Acasa Revista Presei Revista presei. Fără revizuirea Constituţiei la Prezidenţiale

Revista presei. Fără revizuirea Constituţiei la Prezidenţiale

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Calendarul USL pentru revizuirea Constituţiei, prin referendum, simultan cu alegerile prezidenţiale din 2014 nu mai poate fi pus în practică.

Revista presei. Fără revizuirea Constituţiei la Prezidenţiale (foto:pesurse.ro)

Gândul: CCR a desfiinţat calendarul USL de revizuire a Constituţiei cu cvorum de 30%, simultan cu prezidenţialele ”Curtea Constituţională a publicat miercuri în Monitorul Oficial decizia motivată prin care s-a respins pe 14 noiembrie sesizarea preşedintelui Traian Băsescu legată de legea referendumului. Consecinţa directă: calendarul USL pentru revizuirea Constituţiei, prin referendum, cu prag de validare de 30% din numărul alegătorilor prezenţi, simultan cu alegerile prezidenţiale din 2014 nu mai poate fi pus în practică. Publicarea deciziei pe 4 decembrie face ca termenul de promulgare a legii să fie, în cel mai optimist scenariu, 14 decembrie, preşedintele având, potrivit Constituţiei, 10 zile la dispoziţie să îşi dea semnătura pe lege. Constituţia nu menţionează însă dacă cele 10 zile sunt calendaristice sau lucrătoare”

EvZ: Nou atac la ANI: Toți liderii grupurilor parlamentare au semnat o inițiativă care nu mai permite ANI să-i verifice pe deputați și senatori ”La începutul lunii noiembrie, liderii deputaților și senatorilor au depus o inițiativă care nu ar mai permite Agenției Naționale de Integritate să ceară sanționarea parlamentarilor aflați în conflict de interese sau incompatibilitate. Această atribuție ar fi preluată chiar de către Parlament. ANI a protestat dur la această inițiativă, apreciind că va afecta negativ imaginea României în procesul de monitorizare în cadrul MCV“

Curentul: Voiculescu vrea să-i ia partidul lui Dan Diaconescu prin agenta sa, Liliana Mincă ”În scurtă vreme, la nivelul conducerii partidului așa zis al poporului lui Dan Diaconescu vor avea loc schimbări. Urmează să fie modificată componența Biroul Național de Coordonare iar printre cei care aspiră la intrarea în forul de conducere și vizează preluarea șefiei partidului se numără și Liliana Mincă”

Cronica română: Curtea Constituţională recunoaşte limba română drept limbă oficială în Moldova ”Limba oficială a Republicii Moldova este “limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine”, a stabilit Curtea Constituţională de la Chişinău, conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991″

Adevărul: Războiul analizelor pe tema accizelor suplimentare la motorină şi benzină ”În timp ce oficialii de la Palatul Victoria estimează un impact minim, spre zero, al introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi, economiştii cred că măsura fiscală va distruge locuri de muncă”

Curierul naţional: Dacia, animalul de povară al Renault în Germania şi Franţa ”înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Germania au crescut cu numai 0,1% în primele 11 luni ale anului, la 41.886 unităţi, în timp ce piaţa germană a înregistrat un declin de 4,9%, la 2,74 milioane de maşini”

Puterea: Ridicarea maşinilor, declarată ilegală ”Ridicarea maşinilor parcate aiurea, precum şi amendarea proprietarilor este de ieri ilegală în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti. Aceasta este decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Bucureşti care a stabilit şi că persoanele care au plătit deja respectiva taxă sunt îndreptăţite să solicite returnarea banilor”

Bursa: UE pune paie pe gazul Rusiei ”Reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat, miercuri, că acordurile bilaterale încheiate între Rusia, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Slovenia, Croaţia şi Austria pentru construcţia gazoductului South Stream încalcă legislaţia UE şi trebuie renegociate de la zero

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult