Acasa Revista Presei Revista presei. Febra ieșirilor la pensie a lovit din plin și SPP

Revista presei. Febra ieșirilor la pensie a lovit din plin și SPP

scris de Z.V.
10 afisari

O serie de declarații ale fostului președinte Traian Băsescu, anunțul lui Kelemen Hunor referitor la intențiile UDMR în privința Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș, precum și rectificarea bugetară, dar și licitațiile prezentate de CNAIR sunt printre principalele subiecte ale zilei de 10 septembrie.

Febra ieșirilor la pensie a lovit din plin și SPP: Câți angajați ai serviciului au beneficiat de noile pensii. De la 1 ianuarie și până în prezent, au ieșit la pensie, la termen, un procent de 6,5% dintre angajații Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Toate cererile depuse de angajații SPP au fost soluționate favorabil. Întrebați de numărul total al angajaților din sistem și de numărul exact al celor care s-au pensionat, reprezentanții SPP nu au făcut, până la ora transmiterii știrii, vreo precizare, conform Stiripesurse.ro.

Prima reacție a lui Băsescu după ce comisia parlamentară a stabilit că el a fraudat alegerile din 2009: Sunt ridicoli. Fostul președinte Traian Băsescu spune că membrii comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 sunt „ridicoli”, susținând că PDL avea un singur om în secțiile de votare, în timp ce șase partide care erau împotriva candidaturii sale aveau și ele reprezentanți și întrebându-se cum putea fura acel singur om din comisie buletinele de vot. Aceasta este prima reacție a lui Băsescu după raportul preliminar al Comisiei parlamentare, potrivit căruia el și Emil Boc ar fi favorizat fraudarea alegerilor, conform Adevărul.

Planul UDMR în cazul liceului din Târgu Mureș. Președintele UDMR Kelemen Hunor afirmă că soluția găsită în cazul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, care a declanșat scandalul România — Ungaria, este temporară, iar procedura de reînființare a școlii va fi începută cât de repede va fi posibil. ‘Imediat după ce condițiile legale ne vor permite, vom face toate demersurile necesare pentru reînființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș. Împreună cu biserica și administrația locală vom relua procedura de înființare a școlii’, a spus Kelemen Hunor, transmite Cotidianul.

Politica ascunsă a lui Mugur Isărescu l-a înfuriat pe Băsescu. Vorbe grele adresate de fostul șef al statului. Mugur Isărescu este unul dintre cei mai controversați oameni din România, deciziile sale și susținerea față de bănci fiind aspru criticate. Pe lista numelor „grele’ care îl critică pe Isărescu s-a înscris și Traian Băsescu, fostul președinte al României. Fostul șef al statului este convins că în momentul de față sunt mulți politicieni și bănci care nu doresc ca România să treacă la moneda euro. Pentru că, subliniază Băsescu, este o afacere să nu intri în zona euro. Politica monetar ar fi stabilită de Banca Centrală Europeană, iar „doctor Isărescu nu va mai putea să dea lecții docte de la înălțime scaunului de guvernator al BNR’, potrivit Evenimentului Zilei.

La trei luni de la preluarea partidului, Orban a găsit punctul slab al PNL. „Stăm foarte prost’. Ludovic Orban spune că formațiunea pe care o conduce suferă și stă „foarte prost’ la nivel de comunicare, iar cea mai mare cantitate de energie o consumă în dispute interne. Aflat, sâmbătă, în județul Constanța, în stațiunea Jupiter, la Școala de vară a Organizației Femeilor Liberale, Ludovic Orban le-a transmis acestora că, în momentul actual PNL stă „foarte prost’ la nivel de comunicare și de luare a deciziilor, iar până la sfârșitul anului intenționează să finalizeze procedurile de identificare a nevoilor de training de care are nevoie partidul la fiecare nivel, relatează Gândul.

Daniel Funeriu: Toată discuția despre manuale din România este aberantă. Consumăm inutil resurse focalizându-ne pe calitatea manualelor în loc să ne focalizăm pe calitatea profesorilor. Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, care a realizat Legea Educației Naționale din 2011, pe bazele strategiei lui Mircea Miclea, explică, într-un interviu pentru Hotnews.ro, de ce tema manualelor (iată, cele mai multe nu vor ajunge la timp pentru începerea anului școlar și vom avea manuale și la sport și dirigenție) este falsă și că doar profesorul este cel care face diferența în actul predării, subliniind că sistemul de educație ar trebui să se focalizeze pe pregătirea cadrelor didactice. De asemenea, vorbește despre cruciada antiplagiat și amânarea evaluării școlilor doctorale, formarea inițială a profesorilor, rezultatele testelor PISA, exprimându-și, totodată, opinia despre faptul că guvernul PSD vrea o nouă Lege a Educației, dar și o Lege a manualului.

Cine l-a înlocuit pe demisionarul Țuțuianu la întâlnirea cu șeful NATO. Demisia ministrului Apărării în 5 septembrie a creat o problemă de reprezentare a României la o importantă reuniune pe probleme de securitate. În 6-7 septembrie, Adrian Țuțuianu urma să participe la reuniunea informală a miniștrilor Apărării la Tallin unde erau prezenți omologii din UE, secretarul general NATO, comisarul pentru relații externe al UE. În program era inclusă prezentarea unui exercițiu-aplicație CYBRID 2017, cu tema războiului informatic, conform Jurnalului Național.

Armata SUA își intensifică activitatea la Kogălniceanu, în 2018. Pentagonul va investi milioane de dolari în modernizarea unității militare din Constanța. Armata SUA va investi milioane de dolari la Kogălniceanu, în 2018. De altfel, Pentagonul investește peste patru milioane de dolari în modernizarea unității militare din Constanța. Forțele aerine americane își vor continua operațiunile militare din România și anul viitor. Comandantul aviației Statelor Unite din Europa, generalul Tod Wolters, spune că numărul de antrenamente de pe teritoriul țării noastre va rămâne constant, transmite Libertatea.

România, în pericol să piardă competiția pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului, din cauza referendumului Coaliției pentru Familie. Angajații LGBT ai Agenției Europene a Medicamentului se tem că drepturile lor nu vor fi recunoscute, dacă sediul instituției va fi mutat într-o țară din Europa de Est, după Brexit. 19 orașe din UE au intrat în competiția pentru a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului, printre ele aflându-se și Bucureștiul. Săptămâna această, șeful Agenției Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a cerut celor 19 țări care vor să găzduiască agenția să fie în favoarea politicilor lor privind drepturile homosexualilor, potrivit România Liberă.

Nava interceptată în Marea Neagră transporta 97 de persoane, între care 36 de copii. Poliția de frontieră a anunțat că, sâmbătă dimineață, în jurul orei 7, a fost detectată o ambarcațiune în Marea Neagră, la aproximativ o milă marină de frontiera maritimă comună româno-bulgară și de litoralul bulgăresc. Barca naviga spre țărmul României. Garda de Coastă a trimis de urgență o navă în zonă. La bord erau zeci de persoane dispuse pe toate punțile, inclusiv pe suprastructura, nava fiind în pericol, relatează Rfi.ro.

Românii au ieșit în stradă să ceară autostrăzi: Nu mai suportăm să fim tratați așa de Guvern! Zeci de șoferi din orașe ale Moldovei au participat sâmbătă la un marș de protest pe traseul Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș, pentru a sensibiliza autoritățile să înceapă lucrările la autostrada dintre Moldova și Trasilvania, acțiunea fiind inițiată de reprezentanți ai societății civile. La protest au participat motociclete, autoturisme, camioane, dar și autocare, mai multe firme de transport susținâand acțiunea, informează Ziare.com.

CNAIR a scos la licitație proiecte de peste 13,8 miliarde de lei în 2017 și are în pregătire proiecte de 17,6 miliarde lei. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitație, pe SEAP, în 2017, proiecte în valoare de 13,8 miliarde de lei, fără TVA, finanțate din fonduri europene, și are în pregătire proiecte în valoare de 17,6 miliarde de lei, fără TVA, care urmează să fie lansate în licitație publică anul acesta, conform unui comunicat al instituției. „Prioritatea absolută a Companiei este în acest moment Autostrada Sibiu-Pitești, parte importantă a Coridorului IV Pan-European. În acest context au fost scoase la licitație anul acesta contractele pentru proiectarea și execuția loturilor 1 și 5 ale acestui proiect de o importanță majoră pentru economia României”, se menționează în comunicat, scrie Economica.net.

Rectificare bugetară pozitivă: veniturile bugetului general consolidat cresc cu 1,06 miliarde lei, cheltuielile cu 1,7 miliarde lei, iar noul PIB nominal este 831,7 miliarde de lei. Guvernul Tudose taie 3 miliarde de lei de la Compania de Drumuri. Veniturile bugetului general consolidat sunt estimate că vor fi în 2017 cu 1,06 miliarde de lei mai mari decât programul inițial, iar cheltuielile bugetului general consolidat urmează să se majoreze cu 1,7 miliarde de lei conform proiectului de rectificare bugetară publicat vineri seară pe site-ul Ministerului de Finanțe. Ca urmare, deficitul bugetar în valoare absolută crește de la 24,1 miliarde de lei la 24,8 miliarde lei, însă pentru că noul PIB nominal estimat este de 837,1 miliarde de lei față de 815,2 miliarde de lei cât se estimase inițial, ponderea sa în PIB rămâne sub 3%, fiind de 2,96%, potrivit Ziarului Financiar.

Panduru știe urmașul lui Daum. „90 la sută, va fi noul selecționer’. Una dintre cele mai importante întrebări ale iubitorilor fotbalului din România și-a găsit deja răspunsul, Basarab Panduru fiind cel care a lămurit lucrurile. Deocamdată, există doar speculații pe seama celui care îl va înlocui la cârma naționalei pe Christoph Daum, însă fostul internațional pretinde că că are informații conform cărora Dan Petrescu va fi noul selecționer, transmite Fanatik.ro.

Becali a desființat 3 staruri de la FCSB: „O să vadă ei dacă sunt mai puternici decât mine”. Ce SMS i-a trimis lui MM în minutul 20. Gigi Becali a părut calm când a intrat prin telefon la TV Digi Sport, imediat după înfrângerea FCSB-ului cu Viitorul, 0-1, dar s-a enervat progresiv și a arătat care ar fi vinovații: „M-a mulțumit jocul. O să mă duc la echipă când intră în cantonament și o să le zic așa: ‘Bă băieți spuneți-mi care dintre voi vreți să jucați în Europa. Băi Denis (Alibec), vrei să joci în Europa, lasă că intră Gnohere’. O să-l întreb și pe Tănase dacă vrea în Europa. Și bine, o să joace 90 de minute în Europa, dar o să stea pe bancă în campionat! Așa și cu Budescu! Vă garantez că Budescu, Alibec și Tănase vor fi titulari în Europa”, a explicat patronul FCSB, relatează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult