Acasa Revista Presei Revista presei. E vremea decontului la votul pro-USL

Revista presei. E vremea decontului la votul pro-USL

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

CurentulUSL: Ne-ați votat, acum plătiți! „Cei care au crezut că odată cu victoria USL vor curge în România râuri de lapte și miere, asezonate cu creșteri de salarii , pensii și reduceri de taxe s-au înșelat amarnic, iar realitatea dură i-a trezit din vis la două zile după ce au pus ștampila pe alianța aflată la guvernare”

Curierul naţionalAusteritatea – acum şi în varianta 2013 „Guvernul a aprobat ieri majorarea cu 16,05% a taxelor şi impozitelor locale, proiect elaborat în primăvară şi modificat în octombrie. Anul viitor se vor plafona cheltuielile cu personalul la toate instituţiile bugetare, mai puţin cele din domeniile sanitar şi educaţional. Bugetarii vor fi lipsiţi de orice formă de bonusuri, iar măsurile reparatorii precum returnarea taxei auto vor fi posibile abia după aprobarea bugetului”

GândulCum a negociat UDMR miercuri seara intrarea la guvernare. Ponta vrea, dar mai are un singur obstacol: Crin Antonescu „Victor Ponta a încercat miercuri seara să bată palma cu UDMR pentru o guvernare comună, însă s-a lovit de opoziţia lui Crin Antonescu şi a lui Daniel Constantin (PC). La negocierile care au avut loc la Palatul Parlamentului, Antonescu s-a opus categoric guvernării comune: «Cooptarea UDMR nu este oportună»”

Cronica românăGeoană: Ambiţia mea este să desemnez premieri, nu să fiu desemnat „Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că “ambiţia” sa este să desemneze prim-miniştri, şi nu să fie desemnat premier.  Proaspăt ales senator de Dăbuleni, Geoană a infirmat zvonurile că ar fi negociat preluarea funcţiei de prim-ministru”

EvZDe ce au cântat Ponta şi Antonescu aria trădării „Mircea Geoană nu vrea să-i submineze poziţia premierului, ci pe cea a prezidenţiabilului USL pentru 2014”

PutereaMiniştrii USL II „Negocierile în cadrul USL, pentru formarea Guvernului Ponta 2, sunt în plină desfăşurare, chiar dacă, până acum, preşedintele Traian Băsescu nu a dat un mandat pentru alcătuirea noului Executiv. Structura discutată în interiorul USL este mult diferită faţă de actualul Guvern, rezultând mai multe ministere”

ZFMediul de afaceri cere simplificarea guvernului, nu mai mulţi miniştri şi mai multe ministere „Uniunea Social Liberală, care a câştigat detaşat alegerile, propune un guvern mamut, cu 22 de miniştri, stârnind indignarea oamenilor de afaceri şi a analiştilor care cer simplificarea aparatului guvernamental, reducerea birocraţiei şi a costurilor şi creşterea eficienţei”

AdevărulCei 118 nepoftiţi din Parlamentul României. Vedetele politice care au intrat în Legislativ pe mandate suplimentare „Parlamentul de la Bucureşti va avea 588 de parlamentari, faţă de 470 de locuri cât are în prezent. Şi aceasta pentru că 118 senatori şi deputaţi au intrat în Legislativ primind mandate suplimentare. Dintre aceştia 61 provin de la PPDD, 55 de la ARD, iar câte unul de la USL şi UDMR”

România liberăAproximativ 40% dintre noii parlamentari au făcut parte şi din legislatura trecută. Cine va conduce România în următorii patru ani. Câţi dintre politicienii pătaţi au primit un nou mandat „Noul Parlament al României va conţine în proporţie de 60% politicieni aflaţi la primul mandat. Alături de ei regăsim însă şi senatori şi deputaţi care s-au făcut remarcaţi în legislatura trecută pentru traseism, dosarele penale sau conflictele de interese în care au fost implicaţi”

BursaPrima măsură de după alegeri. Guvernul dă liber la creşterea taxelor locale „Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, ordonanţa de urgenţă care permite actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei. Astfel, autorităţile locale pot să majoreze impozitele şi taxele care ţin de competenţa lor, precum şi alte taxe asimilate acestora şi amenzile aplicabile, cu 16,05%”

eNaţionalDNA îl încoronează „Regina” pe Vasile Blaga! „După ce suspiciunile despre implicarea fostului ministru de Interne în sistemul piramidal de colectare a şpăgilor în Vămi şi Poliţia de Frontieră au fost ţinute la fezandat o vreme, acum procurorii anticorupţie au accelerat cercetările”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult