marți în capitala Franței, slujba de prohod urmând să fie oficiată de către Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, a declarat, luni, la Zlatna, preotul Constantin Târziu, paroh la Biserica Ortodoxă Română din Paris, scrie Jurnalul Național. Potrivit preotului Constantin Târziu, care participă în aceste zile la întrunirea românilor din diasporă întruniți la Congresul Spiritualității Românești, desfășurat la Alba Iulia și Zlatna, va fi oficiată o slujbă de prohodire în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail, catedrala mitropolitană a românilor din Paris.

Sute de persoane, la deschiderea festivităților oficiale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale. Festivitățile oficiale dedicate Zilei Naționale a României au debutat luni la Alba Iulia, în prezența a sute de persoane, prin arborarea Drapelului Național pe catargul din Piața Tricolorului, după ce anterior a fost sfințit de un sobor de preoți în Catedrala Reîntregirii, relatează Puterea. La ceremonia care marchează debutul oficial al manifestărilor organizate cu prilejul Zilei de 1 Decembrie au asistat, alături de oficialități județene și locale, sute de localnici, dar și turiști veniți special la Alba Iulia pentru a petrece în Orașul Marii Uniri Ziua Națională a României.

1 Decembrie: programul complet al evenimentelor organizate în marile orașe ale țării de Ziua Națională a României. Românii de pretutindeni sărbătoresc marți, 1 Decembrie, Ziua Națională a României și în marile orașe ale țării vor fi organizate o mulțime de evenimente dedicate sărbătorii, scrie Adevărul. „Adevărul” vă prezintă programul de Ziua Națională.

Trenul regal, întâmpinat de 4.000 de oameni în Drobeta Turnu Severin. Aproximativ 4.000 de persoane din Drobeta Turnu Severin au așteptat, luni după-amiază, în gară, sosirea Principesei Margaretei, principelui Radu și principesei Maria. Familia Regală va reface itinerariul „Trenul Aducerii Aminte”, potrivit România Liberă. Oamenii s-au strâns în Gara Drobeta Turnu Severin cu aproximativ o oră înainte de sosirea trenului regal în care se aflau principesa Margareta, principele Radu și principesa Maria, cei prezenți umplând peronul gării, clădirea și zonele din apropiere.

De astăzi cresc salariile la stat: 25% pentru medici, 15% pentru profesori și 10% pentru ceilalți bugetari. De astăzi, 1 decembrie, salariile mai multor categorii de bugetari cresc cu 10%, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, scrieEconomica.net. În forma sa inițială, proiectul de lege prevedea doar majorarea salariilor din sănătate și asistență socială cu 25%, dar comisiile de specialitate din Parlament au decis o majorare cu 10% și pentru ceilalți bugetari.

Cutremur de 4,4 grade, duminică noapte, în zona Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 23.28, în Vrancea, la adâncimea de 125 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), relatează Ziarul Financiar. Seismul a avut epicentrul în județul Vrancea, aproape de orașele: Focșani (39 km), Covasna (42 km), Mărășești (46 km), Râmnicu Sărat (48 km) și Târgu Secuiesc (52 km).

45 de turiști, rătăciți în Munții Parâng. 45 de turiști din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, aflați pe un traseu montan greu accesibil din Munții Parâng au rămas blocați, luni, din cauza viscolului, ei fiind recuperați de jandarmi în condiții de siguranță și duși în stațiunea unde erau cazați, anunță Libertatea. Tinerii au fost găsiți după aproximativ o oră și jumătate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost recuperați de jandarmi, salvamontiști și pompieri și conduși în siguranță în stațiunea Parâng, acolo unde erau cazați.

Un german a murit în București după ce a căzut de la etajul 15 al Hotelului Intercontinental. Ce au descoperit polițiștii când au ajuns la camera lui. Un bărbat de naționalitate germană a decedat după ce a căzut de la etajul 15 al Hotelului Intercontinental din București, relatează Gândul. Un german de 46 de ani a decedat după ce a căzut de la etajul 15 al Hotelului Intercontinental din Capitală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur, cetățeanul german era cazat la hotel, singur în cameră, de pe data de 28 noiembrie, iar camera de hotel în care stătea a fost găsită încuiată pe interior după producerea incidentului.

Vânt, ploi, ninsori și polei, în toată țara, până marți noapte. Meteorologii au emis o informare în care semnalează intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, valabilă de luni de la ora 16.00 până marți la ora 22.00, în toată țara, informează Ziarul Financiar. În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări la munte, iar pe creste va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Pe parcursul zilei de marți, vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, cu viteze de peste 50 km/h, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cota anuală obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile este de 12,15% pentru 2016 (proiect). Cota anuală obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile pentru anul 2016 este de 12,15% din consumul final brut de energie electrică și, în aceste condiții, impactul certificatelor verzi în factura consumatorului final de energie electrică va fi de 35 lei/MWh, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Energiei, relatează Capital. „În conformitate cu prevederile legale aplicabile, nivelul cotei anuale obligatorii de energie electrică produsă din surse regenerabile a fost stabilit în baza scenariilor transmise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, pentru anul viitor, cota obligatorie este de 12,15% din consumul final brut de energie electrică”, se arată într-un comunicat al instituției.

Gafă la CNADNR. Planul viitoarei centuri din Comarnic, făcut pe o hartă în limba rusă. Planul viitoarei centuri din Comarnic, așa cum a fost inclus în documentația de licitație, a fost făcut pe o hartă veche în limba rusă, în care perimetrul localității este mai mic decât în prezent, informează Economica.net. Greșeala a fost descoperită de o organizație non-guvernamentală care monitorizează proiectele de infrastructură. Compania de Drumuri și-a cerut scuze pentru eroare și a găsit și vinovații: „Documentația a fost întocmită de către consultantul Egis, iar cel care trebuia să verifice din partea CNADNR a fost neatent. În acest caz a fost dispusă sancționarea acestuia și înlocuirea hărții’.

Construirea unei noi săli de concerte în București, prioritate a Guvernului. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că proiectul de construire a unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului, scrie Puterea. „Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (…) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu ? n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonie”, a afirmat Alexandrescu, la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

Dinamo a depășit Steaua în clasament după 3-1 cu FC Voluntari! Gol de senzație al lui Anton. Dinamo a învins în deplasarea de la FC Voluntari, care s-a jucat chiar pe stadionul Ștefan cel Mare, scor 3-1, și a depășit-o pe Steaua în clasamentul Ligii 1, transmite Gazeta Sporturilor. „Cîinii” au deschis scorul încă din secunda 34, prin Gnohere, francezul reușind astfel să-i depășească pe Breeveld (Steaua-FC Botoșani 5-3, min. 1:01) și pe Alibec (Voluntari-Astra 1-2, min. 1:08).

Becali a anunțat numele noului antrenor: „Până în iarnă rămâne Țiți Dumitriu”. Rădoi ar putea continua la Steaua. Gigi Becali a vorbit la câteva ore după ce Mirel Rădoi a anunțat că nu mai este antrenorul Stelei, scrie ProSport. Patronul echipei care a ajuns să joace meciurile considerate „acasă” la Ploiești a anunțat că nu vrea să se mai grăbească și că, până în iarnă, de banca tehnică a Stelei se va ocupa Țiți Dumitriu, alături de actualul staff al campioanei, urmând ca noul antrenor să fie numit în jurul datei de 10 ianuarie, odată cu reunirea lotului pentru partea a doua a sezonului. Becali a deyvăluit că știa de decizia lui Rădoi încă de sâmbătă, motivele pentru care tehnicianul de 34 de ani a hotărât să plece și că și-ar dori ca fostul căpitan să rămână în club.

Iohannis: Acordul de la Paris în domeniul schimbărilor climatice trebuie să aibă caracter juridic obligatoriu.Președintele Klaus Iohannis a participat luni, la Paris, la deschiderea Conferinței Organizației Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, context în care a afirmat că Acordul în acest domeniu ar trebui să aibă caracter juridic obligatoriu, iar țările participante să contribuie adecvat, anunță Economica.net. Obiectivul conferinței a fost încheierea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în discursul său, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre „provocarea majoră” pe care o reprezintă la nivel global schimbările climatice și a pledat pentru acțiuni comune în acest sens.

Iohannis: Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Președintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook, că schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem acum, altfel impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător, conform Puterea. „Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Dacă nu acționăm acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător. România s-a angajat încă de anul trecut să contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon”, afirmă șeful statului, în mesajul postat pe o rețea de socializare.

Premierul Cioloș a dispus înființarea Coaliției Naționale pentru Integrarea Refugiaților. Problema refugiaților va fi gestionată de Comitetul Interministerial al Coaliției Naționale pentru Integrarea Refugiaților, înființat prin decizie a premierului, și care urmează să fie coordonat de Ministerul Muncii, din componența sa făcând parte reprezentanți ai ministerelor, dar și ai SRI și SIE, conform Cotidianul. „Comitetul are ca obiectiv integrarea refugiaților, conform obligațiilor pe care România le are în calitate de stat membru al UE’ și va avea ca atribuții ‘integrarea și adaptarea refugiaților în societatea românească, (…) precum și identificarea corectă și completă a problematicii refugiaților, alegerea soluțiilor optimale, asigurarea implementării măsurilor și coordonarea lor pentru atingerea obiectivului stabilit’, potrivit unei decizii semnate de premierul Dacian Cioloș și publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Mesajul lui Piedone la o lună de la tragedia din Colectiv: Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag… Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a postat luni un mesaj, pe pagina sa de Facebook, la o lună de la tragedia din clubul Colectiv, notează Puterea. Acesta a ținut să precizeze că îi este foarte greu să își găsească cuvintele, să exprime ce simte și ce îl doare cel mai tare. Fostul primar a menționat că „aici se încheie cariera sa politică”, deoarece „se retrage”.

Gorghiu, despre imunitate: Dragnea ar putea să fie mai serios când vorbește de etică sau integritate. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a comentat, luni, în cadrul unei emisiuni a postului Digi24, propunerea lui Dragnea ca aleșii din Legislativ să renunțe la imunitate parlamentară, precizând că acesta ar trebui să fie mai serios atunci când vorbește de etică, relateazăAdevărul. În plus, liderul liberal a punctat că PNL are un proiect privind votul în aceste cazuri. Liderul liberal nu a pierdut șansa de a critica principalul adversar politic în momentul în care este adusă în discuție un lucru delicat, așa cum este imunitatea parlamentară.

Gorghiu spune că niciun candidat al PNL nu este urmărit penal pentru fapte de corupție. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, la Digi 24, că își dorește ca în criteriile de selecție a candidaților liberali pentru alegerile de anul viitor să fie inclus și cel privind urmărirea penală pentru fapte de corupție, conform Jurnalului Național. „Miercuri vom avea întâlnirea de decodificare. Elaborarea deciziei va fi luată la 11 decembrie. Din februarie am introdus niște criterii de integritate. Astăzi am introdus niște criterii de selecție, dincolo de integritate. Se ia în discuție traseismul politic”, a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu: „Majorarea salariilor cu 10% trebuie să fie ultima creștere”. Deficitul bugetar de 3% trebuie menținut, astfel încât în 2016 trebuie evitate orice derapaje, a declarat, luni, copreședintele PNL Alina Gorghiu, adăugând că, în opinia sa, majorarea cu 10% a salariilor pentru bugetari este și ultima creștere de acest fel, însă PNL nu deține majoritatea parlamentară, conform Bursa. Întrebată, la Digi 24, dacă din punctul de vedere al PNL, decizia de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor a fost ultima mărire de salarii, Gorghiu a răspuns: „Da, categoric. Dacă deficitul nu se va menține în 3%, nu va mai exista niciun fel de susținere de măriri de salarii în an electoral decât în parametrii în care exista sume la buget pe care să le poți distriubui cu acceptul guvernului sau al Parlamentului”.

Liviu Dragnea, despre legea salarizării: Bugetarii au nevoie de salarii decente. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război, că bugetarii au nevoie de salarii decente, pentru că este nevoie de servicii publice de calitate, transmiteRomânia Liberă. Astfel, referitor la faptul că liberalii, prin vocea copreședintei PNL Alina Gorghiu, spuneau că nu sunt de acord cu Legea salarizării bugetare ce fusese lăsată de Guvernul Ponta, Dragnea a declarat că ‘declarațiile belicoase’ nu fac bine nimănui.

Dacian Cioloș, mesaj de Ziua Națională: „1 Decembrie este ziua în care ne simțim cu toții că suntem români”. Premierul Dacian Cioloș a transmis un mesaj pe video pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Naționale a României, anunțăEvenimentul Zilei. El a transmis că de 1 Decembrie nevoia de a fi împreună ne poate face să vrem mai mult de la locul pe care îl numim acasă. „Dragi români, în decembrie 1918 provinciile istorice românești s-au strâns laolaltă după ani lungi în care au avut toate un singur țel: să fie împreună. Acum, după 97 de ani, nevoia de a fi împreună rămâne un țel pentru românii din întreaga lume. Pentru cei de acasă, pentru cei din imediata apropiere a țării sau pentru toți cei risipiți în lumea largă, de la Roma la Londra, de la Madrid la Chișinău sau din America în Australia”, a mai spus Cioloș în mesajul video.

Ce face președintele Klaus Iohannis de 1 Decembrie. Este primul 1 Decembrie pe care președintele Klaus Iohannis îl petrece la Cotroceni, notează Evenimentul Zilei. Șeful statului a decis să anuleze tradiționala recepție de Ziua Națională urmare a tragediei de la Colectiv și atentatelor teroriste de la Paris. Președintele va fi prezent mâine, începând cu ora 11.00, în Piața Constituției din București, unde va asista la parada militară. Vă prezentăm programul pe care Klaus Iohannis îl va avea mâine.

UNPR: Gabriel Oprea nu ar fi avut niciun motiv întemeiat să demisioneze din funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru al Internelor pe care le ocupa la momentul producerii tragediei din clubul Colectiv. Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea îl contrazice pe șeful PSD și spune că Guvernul Ponta nu a demisionat din cauza sa, ci în urma unor consultări pe care le-a avut cu fostul premier în seara zilei de 3 noiembrie, la patru zile de la tragedia din clubul Colectiv, scrie Curierul Național. „Decizia ca Victor Pontă să își depună mandatul a fost luată împreună de fostul premier și de domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie. Acest lucru a fost recunoscut public de Victor Ponta”, se arată într-un comunicat UNPR.

Reacția Alinei Gorghiu cu privire la acuzațiile de plagiat în cazul ministrului Petre Tobă. Copreședintele PNL Alina Gorghiu spune că a apreciat reacția premierului în privința acuzațiilor de plagiat aduse ministrului de Interne Petre Tobă, precizând că așteaptă să vadă decizia celor care au competențe în a se pronunța în acest caz și că va exista o discuție pentru ajustrarea legislației, notează Gândul. Întrebată, luni, la Digi 24, cum se poziționează față de acuzațiile de plagiat care i-au fost aduse ministrului de Interne, Gorghiu a spus că în câteva zile se va afla adevărul și se va lua o decizie.

Președintele Iohannis: De Sfântul Andrei cinstim valorile creștine pe care stă întreaga noastră istorie. Președintele Klaus Iohannis a apreciat, într-un mesaj postat azi pe pagina sa de Facebook cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, că în această zi se cinstesc valorile creștine pe care stă întreaga noastră istorie, el transmițându-le tuturor românilor care își serbează onomastica gânduri bune și multă sănătate, conform Evenimentului Zilei. „Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. Cinstim astfel valorile creștine pe care stă întreaga noastră istorie, pe care se sprijină speranțele și idealurile noastre”, este mesajul șefului statului postat pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș are un nou consilier: Cristian Ghinea. Ce atribuții va avea. Politologul Cristian Ghinea va fi numit de premierul Dacian Cioloș consilier pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului, informează Adevărul. Ghinea este liderul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), unul dintre cele mai active ONG-uri din România în materie de politică externă. „Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curând”, a anunțat Cristian Ghinea pe pagina de Facebook.

SUA au felicitat România de Ziua Națională. Secretarul de Stat american, John Kerry, a felicitat poporul român, în numele președintelui american Barack Obama, de Ziua Națională a României și a pledat pentru aprofundarea și consolidarea parteneriarului Statelor Unite cu România, relatează România Liberă. „În numele președintelui Barack Obama și al poporului american, transmit felicitări tuturor românilor cu ocazia celebrării Zilei Unirii. Acum aproape un secol, un grup de lideri români au decis să creeze un stat unit și democratic care să promoveze egalitatea și libertățile cetățenilor”, anunță John Kerry, conform unui comunicat al Departamentului de Stat american.

Vicepremierul Costin Borc: Funcționarii se pârăsc unii pe alții. Funcționarii trimit mail-uri în care se pârăsc și unii au venit în Ministerul Economiei pentru locurile din consiliile de administrație ale societăților din subordine, a declarat, într-un interviu la Digi24, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, remarcând în același timp salariile mici, conformCotidianul. Borc a vorbit despre situația găsită după preluarea portofoliului. „Primesc mail-uri în care oamenii se pârăsc unii pe alții. Se întâmplă și în sectorul privat, bineînțeles, dar nu la nivelul ăsta”, a declarat Costin Borc.

O lună de la Colectiv, tragedia care a schimbat România. Incendiul din Colectiv, soldat cu pierderea a 60 de vieți, sute de tineri răniți și traumatizați și un număr greu de estimat de victime colaterale, a dus la o demascare a sistemului corupt, scrieGândul. S-au deschis dosare, s-a schimbat Guvernul și se iau măsuri de siguranță, măsuri ce arată însă lipsa soluțiilor. În urmă cu o lună, un incendiu cuprindea unul din cluburile populare ale Capitalei, într-o seară de vineri, la concertul unei trupe rock. Goodbye to Gravity își lansa un nou album în prezența mai multor prieteni, jurnaliști, fotografi, altor muzicieni și a sute de fani. Show-ul a inclus artificii, după aprinderea cărora a luat foc unul din stâlpii pe care erau puse și apoi tot tavanul localului, ambele se pare acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug.

Doar 100 de persoane au participat la comemorarea victimelor de la Colectiv. Pe fondul durerii supraviețuitorilor și familiilor îndoliate după incendiul de la Colectiv, efectul emoțional al populației pare să se fi stins, acoperit de alte evenimente, noteazăLibertatea. La o lună de când sute de tineri au rămas însemnați pe viață și alte 60 de persoane au murit, motiv pentru care sute de mii de oameni au manifestat în stradă, la altarul din fața clubului morții, la 13.00, ora anunțată pentru comemorarea tragediei s-au strâns cu puțin peste 100 de persoane.

Patriarul Daniel i-a pomenit pe morții de la Colectiv la finele slujbei de Sfântul Andrei. Patriarhul Daniel a susținut astăzi o slujbă de Sfântul Andrei și la finalul acesteia i-a pomenit pe cei 60 de tineri care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, relatează Libertatea. Slujba de Sfântul Andrei a fost oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Patriarhală din București. Patriarhul i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei decedați la Colectiv, rugându-se pentru odihna lor veșnică.

#ÎmpreunăRezistăm va comemora în fiecare lună, pe data de 30, victimele din Colectiv. Grupul #ÎmpreunăRezistăm, constituit din voluntari care doresc să ajute victimele din incendiul de la clubul Colectiv, va comemora în fiecare lună, pe data de 30, persoanele care și-au pierdut viața în tragedia de pe 30 octombrie, informează Bursa. Prezentă luni, în fața clubului Colectiv, la o lună după incendiul în care 60 de persoane și-au pierdut viața, Cristina Hurdubaia, reprezentant al #ÎmpreunăRezistăm, a precizat că în fiecare an, pe data de 30 octombrie, va fi organizat un concert în memoria celor care au murit în tragedia de pe 30 octombrie.

MAI: Un rănit în clubul Colectiv, transportat cu avionul în Austria. O aeronavă a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transport aerian, a efectuat luni dimineața o misiune umanitară de urgență către un spital din Austria, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul Colectiv, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, transmite Bursa. Pacientul a fost asistat pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD.

Ce donație au făcut chinezii din România pentru victimele de la Colectiv. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS) Dorel Săndesc a mulțumit, printr-o scrisoare adresată Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, pentru o donație a comunității de chinezi, în valoare de 85.350 de lei, care va fi folosită pentru susținerea tratamentului cu laserterapie al pacienților care au suferit arsuri în tragedia de la Clubul Colectiv, transmite Cotidianul. „Donația comunității de chinezi din România, în sumă de 85.350 ron, a intrat în conturile Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.) în data de 18 noiembrie”, se arată în scrisoarea transmisă luni de către misiunea diplomatică a RP Chineze.

Românii uciși în atentatele de la Paris vor fi înmormântați pe 1 decembrie. Tinerii români care și-au pierdut viața în atentatele teroriste de la Paris din seara de 13 noiembrie vor fi înmormântați marți în capitala Franței, slujba de prohod urmând să fie oficiată de către Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, a declarat, luni, la Zlatna, preotul Constantin Târziu, paroh la Biserica Ortodoxă Română din Paris, scrie Jurnalul Național. Potrivit preotului Constantin Târziu, care participă în aceste zile la întrunirea românilor din diasporă întruniți la Congresul Spiritualității Românești, desfășurat la Alba Iulia și Zlatna, va fi oficiată o slujbă de prohodire în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail, catedrala mitropolitană a românilor din Paris.

Sute de persoane, la deschiderea festivităților oficiale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale. Festivitățile oficiale dedicate Zilei Naționale a României au debutat luni la Alba Iulia, în prezența a sute de persoane, prin arborarea Drapelului Național pe catargul din Piața Tricolorului, după ce anterior a fost sfințit de un sobor de preoți în Catedrala Reîntregirii, relatează Puterea. La ceremonia care marchează debutul oficial al manifestărilor organizate cu prilejul Zilei de 1 Decembrie au asistat, alături de oficialități județene și locale, sute de localnici, dar și turiști veniți special la Alba Iulia pentru a petrece în Orașul Marii Uniri Ziua Națională a României.

1 Decembrie: programul complet al evenimentelor organizate în marile orașe ale țării de Ziua Națională a României. Românii de pretutindeni sărbătoresc marți, 1 Decembrie, Ziua Națională a României și în marile orașe ale țării vor fi organizate o mulțime de evenimente dedicate sărbătorii, scrie Adevărul. „Adevărul” vă prezintă programul de Ziua Națională.

Scandal la Covasna, înainte de Ziua Națională: Drapelul tricolor, înlocuit cu steagul secuiesc! Tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea statuii Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut luni dimineață la schimbarea echipelor de patrulare, fiind înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane încă necunoscute, a precizat comandantul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, dr. Ioan Popa, transmiteJurnalul Național. Potrivit acestuia, schimbarea turelor de patrulare s-a făcut între orele 6,30 și 7 dimineața. Ioan Popa a menționat că Poliția a demarat cercetări pentru identificarea făptașilor și nu le va încheia până nu-i va găsi pe cei vinovați.

Trenul regal, întâmpinat de 4.000 de oameni în Drobeta Turnu Severin. Aproximativ 4.000 de persoane din Drobeta Turnu Severin au așteptat, luni după-amiază, în gară, sosirea Principesei Margaretei, principelui Radu și principesei Maria. Familia Regală va reface itinerariul „Trenul Aducerii Aminte”, potrivit România Liberă. Oamenii s-au strâns în Gara Drobeta Turnu Severin cu aproximativ o oră înainte de sosirea trenului regal în care se aflau principesa Margareta, principele Radu și principesa Maria, cei prezenți umplând peronul gării, clădirea și zonele din apropiere.

De astăzi cresc salariile la stat: 25% pentru medici, 15% pentru profesori și 10% pentru ceilalți bugetari. De astăzi, 1 decembrie, salariile mai multor categorii de bugetari cresc cu 10%, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, scrieEconomica.net. În forma sa inițială, proiectul de lege prevedea doar majorarea salariilor din sănătate și asistență socială cu 25%, dar comisiile de specialitate din Parlament au decis o majorare cu 10% și pentru ceilalți bugetari.

Cutremur de 4,4 grade, duminică noapte, în zona Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 23.28, în Vrancea, la adâncimea de 125 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), relatează Ziarul Financiar. Seismul a avut epicentrul în județul Vrancea, aproape de orașele: Focșani (39 km), Covasna (42 km), Mărășești (46 km), Râmnicu Sărat (48 km) și Târgu Secuiesc (52 km).

45 de turiști, rătăciți în Munții Parâng. 45 de turiști din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, aflați pe un traseu montan greu accesibil din Munții Parâng au rămas blocați, luni, din cauza viscolului, ei fiind recuperați de jandarmi în condiții de siguranță și duși în stațiunea unde erau cazați, anunță Libertatea. Tinerii au fost găsiți după aproximativ o oră și jumătate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost recuperați de jandarmi, salvamontiști și pompieri și conduși în siguranță în stațiunea Parâng, acolo unde erau cazați.

Un german a murit în București după ce a căzut de la etajul 15 al Hotelului Intercontinental. Ce au descoperit polițiștii când au ajuns la camera lui. Un bărbat de naționalitate germană a decedat după ce a căzut de la etajul 15 al Hotelului Intercontinental din București, relatează Gândul. Un german de 46 de ani a decedat după ce a căzut de la etajul 15 al Hotelului Intercontinental din Capitală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur, cetățeanul german era cazat la hotel, singur în cameră, de pe data de 28 noiembrie, iar camera de hotel în care stătea a fost găsită încuiată pe interior după producerea incidentului.

Vânt, ploi, ninsori și polei, în toată țara, până marți noapte. Meteorologii au emis o informare în care semnalează intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, valabilă de luni de la ora 16.00 până marți la ora 22.00, în toată țara, informează Ziarul Financiar. În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări la munte, iar pe creste va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Pe parcursul zilei de marți, vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, cu viteze de peste 50 km/h, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cota anuală obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile este de 12,15% pentru 2016 (proiect). Cota anuală obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile pentru anul 2016 este de 12,15% din consumul final brut de energie electrică și, în aceste condiții, impactul certificatelor verzi în factura consumatorului final de energie electrică va fi de 35 lei/MWh, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Energiei, relatează Capital. „În conformitate cu prevederile legale aplicabile, nivelul cotei anuale obligatorii de energie electrică produsă din surse regenerabile a fost stabilit în baza scenariilor transmise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, pentru anul viitor, cota obligatorie este de 12,15% din consumul final brut de energie electrică”, se arată într-un comunicat al instituției.

Gafă la CNADNR. Planul viitoarei centuri din Comarnic, făcut pe o hartă în limba rusă. Planul viitoarei centuri din Comarnic, așa cum a fost inclus în documentația de licitație, a fost făcut pe o hartă veche în limba rusă, în care perimetrul localității este mai mic decât în prezent, informează Economica.net. Greșeala a fost descoperită de o organizație non-guvernamentală care monitorizează proiectele de infrastructură. Compania de Drumuri și-a cerut scuze pentru eroare și a găsit și vinovații: „Documentația a fost întocmită de către consultantul Egis, iar cel care trebuia să verifice din partea CNADNR a fost neatent. În acest caz a fost dispusă sancționarea acestuia și înlocuirea hărții’.

Construirea unei noi săli de concerte în București, prioritate a Guvernului. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că proiectul de construire a unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului, scrie Puterea. „Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (…) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu ? n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonie”, a afirmat Alexandrescu, la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

Dinamo a depășit Steaua în clasament după 3-1 cu FC Voluntari! Gol de senzație al lui Anton. Dinamo a învins în deplasarea de la FC Voluntari, care s-a jucat chiar pe stadionul Ștefan cel Mare, scor 3-1, și a depășit-o pe Steaua în clasamentul Ligii 1, transmite Gazeta Sporturilor. „Cîinii” au deschis scorul încă din secunda 34, prin Gnohere, francezul reușind astfel să-i depășească pe Breeveld (Steaua-FC Botoșani 5-3, min. 1:01) și pe Alibec (Voluntari-Astra 1-2, min. 1:08).

Becali a anunțat numele noului antrenor: „Până în iarnă rămâne Țiți Dumitriu”. Rădoi ar putea continua la Steaua. Gigi Becali a vorbit la câteva ore după ce Mirel Rădoi a anunțat că nu mai este antrenorul Stelei, scrie ProSport. Patronul echipei care a ajuns să joace meciurile considerate „acasă” la Ploiești a anunțat că nu vrea să se mai grăbească și că, până în iarnă, de banca tehnică a Stelei se va ocupa Țiți Dumitriu, alături de actualul staff al campioanei, urmând ca noul antrenor să fie numit în jurul datei de 10 ianuarie, odată cu reunirea lotului pentru partea a doua a sezonului. Becali a deyvăluit că știa de decizia lui Rădoi încă de sâmbătă, motivele pentru care tehnicianul de 34 de ani a hotărât să plece și că și-ar dori ca fostul căpitan să rămână în club.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult