Acasa Revista Presei Revista presei. Epopeea urnei cu cenuşa lui Nyirö József

Revista presei. Epopeea urnei cu cenuşa lui Nyirö József

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

EvZ: Operaţiunea “Opriţi urna!” ”O ceremonie de reînhumare a devenit un episod de-a dreptul comic, chiar dacă evenimentul în sine mustea de atitudini naţionaliste.

Ramasitele lui Jozsef Nyiro

foto: kronika.ro

Cenuşa scriitorului maghiar Nyirö József, ba a fost, ba nu a fost în urnă, aşa că ancheta Poliţiei a rămas în aer”

Romania libera: Andrei Marga: Suspendarea lui Traian Băsescu ar avea efecte benefice “Ministrul de Externe, liberalul Andrei Marga (66 de ani), este de părere că pentru România „va fi cu atât mai bine” cu cât va ajunge mai repede Crin Antonescu preşedinte. Andrei Marga spune că nu-l admiră pe Vladimir Putin şi că nu l-a avertizat nimeni asupra faptului că Vladimir Filipov, căruia i-a oferit şi titlul de Doctor Honoris Causa, ar fi fost colonel GRU. Ministrul de Externe declară că oficialii americani pe care i-a întâlnit nu i-au reproşat faptul că în programul de guvernare există un moratoriu împotriva firmei Chevron”

Curentul: Ponta, primul tun: 700 miliarde lei vechi! ”Premierul Victor Ponta s-a dezlănțuit sâmbătă, cu inconștiența specifică vârstei și a clanului mafiot din care face parte, camarila Grivco, împotriva unor lideri PDL din Moldova, pe care i-a acuzat că sunt hoți”

Puterea: Legături periculoase pe axa Cocean – LPF – FRF ”De aproape un an, Adrian Mititelu, Vlad Roşca și Mircea Moise au devenit cele mai mari coșmaruri ale șefilor din fotbalul românesc. Lunar, aceștia prezintă noi dovezi în războiul lor cu LPF și FRF, declanșat în urma dezafilierii Universității Craiova”

Gandul: Gimnastul Flavius Koczi, campion european la sărituri “Gimnastul român Flavius Koczi a cucerit, duminică, medalia de aur în proba de sărituri de la Campionatele Europene de la Montpellier (Franţa), cu un punctaj de 16.116″

Adevarul: Cristian Mungiu a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes. Actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, premiate pentru interpretare ”Regizorul român Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, duminică, la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul “După dealuri”, catalogat de presa de specialitate şi ca un favorit la un al doilea Palme d’Or pentru autorul său”

Bursa: Falimentul Spaniei, treptat şi apoi dintr-o dată “Spania atrage tot mai mult luminile rampei, în condiţiile în care guvernul de la Madrid se confruntă cu o trilemă. Ce să salveze mai întâi, sistemul bancar sau regiunile şi cum poate să facă asta în timp ce propria solvabilitate este iluzorie?”

Curierul national: Germania nu este dispusă să susţină la nesfârşit sacul fără fund al Greciei ”Răbdarea nemţilor faţă de statul elen se apropie de sfârşit, după ce Germania a declarat că va sprijini Grecia, dar se şteaptă ca autorităţile elene să îşi respecte obligaţiile. Costul ieşirii Greciei din zona euro ar fi greu de controlat şi ar depăşi probabil suma de 1.000 de miliarde de euro estimată anterior de Institutul pentru Finanţe Internaţionale”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult