Acasa Revista Presei Revista presei. Falimentul Bucureștiului

Revista presei. Falimentul Bucureștiului

scris de Z.V.
53 afisari

Cristian Preda spune că preşedintele ar trebui să desemneze comisarul european din partea României, după consultarea partidelor. „De ce s-ar pronunţa doar pesediştii în chestiunea comisarului? PNL, care a câştigat scrutinul, e îndreptăţit să exprime o poziţie. La fel, Alianţa 2020”, afirmă Cristian Preda, care este membru PLUS, relatează Adevărul.

Ar putea urma adevăratul „faliment” al Bucureştiului: Primăriei i se vor cere în instanţă 3,7 miliarde de lei, acum se numesc avocaţii. Primarul general al Bucureştiului a vorbit despre „falimentul nedeclarat” al oraşului pentru că nu a avut cu ce plăti câteva sute de milioane de lei, subvenţie restantă la căldură, nevoită fiind să ia un credit pe 20 de ani în acest scop. Însă aceasta este doar problema mică. Cea mare este că i se vor cere, tot în contul datoriilor neplătite pentru agent termic, nu mai puţin de 3,7 miliarde de lei, în instanţă, potrivit Economica.net.

Rareş Bogdan anunţă singura soluţie pentru evitarea colapsului. Situaţia este dramatică. ”Decizia PAS şi a Platformei DA din blocul ACUM de a-şi asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost uşoară, dar Maia Sandu şi Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creşterii instabilităţii politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-şi pune ţara mai presus de politicianism (…)”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit Evenimentului Zilei.

PSD discută în BPN despre pregătirile pentru Congres şi propunerile de vicepremieri. Biroul Permanent Naţional al PSD are şedinţă la sediul din Kiseleff. Social-democraţii vor discuta despre pregătirea Congresului extraordinar şi noile propuneri de vicepremieri, Eugen Teodorovici şi Ştefan Radu Oprea fiind printre variante, titrează Gândul.

Leş anunţă că Ministerul Apărării vrea să preia cimitirul de la Valea Uzului / Borboly: Soluţia nu e naţionalizarea, ci respectarea legii. La o zi după ce premierul Dăncilă a propus preluarea de către Ministerul Apărării a cimitirului de la Valea Uzului, unde au avut loc scene extrem de tensionate între români şi maghiari de Ziua Eroilor, ministrul Apărării, Gabriel Leş, anunţă că pregăteşte un memorandum în acest sens. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, susţine însă că soluţia nu e naţionalizarea, ci respectarea legii, scrie Hotnews.ro
Radu Tudor: „Guvernul nu cade. Interesul lui Klaus Iohannis este ca acest guvern să rămână până la alegerile prezidenţiale”. Jurnalistul Radu Tudor a precizat că Victor Ponta, chiar şi cu abilitatea sa de dovedită de politician, nu va reuşi să smulgă 40 de voturi necesare trecerii moţiunii de cenzură din Parlament. În opinia sa, actualul guvern condus de Viorica Dăncilă va rămâne la putere prin complicitatea Opoziţiei şi a preşedintelui în funcţie, Klaus Iohannis, titrează Jurnalul.ro.

Efectele conflictului din Valea Uzului. Incidentele din Valea Uzului tensionează relaţia dintre România şi Ungaria. Oficialii maghiari îi acuză pe români de ”vandalism”, deşi Jandarmeria a anunţat că nu s-au înregistrat violenţe. Premierul Viorica Dăncilă „ia în calcul preluarea administrării de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale-Valea Uzului şi consacrarea statutului de cimitir internaţional, având în vedere faptul că în această necropolă sunt înhumaţi militari de mai multe naţionalităţi, notează România Liberă.

Alexandru Cumpănaşu: ”Plahotniuc riscă să fugă cu elicopterul precum Ceauşescu”. Preşedintele CNMR spune că Vladimir Plahotniuc se bucură de susţinere din marile capitale care au interese la Chişinău, contrare intereselor cetăţenilor moldoveni. În acest sens, Alexandru Cumpănaşu îi avertizează pe susţinătorii lui Plahotniuc să renunţe la interesele pe care le au şi care sunt nocive pentru Chişinău şi să lase Moldova să-şi urmeze evoluţia spre democraţie, potrivit Ştiripesurse.ro.

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a fost star pentru o zi la G20: Investiţiile în infrastructură depind de managementul datoriei publice. În acest context, ministrul Eugen Teodorovici a reamintit sprijinul puternic al UE pentru implicarea G20 în problematica sustenabilităţii şi transparenţei datoriei din ţările cu venit redus (low income countries), un rol important în acest domeniu revenind şi FMI, Băncii Mondiale, Institutului Internaţional pentru Finanţe şi ţărilor cu venit redus care s-au angajat să implementeze Liniile Directoare G20 pentru Finanţare Sustenabilă, publică Ziarul Financiar.

Nu competiţie electorală, ci război hibrid. Alegerile europarlamentare din România au surprins prin rezultatele lor. Un politolog american mi-a comunicat sub acoperirea anonimatului concluzia sa (împărtăşită pare-se de administraţia Trump) asupra alegerilor europarlamentare din România: „În aceste alegeri s-a înregistrat o victorie totală a Germaniei”. Prin resursele sale naturale, dimensiunea pieţei şi poziţia geostrategică România este nu numai un punct de interes, ci şi un câmp de luptă pentru actorii regionali şi globali, scrie Alex Stănilă în QMagazine.ro.

Malta-România / Ion Crăciunescu l-a luat la întrebări pe Cosmin Contra: „Ce caută acest fotbalist la naţională? Avem şi noi dreptul să ştim”. Fostul arbitru Ion Crăciunescu a fost iritat de conferinţa de presă a lui Cosmin Contra, în care selecţionerul a spus că „nimeni nu e abilitat să-şi dea cu părerea despre jucătorii naţionalei dacă nu are un contact direct cu ei la naţională”. ”Selecţionerul trebuie să aibă nişte criterii când face selecţia, pe care să le facă publice: jucătorii să joace la echipa de club, să fie la un anumit nivel valoric, să joace la naţională. Avem noi aşa ceva?”, a spus Ion Crăciunescu, titrează Gsp.ro.

Dimciu Halep, vărul Simonei, a câştigat Supercupa României U19! A marcat în finala cu CFR Cluj! Dimciu Halep, vărul Simonei, a câştigat Supercupa României U19 în ziua în care jucătoarea de tenis de 27 de ani ar fi trebuit să joace finala de la Roland Garros 2019. De altfel, anul trecut, familia Halep a trăit o bucurie imensă pe 9 iunie 2018, când fostul lider mondial triumfa la turneul din capitala Franţei, iar vărul ei câştiga Supercupa României U19 cu Viitorul pentru prima dată, informează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS