Acasa Revista Presei Revista Presei. Evenimentele de Ziua Națională a României

Revista Presei. Evenimentele de Ziua Națională a României

scris de Z.V.
2 afisari

Zeci de mii de oameni au ieșit luni în stradă pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

Revista Presei. Evenimentele de Ziua Națională a României (foto:curierulnational.ro)

Revista Presei. Evenimentele de Ziua Națională a României (foto:curierulnational.ro)

Înfruntând prima zi de iarnă, cu gerul și ninsorile aferente, zeci de mii de români și-au început Ziua Națională în forță: la tradiționalele parade militare, din București și din țară, urmate de nu mai puțin tradiționala mâncare de popotă — fasole cu cârnați, transmite Puterea.

Președintele Traian Băsescu a organizat, în această seară, la Cotroceni, în Sala Unirii ultima recepție cu prilejul Zilei Naționale a României, relatează Evenimentul Zilei. El a spus că, pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile, iar politicienii care nu vor înțelege ce vor românii vor fi „spulberați’ de popor peste câțiva ani.

Cele trei partide considerate proeuropene de la Chișinău, PLDM, PDM și PL, au obținut, în urma alegerilor legislative, numărul de mandate necesare pentru a continua o guvernare proeuropeană a Republicii Moldova, transmite Gândul. În ciuda bucuriei afișate în public, liderii formațiunilor nu au, însă, motive de deschis șampania. PSRM, partid naționalist desprins din Partidul Comunist, s-a clasat pe prima poziție, cu aproape 21% din voturi după centralizarea a 98% din buletine.

Delegația Fondului Monetar Internațional vine marți la București pentru a afla de la Executivul român cum se va încadra în 2015 într-un deficit bugetar drastic de mic, 1,4% din PIB, respectându-și în același timp și promisiunile electorale din 2014. Premierul Victor Ponta și ceilalți oficiali de la Palatul Victoria, care până acum au vorbit în termeni evazivi despre bugetul de stat pe 2015, ajung începând de astăzi la momentul adevărului, notează Adevărul.

Cursul uriaș care a fost stabilit în mod absolut artificial pentru calcularea accizei aferente anului viitor, de 4,74 lei/euro, cel mai mare din ultimii 10 ani (ireal, mai mare decât recordul din luna august 2012 — 4,64 lei/euro), va avea efecte negative asupra tuturor companiilor și consumatorilor, scrie Curierul Național.

Bănci precum Banca Comercială Română, BRD Société Générale sau Banca Transilvania ar putea raporta de anul viitor direct la Frankfurt, dacă BCE va decide că acestea au importanța sistemică pentru a fi supravegheate precum marile bănci europene. Lista instituțiilor care se pot califica pentru aceasta va fi stabilită în zilele următoare, informează publicația Capital.

Rușii de la Gazprom renunță la South Stream, titrează Q Magazine. Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anunțat luni că a pus cruce proiectului de gazoduct South Stream, după ce președintele rus Vladimir Putin vorbise anterior de obstacolele ridicate de Uniunea Europeană împotriva realizării acestui proiect.

Vânzările de medicamente generice, care reprezintă 28% din piața totală a pastilelor, au atins 3,3 miliarde de lei în primele nouă luni ale acestui an, cea mai mare pondere având-o produsele care se eliberează pe bază de prescripție medicală, acestea reprezentând peste 60% din piață, informează Ziarul Financiar.

Șapte portrete regale, de mari dimensiuni, reprezentându-i pe regina Maria și regele Ferdinand, au făcut obiectul unei expoziții senzaționale la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia: ‘Comoara regăsită: Portretele Regale de la Alba Iulia’. O poveste ca din documentarele pe care le privești cu sufletul la gură: opere de artă dispărute din motive politice, la 1948, uitate, apoi regăsite, în 2013, printr-o întâmplare fericită, scrie Jurnalul Național.

În anul 1876, un bucureștean și-a imortalizat familia, soția și copilul, pe propriul său corp. Este o poveste de iubire, reconstituită de specialiștii care au studiat acest tatuaj, cel mai vechi din România, scrie Libertatea. Acesta va fi expus, alături de alte 19 obiecte de medicină legală, de marți până pe 30 aprilie 2015, la parterul Muzeului Municipiului București.

La împlinirea a 83 de ani de la moartea poetului național tătar Mehmet Niyazi, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a organizat sâmbătă, la Medgidia, o amplă acțiune în cadrul căreia a fost evocată personalitatea poetului, relatează România Liberă.

RCM Universitatea de Vest Timișoara a câștigat duminică Cupa României trecând în finală, pe Cluj Arena, de campioana Știința Baia Mare, scor 24-19, informează Gazeta Sporturilor. Bănățenii au salvat astfel sezonul după ce, în campionat, în urma „scandalului legitimațiilor”, au fost eliminați în semifinale de Farul Constanța.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult