Acasa Revista Presei Revista presei. Gabriel Oprea s-a apropiat prea mult de soare

Revista presei. Gabriel Oprea s-a apropiat prea mult de soare

scris de Z.V.
200 Afisari

Declarația Gabrielei Firea că nu este interesată de o eventuală candidatură, în 2019, la Președinția României, declarațiile directorului general al CNADNR, Cătălin Homor. privind noi kilometri de autostradă, pelerinajul credincioșilor mânăstirea Nicula, pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, traficul aglomerat din zona Litoralului și de pe Valea Prahovei, incendiul din Sectorul 4 al Capitalei, accidentul grav pe Șoseaua Chitilei din București dar și prestația sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio sunt principalele subiecte ale zilei de 15 august.

GIROFARUL LUI OPREADragnea: Gabriel Oprea s-a apropiat prea mult de soare; există o limită peste care nu poți trece cu un partid mic, citează Adevărul. Liviu Dragnea a afirmat, duminică, motivul decăderii politice a lui Gabriel Oprea a fost generat de faptul că a încercat „să sară prea multe trepte” conducând un partid mic și astfel a produs temeri.

„Sunt un om cu picioarele pe pământ”Firea: Nu sunt deloc interesată de proiectul politic…, citează Cotidianul. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că nu este „deloc interesată” de o eventuală candidatură, în 2019, la Președinția României. Nici de o eventuală candidatură la președinția PSD nu este interesată.

Ambasadorul Marii Britanii explică situația postului Sky News, acuzat că a difuzat un reportaj calomnios la adresa României, aflăm din România Liberă. Ambasadorul la București al Regatului Unit al Marii Britanii, Paul Brummell, a făcut o scurtă declarație despre situația postului de televiziune Sky News, acuzat că a difuzat un reportaj calomnios la adresa României.

Dragnea NU vrea alianță cu Traian Băsescu, potrivitEvenimentului Zilei. Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a anunțat într-o emisiune televizată faptul că nu va opta la alegerile parlamentare pentru o alianță cu președintele PMP, Traian Băsescu.

 

Ce se schimbă în Legea votului prin corespondență, afăm din Adevărul. Guvernul Cioloș va relaxa condițiile prin care pot fi deschise secții de vot în străinătate, după cum arată ordonanța de urgență obținută de „Adevărul”. La începutul lunii septembrie, când Parlamentul își va relua activitatea, Guvernul va modifica prin ordonanță de urgență Legea alegerilor parlamentare, mai exact articolele referitoare la înființarea secțiilor de vot din străinătate. Formularea actuală din lege nu numai că nu oferă Executivului o baza legală de a deschide noi secții de vot, dar mai și descurajează diaspora să iasă la urne.

Denunțătoarea lui Tăriceanu de la permise auto, fondatoarea Mișcării lui Băsescu, scrie Jurnalul Național. Elenina Nicuț, avocata care l-a denuntat pe Tăriceanu pentru ca a, „tăiat” coada la permise auto, are strânse legături cu lumea politică. A fost membru fondator al Miscarii Populare și in conducerea Fundatiei, președinte pe București.

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că și-a folosit funcția pentru a obține un folos necuvenit, relatează Bursa. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost reclamat la DNA, după ce a fost filmat de presă că nu a stat la coadă pentru reînnoirea permisului, ci a intrat pe ușa din spate de la Direcția de permise auto, fentând astfel coada care era afară.

Reacții în presa străină la funeraliile Reginei Ana, citim în Q Magazine. Zi de doliu național în România și Republica Moldova. Funeraliile pentru regina Ana a României au fost reflectate și în presa internațională. BBC notează că președinții României și Republicii Moldova, oficiali ai statului și mii de români au ținut să aducă un ultim omagiu reginei Ana la Castelul Peleș, la Palatul Regal din București și la Curtea de Argeș.

Incendiu în Sectorul 4. O casă a luat foc, nouă mașini de pompieri au intervenit, informează Evenimentul Zilei. Acoperișul unei case de pe strada Rămășagului din Sectorul 4 al Capitalei a luat foc. Nouă mașini de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Flăcările s-au manifestat inițial la acoperișul casei și s-au extins apoi pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Grav accident rutier în București. Doi morți și trei răniți, titrează România Liberă. Un grav accident rutier s-a produs în Sectorul 1 al Capitalei, duminică, în jurul orei 21,30. Șoferul unui autoturism care circula pe Șoseaua Chitilei a pierdut, se pare, controlul volanului și a urcat pe un refugiu de tramvai, unde așteptau călătorii.

Mii de credincioși la mânăstirea Nicula, pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, citim în Libertatea. Mii de credincioși ortodocși și greco-catolici vor participa, duminică, ca în fiecare an, la celebrarea hramului Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula, în județul Cluj, marcând, potrivit tradiției, ziua în care Fecioara Maria s-a mutat din viața pământească la cer.

Peste 200.000 de turiști și niciun loc liber pe litoral în acest weekend, relatează Economica.net. Peste 200.000 de turiști se află pe litoralul românesc la acest sfârșit de săptămână și nu se mai găsesc locuri libere în nicio stațiune, iar această situație va continua cel puțin până la sfârșitul lunii august, afirmă președintele Asociației Litoral — Delta Dunării, Corina Martin. Ea remarcă, totodată, extinderea sezonului în acest an la patru luni, cel puțin în stațiunile Mamaia și Vama Veche.

Avea asupra sa 5 kilograme de cocaină — Un român traficant de droguri, arestat pe aeroport în Cambodgia, relateazăCotidianul. Un cetățean român a fost arestat duminică pe aeroportul internațional Phom Penh în timp ce încerca să introducă în Cambogia 4,96 kilograme de cocaină.

Record. Distanța dintre Neptun și Constanța, parcursă în patru ore și jumătate, relatează România Liberă. Stațiunile de pe litoralul românesc sunt sufocate din cauza traficului. În mod tradițional, zilele din jurul datei de 15 august, când se sărbătorește Ziua Marinei, sunt cele mai aglomerate din an. Din păcate, infrastructura din județul Constanța este de mult depășită și nu mai face față. În plus, dacă luăm în considerare și impotența unor instituții ale statului sau ale unor companii private de a realiza lucruri relativ simple, cum ar fi repararea unui pod sau alimentarea eficientă cu energie electrică, avem un tablou sumbru.

Traficul rutier, foarte intens pe DN1, pe Valea Prahovei, notează Puterea. Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat, într-un comunicat de presă, că traficul rutier este foarte intens pe DN1, pe Valea Prahovei.Potrivit sursei citate, circulația rutieră este îngreunată pe Valea Prahovei, fiind deja formate coloane de mașini în zona stațiunilor. Polițiștii de la Rutieră au trimis echipaje în județul Brașov pentru a le recomanda șoferilor care pleacă din Brașov către București să circule pe varianta DN1A Săcele-Cheia-Ploiești.

Recompensă de un milion de dolari pe capul primarului din Adjud. Hackerii de la Anonymous au trecut la atac, informeazăEvenimentul Zilei. Site-ul primăriei municipiului Adjud a fost spart de către hackerii de la Anonymous, iar în urma acestuia, un mesaj ciudat a fost postat: Hackerii au lansat o recompensă de un milion de dolari pe capul primarului. Hackerii au „promis” recompensă pentru capul lui Constantin Armencea.

Parodie românească la reportajul înscenat de jurnaliștii de la Sky News: „Ulița traficanților”, titrează Adevărul. Românii au talent și știu să facă haz de necaz. O dovedesc cei care au realizat o parodie la reportajul cu „traficanții” de arme din România, care ar face tranzacții cu teroriștii.

Homor (CNADNR): De la 1 septembrie avem în vedere închiderea totală a circulației pe podul de la Agigea, citeazăJurnalul Național. Circulația pe podul de la Agigea va fi închisă integral de la 1 septembrie, traficul urmând să fie reluat, în condiții normale, pe două benzi, până la finele anului, a declarat duminică, într-o emisiune la Digi 24, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.

Homor: Vom avea 1.000 de km de autostradă în prima jumătate a anului 2018, citim în Capital. România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, multe proiecte fiind oprite din cauza lipsei autorizațiilor de construire, a declarat duminică, la Digi 24, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.

RCS&RDS și Orange fac angajări. Caută oameni care au cel puțin studii medii, potrivit Economica.net. Iată oferta de muncă la RCS&RDS și Orange în această perioadă, dar și ce profiluri profesionale și de personalitate caută angajatorii pentru locurile de muncă vacante.

Irimescu: Fermierii care au avut posibilitatea de a iriga și nu au făcut-o nu vor primi despăgubiri, notează Capital. Fermierii care nu și-au irigat culturile, deși au avut această posibilitate, nu vor primi despăgubiri pentru suprafețele distruse de secetă, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ionuț Dumitru, Consiliul Fiscal: Nu mi se pare corect să nu contribui cu nimic și să ai pensie mare, scrie Economica.net. România „a irosit multe gloanțe” reducând fiscalitatea și creând un deficit bugetar de 3%, reducerea de CAS ar fi fost mai prudentă, este de părere Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.

Harta ANM cu prognoza meteo pentru 15 și 16 august. Cum va fi vremea în România de Sfânta Maria, aflăm din Gândul. Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru 15 și 16 august în țară, dar și în București, pentru minivacanța de Sfânta Maria.

Concertul anului în România. Rihanna, pe scena din Piața Constituției, potrivit Gândul. Cântăreața americană Rihanna a concertat, duminică, în premieră la București. Concertul anului 2016 în România a avut loc în Piața Constituției și face parte din The Anti World Tour 2016, turneu ce a început în toamna anului trecut în America și care continuă și pe parcursul acestui an Biletele nu s-au epuizat.

Mister spulberat! Bunica Simonei Halep a spus numele viitorului soț al sportivei: „Vă spun drept, dacă nu știam nu vorbeam”, anunță ProSport. Simona Halep a ales să nu participe la Jocurile Olimpice și se află momentan într-o perioadă de pauză după ce a câștigat turneul de la Montreal. Sportiva din România, numărul 3 WTA, are timp acum și pentru o viață personală pe care o ascunde cu succes de public. Chiar și în aceste condiții, bunica Simonei a dat-o de gol în ceea ce privește planurile pentru nuntă, planuri pe care se pare că jucătoarea de tenis le are definitivate.

Decizie șocantă la BOX: Mihai Nistor a pierdut meciul, deși adversarul a fost numărat de două ori, titrează România Liberă. Arbitrii de la Rio au avut, duminică, o decizie controversată. Boxerul român Mihai Nistor a fost declarat învins, în optimi, la categoria supergrea, în meciul cu Hussein Iashaish, după ce iordanianul fusese numărat de două ori.

România a pierdut cu Norvegia, scor 27-28 — Calificarea „tricolorelor” e la mâna Angolei, conform Gazetei Sporturilor. Naționala României de handbal a pierdut în ultimul meci din grupele de la Jocurile Olimpice cu Norvegia, scor 27-28. „Tricolorele” încă mai speră la calificarea în sferturile de finală, condi’ia e ca Angola să învingă Spania în această noapte, începând cu ora 1:50.

Manchester City a ajuns la București — Englezii au aterizat pe Băneasa și s-au cazat în centrul Capitalei, titrează Gazeta Sporturilor. Manchester City a ajuns la București, unde va juca marți în play-off-ul Ligii Campionilor cu Steaua, pe Arena Națională, de la ora 21:45. Jucătorii lui Pep Guardiola au ajuns în jurul orei 20:00 pe aeroportul Băneasa, iar de acolo au plecat spre Hotelul Marriot unde s-au cazat.

LPF a anunțat modificări în etapa a 6-a din Liga 1 pentru a oferi mai mult timp de pregătire echipei naționale. Cum arată noul program, aflăm din ProSport. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat, duminică, faptul că a modificat programul etapei a 6-a din Liga 1, ca urmare a solicitării Federației Române de Fotbal, pentru a oferi mai mult timp de pregătire echipei naționale în vederea meciului cu selecționata Muntenegrului, din 4 septembrie.

Marea Britanie ar putea rămâne în UE până la sfârșitul anului 2019, relatează Gândul. Marea Britanie ar putea rămâne membră a Uniunii Europene până la sfârșitul anului 2019, afirmă oficiali guvernamentali de la Londra, explicând că ministerele britanice nu sunt pregătite pentru detașarea de instituțiile europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS