Acasa Revista Presei Revista presei. Gabriela Firea face live cu caloriferul

Revista presei. Gabriela Firea face live cu caloriferul

scris de Z.V.
100 afisari

Noul ambasador al SUA în România a înmânat scrisorile de acreditare preşedintelui Iohannis: „Românii nu au prieteni mai buni decât americanii”. „Adrian Zuckerman, noul Ambasador al SUA în România a înmânat scrisorile de acreditare preşedintelui României Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a spus preşedintelui Iohannis: „Românii nu au prieteni mai buni decât americanii”, transmite Ambasada SUA, potrivit Adevărul.

Gabriela Firea face live cu caloriferul şi ceartă presa, politicienii şi ”postacii” care au comentat subiectul. Primarul Gabriela Firea a făcut live cu caloriferul electric din biroul său şi a explicat de ce l-a folosit. Primarul general a spus că sediul Primăriei Capitalei nu este racordat la reţeaua de termoficare, ci are centrală proprie, şi pentru că biroul său este foarte mare, caloriferele de acolo nu fac faţă, notează Hotnews.ro.

Primul pas: Adio pensii speciale pentru magistraţi, nu şi pentru militari. Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat raport favorabil pentru proiectul care vizează eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru militari şi poliţişti. Raportul a fost adoptat cu un singur vot împotrivă şi trei abţineri, scrie Cotidianul.

Şedinţă de urgenţă la Cotroceni. Iohannis a tranşat bugetul pentru Apărare. CSAT a dat aviz favorabil pentru propunerile de buget pentru anul 2020. CSAT poate da aviz pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, publică Evenimentul Zilei.

Turcan reacţionează: Guvernul va fi forţat în ianuarie să dea OUG dacă Parlamentul respinge legea de abilitare. Raluca Turcan a criticat votul negativ privind proiectul de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare, susţinând că dacă legea va fi respinsă, Executivul va fi obligat în luna ianuarie să guverneze prin OUG şi să convoace Parlamentul pentru fiecare în parte, precizează Gândul.

Raluca Turcan: Cine îşi imaginează că va bloca Guvernul se înşală. „Încercarea parlamentarilor de a bloca activitatea guvernului frizează lipsa de responsabilitate”, susţine Raluca Turcan. ”(…) În ianuarie sunt foarte multe proiecte pe care românii le aşteaptă. Încercarea parlamentarilor de a bloca activitatea guvernului frizează lipsa de responsabilitate sau necunoaşterea Constituţiei. Guvernul Orban va munci toată luna ianuarie, fie că-şi doreşte sau nu Parlamentul, şi va da ordonanţe de urgenţă dacă situaţia nu se corectează”, a declarat Raluca Turcan, publică Jurnalul.ro.

Guvernul PNL intră în criză de timp. Iohannis susţine asumarea răspunderii Executivului pe buget. Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat că singura variantă fezabilă este ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe bugetul de stat pentru 2020. Primul om în ierarhia statului român a menţionat că în buget sunt prevăzuţi bani pentru investiţii, iar, în anii următori, deficitul va reveni sub nivelul de 3%, potrivit România Liberă.

Liderul deputaţilor PNL aruncă Parlamentul în aer: PSD ne-a propus un troc. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că cei de la PSD le-au propus liberalilor un troc: PNL renunţă la schimbarea legii privitoare la alegerea primarilor în două tururi, iar PSD nu promovează proiectele cu mare impact bugetar, în Parlament, menţionează Stiripesurse.ro.

Augustin Zegrean: Cele trei legi pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea trebuie trimise la promulgare. Precizările vin in contextul în care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe un pachet de trei legi în data de 12 decembrie şi nicio moţiune de cenzură nu a fost votată de Parlament până pe 17 decembrie, scrie Ziare.com.

Taxa de 2% pe veniturile companiilor din energie se abrogă – proiect de lege. Practic, din acest punct de vedere se revine la situaţia anterioară apariţiei OUG 114, când ANRE stabilise un procent de 0,2% aplicabil companiilor licenţiate, bani strânşi pentru plata cheltuielilor sale de funcţionare, potrivit Economica.net.

La două săptămâni după ce Ludovic Orban s-a întâlnit cu reprezentanţii Telekom pentru a discuta vânzarea companiei, şefii Orange vin să discute şi ei cu premierul. Premierul Ludovic Orban se va întâlni miercuri, 18 decembrie, cu o delegaţie a companiei Orange, condusă de şefii operaţiunilor Orange pentru Europa, Ramon Fernandez şi Jean-Marc Vignolles, potrivit agendei premierului. La întâlnire va mai participa şi ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Nicolae Bode, publică Ziarul Financiar.

Guvernul PNL alocă bani mai puţini pentru „România Educată”. Ministerul Finanţelor a publicat proiectul legii bugetului de stat pentru 2020. Educaţia şi Cercetarea primesc împreună 2,7% din PIB, fiind cea mai mică alocare din istoria recentă a României. Asta deşi preşedintele Klaus Iohannis a promovat intens în proiectul său România educată, „alocarea de resurse suficiente pentru educaţie”, menţionează Qmagazine.

Gala GSP 2019. Mircea Lucescu: „M-aţi transformat în legendă, dar nu vreau să mă opresc aici!” Mircea Lucescu (74 de ani) a primit trofeul „Legenda GSP” pentru întreaga activitate din partea Gazetei Sporturilor, în cadrul Galei GSP de la hotelul Radisson Blu. „Il Luce”, cel mai titrat tehnician din istoria anchetei GSP, cu 4 distincţii de antrenorul anului, a ţinut un discurs în momentul acceptării trofeului din partea lui Ovidiu Ioaniţoaia, scrie Gsp.ro.

Momentele din tenis care te-au făcut să plângi în ultimul deceniu! Simona Halep a intrat în top 10! Jurnaliştii americani de la Tennis Now au făcut un top 10 al celor mai înduioşătoare momente din 2010 şi până în prezent. Şi, surprinzător sau nu, Simona Halep a intrat în top după trofeul de la Roland Garros 2018 şi modului în care s-a bucurat la final, la a 4-a finală de Mare Şlem, după cele pierdute anterior cu Sharapova, Ostapenko şi Wozniacki, precizează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult