Acasa Revista Presei Revista presei. Excluderi în USR noaptea, ca hoţii

Revista presei. Excluderi în USR noaptea, ca hoţii

scris de Z.V.
81 Afisari

Excluderi în USR noaptea, ca hoţii. Val de plecări din partid. Barna, din nou contestat. Mesajul „Vă vedem“, postat în semn de protest. Biroul Naţional al USR a decis, în miez de noapte, cu 13 voturi pentru, să o excludă din partid pe Oli Ardelean, membru al organizaţiei Ilfov, pe motiv că a adus prejudicii de imagine partidului, susţin surse din partid pentru Adevărul. Concret, Oli Ardelean a postat pe Facebook un mesaj în care s-a îndoit că toate semnăturile din campania Fără penali în funcţii publice au fost reale.

Profesor universitar doctor chirurg şi docent, cercetătoarea Raluca Turcan. Să nu vă grăbiţi să vă programaţi la chirurgul Raluca Turcan! Este o glumă. Mai corect spus, o ironie. Doamna nu operează decât în Parlament şi pe la PNL şi, foarte rar, pe la Cotroceni. Nu ştie o iotă de chirurgie, nici de medicină, chiar dacă, mai nou, doamna se arată ca fiind noua fluierice de comandă şi arbitraj guvernamental în domeniul sănătăţii, scrie Cornel Nistorescu în Cotidianul.

În ce condiţii va depune PSD moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. „Asumarea asta ridicolă arată că este un gest politicianist şi nu avea rost să depunem moţiune de cenzură pentru a provoca o dezbatere pe ceva ce este deja în dezbatere. Dacă nu erau legile astea deja în dezbatere, alta era discuţia. Este o impostură, oricum (…)”, a declarat senatorul Şerban Nicolae, publică Evenimentul Zilei.

Orban reacţionează: Nu mă tem de nicio moţiune de cenzură. PSD să tacă cel puţin 5 ani pe orice temă de justiţie. Ludovic Orban a declarat că nu îi este teamă de o moţiune de cenzură. Premierul a precizat că dacă ar fi în locul PSD nu ar vorbi cel puţin cinci ani pe orice temă care are legătură cu justiţia, în contextul în care social-democraţii au modificat legile justiţiei, precizează Gândul.

Ludovic Orban cere aplicarea principiului contributivităţii la pensiile magistraţilor: S-au baricadat cu decizia Curţii Constituţionale şi nu este corect. „Decizia politică a Partidului Naţional Liberal este foarte clară, noi susţinem principiul contributivităţii ca principiul care trebuie să stea la baza calculului pensiilor şi susţinem ca sistem de pensii diferenţiat pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, a precizat Ludovic Orban, notează Hotnews.ro.

Nicuşor Dan, despre candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei: „Vor fi dezbateri preliminare între candidaţi”. Nicuşor Dan a spus cum va fi ales candidatul USR-PLUS la Primăria Capitalei. Întrebat dacă a discutat cu cei de la PNL pentru a-i oferi sprijinul, acesta a mai spus: „Am avut discuţii, tatonări. Când va exista un răspuns definitiv, îl veţi afla. Momentan sunt discuţii”, potrivit Jurnalul.ro.

Ion Iliescu: Este momentul să încetăm să căutăm vinovaţi în Decembrie 1989. „Binele este operă colectivă, aşa cum Revoluţia şi schimbările care au însoţit-o au fost operă colectivă. Este momentul să încetăm să căutăm vinovaţi în orice situaţie în care este nevoie de soluţii. Să ne asumăm responsabilităţi, ca nişte cetăţeni conştienţi de drepturile, libertăţile şi obligaţiile noastre”, a scris fostul preşedinte Ion Iliescu pe blogul său personal, potrivit România Liberă.

Iubita lui Dragnea cere 2,1 milioane de dolari pentru un bebeluş: Şi eu am avut în copilărie o problemă rară. Irina Tănase, iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea, s-a filmat pe contul de Instagram şi a transmis un mesaj umanitar de strângere de fonduri pentru un bebeluş român care suferă de o boală genetică şi care are nevoie de peste două milioane de dolari pentru vaccinul care îi salvează viaţa, menţionează Stiripesurse.ro.

Reacţia lui Iohannis, dupa ce S&P a revizuit la negativ perspectiva Romaniei. Revizuirea perspectivei Romaniei de la stabil la negativ, de către agenţia de rating Standard & Poor’s, este cauzată de guvernarea PSD, afirmă preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar care a apărut motivat de cheltuiala excesivă şi de bugetul prost făcut de guvernul anterior, scrie Ziare.com.

Cine pierde din scăderea ratingului de ţară? Puterea de cumpărare a companiilor şi populaţiei scade, iar economiile în lei se deteriorează. „După înrăutăţirea perspective de rating există riscul ca anul viitor să asistăm şi la o retrogradare a rating-ului la BB+, ceea ce ne-ar plasa în categoria junk, adică nerecomandat pentru investiţii”, a declarat Adrian Codîrlaşu, preşedinte CFA România, potrivit Economica.net.

Trezoreria va menţine buffer-ul Guvernului la o valoare care acoperă necesităţile brute de finanţare şi refinanţarea datoriei pe 4 luni. Trezoreria va menţine rezerva financiară în valută, aşa-numitul buffer, la o valoare echivalentă care acoperă necesităţile brute de finanţare, determinate de deficitul bugetar şi refinanţarea datoriei publice pentru circa 4 luni, se arată în strategia fiscal-bugetară 2020-2022 a Guvernului Orban, publică Ziarul Financiar.

Academia Română: Şcoala nu trebuie redusă la o instituţie de prestări de servicii. ”(…) Academia Română este gata să colaboreze cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru găsirea celor mai bune soluţii aplicabile şcolii româneşti. Convingerea noastră-aidoma mesajului din motto-ul pus la intrarea unui faimoase universităţi-este că o naţiune nu moare în urma atacurilor cu rachete balistice intercontinentale, ci în urma distrugerii sistemului ei de învăţământ, de educaţie în general (…)”. Documentul este semnat de: acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei, acad. Bogdan Simionescu, acad. Victor Spinei, acad. Răzvan Theodorescu, acad. Victor Voicu şi acad. Ioan Dumitrache, menţionează Qmagazine.

Federaţia din Turcia a reacţionat după gesturile deplasate făcute de Marius Şumudică! Pedeapsa primită de antrenorul român. Comisia de Disciplină a Federaţiei din Turcia a analizat astăzi cazul şi a decis: „Marius Şumudică, managerul tehnic al lui Gaziantep, va fi pedepsit cu interdicţia de a intrat în vestiarul echipei pentru următorul meci şi cu o amendă de 13.000 de lire turceşti, scrie Gsp.ro.

Primarul Tudorache debordează de siguranţă: “Mircea Lucescu începe activitatea la Rapid pe 13 ianuarie. Vă va spune el în ce funcţie”. Primarul Sectorului 1 şi patronul neoficial al Rapidului, Dan Tudorache, spune că a ajuns la un acord cu Mircea Lucescu referitor la implicarea acestuia la Rapid. Edilul afirmase cu aceeaşi siguranţă şi în urmă cu aproape două săptămâni că l-a convins pe “Il Luce” să revină în fotbalul românesc, precizează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult