Acasa Revista Presei Revista presei. Gabriela Firea se retrage

Revista presei. Gabriela Firea se retrage

scris de Z.V.
183 afisari

Cum au îngropat partidele vaccinarea obligatorie de frica „dacilor liberi“: „Părinţii şi copiii să nu fie cobai“. Parlamentul e pe cale să adopte o lege care prevede, teoretic, vaccinarea obligatorie. În realitate, toate partidele au găsit un consens toxic: părinţii antivaccin au scăpat de răspundere penală, iar copiii care nu sunt vaccinaţi pot fi înscrişi la grădiniţă şi la şcoală, deşi ar putea fi bombe epidemiologice. Explicaţia: frica politicienilor, în an electoral, de organizaţiile tip „dacii liberi“, care refuză intervenţia medicilor asupra pruncilor, scrie Adevărul.

Decizie surprinzătoare la vârful PSD. Gabriela Firea se retrage. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a afirmat, marți, la şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional că se retrage din cursa pentru ocuparea funcției de preşedinte executiv al PSD sau de prim-vicepreşedinte. Anunțul a luat prin surprindere conducerea actuală a social-democraților, transmite Evenimentul zilei.

Fără număr, fără număr: Cât ne-au costat europarlamentarele și referendumul. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, în ce privește situaţia fondurilor bugetare alocate şi cheltuite la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai 2019, că din suma de 280.345.000 lei (59.103.367 euro) alocată pentru organizarea şi desfăşurarea celor două scrutine au fost cheltuiţi 223.523.000 lei (47.123.943 euro). AEP a publicat pe site-ul său un raport în acest sens, potrivit Cotidianul.

Roşia Montană. Gabriel Resources Ltd i-a „strecurat” la mapă președintelui Iohannis o scrisoare în care lansează amenințări voalate: „Vă îndemnăm insistent să nu luați măsuri drastice! Ar fi grav…” Includerea iminentă a sitului de la Roșia Montană în patrimoniul mondial UNESCO i-a determinat pe reprezentanții companiei Gabriel Resources Ltd să joace ultima carte: redactarea unei scrisori dure, pe care – zilele trecute – i-au „pus-o” la mapă președintelui Klaus Iohannis. O scrisoare din care răzbat amenințări voalate și despre care, până azi, n-a transpirat nicio informație în presă! În culise, se poartă, așadar, un război fără menajamente pentru a convinge România să-și revizuiască punctul de vedere, notează Gândul.

Jocurile de culise din Parlament privind scenariul anticipatelor. Ultimele calcule și strategii din interiorul PSD. Liderii PSD, reuniți în ședință informală, în biroul de la Parlament al lui Marcel Ciolacu, au decis marți ca parlamentarii partidului să asigure cvorumul la ședința de învestire a premierului propus Florin Cîțu. Astfel, PSD va fi în sală, dar va lăsa PNL să-și voteze propriul Guvern. Dincolo de strategia anunțată, în spatele ușilor închise conducerea PSD vrea să respecte înțelegerea făcută cu președintele Klaus Iohannis privind scenariul alegerilor anticipate, dar condiționat. Mai exact, PSD vrea ca alegerile anticipate să fie organizate concomitent cu alegerile locale, conform Hotnews.ro.

Ion Iliescu, de ziua lui: 90 nu e chiar 19. Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu Ion Iliescu, care împlinește astăzi 90 de ani: „I-am spus la mulți ani și multă sănătate. Am simțit că toate lucrurile sunt în regulă”, a spus Ciolacu, marți, la Parlament. Întrebat ce a vorbit cu Ion Iliescu, liderul interimar al PSD a răspuns: „Am discutat că e o situație politică încordată și mi-a transmis că întotdeauna în politică este așa. Cu alte cuvinte, să nu mă plâng”, potrivit Jurnalului naţional.

Gabriela Firea și-a anunțat retragerea din cursa pentru conducerea PSD. Gabriela Firea şi-a surprins marţi colegii din PSD, în şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional, anunţând că se retrage din cursa pentru poziţia numărul 2 în partid, au declarat surse participante la şedinţă, relatează România liberă.

Kelemen Hunor: ‘Anticipatele sunt necesare, dar nu pot accepta să facem un dans care este un dans mincinos’. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că interesul oamenilor nu sunt alegerile anticipate şi că formaţiunea pe care o conduce susţine, totuşi, această idee, dar anticipatele să aibă loc în iunie, înainte sau după alegerile locale. Hunor propune şi ca autorităţile locale să aibă mandat de cinci ani, informează Stiripesurse.ro.

Comisarul Adina Vălean, despre criza coronavirusului în UE: ce măsuri se pregătesc, cum ne vor afecta deplasările în UE şi care este impactul economic până acum. Coronavirusul este o ameninţare pentru sănătatea publică, pentru mobilitate şi pentru economie, spune într-un interviu pentru Ziare.com comisarul european Adina Vălean, dar Comisia Europeană şi statele membre încearcă atât să prevină o eventuală criză, cât şi să împiedice propagarea ştirilor false şi instalarea unui sentiment generalizat de isterie colectivă.

Ciolacu: Este suficient de clar, domnule Orban? Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că a primit un răspuns din partea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la scrisoarea PSD prin care se atrăgea atenția „asupra derapajelor antidemocratice” făcute de PNL prin modificarea legislației electorale”, transmite Q Magazine.

O decizie a Înaltei Curți duce Fondul de Garantare a Asiguraților la cote de alarmă. Încă un faliment în piață va fi greu suportat. Disponibilitățile Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), principala linie de protecție a păgubiților în caz de faliment în asigurări, vor ajunge la nici jumătate din nivelul de dinainte de prăbușirea Astra și Carpatica, după ce FGA va pune în aplicare o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Fondul pierde aproape un sfert din banii strânși până acum, conform Economica.net.

Cine sunt acţionarii reali ai firmelor din România: 500.000 de administratori sunt chemaţi la ONRC să dea declaraţii. „Sancţiunile sunt neplăcute. Băncile au început şi ele să facă presiuni asupra persoanelor juridice pentru declararea beneficiarilor reali“. Legea 129/2019, publicată în Moni­torul Oficial pe 18 iulie 2019, obligă companiile să noti­fice Re­gis­trul Comerţului cine este be­ne­ficiarul real al pers­oanei juri­dice, respectiv acţionarii care deţin minimum 25% din capital, printr-o declaraţie depusă la înma­tricularea firmei sau anual. „Această lege are două conotaţii: una pri­vind înregistrarea acelora care asistă la tran­zac­ţii cu bani în numerar la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi cea privind declararea acţionarilor reali ai unei companii“, spu­ne Valentina Saygo, managing partner al fir­mei de consultanţă fiscală Ask for Accounting, potrivit Ziarului financiar.

Prima reacție a lui Mirel Rădoi după tragerea la sorți! „N-aș fi vrut Austria! E o grupă echilibrată”. Selecționerul României, Mirel Rădoi a oferit declarații cu privire la adversarele României din UEFA Nations League. „N-aș fi vrut Austria, cu celelalte echipe din prima urnă n-aș fi avut probleme. Mi se pare că Austria e o națională în formă. În rest, este o grupă echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri. Va trebui să încercăm să ne facem jocul indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut și la tineret”, a spus Mirel Rădoi, informează Gazeta sporturilor.

Reportaj de excepție cu Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi Andreescu! Familia sportivei, „alungată” din România: „Au plecat scârbiţi! Au luat ţepe peste ţepe!” Gabriel Hristache, omul care i-a pus racheta în mână campioanei de la US Open 2019, a dezvăluit în exclusivitate pentru Fanatik.ro povestea tristă care a dus la emigrarea în Canada.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult