Acasa Revista Presei Revista presei. După alegeri, 20 de zile decisive

Revista presei. După alegeri, 20 de zile decisive

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Preşedintele trebuie să încheie consultările cu partidele înainte de data la care Constituţia îl obligă să convoace noul Parlament.

vot

Revista presei. După alegeri, 20 de zile decisive (foto: ave13.blogspot.com)

România liberă: Cele 20 de zile decisive de după alegeri “Constituţia îl obligă pe preşedinte (art. 63, par. 3) să convoace noul Parlament în cel mult 20 de zile de la data alegerilor. În aceste 20 de zile au loc consultările dintre partidele parlamentare şi preşedinte în vederea desemnării prim-ministrului şi, de aceea, sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei configuraţii a majorităţii parlamentare”

eNaţional: Ponta: USL începe discuţiile cu UDMR pentru a forma o majoritate parlamentară. În urmatoarea perioadă, cine va ridica sabia, de sabie va muri ”Victor Ponta a anunţat duminică seara, după aflarea rezultatelor primelor exit poll-uri, care au indicat victoria USL în alegerile parlamentare, că a vorbit cu liderul UDMR, care i-a confirmat că «UDMR este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională»”

Bursa: Alegeri vulgare, aleşi triviali ”Este greu să te opui sloganului electoral «Băsescu o are mică», difuzat de site-ul România TV (preluat de toate site-urile care «se respectă»); obscenitate intenţionată, care stârneşte, nestapânit, măcar umbra unui zâmbet, înlesneşte critica asupra vulgarităţii deşănţate, dar criticul îşi atrage, implicit, acuza de ipocrizie – «Critici, dar râzi!»”

EvZ: 2012. CSOP: USL a câștigat cu 54,5%. Alianța Dreptei este pe locul doi – 19% ”USL pare să-şi fi ajudecat o victorie confortabilă la alegerile parlamentare de ieri. Toate exit-poll-urile făcute publice după închiderea urnelor arată că Uniunea a obţinut între 55 şi 57% din voturi, în timp ce principalul competitor, ARD este cotată cu un procent între 18 şi 21%, insuficient pentru a putea emite pretenţii la formarea viitorului guvern”

Adevărul: Majoritate USL ca pe vremea FSN. Avantajul, folosit pentru modificarea Constituţiei “USL are între 55 şi 57% în exit-poll-urile prezentate după alegerile parlamentare de ieri. Este cel mai mare scor obţinut de o formaţiune după FSN care a avut 66% la alegerile din 1990″

Curentul: Televiziunile anunță victoria USL, care a obținut peste 55%. ARD, în jur de 20%, UDMR la limita intrării în Parlament ”Cinci televiziuni (TVR, B1, Antena 3, Romania TV si Realitatea TV) au prezentat duminica seara, de la ora 21.00, rezultatele exit poll-urilor realizate la ieșirea de la urne, după ce alegerile parlamentare s-au încheiat. Rezultatele exit poll-urilor sunt însă afectate de numărul mare al aleatorilor care au refuzat să le spună operatorilor de sondaje cu cine au votat”

Curierul naţional: USL obţine peste 54% din voturi şi câştigă alegerile ”USL a câştigat detaşat alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit institutelor de sondare a opiniei publice CURS, CCSB şi CSOP. Conform rezultatelor CURS, USL a obţinut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 57,58% pentru Senat; potrivit CCSB, USL a obţinut 56,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 58,3% la Senat, iar CSOP creditează alianţa cu 54% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 55% pentru Senat.”

ZF: USL câştigă alegerile legislative. PD-L, erodat de anii de austeritate “USL a câştigat detaşat alegerile legis­lative aşa cum indicau, de altfel, sondajele din campanie şi va forma guvernul având o susţinere parlamentară extrem de confortabilă, de aproximativ 57%, ceea ce-i permite să guverneze fără niciun alt sprijin parlamentar”

Gândul: Numărătoare USL: PSD şi PNL au până acum 346 de mandate. Scor record în alegeri “”Am câştigat toate mandatele din 25 de judeţe, inclusiv Bucureşti”//” Dacă numărul de parlamentari va rămâne de 470, USL va avea 73,6%, iar dacă va fi de 520, va avea 66,5%// Elena Udrea şi-a anunţat victoria la Roman// Vasile Blaga riscă să nu intre în parlament”

Cronica română: Cum se atribuie mandatele de parlamentar ”Alegerile parlamentare de duminică s-au desfăşurat în 315 colegii uninominale pentru deputaţi şi 137 de colegii pentru senatori, iar procesul de alocare a mandatelor cuprinde două etape de repartizare – pe circumscripţie şi pe ţară – şi două etape de atribuire efectivă a mandatelor”

Puterea: Ungurii nu mai vor în Parlamentul României. Preşedintele Băsescu a făcut un apel disperat ca maghiarii să meargă la vot “Viscolul, care a adus un strat mare de zăpadă în mai multe judeţe, a readus pe tapet problema organizării alegerilor în plină iarnă. Cu toate acestea, prezenţa la vot a fost una destul de bună. În ciuda vrajbei dintre competitori, incidentele au fost minore”

3 comentarii

Europeanuul 10-12-2012 - 10:56

Ramane de vazut daca orgoliosul Basescu va ceda in fata electoratului care l-a votat pe Ponta in functie prim-ministru, Orice perioada prelungita fara o noua administratie ar descuraja pietele financiare si ar ridica intrebari despre modul in care Romania va obtine un nou acord cu FMI (actualul acord va expira la inceputul lui 2013).

digital 10-12-2012 - 13:24

doar în kapul unora ca tine,rămâne de văzut!
dacă tu ai pus problema așa,ca un neicanimeni ce ești,îți dai seama cum o va pune ,bă-șhit-ul tău?!
nici cu evidența în față nu renunțați,mă scursurilor!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-12-2012 - 15:08

TRATAMENT REVOLUȚIONAR împotriva CANCERULUI. Procedura care ar putea salva mii de vieți

Autor: Cristina Botezatu

Un nou tratament împotriva cancerului la sân ar putea revoluționa lumea medicală. Procedura dezvoltată de o firmă din Israel presupune înțeparea țesuturilor canceroase cu un ac răcit în azot lichid până la -170 de grade Celsius.

Procedura este efectuată în numai 15 minute, fără anestezie, transformând tumorile în niște bile de gheață.

De asemenea, tratamentul ar putea fi folosit într-o zi la tratarea bolilor de rinichi, prostată sau a cancerului de ficat.

Dacă tehnica va fi perfecționată, ar putea înlocui operațiile complicate în tratarea cancerului la sân, salvând astfel mii de vieți. Cercetătorii de la compania israeliană IceCure Medical au precizat că tehnologia va putea fi utilizată în cazul tumorilor cu dimensiuni până la o minge de golf.

Nota personala : In cazul cancerelor de prostata o echipa multidisciplinara a efectuat la I.O. Chiritescu din Cluj mai multe interventii folosind aceasta metoda. Putin dureroasa si cu procent de VINDECARE ridicat !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult