Acasa Revista Presei Revista presei. FMI nu se teme de Curtea Constitutionala

Revista presei. FMI nu se teme de Curtea Constitutionala

scris de Ziua Veche
12 Afisari

Caroline Atkinson, purtator de cuvant al Fondului Monetar International, spune, citata de Curierul national, ca „măsurile de ajustare fiscală sunt prealabile acordului şi trebuie aprobate de Curtea Constituţională. Respectăm acest proces. Este un proces foarte normal(…) Nu este ceva de care să fim îngrijoraţi”.

Guvernul ar putea ajunge in toamna sa nu poata sa dea pensii si salarii, anunta Adevarul, citandu-l pe consilierul guvernatorul BNR, Adrian Vasilescu. Executivul nu are o problemă cu plata datoriei externe, ci cu plata salariilor şi a pensiilor, spune Vasilescu.

Este foarte grav daca lucrurile stau astfel. Iata, ceea ce scrie Financiarul confirma parca starea precara a lucrurilor: Ministerul Finantelor Publice a anuntat, intr-un comunicat, ca a deschis la Trezoreria Nationala contul 20.37.01.02 „Venituri ale bugetului de stat – Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice”, prin care persoanele fizice pot dona bani, fie prin numerar, la Trezoreria de domiciliu a persoanei care doneaza fonduri banesti, fie prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la Trezorerie.

 

Adrian Barbulescu scrie pentru Gandul: Codul Fiscal Boc intră în vigoare de la 1 iulie. Se impozitează tichetele de masă şi dobânzile bancare. Cresc taxele pe drepturi de autor.

Am inteles aceste lucruri. Cu drepturile de autor, sensul ar fi ca munca dependenta (ai serviciu, vii zilnic, esti dependent, nu poti sa mai faci si altceva) nu poate fi platita cu drepturi de autor.

Ceea ce nu inteleg este: cum se modifica in cateva zile Codul Fiscal. In mod normal, aceasta modificare putea sa fie facuta incepand de la 1 ianuarie 2011, pentru ca pregatirea noii fiscalitati necesita, regular, sase luni.

Romania libera trateaza subiectul spaimelor membrilor second-hand ai Uniunii Europene, adica ale celor care nu au trecut inca la moneda euro, iar momentul intrarii lor in cercul (sau circul) monedei unice, ar putea sa se amane din cauza crizei. Noile exigente impuse de recesiune asupra Europei Unice se sparg in capul acestor membri-juniori, printre care este si tara noastra.

Evenimentul zilei scrie despre parlamentarii care au la mana patalama de revolutionar. „Vasile Blaga la Ştei, Radu Berceanu la Craiova, Toni Greblă la Tg.-Jiu, Petre Movilă la Iaşi, Vasile Nistor la Bacău, Gheorghe Marcu la Botoşani (…) au ieşit în stradă abia după ce evenimentele majore se consumaseră”, sustine EvZ.

Primul interviu cu Dumitru Costin, presedintele demisionar al Blocului National Sindical, a fost realizat de Puterea.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS