Acasa Revista Presei Revista Presei. Duelul declaraţiilor Ponta – Băsescu

Revista Presei. Duelul declaraţiilor Ponta – Băsescu

scris de Z.V.
2 afisari

Victor Ponta i-a răspuns prompt lui Traian Băsescu, după ce şeful statului a acuzat Guvernul că pregăteşte fraudarea alegerilor.

Jurnalul Naţional. Victor Ponta i-a răspuns prompt lui Traian Băsescu. Premierul a declarat la România TV că executivul a luat „toate măsurile tehnice necesare” pentru ca votul să fie transparent şi corect, avertizând totodată că în urma scrutinului de duminică Băsescu „va deveni foarte cuminte pentru că ţine foarte mult la scaunul lui”. De asemenea, Ponta a precizat că votul va fi corect şi în România şi în străinătate. S-au luat toate măsurile tehnice necesare pentru ca în străinătate votul să fie corect şi transparent. Se afundă în penibil domnul preşedinte, ce să mai fraudezi la 60%? Noi nu vom lăsa să se fraudeze votul în străinătate cum l-a fraudat el în 2009”.

Gândul. Băsescu, despre nominalizări de miniştri penali: Semnez şi suspendarea odată cu învestirea. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că dacă va primi, după alegeri, nominalizări de miniştri cu dosare penale, nu va avea dreptul să refuze semnarea decretelor de învestire în cazul în care aceştia au votul Parlamentului, dar va semna, în acelaşi moment, şi decretele de suspendare din funcţie. Preşedintele a arătat că va recurge la această soluţie în cazul eventualilor miniştri care nu vor fi şi parlamentari aleşi, altfel pentru suspendarea acestora trebuind să decidă Parlamentul.

România liberă. Crin Antonescu anunţă cine ar urma să fie ministru al Educaţiei după 9 decembrie. Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat, marţi, la o întâlnire cu profesorii din Alexandria, că Guvernul USL şi-a luat angajamentul de a face din educaţie o prioritate naţională, punctând că există certitudinea că Ecaterina Andronescu va fi şi după data de 9 decembrie ministru al Educaţiei.

Puterea. Poşta îşi face bancă pentru a se salva. Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat, în ultimii trei ani, pierderi de 422 milioane de lei, iar pentru 2013 se estimează o scădere a cifrei de afaceri a societăţii, deşi există o strategie de redresare pentru perioada următoare, a afirmat Ion Smeeianu, director general al CNPR.

Evenimentul zilei. O societate din Mureş care a accesat fonduri europene îşi plătea la negru angajaţii. O firmă beneficiară de fonduri europene nerambursabile a fost surprinsă de inspectorii de muncă folosind nu mai puţin de 51 de angajaţi fără forme legale. Date fiind prevederile Codului Muncii, potrivit cărora primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale constituie infracţiune, ITM Mureş a depus o sesizare penală împotriva administratorului firmei, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Adevărul. Un elev olimpic la matematică a aprins cele 2,7 milioane de beculeţe de pe marile bulevarde din Capitală. Alături de Sorin Oprescu, primarul general, la evenimentul din Piaţa Universităţii a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Odată cu aprinderea ornamentelor, s-a deschis şi Piaţa de Crăciun.

Puterea. Rovana numără urşii. Urşii patriei sunt ori prea mulţi, ori prea puţini, în funcţie de cine are grijă de ei. După autorităţi, numărul lor este cam mare, dar se străduie să nu ‘deranjeze’ pe nimeni având în vedere că românii sunt foarte sensibili la aceste animale, adevărate simboluri naţionale. După organizaţiile de mediu, sunt mult mai puţini decât aveam acum mai bine de 20 de ani, dar activitatea oamenilor i-a afectat semnificativ. Între timp, Ministerul Mediului, condus de Rovana Plumb, a mai comandat o numărătoare a urşilor, dar şi a altor animale strict protejate prin lggea.

7 comentarii

BULA 06-12-2012 - 08:25

Din punct de vedere al dezastrului economic si al jafului national, USL va continua politica PDL. Se va vinde tot din Romania si cretinii de romani vor ramane doar cu dreptul de a circula pe drumurile publice (unele trecute in proprietate privata, cu acces cu plata). In rest, peste tot veti vedea tablite cu inscriptia „Propriété Privée” (Private Property), se subaintelege ca a unor straini.
Romanasii se vor simti ca in strainate, luati la suturi de strainii care vor fi adevaratii stapani ai Romaniei. Asa le trebuie, ca n-au nimic in cap !

Rodica Ioana 06-12-2012 - 08:50

E circul care are ca scop „incingerea” alegatorilor… doar, doar vor fi prezenti ca urne, pentru a le da LEGITIMITATE celor care se autointituleaza „alesi”. In fapt, „alesul” se STABILESTE la masa tratativelor, ceva gen „Te las la guvernare, dar imi dai ce-ti cer si-mi lasi hotii in pace”……

Cercul 06-12-2012 - 17:23

Problema nu e la straini, sau la proprietatea privata, ci la stat si la proprietatea partiala. Proprietatea de stat(ca si tot ce apartine de stat) a fost o basica cu pisat.Proprietatea de stat nu e a tututor si a celor care stabilesc legile statului si iau decizii administrative(politicienii in functii). Pe de alta parte statul inca existent a reglementat ca nici proprietatea privata sa nu fie chiar absoluta.
Pe terenul meu la grajduri,la mosie, la livada, eu decid totul si statul nu trebuie sa sufle in ciorba, nici macar sa-mi ceara taxe.

ValVerde 06-12-2012 - 17:36

” Pe terenul meu la grajduri,la mosie, la livada, eu decid totul si statul nu trebuie sa sufle in ciorba, nici macar sa-mi ceara taxe.”

===

„nici macar sa-mi ceara taxe”…

Dar drumul pe care ai mers pina la mosie, cine l-a construit? Cu ce bani ?
Politstul din sat care iti pazeste gainile, cine il plateste ? Cu ce bani ?
Daca, accidental, iti trage boul (Salut) o copita in trompeta si ai devoie de Salvare, cine plateste, dar pe pompieri, scoala comunala etc etc etc etc ???

Cercul 07-12-2012 - 13:33

Drumul l-a construit tot partea popu latiei ce este condusa de stat. Banii sunt munca lor nu e munca celor din aparatul de stat(statul real).
Politistul nu apara populatia ci statul de pop ulatie.
Toate serviciile de care vorbesti sunt facute de oameni nu de stat, si pot fi la nevoie executate si particulari(poti sa ajungi la spital si cu masina particulara, pot stinge incendii si persoane ce nu sunt pompieri).
De fapt toate aceste nevoi sunt puse la cale de oamenii statului(politistii fura, pompierii dau foc, securistii pregatesc atentate).
Intr-o comunitate de proprietari ce au relatii de colaborare, fara subordonare bazate pe libera intelegere si vointa libera ele sunt accidentale, iar cele ce implica natura(furturi, crimes cum le spuneti voi juristii) inexistente.

Cercul 07-12-2012 - 13:34

Drumul l-a construit tot partea popu latiei ce este condusa de stat. Banii sunt munca lor nu e munca celor din aparatul de stat(statul real).
Politistul nu apara pop ulatia ci statul de pop ulatie.
Toate serviciile de care vorbesti sunt facute de oameni nu de stat, si pot fi la nevoie executate si particulari(poti sa ajungi la spital si cu masina particulara, pot stinge incendii si persoane ce nu sunt pompieri).
De fapt toate aceste nevoi sunt puse la cale de oamenii statului(politistii fura, pompierii dau foc, securistii pregatesc atentate).
Intr-o comunitate de proprietari ce au relatii de colaborare, fara subordonare bazate pe libera intelegere si vointa libera ele sunt accidentale, iar cele ce implica natura(furturi, crimes cum le spuneti voi juristii) inexistente.

Cercul 07-12-2012 - 13:41

Inca ceva, intr-un viitor ipotetic, daca legea prevede ca, cetateanul ce vorbeste de rau persoanele cu functii(presedinte, parlamentari, judecatori) sa faca 5 ani de inchisoare. Judecatorul crezi ca nu-l pune in aplicare? Daca respectivul face parte din stat el s-a autocondamnat(pentru ca el a creat legile), dar nu e asa.
Zici: Basescu e o taratura si obtii ani buni, pentru ca e vointa ta ca parte din stat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult