Acasa Revista Presei Revista presei. FMI, ingrijorat, ne lauda masurat

Revista presei. FMI, ingrijorat, ne lauda masurat

scris de Ziua Veche
0 afisari

Bursa  – Franks: FMI este îngrijorat în privinţa capacităţii României de continuare a reformelor . Board-ul Fondului Monetar Internaţional este îngrijorat în privinţa capacităţii autorităţilor române de a continua politicile de reformă (fiind nevoie de ţinerea cheltuielilor sub control) şi de a lua măsuri privind creşterea colectării veniturilor.

Conform Financiarul , FMI crede ca in doar doua luni am trecut de la dezastru la progres . Oare? Vom vedea la iarna si anul viitor.

Viitura valutară nu a spart digul , afirma Adrian Panaite in Curierul national : “Respingerea de către Curtea Constituţională a legii privind reducerea cu 15% a pensiilor şi majorarea intempestivă a taxei pe valoarea adăugată au fost prost primite de piaţă. Panica generată la începutul săptămânii trecute pare totuşi a fi exagerată, în condiţiile în care climatul extern rămâne unul pozitiv, în care investitorii încă nu manifestă o aversiune ridicată la risc”.

 

Conform Evenimentului zilei , românii vânează reducerile de peste graniţă . Un text foarte interesant si plin de date concrete. Ceea ce nu spunem insa este ca e vorba despre continuarea unei tendinte care exista si inainte sa inceapa criza.

Traficul auto de granita, cu scop comercial de autoaprovizionare, a existat pe relatia Ungaria, dar mai ales pe cea cu Bulgaria. Daca la bulgari preturile mai mici aveau un motiv simplu – utilitatile mai ieftine la vecinii nostri de la sud, la maghiari o motivatie ar putea fi faptul ca la acestia concurenta pe anumite categorii de produse este mai mare si duce la scaderea preturilor, fata de cele analoge din Romania.

Conform Gandul , exista un război cu Dunărea: „Vom rezista la Galaţi pe digul construit ”. 7.359 de oameni erau ieri pe drumuri. Eu cred ca un astfel de razboi este cea mai mare greseala: daca bate vantul, nu pui o pavaza si te ascunzi dupa ea.

In zona inundabila nu trebuiau construite locuinte, iar aceasta nu de ieri, de azi, ci de decenii. Cu natura nu te lupti decat poate in poezia erei proletcultiste, natura trebuie acceptata si te adaptezi ei.

Apa trece, noi rămânem , scrie Dan Turturica in Romania libera : “Ce ne face pe noi cu adevărat unici nu este dimensiunea diluviului, nu sunt nici dramele celor loviţi de tragedie, ci modul în care reacţionează cei care nu sunt afectaţi direct, spectatorii: văicăreala, vacarmul, patetismul împins la limita suportabilităţii, lipsa de luciditate, sumele infime donate pentru sinistraţi. Ce ne îngenunchează pe noi nu este apa, ci combinaţia apocaliptică de neputinţă, delăsare, minciună, hoţie şi politicianism iresponsabil, care însoţeşte orice catastrofă naturală ce loveşte România. De acolo vine prăpădul”.

Adevarul publica povestea primilor români care au învins statul la CEDO . Sunt rememorate pe rand cazurile Pantea vs. Romania, Petra, Brumarescu, Dumitru Popescu – Aeroservice, Anghelescu, Dalban si Aurel Rotaru.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS