Acasa Revista Presei Revista presei după incendiul din Club Colectiv

Revista presei după incendiul din Club Colectiv

scris de Z.V.
5 afisari

Incendiul care a avut loc vineri seara în clubul Colectiv din București, reacțiile autorităților în urma tragicului eveniment, declararea de către Guvern a trei zile de doliu național, precum și solidaritatea românilor cu victimele tragediei, dar și mesajele primite din străinătate în legătură cu catastrofa sunt principalele subiecte ale zilei de 1 noiembrie.

explozie club colectivIncendiu în Club Colectiv. 27 de morți și 146 de răniți spitalizați, între care patru străini. 3 zile de doliu național.27 de morți și 184 de răniți dintre care 146 spitalizați, acesta este ultimul bilanț oficial al incendiului izbucnit vineri seară, în Club Colectiv din centrul Capitalei, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity, transmite Gândul. Raed Arafat a precizat că de la primirea apelulului la 112 și până s-a ajuns la fața locului a durat 11 minute. Guvernul a decretat trei zile de doliu național. Printre răniți se află și patru cetățeni străini: doi spanioli, un italian și un german.

Mărturiile celor care locuiesc lângă clubul Colectiv: „Când am ieșit afară, era ca la război! Curgeau pieile de pe ei!”.Hala „Pionierul”, unde funcționa clubul Colectiv, este înconjurată de câteva blocuri construite recent și de un șir de case dărăpănate, locuite, în mare parte, de cetățeni de etnie romă, relatează Adevărul. Au fost primii oameni care au sărit în ajutorul tinerilor scăpați din incendiul de la Clubul Colectiv. I-am găsit afară, ieșiți pe la porți, cu ochii cârpiți de nesomn și povestind ce au trăit cu o noapte în urmă. ‘Eram în casă, mă uitam la televizor, și odată am auzit niște urlete și salvările venind. Când am ieșit afară, era ca la război. Căzuți pe jos, săracii, arși din cap până-n picioare, curgeau pieile de pe ei’, spune nea Vasile, un om voinic, cu vocea bolovănoasă.

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare: „Mă cățăram pe cadavre și încercam să ies”. Medic: „Din 77 nu am mai văzut așa ceva”. Tragedia din Clubul Colectiv a produs momente de groază ce îi vor urmări probabil tot restul vieții pe cei care au supraviețuit, scrie Adevărul. Mărturiile participanților la eveniment oferă toate același tipar: flăcări care s-au răspândit rapid, o panică generală care a cuprins mulțimea și o busculadă masivă creată la ieșirea din local. La rândul lor, medicii care au acordat primele îngrijiri la fața locului sunt încă șocați de ceea ce au văzut.

Un jurnalist povestește tragedia din Club: „Probabil așa arată infernul”. Jurnalistul Costin Ștucan a povestit pe pagina sa de socializare mărturia cutremurătoare din iadul din club, conform Puterea. „Am fost acolo, dar n-am fost în stare să scot telefonul din buzunar. Am văzut paramedici făcându-i masaj cardiac cu rândul unui tânăr întins inert pe o targă, în timp ce prietena voia să-l aducă înapoi frecându-i disperată palma. Am văzut alți paramedici, și alții pompând mecanic cu palmele în sternul altor tineri care nu se vedeau. Am văzut băieți arși, tremurând în stare de șoc, fete plângând, asistente fugind dezorientate cu pungile de plasmă. Zeci de salvări, zeci de mașini de pompieri”, a scris Ștucan pe Facebook.

23 din cei 27 de morți în incendiul de la Colectiv au fost identificați. Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au identificat, până în prezent, 23 din cele 27 de persoane decedate în incendiul din Club Colectiv, una fiind recunoscută de părinți la Spitalul Universitar București, a declarat Abdo Salem, șef de secție la INML, potrivit Gândul. Abdo Salem, șeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul INML, a declarat că, sâmbătă, au fost identificate 23 de persoane din cele 26 care au fost aduse la INML „Mina Minovici”, în timp ce pentru alți trei nu s-a prezentat nimeni.

O femeie văduvă mamă a 5 copii, angajată la negru, printre persoanele moarte în incendiu. Femeia venise în locul unei colege care se simțea rău. O femeie văduvă, mamă a cinci copii, angajată la negru la clubul Colectiv și plătită cu 100 de lei pe zi, a murit în incendiul de vineri noapte, ea mergând la serviciu în locul unei colege, care o rugase să îi facă această favoare pentru că se simțea rău, scrie Gândul. Potrivit Digi Tv, printre cei care au murit în incendiul de vineri seară, soldat cu moartea a 27 de persoane și rănirea altor aproape 200, se numără și una dintre angajatele care se ocupau de curățenia localului.

Chitaristul trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea, a murit la spital. Adrian Rugină, toboșarul trupei Bucium a murit și el. Pentru trupa Goodbye to gravity trebuia să fie o lansare de album, însă s-a transformat într-un carnagiu, unul dintre componenții trupei pierzându-și viața, notează Economica.net. Vlad Țelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity nu a reușit să scape cu viață din carnagiul care a avut loc în clubul unde susținea un concert. După ce a fost resuscitat de echipele de medici care au ajuns la fața locului, iar apoi transportat la spital, Vlad Țelea a pierdut lupta cu moartea și s-a stins din viață.

Cine este patronul de la Colectiv Club, locul unde au murit 27 de tineri. Acesta începe să primească mesaje de la tineri revoltați: „Esti un nenorocit iresponsabil”. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Alin Anastasescu este fondatorul clubului și deține 47% din acțiunile societății Colectiv Club SRL alături de Paul Cătălin Gancea — 30% și Costin Mincu — 23%, informează Evenimentul Zilei. Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu menționează că este managing partner și co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultății de Arte.


Incendiu în Clubul Colectiv. Administratorul firmei care a izolat fonic tavanul clubului: „Le-am oferit varianta ignifugă, dar au ales ce era mai ieftin”. Un incendiu puternic care a ucis 27 de persoane și a băgat în spital 146 de persoane scoate la iveală probleme grave în ceea ce privește izolarea Clubului Colectiv din București, notează Adevărul. „Adevărul” a discutat cu reprezentanții firmei care s-a ocupat de tratamentul acustic al tavanului clubului. 27 de morți și 146 de răniți. Acesta era bilanțul groazei, sâmbătă dimineața, în ceea ce privește incendiul din Clubul Colectiv din București. Din primele date rezultă că, în urma unor efecte pirotehnice, ar fi luat foc un stâlp, apoi flăcările s-au extins pe tavan, care a ars ca o torță.

Scandalos. Primele rezultate ale anchetei din clubul Colectiv: „S-a folosit un singur extinctor”. Procurorii au început urmărirea penală pentru omor calificat și distrugere calificată. Ancheta procurorilor este în plină desfășurare, scrieEvenimentul Zilei. Criminaliștii au stat aproape 12 ore în interiorul clubului Colectiv, de unde au strâns probe. Procurorii nu au pus încă pe nimeni sub acuzare pentru producerea tragediei. Mai trebuie să studieze acte, inclusiv avizele de funcționare ale clubului, și să audieze martori. Tiberiu Nițu, procurorul general al României: „Este începută urmărirea penală cu privire la faptele de omor calificat și distrugere calificată, pentru început. Urmează să facem alte acte, să intrăm ca să facem cercetarea la fața locului, sunt experți înauntru”.

Parchetul General a preluat ancheta în cazul incendiului de la Clubul Colectiv. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat, sâmbătă dimineața, ancheta deschisă în cazul incendiului de la Clubul Colectiv, conform Capital. Rareș Stan, procurorul venit la locul incendiului de la clubul Colectiv din Capitală, a precizat, în cursul nopții, că la Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis deja un dosar penal, iar în cursul acestei zile, la sediul Institutului de Medicină Legală (IML), se va desfășura procedura de identificare a victimelor.

Parchet: Am stabilit care dintre victimele internate ale incendiului pot fi audiate. Procurorii au ridicat, sâmbătă, probe pentru a determina împrejurările în care s-a produs incendiul de la Colectiv, au examinat și identificat trupurile neînsuflețite ale victimelor și au verificat care sunt victimele spitalizate, stabilind care pot fi audiate, arată un comunicat al Parchetului, informează Ziarul Financiar. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) arată că sâmbătă s-a efectuat prima parte a cercetării la fața locului de către o echipă constituită din reprezentanți ai PICCJ — Secția de urmărire penală și criminalistică, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București — Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliției Române — Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialiști din cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și INSEMEX Petroșani.

Nebunie la centrele de transfuzii! Sute de români au stat la cozi să doneze sânge. Sute de oameni au donat sânge la Centrul de Transfuzie București după incendiul de aseară soldat cu 27 de morți și 146 de răniți, relatează Libertatea. Românii stau la cozi interminabile pentru a le sări semenilor în ajutor. Aproape 600 de persoane au venit să doneze sânge la Centrul de Transfuzie din Capitală pentru răniții în incendiul din clubul Colectiv. Centrul a fost deschis sâmbătă până la ora 15.00, însă închis duminică, iar donarea va fi reluată luni.

Raed Arafat: Incendiul din Clubul Colectiv este o catastrofă. Acolo am simțit limita sistemului. Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat a caracterizat tragedia din Clubul Colectiv din Capitală drept „un dezastru, o catastrofă cu un impact foarte mare, devastator”, conform Evenimentului Zilei. Arafat a fost profund impresionat de tabloul groazei pe care l-a găsit la locul incendiul, unde zeci de răniți erau resuscitați direct pe caldarâm. „Este un incident pe care noi îl caracterizăm drept un dezastru, o catastrofă, cu un impact foarte mare, devastator. Acolo simțim limita sistemului”, a declarat Raed Arafat.

Ultimele declarații ale lui Oprea: „În Colectiv erau între 300 și 500 de persoane, incinta are 425 de metri”. Aproape un metru pătrat. Acesta este spațiul pe care fiecare persoană din cele aflate aseară în clubul Colective îl avea la dispoziție, scrieLibertatea. La momentul tragediei, între 300 și 500 de oameni se aflau în incintă. La momentrul producerii tragediei, în club Colective se aflau între 300 și 500 de persoane, iar incinta are o suprafață de 425 de metri. Aceaste informații au fost date de către ministru Gabriel Oprea, în cadrul ultimei declarații.

Raed Arafat: „Nu există în momentul de față nici un document de autorizare a activității în clubul Colectiv”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că la nivelul ISU București nu figurează niciun document, nicio solicitare, pentru derularea activității care se desfășura la clubul Colectiv din Capitală, unde vineri seară s-a produs un incendiu în urma căruia au decedat 27 de persoane, iar alte circa 150 au fost rănite, conform Puterea. „La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, nu figurează la acest moment niciun document, nicio solicitare pentru autorizarea activității care se desfășura în locația respectivă”, a declarat Raed Arafat.

Primăria sectorului 4: Clubul, controlat „tematic” pe 21 octombrie. Primăria sectorului 4 a transmis, sâmbătă dimineața, că inspectorii din cadrul Direcției Inspecție și Control — Serviciul Inspecție Comercială au efectuat, pe 21 octombrie 2015, un control tematic la clubul Colectiv, unde 27 de oameni au murit, unde au constatat că societatea deține, în termen de valabilitate, Acordul de Funcționare, Autorizația de Funcționare și Contractul de locațiune, aplicând însă o amendă pentru că „societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar”, scrie Cotidianul.

Piedone, despre clubul unde a avut loc incendiul: A îndeplinit toate formele legale de funcționare. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat sâmbătă, că, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale de eliberare a acordului de funcționare a clubului unde s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, un incendiu puternic care s-a soldat cu 27 de morți și peste 180 de răniți, conform Economica.net. „Din punct de vedere al atribuțiilor pe care le are Primăria Sectorului 4, pentru emiterea acordului de funcționare avem la dosar îndeplinite toate formele legale de eliberarea acordului de funcționare”, a precizat Popescu.

Primarul Capitalei, despre autorizarea clubului Colectiv: Nu este de competența noastră. Primarul general al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat sâmbătă, în legătură cu incendiul de la Clubul Colectiv, soldat cu zeci de morți și răniți, că nu este de competența PMB să autorizeze astfel de localuri, ci a primăriior de sector, potrivit Jurnalului Național. „Nu autorizăm astfel de localuri pentru că nu este în competența noastră. Tot ceea ce înseamnă aviz de funcționare a unor astfel de societăți se emite de către primăriile de sector”, a susținut Ștefănel.

Marile cluburi din Capitală și-au suspendat evenimentele de sâmbătă seara în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la Colectiv. Marile cluburi din Capitală au decis să-și anuleze evenimentele programate pentru sâmbătă seara, anunță Curierul Național. Mare parte din localuri au transmis mesaje de condoleanțe victimelor pe paginile lor de socilaizare unde de altfel au și anunțat că petrecerile nu vor mai avea loc în semn de solidaritate pentru tragedia din clubul Colectiv.

După incendiul din Clubul Colectiv, balurile organizate de licee în cluburi au fost anulate de Inspectoratul Școlar. În urma incendiului de vineri seară din Clubul Colectiv, în care 27 de oameni și-au pierdut viața și alți aproximativ 180 au fost răniți, Inspectoratul Școlar al Capitaleia a hotărât să fie anulate toate balurile liceelor ce ar urma să aibă loc în cluburi, informează Curierul Național. Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Capitalei, a declarat că instituția a trimis o notă liceelor prin care să fie suspendate balurile care erau programate în perioada următoare în liceele din Capitală.

Marș în memoria victimelor din Colectiv, duminică, în Capitală. Internauții au anunțat, pe Facebook, organizarea unui marș, în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală, în care au murit 27 de oameni, iar alți 146 sunt internați în spital, potrivit România Liberă. Marșul va începe la ora 17.00, la Universitate.

Incendiul din Colectiv. Sectoarele 1 și 6 sunt primele în care încep controale dure asupra activității cluburilor. Primăriile Sectoarelor 1 și 6 au anunțat, sâmbătă, că vor începe controale dure asupra activității localurilor publice de pe teritoriul lor, informează România Liberă. Aceste acțiuni de inspecție urmează incendiului de vineri seară, de la Club Colectiv. „Acțiunile de control pe care noi le facem au mai mult un caracter preventiv. Vom face tot ceea ce ține de atribuțiile Poliției Locale pentru ca bucureștenii, în special tinerii, să-și petreacă timpul liber în condiții de siguranță în astfel de locații”, a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Primăria Capitalei asigură locurile de veci ale celor decedați în Colectiv și va suporta toate cheltuielile de înmormântare. Primăria Capitalei se va ocupa de locurile de veci ale celor 27 de persoane care au murit în tragedia din clubul Colectiv și, de asemnenea, va suporta toate cheltuielile de înmormântare, transmite Libertatea. Anunțul a fost făcut de către Primăria Capitalei, în cadrul unui comunicat. Familiie victimelor pot afla mai multe informații la numărul de telefon 0800.800.868.

Tragedia din Clubul Colectiv: Trei zile de doliu național în România. Guvernul a adoptat sâmbătă hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie sunt zile de doliu național pe teritoriul României, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morți și aproximativ 200 de răniți, majoritatea fiind internați, anunță Capital. La începutul ședinței de Guvern, Ponta le-a spus miniștrilor că regretă că se întâlnesc în ședință din cauza unei tragedii în care și-au pierdut viața mulți tineri. „Regret profund faptul că trebuie să ne întâlnim într-o ședință extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii, care a luat viața atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să îl acordăm cu toții familiilor și victimelor celor care au avut de suferit și vreau să vă rog, câteva secunde, să ținem o reculegere pentru cei care și-au pierdut viața”, a arătat premierul.

Președintele Iohannis solicită ca ancheta în cazul incendiului să fie desfășurată cu maximă eficiență. Președintele Klaus Iohannis a solicitat sâmbătă procurorului general Tiberiu Nițu, ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, și secretarului de stat Raed Arafat ca ancheta în cazul tragediei care s-a produs vineri noapte în București să se desfășoare cu maximă eficiență, fermitate și celeritate în aplicarea legii, scrie Jurnalul Național. Potrivit Administrației Prezidențiale, în cursul întrevederii care a avut loc sâmbătă, la Palatul Cotroceni, cu viceprim-ministrul Gabriel Oprea și secretarul de stat Raed Arafat, șefului statului i-au fost prezentate primele concluzii cu privire la consecințele evenimentului, măsurile întreprinse de autorități, mobilizarea forțelor implicate în operațiunile de salvare, precum și deciziile preconizate pentru perioada imediat următoare în vederea limitării efectelor tragediei.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat locul tragediei din Capitală. Președintele Klaus Iohannis a fost să viziteze locul tragediei din Capitală, unde a lăsat și un buchet de flori în gest comemorativ, conform Curierului Național. Acesta s-a declarat aproape de rudele victimelor și a precizat că a fost decretat doliu național pentru trei zile. „Am ținut să văd locul în care s-a petrecut tragedia de aseară și am ținut să las aici un buchet de flori și o lumânare. Dumnezeu să-i ierte pe cei decedați pe cei care au scăpat din tragedie și au ajuns la spital, le doresc sănătate, să aibă noroc și să scape repede și bine”, a spus Iohannis.

Iohannis, la spitalul Floreasca: Sunt revoltat că o asemenea tragedie a fost posibilă în mijlocul Bucureștiului. Președintele Klaus Iohannis, care a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, unde sunt internate o parte din victimele din Club Colectiv, s-a declarat revoltat că s-a putut întâmpla așa ceva în mijlocul Bucureștiului, spunând că are indicii că tragedia s-a produs din cauza ignorării legilor, potrivit Ziarului Financiar. „Sunt îndurerat și cutremurat, dar și revoltat că o astfel de tragedie de proporții s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureștiului. Atâția oameni tineri care au mers pur și simplu să se distreze au murit”, a spus președintele.

Măsura dictată de Ponta după tragedia din club. Premierul Victor Ponta a cerut, sâmbătă, autorităților competente ca în perioada următoare să demareze o verificare „la maximum prevăzut de lege” asupra condițiilor în care funcționează cluburile de pe întreg teritoriul țării, anunță Cotidianul. „Sigur, întotdeauna este bine să facem înainte lucrurile, dar cu atât mai mult în perioada imediat următoare, tot ceea ce ține de o verificare la maximum prevăzut de lege a îndeplinirii tuturor condițiilor a localurilor de acest gen”, a declarat premierul în cadrul ședinței de Guvern în care s-a decretat doliu național pentru trei zile pe întreg teritoriul României.

PNL și PSD își anulează acțiunile politice. După tragedia de vineri seară din Clubul Colectiv, PNL a anunțat anularea marșului de protest programat sâmbătă, iar PSD și-a anulat ședința BPN, informează Puterea. „Având în vedere tragedia petrecută în cursul serii de vineri, 30 octombrie 2015, în Capitală, organizarea marșului de protest anunțat a se desfășura începând cu ora 11.00 (de la Piața Victoriei/sediul Guvernului la sediul Ministerului Afacerilor Interne) a fost anulată”, a anunțat PNL.

Juncker, mesaj în urma tragediei din București. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis un mesaj de condoleanțe în legătură cu tragedia care a avut loc vineri seara într-un club din București, potrivit unui comunicat transmis presei, relatează Cotidianul. „Din partea Comisiei Europene, doresc să exprim condoleanțele mele familiilor și prietenilor victimelor accidentului tragic de aseară dintr-un club din București. Sunt foarte întristat să văd atâtea vieți tinere găsindu-și sfârșitul într-un mod atât de tragic”, se spune în comunicat.

Președinția, Guvernul și Parlamentul R. Moldova transmit condoleanțe în urma tragediei din București. Președintele, premierul interimar și președintele Parlamentului din Republica Moldova au transmis sâmbătă mesaje de condoleanțe pentru victimele incendiului produs vineri noaptea la Clubul Colectiv din București, scrie Ziarul Financiar. „Am aflat cu profundă durere despre tragedia produsă la București, în urma unui incendiu. Deplângem pierderile de vieți omenești și ne rugăm pentru însănătoșirea persoanelor rănite în acest accident îngrozitor”, a scris președintele moldovean Nicolae Timofti, într-un mesaj adresat omologului său român, Klaus Iohannis.

Presa internațională: România, în doliu după moartea a 27 de persoane într-un club. Agențiile de presă internaționale au consacrat spații ample tragediei de la București. Titluri precum „România este în doliu” sau „Cântec despre moarte” prezintă relatări de la martori oculari, precum și reacțiile autorităților de la București, în urma incendiului de vineri seara de la clubul Colectiv, care a dus la moartea a 27 de persoane și rănirea altor 147, potrivit unui bilanț provizoriu, transmite Jurnalul Național. „România este în doliu după teribilul incendiu care a avut loc vineri seara într-un club din București, incendiu soldat cu 27 de morți și aproape 200 de răniți. În fața acestei tragedii, cea mai gravă de acest gen din capitala română, guvernul a anunțat doliu național de trei zile”, începând de sâmbătă, relatează AFP.

129 de refugiați, descoperiți într-un camion ce se îndrepta spre România. Un număr de 129 de migranți au fost descoperiți sâmbătă la un punct de trecere a frontierei dintre Turcia și Bulgaria într-un camion frigorific ce avea ca destinație România, a anunțat Ministerul bulgar de Interne, menționând totodată că, în urma unei vaste operațiuni desfășurate cu o zi în urmă, pe tot cuprinsul țării au fost arestați 495 de imigranți clandestini și 16 traficanți, informează România Liberă. Cei 129 de imigranți ilegali, dintre care 38 sunt bărbați, 33 femei și 58 copii, toți susținând că sunt sirieni, erau ascunși în spatele unor baxuri cu apă aflate în camion.

Cele mai mari patru bănci elene trebuie recapitalizate cu 14,4 miliarde euro. Cele mai mari patru bănci din Grecia, National Bank of Greece (NBG), Piraeus Bank, Eurobank Ergasias și Alpha Bank, toate cu operațiuni și în țara noastră, au nevoie de capital suplimentar de 14,4 miliarde euro, arată testele de stres derulate de Banca Centrală Europeană (BCE), potrivit Bursa. În România, Eurobank controlează Bancpost, National Bank of Greece deține Banca Românească, iar Piraeus Bank și Alpha Bank au operațiuni sub brand propriu.

Doliu național în România. Meciurile din weekend, din mai multe sporturi, se dispută la presiunile făcute de cluburile oaspete. Moment de reculegere și banderole negre. Ieri seară, în clubul colectiv din București, a avut loc o tragedie și mai mulți tineri au murit sau au ajuns în stare gravă la spital, ca urmare a unui incediu, scrie Gazeta Sporturilor. Surse GSP spun că meciurile programate în acest weekend în diferite sporturi se vor juca la presiunea cluburilor care au făcut diverse deplasări pînă în orașele adversarelor și care nu au vrut să amîne partidele. Inițial, federațiile au anunțat că nu se vor disputa meciuri, însă au fost nevoite să schimbe decizia după ce echipele oaspete s-au plîns că au făcut deplasarea și că au suportat costurile legate de disputarea partidelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult