Acasa Revista Presei Revista presei: duminica, 13 octombrie 2013

Revista presei: duminica, 13 octombrie 2013

scris de Z.V.
2 afisari

Vizita premierului Victor Ponta la Iași, reorganizarea Agenției Naționale de Transplant, precum și numărul crescut de donatori în moarte cerebrală, dar și pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest week-end.

Deputatul PSD Gabriel Vlase, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO, titrează Evenimentul Zilei. România este reprezentată, astfel în premieră, în componența structurii de conducere a Adunării Parlamentare NATO, forum aflat la a 59-a reuniune anuală care se desfășoară la Dubrovnik, în Croația.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe șantierul gazoductului Iași-Ungheni, la ieșirea din Vulturi (Iași), că este mulțumit de stadiul lucrărilor și că graficul se respectă, spunând că nu are importanță dacă se termină în decembrie sau februarie, importantă fiind „valoarea pe structura de energie”. Premierul a spus că a venit să vadă stadiul lucrărilor pentru că era la Iași și a vrut să vadă cu ochii săi cum se lucrează, însă nu el trebuie să monitorizeze lucrările, aceasta fiind treaba autorităților locale, a constructorului și a Ministerului Energiei, transmite Curierul Național.

Ministrul de Externe Titus Corlățean a precizat că există o discrepanță între declarațiile unor politicieni britanici privind accesul românilor la beneficiile sociale din Marea Britanie având în vedere că, în 2012, doar 324 de copii români au cerut ajutoare, dintr-un total de 40.000 de copii de imigranți, adică mai puțin de 1%. În cadrul vizitei de lucru efectuate la Londra, joi și vineri, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a discutat, printre altele, cu omologul britanic, William Hague, problema „abuzurilor” la dreptul la libera circulație în UE, informează Adevărul.

Autoritățile britanice știu „foarte bine” că România a progresat în ultimul an în materie de justiție, iar subiectul MCV nu a existat, în mod specific, pe agenda vizitei în Marea Britanie, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlățean, conform publicației Curierul Național.

Aflată la șefia organizației de femei a PSD încă din 2005, Rovana Plumb a fost validată, în unanimitate, prin vot deschis, de cele 1.000 de participante la Conferința Națională a Femeilor Social-Democrate, care are loc la Iași, relateazăEvenimentul Zilei. Ministrul Mediului Rovana Plumb ocupă, din 2012, și funcția de vicepreședinte a PEW Women, organizația de femei a socialiștilor europeni. În cadrul Conferinței de la Iași, Maria Lazăr a fost realeasă secretar general, nici ea neavând contracandidat, la fel ca și la conferința precedentă din 2010.

Bugetul de stat pentru 2014 va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie, când vor fi finalizate discuțiile cu delegații Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, urmând a fi adoptat de Guvern și trimis Parlamentului în prima săptămână din noiembrie, a declarat sâmbătă, la Botoșani, premierul Victor Ponta, citat de publicația Q Magazine.

Șeful Guvernului a inaugurat, sâmbătă, în localitatea Baisa, lucrările de modernizare a DN 29 Botoșani-Suceava, pe un tronson de 30 de kilometri, transmite Evenimentul Zilei. Victor Ponta a primit asigurări de la constructor că lucrările, în valoare de peste 68 de milioane de lei, vor fi gata în termen de un an.

România este pe primul loc în Europa în privința numărului de donatori în moarte cerebrală, în acest an fiind înregistrate peste 100 de astfel de cazuri, a anunțat, sâmbătă, șeful Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, Mihai Lucan, transmite România Liberă.

Coordonatorul național de transplant, Victor Zota, consideră că reorganizarea Agenției Naționale de Transplant (ANT), anunțată de ministrul Eugen Nicolăescu, ar trebui să însemne angajarea de oameni, în condițiile în care acum se lucrează cu cinci angajați, scrie Adevărul. Zota susține că „s-ar dori o reorganizare a ANT prin desființare”.

Aproximativ 70 de proprietari de terenuri și localnici de pe Valea Homorodului Mare au protestat, sâmbătă, față de construirea unei microhidrocentrale în stațiunea Băile Homorod, susținând că aceasta va distruge echilibrul ecologic și va afecta dezvoltarea turistică a zonei, relatează România Liberă.

România are angajamente luate față de Comisia Europeană în ceea ce privește depozitarea deșeurilor din cărbune și reducerea emisiilor de dioxid de sulf, dar cere amânări pentru că nu sunt bani, scrie Capital. Când vine vorba de investiții de mediu în ecologizarea zonelor distruse de exploatări sau în reducerea emisiilor de gaze poluante, România este codașa Europei. Problema este că nu am reușit nici să atragem fondurile europene destinate investițiilor de mediu.

Peste 40.000 de pelerini așteptau la coadă, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Simeon, rândul credincioșilor întinzându-se pe o lungime de aproximativ trei kilometri, relatează România Liberă.

Zebra care vineri a fost prezentată oficial ca fiind noul locatar al Grădinii Zoologice din Timișoara a murit după ce a evadat a doua oară din țarc și s-a aruncat într-un heleșteu, rănindu-l pe șeful Direcției de Mediu din Primărie, Adrian Bere, relatează Gândul.

1 comentariu

IngerAlbastru 13-10-2013 - 08:33

„reorganizarea Agenției Naționale de Transplant” de Poanta la Iasi imi inspira dezastru ca si in cazul firmei celelalte de cercetare … chiar ca e nevoie de influenta Sfintei Paraschiva si al Sfântului Simeon sa nu se intample nimic in directia asta ca e mai periculos intentia decat invazia tatarilor si al cazacilor!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult