Acasa Revista Presei Revista presei. Fantoma ICA la Băneasa (strada Gârlei)

Revista presei. Fantoma ICA la Băneasa (strada Gârlei)

scris de Florin BUDESCU
20 afisari

 EvZ: Fantoma ICA bântuie nopţile senatorului Dan Voiculescu „Cazul privatizării dubioase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) este încă unul dintre dosarele de mare corupţie care au intrat în linie dreaptă. Judecătorii Înaltei de Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) trebuie să decidă dacă Dan Voiculescu se face vinovat de folosirea influenţei şi autorităţii date de calitateade preşedinte de partid, în scopul de a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv de spălare de bani”

Dan Voiculescu

Curentul: Liberalul Relu Fenechiu, agentul de influenţă din afacerea Palas, dat pe måna DNA  „Mai multe documente intrate în posesia noastră reconstituie traseul ilegal prin care o suprafaţă de teren din cadrul Ansamblului Palas din Iaşi a intrat în proprietatea liberalului Relu Fenechiu, cel care este acuzat că prin trafic de influenţă a impus şi susţinut în cadrul municipalităţii proiectul Palas

Romania libera: Una dintre firmele folosite în tentative de fraudă de la UCM Reşiţa, implicată şi în afacerea Rodipet. Drumul banilor. Legătura surprinzătoare Baaklini-Rodipet „O parte din banii fostei societăţi de stat Rodipet au ajuns într-o firmă-fantomă, suspectată de finanţarea unor grupuri de crimă organizată de origine arabă. La această concluzie au ajuns procurorii care anchetează implicarea afaceristului Said Baaklini în dosarul prăbuşirii Rodipet”

Curierul national: Băsescu: Renunțați la populism! „Orice populisme pot dezechilibra echilibrele macroeconomice şi ne-am bate joc de sacrificiile pe care le-au făcut românii în mod deosebit în 2010 şi 2011, prin cele ce au suferit ca urmare a aplicării programului de austeritate”

Fin.ro: FMI a redus prognoza de crestere economica pentru anul viitor de la 3,9% la 3,7% „Potrivit unor surse guvernamentale, FMI mentine prognoza de crestere economica la 1,5% pentru acest an, dar a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%”

Adevarul: „Analizăm diminuarea numărului de taxe”, a declarat Băsescu, după întâlnirea cu oficialii FMI, ai UE şi ai Băncii Mondiale „O prioritate în acţiunea guvernamentală rămâne revederea sistemului de taxe. N-aş vrea să se înţeleagă mărirea taxelor, ci urmează să analizăm cu experţii FMI şi UE diminuarea numărului de taxe în Codul Fiscal viitor. Sperăm să încheiem lucrarea până la sfârşitul anului”

Puterea: Fosta fabrică a Sorinei Plăcintă a ars din temelii „Fabrica de confecţii Artifex din Focşani, unde senatorul PDL Sorina Plăcintă a fost acţionar indirect, administrator şi director general, a fost distrusă de un incendiu, patru echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului”

BursaInterviu cu Lucian Croitoru „Reporter: Este criza actuală a Greciei mai severă decât cea din anii 29-30? Lucian Croitoru: Nu, dar poate deveni. Nu este pentru că încă există instrumentele cu care criza poate fi tratată. Timbergen a arătat că dacă numărul instrumentelor este cel puţin egal cu numărul obiectivelor, atunci acestea din urmă pot fi atinse”

Gandul: Utilizatorii Internet Explorer au un IQ mult mai mic decât utilizatorii de Safari, Firefox sau Chrome „O societatea de cercetare din Vancouver, Aptiquant, a măsurat nivelul IQ la peste 100.000 de utilizatori ai diferitelor browser web, potrivit Businessindider, iar rezultatele obţinute arată că nivelul IQ în rândul utilizatorilor Chrome, Firefox, Safari nu diferă foarte mult”

 Detalii pe StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult