Acasa Revista Presei Revista presei. Frunza lui Udrea de un mil. de euro

Revista presei. Frunza lui Udrea de un mil. de euro

scris de Z.V.
131 Afisari

Intrarea în linie dreaptă a proiectului de lege privind salarizarea unitară, simularea realizată de Administrația Națională a Penitenciarelor privind efectele legii grațierii, depunerea, de către fostul președinte Traian Băsescu, a unor amendamente la Legea grațierii, amânarea de către Senat a dezbaterii pe Legile Justiției, precizările Guvernului privind impozitarea persoanelor fizice, dar și startul exercițiului pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă + PROCIV 2017 și precum și Campionatele Europene de Gimnastică Artistică desfășurate la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sunt principalele subiecte ale zilei de 20 aprilie.

explore carpathian garden - logoul turistic al Romaniei

Frunza verde – Logoul turistic al Romaniei

Frunza lui Udrea de un mil. de euro, înlocuită cu mica bișniță, notează Jurnalul Național. Lipsa strategiilor de dezvoltare sectorială, achiziții și închirieri de bunuri supradimensionate și la suprapreț pentru târgurile de prezentare sunt doar câteva dintre neregulile constate de Curtea de Conturi la Autoritatea Națională pentru Turism (ANT). Deși nu oferă și o evaluare a eventualului prejudiciu, Curtea a cerut extinderea verificărilor asupra contractelor de servicii de promovare a brandului turistic național. Raportul de audit al performanței fondurilor alocate prin bugetul ANT pentru dezvoltarea și promovarea turistică a României a vizat perioada 2013-2015. Totul seamănă izbitor, chiar dacă la o scară mai mică cu achizițiile lui Nicolaiciuc la CFR. Atunci se luau, de exemplu, costume de scafandrii la prețuri exorbitante pentru ceferiști.

Olguța Vasilescu: Legea salarizării este în linie dreaptă; se va aplica de la 1 iulie, transmite Jurnalul Național. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri că proiectul de lege privind salarizarea unitară este în linie dreaptă iar legea se va aplica obligatoriu de la 1 iulie. Ea a adăugat că urmează să studieze toate amendamentele care au venit pentru acest proiect și să mai aibă întâlniri cu câțiva dintre liderii de sindicat.

Legea grațierii, amânată pentru a patra oară. Toader, absent de la dezbatere. Ministrul Justiției, chemat de PSD să dea explicații în Senat, scrie Adevărul. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost convocat, pe 25 aprilie, la Comisia juridică a Senatului pentru a prezenta stadiul pachetului de modificări ale legilor justiției, senatorul social-democrat Șerban Nicolae afirmând că este inadmisibil ca Ministerul Justiției să lucreze de atâta vreme la respectivul proiect și încă să nu se știe ce se va modifica.

Discuții fără vot în comisia juridică pe legea grațierii. Senatoare PNL către Șerban Nicolae, dupa trei ore: „Eu nu am înțeles ce s-a întâmplat astăzi”, relatează Curierul Național. Senatorii juriști au discutat miercuri cu secretarul de stat din Ministerul Justiției si cu reprezentanti ai Asociației magistraților din România, Consiliul Superior al Magistraturii și Uniunea Barourilor câteva prevederi generale din proiectul legii grațierii al Guvernului, fără însă a se da nici de această dată un vot pe amendamente sau să se dea raportul necesar pentru a fi votat în plen.

Marea Bătălie pentru Justiție. Klaus Iohannis, scos din joc de Grindeanu: Guvernul forțează menținerea politicului în numirea procurorilor-șefi DNA și DIICOT, notează Evenimentul zilei. Guvernul forțează păstrarea factorului politic în procedura de numire a procurorilor-șefi DNA și DIICOT. cabinetul condus de Sorin Grindeanu susține însă eliminarea totală a rolului Președintelui României.

Băsescu nu se dezice de Udrea. Fostul președinte a depus amendamente la Legea grațierii prin care pedepsele femeilor sunt reduse la jumătate, potrivit Adevărul. Senatorul PMP Traian Băsescu a depus o serie de amendamente la Legea grațierii, prin care vor fi grațiate pedepsele de sub 10 ani, inclusiv, pe motiv că altfel persoanele considerate „indezirabile” vor fi pedepsite mai aspru, și se reduc la jumătate pedepsele pentru femeile condamnate pentru fapte fără violență, inclusiv pentru corupție. Un alt amendament permite grațierea inclusiv a persoanelor condamnate pentru terorism.

Gabriel Oprea despre întâlnirea în noaptea alegerilor din 2009: Am invitat la cină pe Maior, Dâncu, Iordănescu și Onțanu, relatează Jurnalul Național. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat miercuri că întâlnirea organizată la el acasă, în noaptea din turul doi al alegerilor prezidențiale din decembrie 2009, a fost o „simplă cină”, o întâlnire informală, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dâncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic și Neculai Onțanu.

Liviu Dragnea le-a promis o discuție împrumutaților în franci elvețieni, citim în Bursa. Liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns solicitării făcute de persoanele împrumutate în franci elvețieni (CHF), prin care debitorii cer o discuție pe marginea problemei creditelor în această monedă.

Câți deținuți ar urma să iasă din penitenciare în baza Legii grațierii. Scenariile prezentate de ANP, relatează Gândul. Administrația Națională a Penitenciarelor a prezentat miercuri Comisiei juridice din Senat o simulare privind numărul de deținuți care ar urma să iasă din închisoare, luând în calcul fiecare propunere făcută de instituțiile consultate în vederea elaborării legii. Administrația Națională a Penitenciarelor a realizat o simulare prin care se stabilește numărul de persoane care ar urma să iasă din penitenciarele din România, în funcție de fiecare propunere în parte. În total, sunt 8 scenarii luate în calcul. Astfel, cele mai multe persoane ar urma să iasă din penitenciare conform propunerii făcute de senatorul Șerban Nicolae, respectiv 2.720 ar putea să beneficieze de grațiere.

Romeo Stavarache a fost achitat definitiv în dosarul „Apartamentul”, informează Adevărul. Judecătorii de la Curtea de Apel din Alba Iulia au dispus, miercuri, 19 aprilie, achitarea fostului primar al Bacăului Romeo Stavarache în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru tentativă de abuz în serviciu, într-un dosar instrumentat de procurorii de la DNA Bacău. A fost acuzat, într-un dosar cu suspiciuni de fals în documente, că, împreună cu Gavril Pircu, ar fi acordat un apartament social unui subordonat din primărie.

Rușanu face dezvăluiri cutremurătoare despre perioada în care a fost închis: „Este foarte greu, trebuie sa te ții foarte tare sa reziști, relatează Evenimentul zilei. Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Rușanu, a făcut declarații, la Antena 3, despre dosarul în care a fost anchetat și ținut în arest timp de patru luni de zile.

Incredibil. Cine se află printre clienții grupului Teamnet, fondat de Sebastian Ghiță, transmite Puterea. Sebastian Ghiță a fost capturat săptămâna trecută la Belgrad, după mai multe luni de căutări. Ceea ce este paradoxal e că printre clienții grupului Teamnet, fondat în urmă cu mulți ani chiar de Ghiță, se află Ministerul de Interne din Serbia, Poliția de Frontieră sârbă și Comisia de Valori Mobiliare din această țară. Compania are birouri în România, Serbia, Belgia, Republica Moldova, Franța, Turcia și Croația.

DNA: 71 de inculpați, condamnați definitiv în martie, titreazăCurierul Național. Pedepsele sunt cuprinse între 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, și 9 ani de închisoare.
În luna martie, au fost condamnați definitiv 71 de inculpați în dosare instrumentate de DNA, între care doi magistrați și doi manageri de unități medicale, a informat Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Surse: Percheziții la o clinică medicală privată din Cluj-Napoca, scrie România Liberă. Procurorii DIICOT fac percheziții la Clinica privată de urologie Lukmed din municipiul Cluj-Napoca. Clinica aparține medicului urolog Mihai Lucan. Procurorul șef al DIICOT Cluj, Florin Mornăilă, a declarat că deocamdată nu poate face comentarii și că va transmite un comunicat dacă va fi cazul.

Deputații au decis. Ce vor putea face persoanele juridice care eliberează medicamente, notează Evenimentul zilei. Deputații au adoptat un proiect de lege care prevede posibilitatea ca persoanele juridice autorizate care eliberează medicamente către către populație să distribuie aceste produse și angro.

Guvern: Modificarea impozitării veniturilor va fi bine fundamentată și definitivată după consultarea specialiștilor, informează Adevărul. Guvernul își dorește ca modificarea sistemului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice să fie „bine fundamentată”, să aibă în spate studii de impact și să fie definitivată numai după consultarea specialiștilor, Ministerul Finanțelor Publice urmând să continue să analizeze și să aducă îmbunătățiri proiectului care vor fi explicate și abia apoi aplicate, transmite, miercuri, Executivul.

Începutul birocrației pentru toți: România devine o țară de contabili. Cum vor fi afectați românii de impozitul pe venitul global, citim în Adevărul. Impozitul pe gospodărie va pune birocrația pe mesele românilor de rând, care vor trebui să devină experți în contabilitate. Pe lângă faptul că vor trebui să își plătească singuri impozitele, ei vor fi nevoiți și să își planifice economiile, pentru a nu se trezi că nu au cu ce să plătească dările către stat.

Impozitarea persoanelor fizice. Precizări importante ale Guvernului, titrează Evenimentul zilei. Executivul a transmis în această seară un comunicat de presă în care explică planurile Ministerului de Finanțe privind impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice. Guvernul își dorește ca modificarea sistemului de impozitare a veniturilor să fie „bine fundamentată”, precizând că acest proiect va fi definitivat numai după consultarea specialiștilor.

Efectul introducerii noului impozit global: La un salariu mediu din București, angajatul câștigă cel puțin 5.000 de lei pe an, potrivit Economica.net. Introducerea noului impozit pe venitul global al gospodăriei pare, potrivit datelor de până acum, extrem de avantajos pentru angajați. Potrivit unor calcule Economica.net, un salariat plătit cu salariul mediu în București ar câștiga circa 4.900 de lei într-un an. Cel puțin.

Ministerul Energiei, înainte cu tupeu către o nouă conducere provizorie la Hidroelectrica, notează Bursa. Sindicaliștii au pichetat Hidroelectrica, în ziua alegerilor. Hidrosind: „În culise, se duce o luptă acerbă pentru schimbarea metodei de listare, din listare prin majorare de capital în vânzare directă de acțiuni”. Ovidiu Agliceru, Hidroelectrica: „Directoratul Hidroelectrica nu mai vrea șoferi la scară, dar Sindicatul se opune”.

Metrorex a început închiderea stațiilor Republica, Titan și Nicolae Grigorescu, aflăm din Capital. Metrorex începe miercuri prima etapă a lucrărilor de modernizare a sistemului de control — acces în stațiile de metrou Republica, Titan și Nicolae Grigorescu, unde linia actuală de turnicheți are o vechime de peste 20 de ani, a anunțat Metrorex.

Taxa pe gunoi se transformă în impozit. Vezi tarifele, conform ziarului Puterea. Primăriile bucureștene schimbă politica taxelor de salubrizare. În funcție de generozitatea bugetului, prețul plătit de cetățeni pentru gunoi crește sau scade. Autoritățile sectorului 2 anunță că majorează taxa actuală și anulează contractele încheiate între cetățeni și societatea de curățenie. Administrația sectorului 4 a scăzut taxa pe gunoi, a renunțat la firma de salubrizare cu care a avut contract două decenii și caută alta, prin licitație internațională. În sectoarele 1 și 3, gunoiul produs de populație este colectat gratuit.

EXCLUSIV: Schimbare la șefia Companiei Naționale Aeroporturi București, citim în Capital. Liviu Radu nu a fost reconfirmat pentru funcția de director general al Companiei Naționale Aeroporturi București. Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București l-a numit pe Bogdan Mîndrescu director general provizoriu. Bogdan Mîndrescu va ocupa funcția de director general provizoriu al Companiei Naționale Aeroporturi București până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, prevăzută de Ordonanța de Guvern 109/2011. Acesta a ocupat funcția de vicepreședinte CA-CNAB, în perioada martie-noiembrie 2016. Din februarie 2017, Bogdan Mîndrescu ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație — CNAB.

Harta salariilor din România: Topul județelor cu cele mai mici și cele mai mari salarii, transmite Ziarul Financiar. Un angajat din București a încasat anul trecut, în medie, un salariu de aproape 2.900 de lei (635 euro) net pe lună, dublu față de un angajat din Harghita, județul cu cele mai mici salarii în 2016. București, Ilfov, Cluj, Timiș și Sibiu sunt zonele în care angajații au obținut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei și 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică. Acestea sunt, de altfel, singurele județe în care salariul mediu a de­pășit valoarea de 2.000 de lei net pe lună. La polul opus se află județele Harghita, Teleorman, Suceava, Neamț și Vrancea, unde salariile medii ale angajaților variază între 1.483 de lei și 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din țară.

Noi modificări de la ASF: Prețul poliței RCA se va schimba doar în baza unui raport emis de un actuar independent, transmite Economica.net. La 19 mai expiră perioada de plafonare a tarifelor RCA decisă prin OUG 54/2016. Încă de la jumătatea lunii martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a pregătit un set de măsuri care să facă trecerea mai lină. În afara acestora, înainte de sărbătorile pascale, a publicat pe site-ul instituției un prtoiect de modificare a Normei 39 referitoare la polițele RCA.

Primii români care vor putea călători fără vize în Canada de la 1 mai, aflăm din Gândul. Ambasada Canadei la București a anunțat, miercuri, că de la 1 mai, cetățenii români care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada sau au în prezent viză pentru SUA pot călători în Canada doar completând un formular pentru autorizație de călătorie. Concret, precizează ambasada, depunerea cererii pentru Autorizația Electronică de Călătorie se va face electronic și va costa șapte dolari canadieni, urmând să fie valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le va permite călătorilor „să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri”. Totodată, site-ul guvernului Canadei — Canada.ca/eTA — este singurul site oficial unde se poate depune o cerere pentru eTA, iar călătorul are nevoie doar de pașaport, un card de credit sau de debit și o adresă de e-mail.

Mai puține medicamente pentru pacienții români, titreazăAdevărul. Pacienții români, care deja întâmpină dificultăți în a-și găsi medicamentele, ar putea fi puși în situația de a alerga și mai mult pentru a le găsi. Asta pentru că farmaciile au primit undă verde pentru a face distribuție en-gros de medicamente, ceea ce până acum era interzis. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu 154 de voturi „pentru”, 78 „împotrivă” și două abțineri. Inițial, pe 6 septembrie 2016, a fost respinsă de Senat. Acum legea va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Doar 15% din cele 400 de sirene pot fi acționate cu dublă comandă, relatează Jurnalul Național. Doar 15% dintre cele 400 de sirene din Capitală pot fi acționate cu dublă comandă, atât electrică, cât și electronică, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile, în urma exercițiului desfășurat miercuri pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Mecanicii trenului care a sărit de pe șine în Hunedoara băuseră alcool, relatează Gândul. Mecanicii de locomotivă care au murit în accidentul feroviar din în zona Bănița-Merișor, județul Hunedoara, consumaseră băuturi alcoolice. Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri că cei doi mecanici de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice. Testele toxicologice efectuate în urma necropsiei au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge în cazul ajutorului de mecanic Eugen Milotin și aproape 0,3 g/l alcool pur în sânge în cazul mecanicului locomotivei, Alexandru Garcea.

Temperatura din calorifiere și apa caldă livrată de RADET, la cheremul autorităților locale. Bucureșteanul plătește, dar nu știe ce, citim în Evenimentul Zilei. Electrocentrale București (ELCEN) asigură căldura la nivelul solicitat de RADET și a cerut producătorului de gaze Romgaz livrări suplimentare de gaze pentru următoarele trei zile, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Marcel Nicolăescu, fostul director general al ELCEN, care va prelua, din luna mai, conducerea Companiei Energetice Municipale.

Primăvara, ca iarna: Lista drumurilor naționale invadate de zăpadă, scrie Cotidianul. Nouă drumuri naționale sunt afectate de căderile de zăpadă, a anunțat, miercuri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Este vorba de DN 66 (defileul Jiului), DN 67C (Rânca), DN 7A (Voineasa-Obârșia Lotrului), DN 1A (Cheia), DN 58 (Anina), DN 10 (Întorsura Buzăului ? Siriu), DN 73 (Rucăr-Bran), DN 11 (pasul Oituz), DN 17 (pasul Tihu?a în zona Câmpulung Moldovenesc).

Nicu Covaci: Am trăit într-o viață cât alții în zece. Phoenix este coloana sufletească a poporului român, dar prețul plătit a fost teribil, declară artistul într-un interviu pentru România Liberă. Despre Nicu „Sfântul Nicolae” Covaci, fondatorul Phoenix, trupa care a stat ca un ghimpe în spatele comuniștilor, s-ar putea scrie romane, căci, așa cum afirmă chiar artistul, a trăit într-o viață cât alții în zece. Unicul fiu al unei croitorese din Basarabia, Tamara Stoian, și al unui legionar, fost deținut politic la Canalul Dunăre-Marea Neagră, avea să devină liderul unor generații în căutarea libertății. La fiecare concert, încă de la primele apari?ii din 1962, publicul se îmbulzea să îi asculte pe pletoșii timișoreni îmbrăcați asemenea legendarilor membri Beatles.

Marian Drăgulescu s-a calificat în finalele la sol și sărituri la Campionatele Europene, transmite Jurnalul Național. Gimnastul român Marian Drăgulescu a obținut, miercuri, calificarea în finalele la sol și sărituri la Campionatele Europene care se desfășoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Panică la Campionatele Europene de gimnastică. Laurențiu Nistor, accidentat la spate, a fost scos cu targa din sala de concurs, scrie Libertatea. Panică la Campionatele Europene de gimnastică. Laurențiu Nistor, accidentat la spate, a fost scos cu targa din sala de concurs. Sportivul bistrițean, primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, a suferit, miercuri, o accidentare la spate în urma exercițiului său la bară fixă și a fost scos cu targa din sală de echipa de medici.

Barcelona — Juventus 0-0. AS Monaco — Dortmund 3-1. „Bătrâna Doamnă” le-a dat o lecție catalanilor și se califică în semifinale. AS Monaco merge în ‘careul de ași’ din Champions League, alături de Real și Atletico, relatează ProSport. Meciurile din aceasta seara încheie etapa sferturilor de finala din Champions League. Echipele calificate sunt Atletico Madrid, Real Madrid, Juventus și AS Monaco. Tragerea la sorți pentru semifinalele Ligii Campionilor va avea loc vineri, 21 aprilie, de la ora 13:00, la Nyon, Elveția. Prima manșă a semifinalelor se va juca pe 2-3 mai, iar returul în săptămâna care urmează.

Handbal feminin — Transferul neașteptat anunțat de CSM București, scrie Cotidianul. Echipa feminină de handbal CSM București a perfectat transferul suedezei Nathalie Mari Hagman, a anunțat clubul, miercuri, pe site-ul său oficial. Extrema dreapta în vârstă de 25 de ani, care evoluează în prezent pentru Nykoebing Falster, a semnat un contract valabil pe doi ani și se va alătura echipei în vara acestui an.

Anunțul anului! Serena Williams e însărcinată și a făcut dovada, apoi și-a șters poza, scrie Libertatea. Serena Williams a anunțat, miercuri, că este însărcinată în 20 de săptămâni și așteaptă primul copil alături de logodnicul său, Alexis Ohanian, care a cerut-o de soție la sfârșitul anului trecut. Imediat după ce sportiva postase fotografia, în presa din străinătate au apărut materiale care încercau să răspundă la întrebarea: „Era însărcinată și când a câștigat Australian Open?”. Având în vedere că în descrierea pozei postase mesajul „20 de săptămâni”, răspunsul ar fi clar afirmativ, ținând cont că finala adjudecată cu 6-4, 6-4 împotriva surorii sale, Venus Williams, s-a disputat la finalul lunii ianuarie.

Exclusiv Dezvăluiri halucinante: „Turnee ilegale de POKER pe bani în cantonamentul FCSB! Gigi habar n-are!”, notează Gazeta Sporturilor. Venirea lui Denis Alibec la FCSB a schimbat inclusiv Regulamentul de ordine interioară al vicecampioanei. Reghecampf și Mihai Stoica îi fac toate poftele atacantului de 26 de ani și au închis ochii la una dintre doleanțele fostului campion al României cu Astra, fără ca patronul echipei să afle!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS