Acasa Revista Presei Revista presei. Gafa lui Ponta cu deportarea evreilor la Auschwitz

Revista presei. Gafa lui Ponta cu deportarea evreilor la Auschwitz

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Curentul: Ponta: prima vizită externă, prima gafă ”Aflat în vizită privată la Auschwitz II-Birkenau, premierul Victor Ponta ”a reiterat” faptul că România îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile făcute de autorităţile române în perioada deportării masive în lagărele morții de la Auschwitz – Birkenau a evreilor”

Victor Ponta Auschwitz-Birkenau

Victor Ponta la Auschwitz-Birkenau (foto: gov.ro)

Puterea: Plagiatul lui Ponta. Băsescu s-a referit la el de săptămâna trecută ”«Când eşti doctor în drept, eşti tare! Dottore», constata şeful statului, făcând referire la declaraţia politică fără valoare juridică, prin care Parlamentul îl mandata pe Ponta pentru Consiliul European”

EvZ: Revolta papioanelor l-a învins pe Ponta “Premierul Victor Ponta s-a speriat. Voci experimentate şi de încredere i-au şoptit că Patapievici poate deveni un fel de Arafat şi Piaţa Universităţii este liberă chiar dacă a fost “decorată” cu sârmă ghimpată”

Romania libera: Ministrul Culturii are şanse mari să fie declarat incompatibil de către Curtea Supremă. Multiplele procese şi ilegalităţi din jurul lui Mircea Diaconu “Când Guvernul Ponta a adoptat ordonanţa de urgenţă de trecere a Institutului Cultural Român în subordinea Senatului, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a dat fuga – unde altundeva? – la Antena 3 şi a explicat că unul din motive ar consta în faptul că ICR ar fi funcţionat de peste un an „în ilegalitate instituţională” pentru că cele două posturi de vicepreşedinţi ocupate de Mircea Mihăieş şi Tania Radu nu ar fi fost înfiinţate în urma unui act legal”

Adevarul: Mihai Răzvan Ungureanu: Nu mă înscriu în PDL ”În ultimele zile s-a speculat că fostul premier Ungureanu s-ar înscrie în PDL şi, mai mult, ar putea candida la preşedinţia partidului după ce Emil Boc şi întreaga conducere şi-au dat demisia ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale din 10 iunie”

Gandul: Augustin Buzura îşi aminteşte cum a trecut Institutul Cultural Român în subordinea lui Iliescu: Când existau tracasări politice, apelam la preşedinte ”Buzura a colaborat cu doi preşedinţi: Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. «Tutela lor era necesară. Noi am avut noroc de doi oameni de cultură, Constantinescu şi Iliescu, de foarte multe ori apelam la ei când existau tracasări politice. Le spuneam Nu trebuie să facem asta pentru mine, ci pentru că trebuie respectate nişte lucruri care sunt şi în lume»”

Bursa: Adio şi nu rămân cu tine! ”Luată ca din oală, întreaga noastră piaţă de energie a fost, ieri, bulversată de vestea că Hidroelectrica şi-a cerut insolvenţa, la finalul săptămânii trecute, la Tribunalul Bucureşti”

Curierul national: Avarie ciudată la Hidroelectrica ”Surse din industrie au declarat că cererea de insolvenţă ar fi fost depusă la «presiunea unora dintre băieţii deştepţi». Cu gândul la iminentele anchete penale care vor fi derulate, reprezentanţii Hidroelectrica au ales să-şi ceară insolvenţa. Dosarul 22456/3/2012 a fost înregistrat vineri, 15 iunie, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 20 iunie”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult