Acasa Revista Presei Revista presei. Fiscul ia cu asalt nunţile

Revista presei. Fiscul ia cu asalt nunţile

scris de Z.V.
19 afisari

Fiscul ia cu asalt nunţile, PNL va propune revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia Avocatului Poporului, precum şi noile norme de creditare ale BNR care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, dar şi aprecierile făcute la adresa fotbalistului Ianis Hagi, în cadrul unei emisiuni speciale la BBC sunt printre principalele subiecte ale zilei de 19 octombrie.

Fiscul ia cu asalt nunţile: Mirii, somaţi să declare cât le plătesc fotografilor, muzicanţilor şi restaurantului. ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut cu PFA, firme sau persoane fizice care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant, transmite Adevărul.

Noua mutare a lui Ciorbea în scandalul ordonanţei. Avocatul Poporului a anunţat, joi, că a decis să solicite informaţii suplimentare Guvernului şi Ministerului Justiţiei în legatură cu sesizările de neconstituţionalitate privind OUG pe legile justiţiei, invocând drept motiv complexitatea celor sesizate în petiţiile transmise de USR, PNL şi Parchetul General, relatează Cotidianul.

Firea aruncă bombă. Dragnea a făcut o înţelegere cu Băsescu. Declaraţia care cutremură scena politică. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea îl acuză pe Dragnea că a făcut o înţelegere cu Băsescu împotriva sa, după ce un proiect important a căzut la vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precizează Evenimentul Zilei.
PNL va propune revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia Avocatului Poporului. Scântei: „Este Avocatul infractorilor”. Senatorul PNL Iulia Scântei a anunţat că va cere conducerii partidului să sesizeze Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea, „ca urmare a încălcării de către acesta, cu rea-credinţă, a atribuţiilor prevăzute în Legea de funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului şi a jurământului de investire în demnitatea publică de Avocat al Poporului.”, notează Hotnews.ro.

Comisia Europeana verifică în Brăila cum s-au cheltuit BANII alocaţi pentru PESTĂ. S-au plătit despăgubiri de peste 20 DE MILIOANE de euro. O delegaţie a Comisiei Europene a început auditul privind situaţia pestei porcine africane în România. Au ajuns în judeţul Brăila, unde verifică dacă autorităţile au acţionat corect de la declanşarea epidemiei. Peste 20 de milioane de euro a cheltuit statul român până în prezent numai pentru despăgubirile pentru porcii care au trebuit ucişi. scrie Gândul.

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a convocat o întâlnire de lucru cu învăţătorii şi profesorii. Scopul iniţiativei Rovanei Plumb a fost inventarierea principalelor dificultăţi pe care le întâmpină cadrele didactice şi remedierea cât mai urgentă a acestora, astfel încât să se asigure crearea unor premise solide pentru creşterea calităţii învăţământului preuniversitar din România, titrează Jurnalul.ro.

Klaus Iohannis, prima reacţie în scandalul OUG: Ordonanţa este foarte îngrijorătoare. Coaliţia PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc sa legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii, a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, scrie Rfi.ro

Iohannis dă de înţeles că nu va accepta numirea Adinei Florea la DNA. „România nu poate face paşi înapoi împtriva corupţiei şi nu voi accepta aşa ceva”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles, întrebat despre numirea la şefia DNA a Adinei Florea, consemnează România liberă.

Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu membri ai conducerii Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie din Emiratele Arabe Unite. Discuţiile s-au concentrat asupra evoluţiilor înregistrate în domeniul cooperării bilaterale economice şi sectoriale, în contextul desfăşurării, în perioada 16-17 aprilie 2018, a primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite. informează Ştiripesurse.ro.

Dragnea caută sprijin pentru legea offshore – luni ar putea avea discuţii cu Kelemen Hunor. Presedintele PSD Liviu Dragnea şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, vor avea, luni, o întrevedere astfel încât formaţiunea maghiară să-şi prezinte punctele de vedere cu privire la legea offshore, potrivit Ziare.com.

Noile norme de creditare ale BNR: Un regulament nou pentru ajutorarea oamenilor cu bani. După cum arată noile norme de creditare, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, categoria socială favorizată va fi a celor cu venituri mari şi foarte mari. Anularea unor cerinţe existente în vechiul regulament de creditare va conduce la simplificare, dar şi la favorizarea celor cu venituri mari. publică Economica.net.

Istoria celui mai mare trader petrolier al Românei din perioada comunistă ia sfârşit: Petrolexportimport intră în faliment direct la solicitarea acţionarului majoritar, un băiat de bani gata. În ultimii ani, Petrolimportexport a fost doar o umbră al celebrului trader român. Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei este Alexandru Popescu, fiul lui Ovidiu Popescu, care a preluat conducerea Petrolexportimport după 1990, anunţă Ziarul Financiar.

Puiu Popoviciu pierde 1,8 milioane de euro. Cine îl execută pe omul de afaceri condamnat la 7 ani de închisoare. Banii vor ajunge la Nadia Doina Dincă, fosta soţie a omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu. O instanţă a stabilit ca executorul fostei soţii să facă toate demersurile pentru recuperarea unui credit de peste 1,8 milioane de euro, transmite Libertatea.

Ianis Hagi, emisiune specială la BBC: „Dumnezeule, ce talent! Are stilul lui Antonio Cassano sau Paul Gascoigne”. Televiziunea britanică dedică în fiecare săptămână descoperirii unui tânăr fotbalist. De data asta a venit rândul căpitanului de la Viitorul. Steve Crossman, analist sportiv pentru BBC, a avut cuvinte extraordinare la adresa lui Ianis, notează Gsp.ro.

Cosmin Olăroiu, la FCSB? Ce spune Gigi Becali de revenire. “Nu se pune problema ca Olăroiu să se întoarcă acum. Am auzit multe, dar una ca asta încă nu. Dică ramâne antrenor”, a spus Gigi Becali pentru Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult