Acasa Revista Presei Revista Presei. Elena Udrea este DNAbilă sau nu?

Revista Presei. Elena Udrea este DNAbilă sau nu?

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Elena Udrea a fost chemată la DNA, să dea cu subsemnatul pentru manevrele penale ale vechiului ei susţinător, Gheorghe “Pinalti” Ştefan, primar de Piatra Neamţ, în a cărei circumscripţie Elena Udrea a şi fost cu onor şi glorie aleasă pe 9 decembrie 2012.

Revista Presei. Elena Udrea este DNAbilă sau nu? (foto:portalsm.ro)

Revista Presei. Elena Udrea este DNAbilă sau nu? (foto:portalsm.ro)

Sunt mai multe ciudăţenii în declaraţia sa de la ieşirea din sediul DNA. Nu a fost întrebată decât cum îşi explică. Atât. Cum îşi explică faptul că a fost audiată la DNA în calitate de martor, cum arată Gândul, exact când mai sunt două zile până începe campania electorală. Mingea ridicată la fileu a fost plesnită de Elena Udrea necruţător: “Nu cred în coincidenţe!”. Consemnarea aparţine Mediafax.

Doar nu a spus Traian Băsescu că Elena Udrea va muşca din duşman puternic în campanie? Problema e că acum –  surpriză! – duşmanul pare a fi DNA. Se înţelege că Elena Udrea are o poate problemă, pentru că surse pendinte Elena Udrea afirmă că prezidenţiabila şi-ar fi tot dozat de vreo două săptămâni momentul mergerii la DNA: fusese deja chemată.

Foarte interesant este şi ce spune DNA despre Victor Ponta, conform EvZ: că în acest moment el nu are calitate de suspect sau inculpat. Atenţie: în acest moment. E bine de reţinut. Ofiţer de presă la DNA este fosta noastră colegă de la BBC, Livia Săplăcan, care ştie meserie.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele-marionetă al Senatului instalat de PSD, a plecat de la birou înainte ca solicitarea DNA, de avizare a începerii urmăririi penale a doi senatori, Ecaterina “Abramburica” Andronescu şi Şerban “Micky Şpagă” Mihăilescu, să ajungă la Senat, arată Puterea. Aşa că solicitarea DNA va primi un răspuns în 15 zile. Ce poate fi mai simplu şi clar? Să-şi pună piciorul în ghips.

Dacă vrei să furi, furi, chiar şi atunci când îţi zornăie la geam cătuşele. Şi chiar din fonduri europene, ştiind că va veni inevitabil peste tine OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă). Miza electorală este mai importantă. După acest principiu, Puterea ia fonduri europene ca să dea pomană electorală 6,6 milioane de pachete cu alimente, informează Curentul.

Evident, conform procedurilor europene, bani vor fi traşi de la buget, apoi (ar vrea ei), în trageri succesive, vor fi primiţi de la UE. Deja vedem o gaură serioasă la buget pentru anul viitor: 100 de milioane de euro.

Dar cum se explică faptul că Guvernul ia bani europeni pentru pomeni electorale, ştiind ce urmează, dar nu dă pomeni şi clienţilor politici drumari, să facă autostradă între Piteşti şi Sibiu? Pentru că, conform noului Master Plan pe Transporturi, această rută are statut de drum expres, aşa cum explică Adevărul.

Explicaţia ar putea fi că avem de-a face cu o subminare a economiei din partea cabinetului filorus. Despre subminare naţională, pe alte coordonate, însă tot referindu-se la Executiv, vorbeşte şi Moise Guran pe website-ul Biziday, care se referă la “crime de natură economică” şi la faptul că este nevoie de “o anchetă penală”.

Totuşi, există foarte mult tupeu la aceşti domni: din pix, susţine România liberă, ei făcut ca drumul expres al lui Dragnea, pe ruta Bucureşti – Alexandria, va fi la fel de rentabil ca tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov. Poate la fel de puţin rentabil. Ne îndoim totuşi că la Alexandria până în 2020 va apărea o conurbaţie metropolitană hiperdezvoltată economic multilateral ca verticala Bucureşti – Ploieşti – Braşov.

Închidem cu una scurtă despre jocurile Rusiei, care încearcă în continuare, afirmă Curierul naţional, să şantajeze UE că nu mai dă României acea cantitate de gaz pe care România poate să o exporte în Ucraina, pentru că-i prisoseşte. Acum, şantajul cu ambiguităţi s-a mutat între Malginov, ambasadorul Rusiei, şi Departamentul pentru Energie din Guvern.

 StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult