Acasa Revista Presei Revista presei. Fraudă în proiectele europene derulate de România

Revista presei. Fraudă în proiectele europene derulate de România

scris de Z.V.
12 afisari

Arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie, suspiciuni de fraudă în proiectele europene derulate de România, precum și conținutul manualelor de religie, dar și o nouă victorie a „Stejarilor” în Rugby Europe Championship, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest weekend.

frauda proiecte europeneComisia Europeană a refuzat să plătească României 460 milioane de euro, din cauza unor acuzații de fraudă, titrează România Liberă. În POSDRU, Comisia Europeană a refuzat momentan să plătească României 460 de milioane de euro, cerând Ministerului Fondurilor Europene să reverifice cheltuielile certificate în proiectele europene și să elimine potențialele erori.

Un test — eșuat — pentru capacitatea PNL de a răsturna acum guvernul Ponta l-a constituit, săptămâna trecută, moțiunea simplă depusă în Cameră pe tema absorbției fondurilor europene sub guvernarea PSD, scrie Business Magazin. Semnată de 109 deputați PNL, PND (fost PPDD), PMP și neafiliați, moțiunea n-a fost votată nici măcar de toți semnatarii, bilanțul la urnă fiind 96 de voturi și 184 de voturi contra. PNL n-a avut succes nici la votul în Cameră asupra încuviințării cererii DNA de urmărire penală a lui Laszlo Borbely de la UDMR, unde 125 de deputați au votat pentru și 154 contra, în condițiile în care PNL și-a pus deputații să voteze la vedere, ca să nu fie suspectați că se opun justiției.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că proiectul noului Cod Fiscal, la care „Darius Vâlcov a avut și va continua să aibă un rol determinant” va merge mai departe, „cu orice preț și în orice conjunctură politică”, transmite Gândul.

Gorghiu îi cere demisia ministrului de Finanțe, titrează Q Magazine. Premierul Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, întrucât un membru al Executivului urmărit penal nu poate avea decât o contribuție negativă la imaginea României, a scris, sâmbătă, pe Facebook, co-președintele PNL Alina Gorghiu.

Principalele agenții de presă de limbă engleză scriu despre investigarea ministrului român al Finanțelor, Darius Vâlcov, într-un caz de corupție, relatează România Liberă.

Șoferii români sancționați în alt stat UE vor fi obligați să își plătească amenzile, titrează Gândul. Șoferii care încalcă legislația rutieră pe teritoriul unui alt stat european decât cel de reședință nu vor mai scăpa de amenzi. Statul român va crea o instituție și proceduri pentru a face schimb de informații cu poliția rutieră a celorlalte membre UE, pentru a-i sancționa pe șoferi oriunde s-ar afla.

Bankwatch România și Greenpeace România au obținut în instanță anularea acordului de mediu pentru defrișarea a 130 de hectare de pădure unde ar fi urmat să se extindă cariera de lignit Pinoasa, județul Gorj, informează Q Magazine. Ca ordin de mărime, cele 130 de hectare ale căror defrișare a fost acum prevenită reprezintă suprafața însumată a aproximativ 260 terenuri de fotbal.

Manualele de religie de clasa a III-a conțin informații de-a dreptul traumatizante pentru elevi, scrie Adevărul. Copiilor de 9 ani le este prezentat un Dumnezeu răzbunător și violent, care îi pedepsește aspru pe cei care fac fapte rele.

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a precizat pentru România Liberă că steagul înalt de 40 de metri pe care vrea să îl amplaseze într-o zonă cu potențial turistic din Tulcea este un semn al statorniciei oamenilor pe aceste meleaguri, care va putea fi văzut chiar și de la Odessa, și că odată ce va fi finalizat, tulcenii vor fi mândri.

Pagina oficială de Facebook a președintelui Klaus Iohannis a înregistrat, sâmbătă, un milion si jumătate de like-uri, șeful statului postând și un mesaj în care mulțumește pentru susținere și arată că este ‘cea mai mare comunitate online, în jurul unui om politic european’, transmite Gândul.

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are un trecut pe care în mod sigur l-ar dori uitat. Adevărul vă prezintă câteva dintre ‘scheletele’ din dulapul conducătorului BOR-ului.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a primit „comisionul” în pungi de plastic, banii fiindu-i dați în tranșe cuprinse între 400.000 și un milion de lei, suspecți din dosar afirmând că au fost situații în care s-au întâlnit cu Vâlcov chiar și în cimitir, relatează Libertatea.

Primarul din Slatina, Minel Prina, a fost reținut de procurorii anticorupție, sâmbătă, în același dosar al ministrul Finanțelor Darius Vâlcov, edilul fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), transmite ziarul Bursa.

Instanța supremă a decis arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, informează Puterea.

Peste 1000 dintre cel mai bine vândute medicamente ieftine ar putea dispărea, în următorul an, pentru că prețurile lor de vânzare vor scădea sub costurile de producție, din cauza aplicării nediferențiate a taxei clawback și ajustării de prețuri, atrag atenția producătorii din Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), scrieLibertatea.

Președintele Societății Timișoara, Florian Mihalcea, a declarat sâmbătă că, prin redeschiderea dosarului mineriadei din iunie 1990, Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara, legea lustrației și despărțirea de comunism „sunt, încă, în agenda cetățeanului”, transmite Evenimentul Zilei.

Pe hârtie, în Drânceni, o comună din Vaslui, chiar la Granița cu Republica Moldova, trăiesc vreo 5.000 de suflete. În realitate, mulți au luat, de sărăcie, calea străinătății și acum se pregătește să-i urmeze și primarul, cu o parte din funcționarii din primărie, relatează Gândul. ‘Mă duc și eu trei luni în Spania’, spune Gelu Pecheanu, edilul care, după 16 ani de politică și funcții în administrație, e gata să pună cheile primăriei în cui. Bani nu sunt, salariile nu s-au mărit, ore suplimentare nu mai plătește nimeni și pentru 2015 ‘am primit zero lei de la Guvernul României’.

Naționala de rugby a României a câștigat cu emoții, meciul de sâmbătă cu Germania, de la Heidelberg, din Campionatul European de Rugby, scrie Pro Sport. „Stejarii” au învins cu 17-12 (8-6), în ultimele minute ale întâlnirii după ce au fost conduși de două ori pe tabelă. În urma acestui rezultat, Germania obține punctul bonus defensiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult