Acasa Revista Presei Revista presei. Fara remaniere pana in toamna

Revista presei. Fara remaniere pana in toamna

scris de Ziua Veche
1 afisari

Nici o remaniere pana la toamna – anunta Romania libera. Traian Băsescu le-a spus liderilor PDL, cu care s-a întâlnit duminică seară la Snagov, că nu vrea remaniere până la toamnă şi a acordat Guvernului 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa.

Gandul informeaza ca „preşedintele i-a luat la sentiment pe parlamentarii PDL”, rugandu-i sa mearga pe mana lui. Băsescu le-ar fi explicat senatorilor şi deputaţilor pedelişti că orice schimbări în guvern în acest moment ar încetini aplicarea pachetului de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

Basescu a amanat remanierea, dar nu si rafuiala cu „garda veche” din PDL, explica Evenimentul zilei. Cotidianul sustine ca „Aseară, preşedintele i-a «plesnit» pe miniştrii Blaga, Berceanu, Videanu şi chiar pe Boc pentru activitatea din partid”.

 

Analistii bancari citati de Financiarul sustin ca tintele propuse de deficit bugetar nu pot fi atinse nici macar in anul 2012. Analistii considera ca pentru atingerea tintelor de deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010, de 4,4% in 2011 si de cel mult 3% in 2012, guvernul ar trebui sa adopte masuri de ajustare suplimentare.

Curierul national il citeaza pe Vergil Voineagu de la Institutul National de Statistica: „Doar Dumnezeu mai poate salva agricultura”. Defapt, Voineagu a afirmat o banalitate, anume ca, in mai mare masura decat in alte parti ale lumii, agricultura este la mana vointei naturii. Uneori dezlantuita, alteori darnica.

Puterea titreaza: „Viitor de abur, tara noastra are”. Este vorba despre faptul ca Băsescu vrea să organizeze la Cotroceni o comisie, după modelul celei care a funcţionat la Snagov în anii ’90, pentru stabilirea strategiei naţionale pentru următorul deceniu, dar îi este teamă că Opoziţia va boicota proiectul. Foarte bine face.

Am o singura problema: cu virgula din acest titlu. Nu, nu este virgula intre subiect si predicat, ci intre un complement drept si predicat. Exista o singura situatie in care un complement e despartit de predicat prin virgula: cand acesta este circumstantial si e in fata predicatului. Si in acest caz, virgula este facultativa si se pune cand vrei sa subliniezi complementul.

Altfel, este ca si cum ai spune: „gaze, aragazul nostru arde” sau „apa, robinetul nostru curge”. Vorba lui Petre Roman: „suna ca dracu'”.

Ratele la credite scot anual cinci miliarde de euro din buzunarele românilor, arata Ziarul financiar. Cat un sfert din totalul veniturilor salariale, comenteaza publicatia. Tot cat un sfert, insa din imprumutul la Fondul Monetar International, as completa eu.

Cum a preluat Puiu Popoviciu primul mall în insolvenţă – explica Bursa. Acum patru ani, irlandezii de la „MLS Proiect” plănuiau construcţia a şapte mall-uri în marile noastre oraşe. Irlandezii, veniţi la noi prin Elveţia şi Suedia, cedează acum mall-ul, prin Cipru, lui Puiu Popoviciu, pentru 30 de milioane de euro.

Stareapresei.ro      

0 comentariu

Chris P. 23-11-2010 - 14:49

Individul Ciorba, om dus la biserica se pare, nu a facut decat sa aplice celebrul pasaj „Cine dintre voi este fara pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea.” (Ioan.8:7)

hatru 29-11-2010 - 00:48

O fi luat o nota falsa si omul s-a enervat. Sau, mai probabil a fost platit de interlopul RASDAQ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult