Gabriela Firea se retrage | Ziua Veche
Acasa Revista Presei Revista presei. Gabriela Firea se retrage

Revista presei. Gabriela Firea se retrage

scris de Z.V.
151 afisari

Cum au îngropat partidele vaccinarea obligatorie de frica „dacilor liberi“: „Părinţii şi copiii să nu fie cobai“. Parlamentul e pe cale să adopte o lege care prevede, teoretic, vaccinarea obligatorie. În realitate, toate partidele au găsit un consens toxic: părinţii antivaccin au scăpat de răspundere penală, iar copiii care nu sunt vaccinaţi pot fi înscrişi la grădiniţă şi la şcoală, deşi ar putea fi bombe epidemiologice. Explicaţia: frica politicienilor, în an electoral, de organizaţiile tip „dacii liberi“, care refuză intervenţia medicilor asupra pruncilor, scrie Adevărul.

Decizie surprinzătoare la vârful PSD. Gabriela Firea se retrage. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a afirmat, marți, la şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional că se retrage din cursa pentru ocuparea funcției de preşedinte executiv al PSD sau de prim-vicepreşedinte. Anunțul a luat prin surprindere conducerea actuală a social-democraților, transmite Evenimentul zilei.

Fără număr, fără număr: Cât ne-au costat europarlamentarele și referendumul. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, în ce privește situaţia fondurilor bugetare alocate şi cheltuite la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai 2019, că din suma de 280.345.000 lei (59.103.367 euro) alocată pentru organizarea şi desfăşurarea celor două scrutine au fost cheltuiţi 223.523.000 lei (47.123.943 euro). AEP a publicat pe site-ul său un raport în acest sens, potrivit Cotidianul.

Roşia Montană. Gabriel Resources Ltd i-a „strecurat” la mapă președintelui Iohannis o scrisoare în care lansează amenințări voalate: „Vă îndemnăm insistent să nu luați măsuri drastice! Ar fi grav…” Includerea iminentă a sitului de la Roșia Montană în patrimoniul mondial UNESCO i-a determinat pe reprezentanții companiei Gabriel Resources Ltd să joace ultima carte: redactarea unei scrisori dure, pe care – zilele trecute – i-au „pus-o” la mapă președintelui Klaus Iohannis. O scrisoare din care răzbat amenințări voalate și despre care, până azi, n-a transpirat nicio informație în presă! În culise, se poartă, așadar, un război fără menajamente pentru a convinge România să-și revizuiască punctul de vedere, notează Gândul.

Jocurile de culise din Parlament privind scenariul anticipatelor. Ultimele calcule și strategii din interiorul PSD. Liderii PSD, reuniți în ședință informală, în biroul de la Parlament al lui Marcel Ciolacu, au decis marți ca parlamentarii partidului să asigure cvorumul la ședința de învestire a premierului propus Florin Cîțu. Astfel, PSD va fi în sală, dar va lăsa PNL să-și voteze propriul Guvern. Dincolo de strategia anunțată, în spatele ușilor închise conducerea PSD vrea să respecte înțelegerea făcută cu președintele Klaus Iohannis privind scenariul alegerilor anticipate, dar condiționat. Mai exact, PSD vrea ca alegerile anticipate să fie organizate concomitent cu alegerile locale, conform Hotnews.ro.

Ion Iliescu, de ziua lui: 90 nu e chiar 19. Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu Ion Iliescu, care împlinește astăzi 90 de ani: „I-am spus la mulți ani și multă sănătate. Am simțit că toate lucrurile sunt în regulă”, a spus Ciolacu, marți, la Parlament. Întrebat ce a vorbit cu Ion Iliescu, liderul interimar al PSD a răspuns: „Am discutat că e o situație politică încordată și mi-a transmis că întotdeauna în politică este așa. Cu alte cuvinte, să nu mă plâng”, potrivit Jurnalului naţional.

Gabriela Firea și-a anunțat retragerea din cursa pentru conducerea PSD. Gabriela Firea şi-a surprins marţi colegii din PSD, în şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional, anunţând că se retrage din cursa pentru poziţia numărul 2 în partid, au declarat surse participante la şedinţă, relatează România liberă.

Kelemen Hunor: ‘Anticipatele sunt necesare, dar nu pot accepta să facem un dans care este un dans mincinos’. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că interesul oamenilor nu sunt alegerile anticipate şi că formaţiunea pe care o conduce susţine, totuşi, această idee, dar anticipatele să aibă loc în iunie, înainte sau după alegerile locale. Hunor propune şi ca autorităţile locale să aibă mandat de cinci ani, informează Stiripesurse.ro.

Comisarul Adina Vălean, despre criza coronavirusului în UE: ce măsuri se pregătesc, cum ne vor afecta deplasările în UE şi care este impactul economic până acum. Coronavirusul este o ameninţare pentru sănătatea publică, pentru mobilitate şi pentru economie, spune într-un interviu pentru Ziare.com